Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 535
Malo sam razmišljao da li na ovoj sekciji da postavim ovu temu? Odlučio sam da to uradim, jer isto kao i nauka, i religija ima svoje poglede, odnosno tumačenja o nastanku i nestanku svijeta. Bilo bi zanimljivo da se ovdje sučele ti pogledi. Nije nužno da se oni konfrontiraju, možda bi bilo zanimljivije pokušati otkriti gdje se slažu, ali ako neko misli da je tu konfrontacija neizbježna, - široko mu polje! No, da odmah kažem u čemu se i nauka i religija slažu. Obje tvrde da je svijet osuđen na konačnu propast.
U nauci ima raznih teorija o propasti svijeta, - od udara nekog velikoh nebeskog tijela koji bi uništio i Zemlju i život na Zemlji, do uništenja zemljinog omotača nekontrolisanim djelovanjem čovjeka, te kao posledica toga, preveliki porast temperature usled čega bi se otopio Antarktik, pa i Arktik, a razina mora i okeana se povećala za nekiliko desetina metara, što bi izazvalo katastrofu u obliku ogromnih poplava, s jedne, a s druge strane, drastično uticalo na klimatke promjene u svijetu. No, nauka takođe smatra da je veliki broj tih prijetnji Zemlji i životu na njoj, čovjek u stanju otkloniti i spriječiti. O otklanjanu ove poslednje prijetnje, upravo se ovih dana vode razgovori najodgovornijih ljudi svijeta.
Međutim, o jednoj, istina dalekoj opasnosti za Zemlju i život na njoj, malo se zna u široj javnosti i malo se o tome govori. Na opasnost o kojoj je riječ, čovjek nije u stanju uticati ni na koji način.
Ta opasnost je naš Mjasec!
Ja ne bih sada iznosio preciznije u čemu se ta opasnost sastoji, dajem priliku i drugima, koji znaju, da o tome kažu koju riječ.
Ima jedna velika razlika između tvrdnje nauke i Biblije a to je život posle kataklizme!
Nauka tvrdi da će sve biti uništeno a Biblija tvrdi da će biti preživelih. U Isaiji 45:18 "
Jer ovako kaže Jehova, Stvoritelj nebesa, onaj koji je pravi Bog, onaj koji je oblikovao i načinio zemlju, onaj koji ju je učvrstio i nije ju stvorio uzalud, koji ju je oblikovao tako da bude nastanjena: “Ja sam Jehova, i nema drugoga.
U Otkrivenju 7:9,10 čitamo:"
9 Nakon toga vidio sam veliko mnoštvo ljudi, koje nitko nije mogao izbrojiti, iz svakoga naroda i plemena i puka i jezika, kako stoje pred prijestoljem i pred Janjetom, obučeni u duge bijele haljine, s palminim granama u rukama. 10 I vikali su na sav glas: “Spasenje dugujemo Bogu svojemu, koji sjedi na prijestolju, i Janjetu!”
Otkrivenje 7:13,14"
Nato mi je jedan od starješina rekao: “Tko su ovi koji su obučeni u duge bijele haljine i odakle su došli?” 14 Odvratio sam mu: “Gospodine moj, ti to znaš.” I rekao mi je: “To su oni koji dolaze iz velike nevolje!"
I na kraju potvrdu ovih obećanja čitamo u Titu 1:2 "
Njoj je temelj nada u vječni život, što ga je Bog, koji ne može lagati, još davno obećao,"
Dakle da je ovako nesto obećao čovek, onda bi Biblija bila običan SF bestseler ikada napisan! Na svu sreću ovo su obećanja našeg Kreatora i Nebeskog Oca Jehove!
:yea: