Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ti reče kako je tvoj cimer bio REKREATIVAC pa vežbao sa braćom ili tako nekako uglavnom poznavao si tu elitu. Ni tvojoj organizaciji nisu rekreativci nepoznati:QUOTE]

Ko o cemu, baba o ustipcima. Taramana, ne moze da zivi da nesto neizlaze. O kakvom cimeru ti pricas. Samo ti trazi homuse. Pa neka ti je sa srecom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stremiti ka savršenstvu - ne znači da ga nikada nećemo dostiči.

Mire tvrdi da nećemo.

Ja kažem na osnovu biblije da je to moguće.

Dokaz da je neko potpuno predan Bogu, i da iz takvog predanja ima potpunu zajednicu sa Bogom u kojoj savršeno živi u skladu sa Božjom voljom - ne znači da je doživeo savršenstvo.

Čovek raste i usavršava se kroz ceo život, i mi ne moramo znati da li smo dostigli savršenstvo, ali u svakom slučaju moramo znati da li smo obraćeni, a ako smo obraćeni i ne prekidamo zajednicu sa Bogom, tada je i naše savršenstvo osigurano.

Ono se i traži od Boga svakodnevno, jer apostoli su se molili za savršenstvo vernih, i to svedoči apostol Pavle kada kaže: "A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 Korinćanima 13. 9 ).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
" Jer greh nece vama obladati, jer niste pod zakonom, nego pod blagodacu." Rimljanima 6,1.2.11.14.

.
Ču li ti šta Paja reče?
Oni tvoji REKREATIVCI te poguraše da budeš plaćenik i uzimaš srebrnjeke bez stida ....neka uzimaš jer masone oštećuješ ali lažeš narod da Bogu služiš i vučeh ih za sobom u Hades zarad poganih srebrnjaka i ti novci su od ljudi koji ti plaćaju za istinu a ti im nudiš vešticine laži....gde će ti duša plaćeniče uskoro otići pitaš li se nekad?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stremiti ka savršenstvu - ne znači da ga nikada nećemo dostiči.

Mire tvrdi da nećemo.

Ja kažem na osnovu biblije da je to moguće.

Dokaz da je neko potpuno predan Bogu, i da iz takvog predanja ima potpunu zajednicu sa Bogom u kojoj savršeno živi u skladu sa Božjom voljom - ne znači da je doživeo savršenstvo.

Čovek raste i usavršava se kroz ceo život, i mi ne moramo znati da li smo dostigli savršenstvo, ali u svakom slučaju moramo znati da li smo obraćeni, a ako smo obraćeni i ne prekidamo zajednicu sa Bogom, tada je i naše savršenstvo osigurano.

Ono se i traži od Boga svakodnevno, jer apostoli su se molili za savršenstvo vernih, i to svedoči apostol Pavle kada kaže: "A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 Korinćanima 13. 9 ).

Sad si promenio pricu, kao moze se dostici savrsenstvo , ali covek ne mora znati jel dostigao?
Zar nije to uslov spasenja, kako onda ne moras znati jesi li spasen???

Kontradiktoran si sam sebi, kao ti zivis i polako se usavrsavas, a ne znas jesi li postao savrsen?

Kao prvo, ja nisam rekao da "necemo dostici savrsenstvo nikada", ja sam rekao da "u ovom zivotu necemo dostici", jer nas "sprecava gresna priroda".

I da je spasenje Bozji dar, a ne nesto sto se MOZE ZARADITI SAVRSENIM DRZANJEM ZAKONA!

A ti ako mislis, da je iko dostigao savrsenstvo od onih iz Starog Zaveta, moram te razocarati jer Pavle rece da:

"gore dokazasmo da su i I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM.. Kao što stoji napisano: NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA!"

"SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU"

Takodje kaze suprotno tvojoj tvrdnji da se spasenje "moze zaraditi savrsenim drzanjem zakona":

"JER SE DELIMA ZAKONA, NIJEDNO TELO NECE OPRAVDATI PRED NJIM"

A sve to rece, zato sto coveka u dostizanju savrsenstva na ovoj zemlji "sprecava gresna priroda", i zato spasenje "i jeste dar"!

Moze se govoriti samo o "relativnom" ili "uracunatom savrsenstvu", koje mi ne postizemo sami, vec nam se uracunava Hristova savrsenost.

A o takvom savrsenstvu i takvoj "uracunatoj pravdi", govori Jovan u onim stihovima sto citiras..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ču li ti šta Paja reče?
Oni tvoji REKREATIVCI te poguraše da budeš plaćenik i uzimaš srebrnjeke bez stida ....neka uzimaš jer masone oštećuješ ali lažeš narod da Bogu služiš i vučeh ih za sobom u Hades zarad poganih srebrnjaka i ti novci su od ljudi koji ti plaćaju za istinu a ti im nudiš vešticine laži....gde će ti duša plaćeniče uskoro otići pitaš li se nekad?

DA LI JE TO RECNIK “VRUJUCEG”?

Taramana cesto spomine izraz: “MI VERUJUCI”.

Pa evo kako se on obraca ljudima i kako ih naziva:

"Lazovcino, vešticine, Jelenaši, tvoja glava zahteva dupli par nogu, crni kukavce, Provetravaju li po bolnicama sobe ili vas tako drže zatvorene? SATANO, ???????, Jel video neko onu nesrecu od lopova Maricela? Budi miran vezacu te!

Ti crni kukavce, ti bi mu nesreco rekao, Lažni ucitelju, Lažni ucitelju, koliki si ti lažov, šarlatani i lažovi. VEŠTICA SA KRISTALNIM ZUBIMA, Mene bratom više nemoj oslovljavati, kome treba zmija za brata, NAMCOR...
takve glave koje su vegetari obicno imaju 4 noge. Pitam SVE JELENAŠE, VEŠTICA SA KRISTALNIM ZUBIMA KOJA UCI O KRAJU SVETA,
LOPOVCINA, Lažeš simboliko! lažov, i Lakica nesrecu razumem,

I na kraju Taramana tvrdi: “nigde nisam rekao d Adv. mrzim,...”
A sta je sve to gore nego izraz mrznje?

(Ove Taramanine izjave nisam ja napisao, nego sam ih kopirao iz njegovih komentara)

Da li se zaista ovako izrazava onaj koji je “VERUJUCI?”

Taramana, ajede budi posten pa reci pred svima, da li tako treba da se ponasa jedan hriscanin?
Izvini, ali ti ovde licis na pijanog coveka koji protestvuje u kafani.

A sta si postigao s tim? NIST! Samo si sebe predstavio u potpunosti. Ako ti se to svidja samo nastavi.

Gospod Isus rekao je:

“Svako drvo dobro rodove dobre radja, a zlo drvo rodove zle radja.
TAKO DAKLE PO RODOVIMA NJIHOVIM POZNACETE IH.”
Mmatej 7,17.20.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, sve si pomešao, i izvadio moje reči iz konteksta, da bi prikazao kako ja neznam šta govorim..

Zašto to radiš?

Evo celine mojih reči:

Dakle, ja nisam rekao ( kako si mi pripisao ) - da mi neznamo da li smo spaseni, već da nećemo mođda znati da smo u jednom trenutku doživeli savršenstvo, ali da moramo znati da li smo obraćeni, i ako smo obraćeni onda već imamo spasenje, a savršenstvo dolazi tokom vremena života u posvećenju.

Ti tvrdiš da nikada u ovom životu nećemo dostići savršenstvo.

Onda mi nikada nećemo biti spaseni, jer smo grešni i prljavi, a Bog nas takve nikada ne može primiti, ako se nismo odrekli greha, odbacili ga, predali se Bogu, i dozvolili mu da nas promeni, i povede putem posvećenja koje tokom vremena donosi savršenstvo.

Mire, opet mi iznova pripisuješ kako ja tvrdim da se mi opravdavamo zakonom, i da mi možemo držanjem zakona zaraditi spasenje.
Ja to nigde nisam tvrdio, i pitanje je zašto iznosiš neistine protiv mene, i ako sam ja više puta to demantovao, i objasnio - kako se opravdavamo, i šta u nama proizvodi to opravdanje.

Da li ti Mire znaš šta znači opravdanje?

Da li znaš da se ono događa na početku čovekovog dolaženja Hristu, a ne na kraju kada Hristos dođe, gde ga ti smeštaš.

Opravdanje se događa u trenutku kada čovek shvativši svoje grešno stanje dolazi u pokajničkoj molitvi, i traži od Boga oproštaj.
Tada Isus prilaže zasluge svoje žrtve i prolivene krvi pred kovčegom zaveta u Svetinji, i opravdava čoveka OD PROŠLIH GREHA.

Tako opravdanom čoveku se daje sila Svetoga Duha, koji u čoveku vrši promenu koju biblija naziva novorođenje, i čovek postaje jedno novo biće, koje živi u zajednici sa Bogom, i prirodno se ponaša u skladu sa svakom zapovešću, jer Bog upisuje svoje zapovesti u ljudsko srce i misli, i čini da se svaka zapovest ispuni u čoveku pomoću Duha Svetoga.

U pravu si, jesu "I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM, i NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA, SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU" ali se ovde govori o NEOBRAĆENIM ljudima, a ne o onima koji su poverovali u Hrista, ostavili greh, i krenuli putem posvećenja.

Mire, iznenađuješ me ovakvim pisanjem, jer zvučiš kao potpuno duhovno neuk čovek, koji nema nikakvog iskustva sa Bogom u posvećenju.

Oprosti, ali jedino se ovako nešto može zaključiti iz tvojih komentara.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, Tripo i Laodikeja,

vas tri jako lepo diskutujete pa mi je zao da se umesam i da prekinem tako dobru diskusiju, ali ipak mora da kazem nesto.

Pre svega vas trojic niste daleko jedan od drugoga. Mire priznaje da je potrebno da stremimo savrsenstvu, jer nas Hristos i apostoli pozivaju na to.
Koliko sam ja uocio razlika je u tome sto Mire smatra da je dobro nastojati da budemo savrseni ali da to niko na zemmlji nije postigao, a Laodikeja i Tripo misle da vec danas na Zemlji ima savrsenih.

Pitanje za svatri od vas
Sta mislite, apostol Pavle , kao najveci misionar na svetu, koji se toliko zrtvovao za Delo Gospodje, da li je bio SAVRSEN?

Najbolje je da nam on odgoviori na ovo pitanje:

"Sta cemo dakle reci, hocemo li ostati u grehu da se blagodat umnozi? Boze sacuvaj!
Koji umresmo grehu kako cemo jos ziveti u njemu? Tako dakle i vi drzite sebe da ste mrtvi grehu a zivi Bogu u Hristu iIsusu Gospodu nasemu. Jer greh nece vama obladati, jer niste pod zakonom, nego pod blagodacu." Rimljanima 6,1.2.11.14.

Sve ovo sto Pavle tu navodi vodi savrsensdtvu, zivot bez greha i bez prestupa Bozjeg zakona.

Medjutim, da li je sam Pavle postigao to u svom zivotu da bude savrsen?

Slusajte pazljivo Pavlovu izjavu: "Jer znam da je zakon duhovan; A JA SAM TELESAN, PRODAN POD GREH. Jer ne snam sta cinim, JER NE CINIM ONO STO HOCU, NEGO NA STO MRZIM ONO CINIM. A OVO VISE JA NE CINIM NEGO GREH KOJI ZIVI U MENI. JER ZNAM DA DOBRO NE ZIVI U MENI, TO JEST U TELU MOJEMU. JER HTETI IMAM U SEBI, ALI UCINITI DOBRO NE NALAZIM. JER DOBRO STO HOCU NE CINIM, NEGO ZLO STO NECU ONO CINIM. A kad cinim ono sto necu, vec ja to ne cinim nego greh koji zivi u meni."
Rimljanima 7,14-2O.

Ako je iko mogao da kaze da je savrsen, to je mogao reci Pavle koji je sve ostavio i potpuno se posvetio Bogu. Medjutim, on jasno tvrdi da jos uvek greh zivi u njemu i da ga on nagoni da cini ono sto on ne zeli da cini.

Savrsenstvu prethodi posvecenje, a posvecenje nije jedan cin, nego ono traje koliko i zivot traje. To je neprekidna borba sa iskusenjima, o kojoj i Pavle pise.

Ja sam ceo zivot posvetio Bogu i mnogo nevolja preziveo, ali ne bih mogao iz ciste savesti reci da sam savrsen. U isto vreme mogu da kazem da je i postizanje savrsenstva proces koji takodje traje koliko i zivot traje. To nije nesto kao sesir sto stavimo na glavu, vec toje trajni proces

Moramo se cuvati dveju krajnosti:
Prvo, da smo spaseni Hristovom zrtvo (sto je istina) i da se od nas ni ne ocekuje da budemo savrseni. To je pogresno. Sam Hristos nas je pozvao: "Budite savrseni kao sto je Otac vas nebeski". Znaci d aje moguce postici savrsenstvo. To treba da bude cilj svakog hriscanina.

Drugo, tvrdnja da smo savrseni, sto bi nas moglo uvesti u fanatizam u kom su fariseji bili.

Svi se mi nalazimo na bojnom neprijateljskom polju i neprijatelj nas vreba svakoga casa. Zato moramo biti budni i potpuno se oslanjati na Hrista. Gde god postoji borba, postoji i mogucno da neki ratnik padne, zato treba da budemo oprezni.
Pozvani smo na savrsenstvo. To je moguci CILJ. Oni koji budu upotpunosi sledili Hrista boreci se protiv iskusenja na kraju bice savrseni.

Ovako govori pravi adventista, ja se u potpunosti slazem sa tobom. Smatram da smo pozvani na savrsenstvo, ali u ovom zivotu posedujemo gresnu prirodu, i zato mozemo govoriti o savrsenstvu jedino u smislu "uracunate pravde", da Hristos zivi u nama i da je nas zivot sakriven sa Hristom u Bogu. Tako nam se uracunava savrsenstvo Hristovo, i mi zivimo sakriveni u Bogu..

Na taj nacin, onaj koji je u Hristu "ne gresi" , jer mi smo "mrtvi grehu a zivi Bogu kroz Hrista Isusa".

Biblija kaze: "blago onom kome Bog ne uracunava grehe", jer taj je dostigao relativno stanje pravde i savrsenstva, koliko je kao covek mogao, zbog slabosti tela, i nadalje mu se greh ne uracunava za one sitne propuste, na sta on ne moze ni uticati, vec to pokriva Hristova zrtva..

Kada bi za ulazak u carstvo bila neophodna doslovna savrsenost, kao sto Laodikeja tvrdi, koja nije od Hrista, vec od nas samih, onda to obesmisljava i sam proces spasenja..

Jer onda Hristos "ne bi ni trebalo da zivi u nama", nego bi bilo dovoljno da anulira posledice adamovog greha u coveku, "vrati mu savrsenost", i tako bi on mogao sam po sebi "bez Hrista" da drzi zakon..

Ali to nije slucaj, jer Bog nije zeleo otkloniti posledice adamovog greha, da bi ljudi kroz borbu shvatili njegovo razarajuce dejstvo i da bi se naucili poniznosti i trpljenju...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, Tripo i Laodikeja,

vas tri jako lepo diskutujete pa mi je zao da se umesam i da prekinem tako dobru diskusiju, ali ipak mora da kazem nesto.

Pre svega vas trojic niste daleko jedan od drugoga. Mire priznaje da je potrebno da stremimo savrsenstvu, jer nas Hristos i apostoli pozivaju na to.
Koliko sam ja uocio razlika je u tome sto Mire smatra da je dobro nastojati da budemo savrseni ali da to niko na zemmlji nije postigao, a Laodikeja i Tripo misle da vec danas na Zemlji ima savrsenih.

Pitanje za svatri od vas
Sta mislite, apostol Pavle , kao najveci misionar na svetu, koji se toliko zrtvovao za Delo Gospodje, da li je bio SAVRSEN?

Najbolje je da nam on odgoviori na ovo pitanje:

"Sta cemo dakle reci, hocemo li ostati u grehu da se blagodat umnozi? Boze sacuvaj!
Koji umresmo grehu kako cemo jos ziveti u njemu? Tako dakle i vi drzite sebe da ste mrtvi grehu a zivi Bogu u Hristu iIsusu Gospodu nasemu. Jer greh nece vama obladati, jer niste pod zakonom, nego pod blagodacu." Rimljanima 6,1.2.11.14.

Sve ovo sto Pavle tu navodi vodi savrsensdtvu, zivot bez greha i bez prestupa Bozjeg zakona.

Medjutim, da li je sam Pavle postigao to u svom zivotu da bude savrsen?

Slusajte pazljivo Pavlovu izjavu: "Jer znam da je zakon duhovan; A JA SAM TELESAN, PRODAN POD GREH. Jer ne snam sta cinim, JER NE CINIM ONO STO HOCU, NEGO NA STO MRZIM ONO CINIM. A OVO VISE JA NE CINIM NEGO GREH KOJI ZIVI U MENI. JER ZNAM DA DOBRO NE ZIVI U MENI, TO JEST U TELU MOJEMU. JER HTETI IMAM U SEBI, ALI UCINITI DOBRO NE NALAZIM. JER DOBRO STO HOCU NE CINIM, NEGO ZLO STO NECU ONO CINIM. A kad cinim ono sto necu, vec ja to ne cinim nego greh koji zivi u meni."
Rimljanima 7,14-2O.

Ako je iko mogao da kaze da je savrsen, to je mogao reci Pavle koji je sve ostavio i potpuno se posvetio Bogu. Medjutim, on jasno tvrdi da jos uvek greh zivi u njemu i da ga on nagoni da cini ono sto on ne zeli da cini.

Savrsenstvu prethodi posvecenje, a posvecenje nije jedan cin, nego ono traje koliko i zivot traje. To je neprekidna borba sa iskusenjima, o kojoj i Pavle pise.

Ja sam ceo zivot posvetio Bogu i mnogo nevolja preziveo, ali ne bih mogao iz ciste savesti reci da sam savrsen. U isto vreme mogu da kazem da je i postizanje savrsenstva proces koji takodje traje koliko i zivot traje. To nije nesto kao sesir sto stavimo na glavu, vec toje trajni proces

Moramo se cuvati dveju krajnosti:
Prvo, da smo spaseni Hristovom zrtvo (sto je istina) i da se od nas ni ne ocekuje da budemo savrseni. To je pogresno. Sam Hristos nas je pozvao: "Budite savrseni kao sto je Otac vas nebeski". Znaci d aje moguce postici savrsenstvo. To treba da bude cilj svakog hriscanina.

Drugo, tvrdnja da smo savrseni, sto bi nas moglo uvesti u fanatizam u kom su fariseji bili.

Svi se mi nalazimo na bojnom neprijateljskom polju i neprijatelj nas vreba svakoga casa. Zato moramo biti budni i potpuno se oslanjati na Hrista. Gde god postoji borba, postoji i mogucno da neki ratnik padne, zato treba da budemo oprezni.
Pozvani smo na savrsenstvo. To je moguci CILJ. Oni koji budu upotpunosi sledili Hrista boreci se protiv iskusenja na kraju bice savrseni.

Ovako govori pravi adventista, ja se u potpunosti slazem sa tobom. Smatram da smo pozvani na savrsenstvo, ali u ovom zivotu posedujemo gresnu prirodu, i zato mozemo govoriti o savrsenstvu jedino u smislu "uracunate pravde", da Hristos zivi u nama i da je nas zivot sakriven sa Hristom u Bogu. Tako nam se uracunava savrsenstvo Hristovo, i mi zivimo sakriveni u Bogu..

Na taj nacin, onaj koji je u Hristu "ne gresi" , jer mi smo "mrtvi grehu a zivi Bogu kroz Hrista Isusa".

Biblija kaze: "blago onom kome Bog ne uracunava grehe", jer taj je dostigao relativno stanje pravde i savrsenstva, koliko je kao covek mogao, zbog slabosti tela, i nadalje mu se greh ne uracunava za one sitne propuste, na sta on ne moze ni uticati, vec to pokriva Hristova zrtva..

Kada bi za ulazak u carstvo bila neophodna doslovna savrsenost, kao sto Laodikeja tvrdi, koja nije od Hrista, vec od nas samih, onda to obesmisljava i sam proces spasenja..

Jer onda Hristos "ne bi ni trebalo da zivi u nama", nego bi bilo dovoljno da anulira posledice adamovog greha u coveku, "vrati mu savrsenost", i tako bi on mogao sam po sebi "bez Hrista" da drzi zakon..

Ali to nije slucaj, jer Bog nije zeleo otkloniti posledice adamovog greha, da bi ljudi kroz borbu shvatili njegovo razarajuce dejstvo i da bi se naucili poniznosti i trpljenju...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, sve si pomešao, i izvadio moje reči iz konteksta, da bi prikazao kako ja neznam šta govorim..

Zašto to radiš?

Evo celine mojih reči:

Dakle, ja nisam rekao ( kako si mi pripisao ) - da mi neznamo da li smo spaseni, već da nećemo mođda znati da smo u jednom trenutku doživeli savršenstvo, ali da moramo znati da li smo obraćeni, i ako smo obraćeni onda već imamo spasenje, a savršenstvo dolazi tokom vremena života u posvećenju.

Onda mi nikada nećemo biti spaseni, jer smo grešni i prljavi, a Bog nas takve nikada ne može primiti, ako se nismo odrekli greha, odbacili ga, predali se Bogu, i dozvolili mu da nas promeni, i povede putem posvećenja koje tokom vremena donosi savršenstvo.

Mire, opet mi iznova pripisuješ kako ja tvrdim da se mi opravdavamo zakonom, i da mi možemo držanjem zakona zaraditi spasenje.
Ja to nigde nisam tvrdio, i pitanje je zašto iznosiš neistine protiv mene, i ako sam ja više puta to demantovao, i objasnio - kako se opravdavamo, i šta u nama proizvodi to opravdanje.

Da li ti Mire znaš šta znači opravdanje?

Da li znaš da se ono događa na početku čovekovog dolaženja Hristu, a ne na kraju kada Hristos dođe, gde ga ti smeštaš.

Opravdanje se događa u trenutku kada čovek shvativši svoje grešno stanje dolazi u pokajničkoj molitvi, i traži od Boga oproštaj.
Tada Isus prilaže zasluge svoje žrtve i prolivene krvi pred kovčegom zaveta u Svetinji, i opravdava čoveka OD PROŠLIH GREHA.

Tako opravdanom čoveku se daje sila Svetoga Duha, koji u čoveku vrši promenu koju biblija naziva novorođenje, i čovek postaje jedno novo biće, koje živi u zajednici sa Bogom, i prirodno se ponaša u skladu sa svakom zapovešću, jer Bog upisuje svoje zapovesti u ljudsko srce i misli, i čini da se svaka zapovest ispuni u čoveku pomoću Duha Svetoga.

U pravu si, jesu "I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM, i NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA, SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU" ali se ovde govori o NEOBRAĆENIM ljudima, a ne o onima koji su poverovali u Hrista, ostavili greh, i krenuli putem posvećenja.

Mire, iznenađuješ me ovakvim pisanjem, jer zvučiš kao potpuno duhovno neuk čovek, koji nema nikakvog iskustva sa Bogom u posvećenju.

Još nešto ti želim reći.

Ti možeš pisati protiv nečije teorije, reči, itd, ali ne možeš nikako negirati nečije iskustvo kojim potvrđuje ono što svedoči.

Ja sve što pišem, govorim iz ličnog iskustva, i ne mogu se odreći toga, jer to bi bilo okrenuti Bogu leđa, i svesno odbaciti i njega, i sve što on čini..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I necemo, nama se samo uracunava Hristova savrsenost, i zato se mozemo tako nazvati - savrsenima..

I sveci se nazivaju sveti, pa nisu bez greha.

I nisi mi odgovorio za one iz Starog Zaveta, Bog im kaze: "budite sveti, jer sam ja svet"..

KAKO SU POSTALI SVETI KROZ ZAKON???

Pavle kaze da zakon nikoga nije usavrsio, kako su onda postali savrseni???

I zato Pavle kaze za njih: "koji rece nisam sagresio, gradi Boga lazovom"!

Tako i ti ako kazes da si "pravednik" i da nemas greha..

Onda mi nikada nećemo biti spaseni, jer smo grešni i prljavi, a Bog nas takve nikada ne može primiti,

Ako ne moze primiti gresne i prljave, onda si anulirao vrednost Hristove zrtve.

Zaboravljas da si vec ociscen Hristovom zrtvom, pa sad hoces da se nanovo cistis!

Mi ne treba da savrseno odrzimo zakon da bi bili spaseni, jer Hristos je to uradio umesto nas, i spasenje je "dar".

Mi zakon drzimo "iz ljubavi", a ne "radi spasenja".

Ovo sto ti pricas je ukidanje zrtve, njenog znacaja, i njene vrednosti, to je poricanje Hrista i evandjelja.

opravdava čoveka OD PROŠLIH GREHA.

Ne opravdava li Hristova zrtva "i od buducih greha"?

Kazem ja lepo, ukinuo si Hristovu zrtvu(za buduce grehe) , pa nam nameces zakon kao "moranje", a on nije "moranje", vec se zakon "iz ljubavi drzi" a " ne radi spasenja".

Covek se zakonom(sopstvenim zaslugama) ne spasava, vec spasava "Hristova zrtva", i "Hristove zasluge", odnosno "uracunata pravda".

Hristos te je opravdao, svojim zivotom i svojom smrcu, DAO TI JE SVOJU PRAVEDNOST I SVOJU SAVRSENOST, i ti sad to gazis, i hoces da "zaradis spasenje" LICNOM SAVRSENOSCU!?

SPASENJE SE NE MOZE ZARADITI!!!
SPASENJE "JE DAR"!

U pravu si, jesu "I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM, i NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA, SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU" ali se ovde govori o NEOBRAĆENIM ljudima

JEVREJI NISU NEOBRACENI , JEVREJI SU VERNICI!!!

Na tvoju zalost imam iskustva.
Eno ti Marko, njemu reci da je neuk, i da nema iskustva, on pise isto sto i ja, a znas ko je Marko..

Ne, iz mojih komentara se to ne moze zakljuciti. To veruje svaki adventista isto tako.

Poslednja izmena:
Natrag