Propast svijeta

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
долази крај човечанству,јер је сунце на крају свог стералног века...све ће се десити 18.08.2013.године у 18 и 45'... у то време се завршава боравак земљине осе у Сазвежђу Рибе...

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Dakle, najzad smo saznali i vreme.
Doduše "sterilno sunce" i nastavak su opis koji bi dali ako hoćemo rezime filma Saznanje i 2012. Sunce je mirovalo i odjednom - tras! Erupcija na suncu, pojava neutrona i šta ti ja znam. Medjutim, kako je ovo deo o religiji a ne obrazovanju, molio bih slobadididija, najljubaznije, meni ovako glupom, neobrazovnom,nažalost nereligiznom u klasičnom smislu, zatucanom obućaru pripadniku esnafa potkivača, da jednom pojasni ono što i napiše. Odakle mu i datum i vreme i sve drugo, ali nemoj samo da kaže kako je on brat blizanac koji zna akoji je spoznao i da na njegovom sajtu ima objašenjenje, tipa "pepe le pig"...

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
долази крај човечанству,јер је сунце на крају свог стералног века...све ће се десити 18.08.2013.године у 18 и 45'... у то време се завршава боравак земљине осе у Сазвежђу Рибе...

Super. Ajd' sad lepo dokaži.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
:stupid: Stavio avatar Svetog Tome, a priča o sazvežđu riba. Pa znaš li ti koliko je to kontradiktorno? Ja malo o jednom, a malo i o drugom, ali bar nemam avatar svete Deve i ne proričem po forumima. E vala, pored takvih, i ne desio se smak sveta:roll:

Član
Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
6
Крај света се често губи у преводу и оригинал би гласио ''крај ере''. Углавном се односи на циклус од по 2500. година које трају. Иначе, Хришћанство је уско повезано с сазвежђем Риба и Девице (Рођен од Девице), ИТХУС (Симбол Хришћанства је знак Рибе), а и сам Исус је нахранио људе хлебом (септембар, зодијачки знак Девице, пшеница) и рибом. Стоји такође и дванаест израелских племена, дванаест апостола и један Алфа и Омега између њих (указивајући на пентаграм, те стога се сматра да је изокренути пентаграм заправо знак ''нечастивог''), а поново то је све настало захваљујући учењима астрологије и то су буквално све религије света узеле под своје окриље и преносиле с једне на другу. Старе вавилонске на персијске, па грчке, па римсе па тако све у недоглед.
Знате, мало је чудно то што су Маје концизно познавале путању Сунца иако је модерна култура сматрала да је Земља равна плоча. Примитиван народ, а астрофизички генији :}
Енивеј, сматрам сав концепт ''Крај света'' апсолутно погрешним и безазленим.

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Ja sve odgovore koje sam trazio nasao sam u pravoslavlju. Preporucio bih da procitate, ako ne knjigu onda neki link pravoslavne crkve o drugom Hristovom dolasku, antihristu itd. Bice vam jasnije mnogo.

Ja cvrsto verujem da ce tako biti,a nadam se da to vreme necemo docekati, mada je izgleda vec pocelo...

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
Dobar deo ovih postova sam procitao i .... zbunjen sam malo ???
Ja se ne bih mnogo pitao kada ce i da li ce kraj sveta uskoro ( mada svakom od nas taj crv proradi u glavi ), vec bih voleo kada bi h mogao svaki dan da prozivim onako kako dolikuje coveku i da svom potomstvu omogucim isto to. Da se sam covek potrudi da svoju okolinu pricuva i neguje, mislim da bi taj datum bio mnogo dalji nego li u onom postu gore ....

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ja sve odgovore koje sam trazio nasao sam u pravoslavlju. Preporucio bih da procitate, ako ne knjigu onda neki link pravoslavne crkve o drugom Hristovom dolasku, antihristu itd. Bice vam jasnije mnogo.

Ja cvrsto verujem da ce tako biti,a nadam se da to vreme necemo docekati, mada je izgleda vec pocelo...
Ja Bih tebi i svim ostalima da manje citate sta su neki ljudi rekli i predvidjali kraj sveta jos kao recimo pravolsvni jos u 4.veku nego citajte Bibliju,narocito knjigu proroka Danila i Otkrivenje

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
@Cobi63 Treba naravno biti oprezan u citanju tumacenja, ali neke stvari mozete upamtiti pa mozda prepoznati... Drzati se pravoslavne literature koja je proverena i priznata...jer moze biti podvala

Dobar deo ovih postova sam procitao i .... zbunjen sam malo ???
Ja se ne bih mnogo pitao kada ce i da li ce kraj sveta uskoro ( mada svakom od nas taj crv proradi u glavi ), vec bih voleo kada bi h mogao svaki dan da prozivim onako kako dolikuje coveku i da svom potomstvu omogucim isto to. Da se sam covek potrudi da svoju okolinu pricuva i neguje, mislim da bi taj datum bio mnogo dalji nego li u onom postu gore ....

Da se ljudi potrude i okanu greha, kraj sveta bi bio daleko jako... Ali posto su se ljudi iskvarili do srzi on je postao jako blizak nasem vremenu cini mi se... ima dosta stvari koje se desavaju a koje su zapisane kao predznaci antihristovog vremena i vremena drugog Hristovog dolaska...

Naravno kroz istoriju dosta puta su ljudi mislili da je dosao kraj sveta a nije bio slucaj, ali sada stvarno postoji debeo razlog da se zamislimo kuda ovaj svet ide i da nema kraja sveta, a kamoli ako pomislimo da je Strasni i pravedni sud blizu...

Ko je okicen vrlinama i dobrim delima ni ne plasi se tog suda. U prvim vremenima hriscanstva ljudi Drugi Hristov dolazak su nazivali Pravedni sud, ali kako su se vremenom ljudi kvarili i znajuci koliko su gresni poceli su da se plase dolaska Gospoda koji ce ih zateci u bezakonju i prozvali ga Strasni sud... Strasan ce zaista biti za gresne, ali za vernike to ce biti plata za trpljenje i neopisiva radost...

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Propast sveta je neminovam a kada će to biti ne zna niko samo Otac Nebeski.
Po svim znacima čini mi se da je počeo početak kraja.

Natrag