Da bi dobio odgovor na pitanje ,a zasto spominje Noja u 2.petrovoj 2:
4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud;
5 I prvi svet ne poštede, nego sačuvavši samosmoga Noja, propovednika pravde, navede potop na svet bezbožnički;
moras da se vratis na prva tri stiha iz tog poglavlja
1 A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
2 I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
3 I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema.
Noje je predstavljen kao jedan od 8 DUSA koje su prezivele potop. Moglo je da se napise i osoba,sasvim sve jedno jer bilo ljudska ili zivotinsjka dusa pretstavlja doticnu zivotinju ili coveka.,ali preci cemo na drugu temu.
Ovde je bitno razumeti da su ti pali andjeli stavljeni u neko stanje mozda pogresno receno "nedelotvornosti" ,ili udaljeni od Boga.
Takve za nas nevidljive osobe mi cesto nazivamo DUHOVIMA.,neki su Zli,a vecina su dobri. a ovi duhovi u tamnici su sigurno zli.
Njihova krivica je bila sto su dopustili satani da ih zavede i da napuste svoje polozaje na nebu i da se zene sa ljudskim kcerima koje su im radjale dzinovsku decu,sinove prozvane nedilimi koji su bili veoma zli i brzo rasirili zlo na zemlji...,dal je sada jasnije?
Postovanje Zaokret, drago mi je da si ponovo sa nama.
Pazljivo sam procitao tvoj komentar i na osnovu njega nisam dobio odgovor KO SU DUHOVI PAKOSTI?
PREMA TVOJOJ IZJAVI TI MISLIS DA SU TO PALI ANDJELI? D li sam te dobro razumeo?
Ako je tako, kada im je Hristov duh propovedao? Da li ima ikave kloristi da se propoveda palim andjelima koji se cuvaju samo za sud?