Propast svijeta

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malo sam razmišljao da li na ovoj sekciji da postavim ovu temu? Odlučio sam da to uradim, jer isto kao i nauka, i religija ima svoje poglede, odnosno tumačenja o nastanku i nestanku svijeta. Bilo bi zanimljivo da se ovdje sučele ti pogledi. Nije nužno da se oni konfrontiraju, možda bi bilo zanimljivije pokušati otkriti gdje se slažu, ali ako neko misli da je tu konfrontacija neizbježna, - široko mu polje! No, da odmah kažem u čemu se i nauka i religija slažu. Obje tvrde da je svijet osuđen na konačnu propast.
U nauci ima raznih teorija o propasti svijeta, - od udara nekog velikoh nebeskog tijela koji bi uništio i Zemlju i život na Zemlji, do uništenja zemljinog omotača nekontrolisanim djelovanjem čovjeka, te kao posledica toga, preveliki porast temperature usled čega bi se otopio Antarktik, pa i Arktik, a razina mora i okeana se povećala za nekiliko desetina metara, što bi izazvalo katastrofu u obliku ogromnih poplava, s jedne, a s druge strane, drastično uticalo na klimatke promjene u svijetu. No, nauka takođe smatra da je veliki broj tih prijetnji Zemlji i životu na njoj, čovjek u stanju otkloniti i spriječiti. O otklanjanu ove poslednje prijetnje, upravo se ovih dana vode razgovori najodgovornijih ljudi svijeta.
Međutim, o jednoj, istina dalekoj opasnosti za Zemlju i život na njoj, malo se zna u široj javnosti i malo se o tome govori. Na opasnost o kojoj je riječ, čovjek nije u stanju uticati ni na koji način.
Ta opasnost je naš Mjasec!
Ja ne bih sada iznosio preciznije u čemu se ta opasnost sastoji, dajem priliku i drugima, koji znaju, da o tome kažu koju riječ.

Ima jedna velika razlika između tvrdnje nauke i Biblije a to je život posle kataklizme!

Nauka tvrdi da će sve biti uništeno a Biblija tvrdi da će biti preživelih. U Isaiji 45:18 "
Jer ovako kaže Jehova, Stvoritelj nebesa, onaj koji je pravi Bog, onaj koji je oblikovao i načinio zemlju, onaj koji ju je učvrstio i nije ju stvorio uzalud, koji ju je oblikovao tako da bude nastanjena: “Ja sam Jehova, i nema drugoga.
U Otkrivenju 7:9,10 čitamo:"
9 Nakon toga vidio sam veliko mnoštvo ljudi, koje nitko nije mogao izbrojiti, iz svakoga naroda i plemena i puka i jezika, kako stoje pred prijestoljem i pred Janjetom, obučeni u duge bijele haljine, s palminim granama u rukama. 10 I vikali su na sav glas: “Spasenje dugujemo Bogu svojemu, koji sjedi na prijestolju, i Janjetu!”

Otkrivenje 7:13,14"
Nato mi je jedan od starješina rekao: “Tko su ovi koji su obučeni u duge bijele haljine i odakle su došli?” 14 Odvratio sam mu: “Gospodine moj, ti to znaš.” I rekao mi je: “To su oni koji dolaze iz velike nevolje!"

I na kraju potvrdu ovih obećanja čitamo u Titu 1:2 "
Njoj je temelj nada u vječni život, što ga je Bog, koji ne može lagati, još davno obećao,"

Dakle da je ovako nesto obećao čovek, onda bi Biblija bila običan SF bestseler ikada napisan! Na svu sreću ovo su obećanja našeg Kreatora i Nebeskog Oca Jehove!

:yea:

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Nije u tiganj, već u lonac. smile3

Što se propasti sveta tiče, davno je to izračunao Isak Njutn. 2060g je definitivno kraj sveta kakvog danas poznajemo.sorry

Važno je da ima načina za preživeti. 2059g svi se ( ko neće ne mora ) učlanite u Jehove.
Njima niko ništa ne može. :)

Lepo rečeno ali šta da radi JS koji se muči i trudi i piše izveštaje i čeka da odluče njegove starešine da mu dozvole da se krsti(kad zasluži)
i ako se jadan ne krsti ode mast u propast,džaba se mučio.Nije postao Jehovin svedok !

Za sve nas ostale važi ovo :

Jovan.3.

16. Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
37
I mister Stiven Hoking skoro se priključio proceni da nas nema za dva veka, u okviru dosadašnjih trendova, ako se sami ne dosetimo nečemu. On predlaže:'' Hajdemo na nove planete!''

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Mislim da neće biti potrebno da ljudi idu na nove planete, sem kao turisti ili istraživači. Treba vjerovati ljudskom razumu i inteligenciji. Čovjek će biti u stanju da obuzda svoj negativni uticaj na prirodu i da smanji ili potpuno eliminiše nesklad u prirodi koji nastaje njegovim djelovanjem.
Malo stariji se sjećaju da prije 15-20 godina niko nije ni govorio o ekologiji, a kamo li da je nešto poduzimano za očuvanje prirode i životne sredine. Danas već, ekologija je prva tema, čak i u politici i među političarima, a da o naučnicima i ne govorim. To najbolje govori da su ljudi shvatili kakav odnos prema prirodi moraju imati, da bi ona predstavljala prijatno ljudsko stanište na Zemlji.

Član
Učlanjen(a)
13.07.2010
Poruka
157
Cenim jurivakin optimizam i voleo bih da se slazem. Ali da bi se nesto zaista promenilo treba izkljuciti profit i pohlepu kao glavne pokretace sveta trenutno.
promene u ljudskoj svesti se ne desavaju jos od doba industrijske revolucije.
Da bi zaista opstali na tom se nivou proi mene moraju desavati. Jos je From pisao o tome u Imati ili Biti.

Nazalost dok ne stignemo do ruba zaista ne vidim mogucnost promene ljudske svesti

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da, profit i želja za zaradom su glavni krirvci, ne samo kada je u pitanju čovjekov odnos prema prirodi, nego i kada je u pitanju odnos čovjeka sa čovjekom. Globalizacija, na primjer, i sve negativnosti koje nosi sa sobom, posledica je, takođe, želje za profitom i što većom zaradom. Međutim, i taj problem su ljudi shvatili. Pogledajte šta se dešava u svakom mjestu gdje svoje sesije održava osam najrazvijenih zemalja svijeta, koji su ujedno i glavni zagađivači naše planete. Redovno su te sesije propraćene velikm demonstracijama, kojima se pridružuju ljudi iz cijelog svijeta. Pogledajte šta se nedavno desilo u Meksičkom zalivu. Engleska kompanija će sada morati platiti oko 70 milijardi dolara za sanaciju zagađene sredine i obeštećenje ugroženom stanovništvu. To se prije 50 godina nije moglo ni zamisliti.
Politika i vlade najrazvijenijih zemalja će na kraju morati "staviti uzde" velikim multinacionalnim kompanijama i kontrolisati njihovu aktivnost. To će morati uraditi, bez obzira željele vlade to ili ne, jer će pritisak javnosti biti sve veći.

Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
Smatram da ljudi dosta ostecuju planetu. Iz dana u dan sve vise. Svaki ljudski napredak, u bilo cemu, koliko je bio pozitivan, toliko je nosio i negativne strane u zavisnosti od toga koliko i kako je to nesto bilo upotrebljavano, sa kojom svrhom. Pod ovakvim okolnostima, ako se nastave, kraj ljudske civilizacije, barem ovakve kakvu je sada vidimo, definitivno mora doci kraju. Pitanje je vremena. Ali smatram da ljudi nisu jedini uzrok "raspadanju" planete. Po meni, ljudi samo ubrzavaju taj proces ali nisu i uzrok propadanja. Ja licno ne poznajem nista sto je stvoreno a da se jednog dana i ne raspadne i nestane. Tako vidim i nasu planetu. Nekada davno je nastala - jednog dana ce nestati. Uzrok nestanka nije poznat ali i po budistickom ucenju je neminovan. Zemlja kakvu znamo ce nestati a docice nesto umesto nje - sta? Ko zna??!!! Prema Budi, ceo univerzum nastaje u jednom trenutku i onda pocinje da raste i da se siri. On raste do odredjene velicine a onda krece da se skuplja do konacne "eksplozije" kada nestaje i ponovo nastaje. Taj period se zove kalapa i traje nekoliko miliona godina. Da li je to tacno, ne znam ali znam da sam negde-nekad citao neke radove naucnika o sirenju svemira pa mi se to nekako i uklapa u pricu.
S obzirom kakva je situacija sa klimom, vremenskim dobima (prelazak iz leta u zimu i iz zime u leto), razlicitim elementarnim katastrofama za koje slusamo u vestima, kraj je verovatno neizbezan. Covek svojim "trudom" samo ubrzava taj proces. Prema tome :) dinosaurusi ce ponovo biti u modi :) :) :)

Pa da li ce se desiti taj kraj? Ne znam ali najverovatnije da. Kada ce to biti? Ko zna - nekad. Sumnjam da neko uopste to moze tacno da predvidi. Sta ce biti posle? E, to verujem da niko nikada nece moci da zna dok se to nesto ne dogodi. Najbolje resenje je da ne mlatimo glavu tim glupostima vec da zivimo sadasnji momenat, sadasnji zivot i iskoristimo njegove blagodeti (one koje jos uvek nismo unistitli) :)

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
mozda ce vama biti smijesno ali se ocekuje treci svetski rat,kada on pocne nebo ce goreti 5 mjeseci.Sve rakete ce se upotrebiti ni jedna nece biti bacena u more,letece na sve strane i sudarace ce u vazduhu to ne moze da se izbegne.200.000 000 miliona Muhamedanaca ce da napadne Evropu,Turska ce da napadne Grcku i to onim autoputem sto ga radi Evropska unija sto vodi do Turske.Sveti NIL mirotocivi je najpreciznije sve ovo opisao njegova knjiga se nalazi u jednom manastiru na meteorima u Grckoj retkim monasima je dozvoljen prilaz jer kao sto pricaju oni sto su je videli i citali u njoj je toliko detaljno sve napisano da bi se narod na smrt prepao da se obelodani.Ja pravo da vam kazem ocekujem velike nevolje od 2013 god pa cemo videti ko prezivi neka ostavi komentar:)sorry.Mislim da je nas urednik Jurivaka otporan na radijaciju samo nece da nam prizna:D:):dance2:on ce preziveti samo radi mene da me smiruje i brise postove kad zapenim od besa;):assassin::zip:

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434

Ima jos dosta klipova, ali ne mogu sad da "kopam". Uglavnom svuda je prica ista LJUDI SU SE MNOGO NAMNOZILI POPULACIJU MORAMO STO PRE SMANJITI, a sami znamo kako se populacija "najefikaznije" smanjuje.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Danas da skoro nije neki veliki problem, kontrolisati ljudsku populaciju. Za dogledno vrijeme to će biti još lakše. Kina kao najmnogoljudnija nacija na svijetu, u kojoj je stopa nataliteta u prošlosti bila ogrormna, već je donijela zakon koji će njenu populaciju u narednom periodu svesti na prostu reprodukciju. U svim razvijeniom zemljama, stopa nataliteta je minimalna ili je uopšte nema. Očekivati je da se natalitet smanji i u Africi, jer razvoj čini svoje. Prema tome, ubrajati prenaseljenost planete Zemlje u nekakvu opasnost po Zemlju, ili ljude koji na njoj žive, neosnovano je i neutemeljeno stajalište, koje nema nikakvu realnu podlogu.

Natrag