Mire, sve si pomešao, i izvadio moje reči iz konteksta, da bi prikazao kako ja neznam šta govorim..
Zašto to radiš?
Evo celine mojih reči:
Čovek raste i usavršava se kroz ceo život, i mi ne moramo znati da li smo dostigli savršenstvo, ali u svakom slučaju moramo znati da li smo obraćeni, a ako smo obraćeni i ne prekidamo zajednicu sa Bogom, tada je i naše savršenstvo osigurano.
Dakle, ja nisam rekao ( kako si mi pripisao ) - da mi neznamo da li smo spaseni, već da nećemo mođda znati da smo u jednom trenutku doživeli savršenstvo, ali da moramo znati da li smo obraćeni, i ako smo obraćeni onda već imamo spasenje, a savršenstvo dolazi tokom vremena života u posvećenju.
Ti tvrdiš da nikada u ovom životu nećemo dostići savršenstvo.
Onda mi nikada nećemo biti spaseni, jer smo grešni i prljavi, a Bog nas takve nikada ne može primiti, ako se nismo odrekli greha, odbacili ga, predali se Bogu, i dozvolili mu da nas promeni, i povede putem posvećenja koje tokom vremena donosi savršenstvo.
Mire, opet mi iznova pripisuješ kako ja tvrdim da se mi opravdavamo zakonom, i da mi možemo držanjem zakona zaraditi spasenje.
Ja to nigde nisam tvrdio, i pitanje je zašto iznosiš neistine protiv mene, i ako sam ja više puta to demantovao, i objasnio - kako se opravdavamo, i šta u nama proizvodi to opravdanje.
Da li ti Mire znaš šta znači opravdanje?
Da li znaš da se ono događa na početku čovekovog dolaženja Hristu, a ne na kraju kada Hristos dođe, gde ga ti smeštaš.
Opravdanje se događa u trenutku kada čovek shvativši svoje grešno stanje dolazi u pokajničkoj molitvi, i traži od Boga oproštaj.
Tada Isus prilaže zasluge svoje žrtve i prolivene krvi pred kovčegom zaveta u Svetinji, i opravdava čoveka OD PROŠLIH GREHA.
Tako opravdanom čoveku se daje sila Svetoga Duha, koji u čoveku vrši promenu koju biblija naziva novorođenje, i čovek postaje jedno novo biće, koje živi u zajednici sa Bogom, i prirodno se ponaša u skladu sa svakom zapovešću, jer Bog upisuje svoje zapovesti u ljudsko srce i misli, i čini da se svaka zapovest ispuni u čoveku pomoću Duha Svetoga.
U pravu si, jesu "I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM, i NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA, SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU" ali se ovde govori o NEOBRAĆENIM ljudima, a ne o onima koji su poverovali u Hrista, ostavili greh, i krenuli putem posvećenja.
Mire, iznenađuješ me ovakvim pisanjem, jer zvučiš kao potpuno duhovno neuk čovek, koji nema nikakvog iskustva sa Bogom u posvećenju.
Oprosti, ali jedino se ovako nešto može zaključiti iz tvojih komentara.
Još nešto ti želim reći.
Ti možeš pisati protiv nečije teorije, reči, itd, ali ne možeš nikako negirati nečije iskustvo kojim potvrđuje ono što svedoči.
Ja sve što pišem, govorim iz ličnog iskustva, i ne mogu se odreći toga, jer to bi bilo okrenuti Bogu leđa, i svesno odbaciti i njega, i sve što on čini..