Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Sta je sada i SUD neformalan?
Pa to je tvoja nauka, jesi govorio za privremeni sud.
Manje reci?
Izvini "strucnjace" ali pisac koristi obe reci. A obe bi koristio samo onda ako imaju razlicito znacenje!
Ti si te reci cak nazivao "sinonimima" a to znaci da zamenjuju jedna drugu, a onda nas optuzio kako mi "poistovecujemo dusu i duh" a ti to radis? Cak i Petar po tebi to radi!
Odluci se vec jednom "znace li ove reci isto ili ne"?
Nego si ti dvolican, kad ti odgovara onda je "dusa = duh" (to su sinonimi) a kad ti neodgovara nisu, kada pak ne odgovara ni jedno ni drugo onda je "hebrejski oskudan"!
A ja sam pokazao, da se pisac NADOVEZUJE na prethodni stih kad kaze:
prije nego što počneš da pričaš o ovoj temi edukuj se šta na hebr. znači duh.
Da vidimo šta znači o origininalu riječ duh.
ruach: breath, wind, spirit
Original Word: ר֫וּחַ
Part of Speech: Noun Feminine
Transliteration: ruach
Phonetic Spelling: (roo'-akh)
Short Definition: spirit
NAS Exhaustive Concordance
Word Origin
from an unused word
Definition
breath, wind, spirit
NASB Translation
air (2), anger (1), blast (2), breath (31), breathless* (1), cool (1), courage (1), despondency* (1), exposed (1), grief* (1), heart (1), inspired (1), mind (3), motives (1), points (1), quick-tempered* (1), side (4), sides (2), Spirit (76), spirit (127), spirits (3), strength (1), temper (2), thoughts* (1), trustworthy* (1), wind (98), winds (7), windy (2), wrath (1).
Ум је скуп когнитивних способности, укључујући свесност , перцепцију , размишљање , пресуду , језик и памћење .
The mind is a set of cognitive faculties including consciousness, perception, thinking, judgement, language and memory.
Dakle umovima u grijehu.
Poslednja izmena: