Mire, kako Hristos i apostoli po tebi pozivaju na savršenstvo - ako ga nije moguće postići u ovom životu - kako ti kažeš?
To je tvoja kontradiktornost u izjavama.
Ako su oni svesni da nešto nije moguće postići - zašto bi na to pozivali?
Oni bi tada upućivali na suprotno - rečima: "nemojte se boriti za savršenstvo, jer ga je ne moguće postići"
Borba sa grehom i slabostima tela tokom zemaljskog života - ne negira mogućnost da čovek može biti potpuno očišćen od greha i dostići savršenstvo, jer ta borba o kojoj govori biblija - ne podrazumeva borbu čoveka koji je u stanju greha - sa grehom, već govori o borbi onoga koji se odrekao greha, predao se Isusu, i ide putem posvećenja ka postizanju savršenstva.
Jednom rečju, taj čovek nije u grehu, ne greši već živi sa Bogm u zajednici, ali se bori da u tom stanju ostane, da ne bi greh ponovo njime ovladao.
To je biblijski pojam borbe sa grehom, koju biblija naziva "dobra borba vere"
Čovek koji živi u grehu a kaže da se bori - taj čovek laže, jer se navodno bori - a živi u grehu i greh je u njemu, a navodno očekuje pobedu koju u suštini ne želi, jer jednom rukom drži greh, a drugom svesno greši, i to smatra borbom.
Borba je neminivnost, jer đavo je upravo zaokupljen da one koji su došli do stanja da su se predali Bogu i krenuli putem posvećenja - ponovo navede da se vrate na put greha, da u njima ponovo probudi greh.
Ipak, nama je verom data sila Svetoga Duha, i Božanska pomoć da savladamo sva iskušenja koja đavo servira, samo ako smo budni, ako ne dozvolimo sebi da zanemarimo svakodnevnu molitvu, i proučavanje Božje reči, i da kroz veru gledamo u Isusa, i da svoju volju predajemo u njegove ruke.
Čovek postupajući ovako - može doći do stanja da mu sve na ovom svetu postane tako daleko, beznačajno, da više nema želju za bilo kakvim zemaljskim zadovoljavanjem telesnih želja.
Ovo znači - da se čovek može vratiti na put greha, i može dozvoliti da greh ponovo ovlada njegovim biićem, ali ako se svojevoljno odvoji od izvora Božanske sile koja mu daje pobedu.
Iako nešto i sagreši - on treba odmah da se vrati Bogu i zatraži oproštaj, i da nastavi gde je stao.
Sledeći citat apostola Petra - govori o ovome, ali i u prvom citatu ( podebljano plavim ), upućuje upravo i na ovo što vi Mire činite ovde na forumu, da nam nudite svoj lični put u kome propagirate nesavršenstvo, kršenje zapovesti.. itd, i to nazivate slobodom.
"Јер говорећи поносите и лажљиве ријечи прелашћују на нечистоте тјелеснијех жеља оне који отскора бјеже од онијех што живе у пријевари.
И обећавају им слободу а сами су робови погибли; јер кога ко надвлада онај му и робује.
Јер ако одбјегну од нечистоте свијета познањем Господа и спаса нашега Исуса Христа, па се опет заплету у њих и буду надвладани, буде им пошљедње горе од првога;
Јер им бјеше боље да не познаше пута правде, неголи кад познаше да се врате натраг од свете заповијести која им је предана.
Јер им се догоди истинита приповијест: пас се повраћа на своју бљувотину, и: свиња окупавши се, у каљужу" ( 2 Petrova 2. 18 - 22 ).
Mire, ja te razumem, jer ti pišeš na osnovu svog ličnog iskustva, u kome nemaš silu da pobediš greh i grešne želje u sebi, pošto su one prirodan proces u čoveku koji sebe nije predao u Božje ruke, i dobio silu kojom bi greh bio očišćen iz njegovog bića, i on nemao nikakve telesne grešne želje.
Ja pišem na osnovu svog iskustva, gde sam tražio od Boga da me on oslobodi bilo kakvih telesnih želja, i da greh više nema nikakvog uticaja na moje biće.
Ovo je neverovatno iskustvo, jer kada čovek ovo iskreno traži - Bog mu to i daje, i čovek nakon toga nema nikakve želje niti ambicije da ostaje u grehu, već ide samo napred - gledajući u spasitelja, i neprekidno mu se moli, i dobija sve veće poznanje njegove volje, i otkrivenje njegove slave.
Sotona pokušava da se približi čoveku i da mu u um poseje svoje ideje, i da mu uzme mir koji ima u Gospodu, i moje lično iskustvo je u tome sveobuhvatno, jer me Bog tako vodi - da pri svakom pokušaju da me sotona napadne svojim iskušenjima i uticajem - Bog mi glasom uputi reči "brzo na molitvu" i kada tako postupam, Bog me ispuni silom pobede, nebeskim mirom i radošću, i ja nastavljam dalje.
Takođe, što se tiče svakodnevnih dnevnih aktivnosti - spavanja, i umerenosti u jelu, i nekih drugih, Bog me uvek ujutru probudi u isto vreme.
U početku mog Hrišćanskog života - pokušavao sam da ponekad odležim još malo - ali mi je Bog tačno predočavao da trebam da ustanem, i da obavim jutarnje duhovne aktivnosti, molitvu i čitanje reči Božje.
Što se tiče jela u toku dana, Bog me tačno vodi koliko trebam hrane da pojedem za vreme obroka.
U početku sam takođe pokušavao da pojedem malo više, ali mi je Bog tačno ukazivao koji je zalogaj poslednji za taj obrok.
On me vodi i u mnogim drugim situacijama, i osvedočava šta je njegova volja, kada trebam da pođem sa nekog mesta, da li da krenem levom ili desnom stranom ulice - jer Bog zna da ću možda nekog sresti kome bi trenalo posvedočiti reč Božju, ili učiniti neko drugo dobro.. itd.
Ova iskustva stalnog Božjeg vodstva su neverovatna.
Želim ti da dšživiš ovo iskustvo potpunog predanja u Božje ruke, i da Bog uzme potpunu upravu nad tvojim životom, jer mi smo samo ljudi, i ne znamo ni šta je levo ni desno ( kako kaže reč Božja ), ali sa Bogom smo sigurni, i naše akcije jedino u Bogu smisaone, i svrsishodne.