Propovedanje Duhovima u tamnici

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ustani, idi u Nineviju grad veliki, i propovedaj protiv njega, jer izađe zloća njihova preda me.
Shvati da se moze propovedati i OSUDA,a ne samo jevandjelje
Propoveda se samo onima koji se mogu i pokajati, tako i ovde! Ninevljani su se na kraju pokajali! Pali andjeli se ne mogu pokajati i zato se njima ne propoveda nista! Vasa prica je totalno suplja!

Osim toga, naveo sam ti da im se propovedalo EVANDJELJE, a evandjelje se ne propoveda palim andjelima jer njima nema spasenja!

Procitaj sta sam napisao Tripu i Laodikeji, ne mogu da se ponavljam sto puta!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
5) Oni će dati odgovor Onome koji je gotov da sudi živima i mrtvima.

Opet bukvalizam, ako piše mrtvim, znači da mu se sudi dok je mrtav, a to onda znači da je on živ kao duh.

6) ZATO se i mrtvima propovedi jevanđelje, da prime sud po čoveku telom, a po Bogu da žive duhom.

Kojim mrtvima videli smo u 4 stiha.

I Mire misli da njemu odg. smisao stiha broj 5. Jer sve opet shvata znamo kako.

Ko su ovi drugi 'mrtvi'?

duhovno mrtvi kao što sam i naveo u 4 stiha.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Propoveda se samo onima koji se mogu i pokajati, tako i ovde! Ninevljani su se na kraju pokajali! Pali andjeli se ne mogu pokajati i zato se njima ne propoveda nista! Vasa prica je totalno suplja!

Osim toga, naveo sam ti da im se propovedalo EVANDJELJE, a evandjelje se ne propoveda palim andjelima jer njima nema spasenja!

Misliš da Mileriti uopšte shvataju da greše? Da su ikada shvatali ne bi ljudske laži od smrti uplašenog masona Milera prihvatili za "evanđelje"...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Na primer reč ZATVOR se u Isaiji oznacava greh.

Da otvoris oci slepcima, da izvedes suznje iz ZATVORA i iz TAMNICE koji sede u TAMI.
Isaija 42,7.

Kojijem sisavsi (Duhom Svetim) PROPOVEDASE (živim dusama) u zatvoru, tamnici (ZATVORU GREHA).
1 Petrova 3,19.
KAKO:

I prvoga sveta ne postede, nego sacuvavsi samo osmoga Noja pored ostalih sedam, PROPOVEDNIKA pravde navede potop nad svetom BEZBOZNIKA.
2. Petrova 2,5.

Kroz Noja osudi Bog svet...
Jevrejima 11,7.

Kroz Noja je Bog osudio svet jer je kroz njega propovedao pokajanje, kraj i sud koji je dolazio na tadasnji svet potopom.

Ali ne poslusase kako kaže 1. Petrova 3,20. Nego samo osam dusa se spasise.

Dakle ljudima u grehu.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Odmah po smrti (Bog ne može umrijeti)
SINA od Boga Jedinoga Oca JHVH – G Jehoshue,
Bog Otac JHVH je OŽIVIO SINA u DUHU
(tijelo je ostalo mrtvo u grobu još 3 dana).

G Jehoshua je po nalogu Boga Jedinoga Oca Jahve
otišao u "skladište" uspavanih duhova mrtvih ljudi,
ali samo onih PRED potopnih,
koje je tada Bog JHVH PROBUDIO -
da bi im SIN G Yehoshua objavio Evanđelje,
te da se i oni mogu spasiti PO G Jehoshui
OD Boga Jedinoga Oca JHVH.

................................................................

1.PETROVA 3,19
U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
u tome DUHU otišao je SIN propovijedati
duhovima mrtvih.
-----------------------------------------------------------

1. Petrova 4,6
Zato je i mrtvima naviješteno evanđelje
da osuđeni doduše po ljudsku, u tijelu, žive po Božju - u duhu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
mrtvi su oni koji su umrli u potopu
ponuđen im je spas po posredniku SINU G Jehoshui

====================================

1. PETROVA 3,18
Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu.
1. PETROVA 3,19
U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici
1. PETROVA 3,20
koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, U VRIJEME NOINO, DOK SE GRADILA KORABLJA u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nelsim said:

Pise tamnica i duhovi i da je HRistos njima propovedao,a vi kazete da niti ej tamnica niti su duhovi vec namecete drugaciji tekst.

A tamnica je šta?

Da otvoris oci slepcima, da izvedes suznje iz ZATVORA i iz TAMNICE koji sede u TAMI.
Isaija 42,7.

U KAKVOM ZATVORU SU OVI LJUDI O KOJIMA OVDE GOVORI ISAIJA?

PRAVOM ZATVORU I TAMNICI?

Ne , oni su u zabludi u grehu u ODPADU od Boga; ONI SU U DUHOVNOJ TAMNICI ZATVORU i to se naziva tamnica, zatvor.
Zarobljeni u grehu i svojim zabludama na taj način se nalaze u tamnici ili zatvoru. ovde u Isaiji.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

A sta je Jona propovedao Ninivljanima??? Bozju osudu!
A sta je Isus propovedao duhovima u tamnici??? Bozju osudu ponovio.
Ali razlika je izmedju Ninivljana i duhova u tamnici,jel razumes da je ta razlika kao nebo i zemlja???
Da li zameras isusu sto je ponovi osudu duhovima u tamnici???
Da li znas da se oni cuvaju u "tamnici" cak za 1000 godina nakon velike nevolje kad nas Isus dovede do savrsenstva....,tada ce biti pusteni jer mnogi danas bas kazu "Eh taj Adam i Eva ,Da sam ja bio na njihovom mestu tako savrsen nikada ne bi poslusao satanu" Pa da vidimo dal ce moci satana da zavede opet tako savrsene ljude,ili nece moci?sta kaze Biblija???
I zbog svega toga zasto isus ne bi ponovo nakon uskrsenja likovao srecan i ponovio im da su osudjeni. Jel tu ima neceg loseg???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Potpuno si ignorisao cinjenicu da Petar pravi razliku izmedju "zivih osoba" (DUSA) i "mrtvih netelesnih osoba" (DUHOVA).

Kako se sudi mrtvima tako se i propovijeda jevanđelje.

''Zato se i mrtvima propovedi jevanđelje, da prime sud po čoveku telom, a po Bogu da žive duhom.''(1. pet 4:6)

-----------------------------------------------------
ODGOVOR
Pa jeste mrtvima, evo kojima.
KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?
Duhovno mrtvima:
"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)
"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)
"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Postoji propovedanje unistenja ali i jevandjelja,
Sasvim je na mestu sto je sam Isus Hrist licno preneo sigurnu presudu palim andjelima,posle svega onog sto su mu priredili i ubili preko Pilata.
Ne znam sta te buni?,dal mislis da ce se demoni pokajati kao Ninivljani???,ma od toga nema nista...u svakom slucaju sotona ce biti "svezan" na 1000 godina, i na kraju ce biti unisten.
Sto se Ninivljana tice,oni su imali izbor,pokajali su se,svi od malog do velikog,ali drugo su pali andjeli,za njih nema povratka ne nebo ,bas kao i za Adama i Evu. Mislis li da se Adam i Eva nisu pokajali???,ali bilo je prekasno.... Bog Jehova ih sigurno nece vratiti u zivot.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A sta je Jona propovedao Ninivljanima??? Bozju osudu!
A sta je Isus propovedao duhovima u tamnici??? Bozju osudu ponovio.

Ne propoveda se osuda, propoveda se "dobra vest", to pise u tekstu pa ne citas - "i mrtvima se propovedi evandjelje", dakle govori o ljudima ne andjelima.. Pises gluposti.. Necu vise da se nastavljam s tobom, nema svrhe..

Mislis li da se Adam i Eva nisu pokajali???,ali bilo je prekasno.... Bog Jehova ih sigurno nece vratiti u zivot.

Sto im je onda nacinio ogrtace od koze? Zar ne shvatas simboliku, Bog je morao da zrtvuje zivotinju koja predstavlja Hrista, a to je zrtva koja pokriva i njihove grehe i njihovu golotinju..

Ne shvatas ni pocetak biblije pa kako ces onda ostalo razumeti?

ODGOVOR
Pa jeste mrtvima, evo kojima.
KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?
Duhovno mrtvima:
"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)
"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)
"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

To nije iz citiranog konteksta vec iz drugog dela biblije. Ne mozes tumaciti jedan deo biblije tekstom koji je sa nekog drugog mesta i sa njim nema bas nikakve veze. I to citiras drugog pisca..

Prvo se gleda kontekst poglavlja pa tek onda sta je pisac rekao na drugim mestima o istoj temi.. A ovo sto si ti stavio veze nema sa tom temom!

Dakle, prvo dokazi kontekstom, pa tek onda skakuci.. To nikada do sada nisi uradio, kontekst si izbegavao i preskakao..

Natrag