Ti tvrdiš da nikada u ovom životu nećemo dostići savršenstvo.

I necemo, nama se samo uracunava Hristova savrsenost, i zato se mozemo tako nazvati - savrsenima..
I sveci se nazivaju sveti, pa nisu bez greha.
I nisi mi odgovorio za one iz Starog Zaveta, Bog im kaze: "budite sveti, jer sam ja svet"..
KAKO SU POSTALI SVETI KROZ ZAKON???
Pavle kaze da zakon nikoga nije usavrsio, kako su onda postali savrseni???
I zato Pavle kaze za njih: "koji rece nisam sagresio, gradi Boga lazovom"!
Tako i ti ako kazes da si "pravednik" i da nemas greha..

Onda mi nikada nećemo biti spaseni, jer smo grešni i prljavi, a Bog nas takve nikada ne može primiti,

Ako ne moze primiti gresne i prljave, onda si anulirao vrednost Hristove zrtve. 
Zaboravljas da si vec ociscen Hristovom zrtvom, pa sad hoces da se nanovo cistis!
Mi ne treba da savrseno odrzimo zakon da bi bili spaseni, jer Hristos je to uradio umesto nas, i spasenje je "dar".
Mi zakon drzimo "iz ljubavi", a ne "radi spasenja".
Ovo sto ti pricas je ukidanje zrtve, njenog znacaja, i njene vrednosti, to je poricanje Hrista i evandjelja.

opravdava čoveka OD PROŠLIH GREHA.

Ne opravdava li Hristova zrtva "i od buducih greha"?
Kazem ja lepo, ukinuo si Hristovu zrtvu(za buduce grehe) , pa nam nameces zakon kao "moranje", a on nije "moranje", vec se zakon "iz ljubavi drzi" a " ne radi spasenja".
Covek se zakonom(sopstvenim zaslugama) ne spasava, vec spasava "Hristova zrtva", i "Hristove zasluge", odnosno  "uracunata pravda".
Hristos te je opravdao, svojim zivotom i svojom smrcu, DAO TI JE SVOJU PRAVEDNOST I SVOJU SAVRSENOST, i ti sad to gazis, i hoces da "zaradis spasenje" LICNOM SAVRSENOSCU!?
SPASENJE SE NE MOZE ZARADITI!!!
SPASENJE "JE DAR"!

U pravu si, jesu "I JEVREJI I GRCI SVI POD GREHOM, i NIJEDNOGA NEMA PRAVEDNOGA, SVI SAGRESISE I IZGUBILI SU SLAVU BOZJU" ali se ovde govori o NEOBRAĆENIM ljudima

JEVREJI NISU NEOBRACENI , JEVREJI SU VERNICI!!!

Mire, iznenađuješ me ovakvim pisanjem, jer zvučiš kao potpuno duhovno neuk čovek, koji nema nikakvog iskustva sa Bogom u posvećenju.

Na tvoju zalost imam iskustva. 
Eno ti Marko, njemu reci da je neuk, i da nema iskustva, on pise isto sto i ja, a znas ko je Marko..

Oprosti, ali jedino se ovako nešto može zaključiti iz tvojih komentara.

Ne, iz mojih komentara se to ne moze zakljuciti. To veruje svaki adventista isto tako.