Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko nisi razumeo poentu.
Lakić izričito nastupa sa pozicije zakonika koji sebe vidi opravdanog a time i svetog-savršenog kroz držanje nečega tvrdeći kako on NE GREŠI.
Mire nastupa kao verujući čovek koji ZNA kako se čovek spasava i da se zakonom ne postiže pravda niti spasenje i o tome govori jer nas verujuće ŽRTVA čisti i daje svetost a ne držanje nečega. Da se držanjem nečega opravdava onda bi zaista farizej i član Sinedriona bili opravdani i sveti zajedno sa Galaćanima i onim što zagovara službu smrti kao put svetosti i opravdanja što je BEZUMLJE.

"ALI KOJI PROVIDI U SAVRSENI ZAKON SLOBODE I OSTANE U NJEMU, I NE BUDE ZABORAVNI SLUSAC, NEGO TVORAC DELA, ONAJ CE BITI BLAZEN U DELIMA SVOJIM. Ako ko od vas MISLI DA VERUJE A NE ZAUZDAVA JEZIKA SVOJEGA (kao Taramana), nego vara srce svoje, NEJEGOVA JE VERA UZALUD." Jakov 1,25.26.

"ALI HOCES LI RAZUMETI, O COVECE SUJETNI! DA JE VERA BEZ DELA MRTVA?"
Jakov 2,20.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajde ovako da te pitam Laodikeja, da li si ti savrsen, odnosno vise ne gresis?

Navedi mi makar jedan stih koji kaze: "ja sam dostigao savrsenstvo u Hristu Isusu i vise ne gresim, ja sam svetac"?

Marko je lepo napisao za Pavla da je ceo njegov zivot bio obelezen borbom, da "dostigne to savrsenstvo i nagradu gornjeg zvanja", da se mucio to da ostvari, i po svemu sudeci nikada nije..

Sad ako je cilj postici savrsenstvo u ovom zivotu i ako(mislim da sam to negde procitao kod EGW) bez savrsenstva nema ulaska u nebo, kako ce Pavle uci, kako ce iko od nas uci?

Ukidate Hristovu zrtvu zahtevajuci savrsenstvo kao uslov za ulazak u carstvo i savrseno drzanje zakona, jer nijedan covek to nije postigao i ne moze postici..

Savrsenstvo koje ti spominjes u Bibliji je uvek obelezeno izrazom: "budite savrseni" , a ne "postacete savrseni", sto je Marko lepo istakao.

Bilo bi van pameti nekoga "pozivati na greh", umesto toga pozivali su ljude na "savrsenstvo", teznju ka tome, ali to je relativno savrsenstvo, a ne kvalitativno..

Relativno savrsenstvo je u tome sto je ono "u Hristu", dakle nije "kvalitativno" u smislu da covek zaista to postaje. Vec je njegov zivot "sakriven u Hristu u Bogu".

Mi se pozivamo da dostignemo "meru rasta visine Hristove", niko ne kaze da je to moguce, ili da cemo to ostvariti u ovome zivotu..

To je samo poziv i teznja ka necemu pozitivnom, nece te zasigurno Bog pozivati na negativno, kao sto je rekao: "hocemo li gresiti posto nismo pod zakonom vec pod miloscu, Boze sacuvaj" , vec treba iz ljubavi prema Bogu da "tezis ka savrsenstvu" , dakle "budite savrseni kao Otac vas nebeski"..

Nije Isus ovim recima nista novo rekao.
I u Starom Zavetu imas "poziv na savrsenstvo":
"Budite sveti jer sam ja svet" kaze Bog!

I DA LI SU KROZ ZAKON POSTIGLI TU SVETOST!? (Pavle kaze da nisu!)

U tim stihovima dakle ne postoji dokaz da covek treba da dostigne savrsenost, bilo sa Hristom, bilo bez Hrista..
Vec je u pitanju poziv da se ka tome tezi..

I kad Jovan kaze "koji je rodjen od Boga ne gresi", on misli na "relativno savrsenstvo", gde si ti u Hristu opravdan, i tvoj zivot je "sakriven u Hristu kod Boga", "tvoje seme stoji u tebi i ti ne mozes gresiti", to je "relativno", a ne "kvalitativno" savrsenstvo.

Procitaj te stihove ponovo iz Jovana i videces da on govori o tome..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ukidate Hristovu zrtvu zahtevajuci savrsenstvo kao uslov za ulazak u carstvo i savrseno drzanje zakona, jer nijedan covek to nije postigao i ne moze postici..

Ovo je pravi dokaz nevjerovanja u Boga koji može sve pa i da čovjeka učini savršenim. Dokaz otpalog učenja PC a i RKC da će neko biti spasen ako nije savršen ili da će se spasiti nakon smrti.

Za Miru kao da ovo ne piše u Bibliji.

Matej 5,48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski.

Pravedni ne griješe.

Rimljanima 6,14Jer grijeh neće vama obladati, jer nijeste pod zakonom nego pod blagodaću.

1. Jovanova 3,7Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;

Ovakvima nema nasljedstva.
1. Korincanima 6,9

Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,

1. Korincanima 6,10
Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.

A nimalo me i ne čudi kada PC uči da se uzdamo u ljude. Ovo što je dato dokaz je velike nevjere u Boga, a Bog koji kaže.

Luka 1,37Jer u Boga sve je moguće što reče.

Dokaz nevejre u Boga je i monaštvo, povlačenje iz svijeta i usmjerenost ka sebi što je odlika hinduizma, pokušaji da se svojom snagom dosegne savršenstvo. Tzv. podvižnici.

Samo čišćanje sebe svojom silom.

Pavle to osuđuje i usmjerava ljude ka Bogu.

Rimljanima 7,18 Jer, ja znam da u meni hoću reći u mom tijelu dobro ne stanuje: htjeti dobro, meni je na dohvatu, a ne ispuniti ga,

Kao i Jeremija.

Jeremija 13,23 Može li Etiopljanin promijeniti kožu svoju ili ris šare svoje? možete li vi činiti dobro naučivši se činiti zlo?

Otvorili ste temu promašaj Adv. crkve, a dokazali ste da je vaša nauka čisti promašaj.

Marko je lepo napisao za Pavla da je ceo njegov zivot bio obelezen borbom, da "dostigne to savrsenstvo i nagradu gornjeg zvanja", da se mucio to da ostvari, i po svemu sudeci nikada nije..

Onda po tome neće biti spasen. Ipak jeste prije smrti dosegnuo savršenstvo.

2. Timotiju 4,8 Dalje dakle meni je pripravljen vijenac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju njegovu dolasku.

Dakle ipak je dosegnuo. Jov je dosegnuo mnogo prije smrti, neko je slabiji u vjeri neko je jak.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sad ako je cilj postici savrsenstvo u ovom zivotu i ako(mislim da sam to negde procitao kod EGW) bez savrsenstva nema ulaska u nebo, kako ce Pavle uci, kako ce iko od nas uci?

.

Šta bi ti bracika da sespasiš....neće moći.
Nisi obrezan niti držiš pečat Božji kako treba da bi se sam zapečatio inetelektualno utvrdivši se u istini a istina je kako je odmor subotnji pečat.
Drugo,jedeš meso a oni koji tako čine nemogu gore jer je gore na stolu samo voće postavljeno.
Meni žao Avraama jer neuđe gore kao ni oni anđeli što teletinu krkaše ali ni Gospod ne uđe jer i on jagnjetinu i ribu krkaše.

Ako se ne pokloniš velikoj Jeleni američkoj i suboti kao idolu i ne počneš odmor slaviti umesto Isusa i meso ne izbaciš nema ti neba.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
. Ipak jeste prije smrti dosegnuo savršenstvo.

2. Timotiju 4,8 Dalje dakle meni je pripravljen vijenac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju njegovu dolasku.

ON JE DOSEGAO SAVRŠENSTVO koja je to glupost!
Taj isti Paja reče da se našim delima ne opravdavamo niti nas naša prljava dela mogu učiniti svetima.Paja još kaže kako su SVI grešni i ko misli da je dosegao svetost taj sebe vara.
Paja za vašu meru pravde i svetosti kaže da je to SLUŽBA SMRTI.

A u citatu koji si postavio ne pominje svetost već MILOST gde Bog SVIMA koji se raduju Njegovom dolasku daje venac slave a ne po postignutom savršenstvo crni kukavče.
Kod vas me ne brinu pripravnici čekaoci već oni plaćenici koji uče laž zbog srebrnjaka bez griže savesti.To je velika kolektivna ludnica gde nema jedne jedine istine niti normalnog čoveka sve LGBT ili verski fanatizam ili pogađači datuma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ON JE DOSEGAO SAVRŠENSTVO koja je to glupost!

Na tvoju žalost u Otkriv. stoji da ništa pogano neće ući u spasenje.

Taj isti Paja reče da se našim delima ne opravdavamo niti nas naša prljava dela mogu učiniti svetima.

To govoriš jer bi ti držao djela zakona da se opravdaš. Djela su dokaz vjere.

Paja još kaže kako su SVI grešni i ko misli da je dosegao svetost taj sebe vara.

U kom smislu su svi grešni, ono u kojem je govorio jesu svi grešni. Ali je rekao da vjernici trebaju darastu u visini Hristove veličine. Kako nečasno izvrćeš Božju riječ.

Paja za vašu meru pravde i svetosti kaže da je to SLUŽBA SMRTI.

Mjera pravde je Hrist i zakon.

A u citatu koji si postavio ne pominje svetost već MILOST gde Bog SVIMA koji se raduju Njegovom dolasku daje venac slave

Pa vijenac pravde će dobiti ko prihvati milost i ko uz Božju pomoć očisti svoje grijehe, po tvojoj nakaradnoj nauci će biti svi spaseni. Biblija kaže da neće. Znači ipak će biti samo oni koji svoj karakter usklade sa Božjim.

Tvoja nauka je takva.

Ostalo ne treba ni da čitam.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, kako Hristos i apostoli po tebi pozivaju na savršenstvo - ako ga nije moguće postići u ovom životu - kako ti kažeš?
To je tvoja kontradiktornost u izjavama.
Ako su oni svesni da nešto nije moguće postići - zašto bi na to pozivali?
Oni bi tada upućivali na suprotno - rečima: "nemojte se boriti za savršenstvo, jer ga je ne moguće postići"

Borba sa grehom i slabostima tela tokom zemaljskog života - ne negira mogućnost da čovek može biti potpuno očišćen od greha i dostići savršenstvo, jer ta borba o kojoj govori biblija - ne podrazumeva borbu čoveka koji je u stanju greha - sa grehom, već govori o borbi onoga koji se odrekao greha, predao se Isusu, i ide putem posvećenja ka postizanju savršenstva.
Jednom rečju, taj čovek nije u grehu, ne greši već živi sa Bogm u zajednici, ali se bori da u tom stanju ostane, da ne bi greh ponovo njime ovladao.

To je biblijski pojam borbe sa grehom, koju biblija naziva "dobra borba vere"

Čovek koji živi u grehu a kaže da se bori - taj čovek laže, jer se navodno bori - a živi u grehu i greh je u njemu, a navodno očekuje pobedu koju u suštini ne želi, jer jednom rukom drži greh, a drugom svesno greši, i to smatra borbom.

Borba je neminivnost, jer đavo je upravo zaokupljen da one koji su došli do stanja da su se predali Bogu i krenuli putem posvećenja - ponovo navede da se vrate na put greha, da u njima ponovo probudi greh.

Ipak, nama je verom data sila Svetoga Duha, i Božanska pomoć da savladamo sva iskušenja koja đavo servira, samo ako smo budni, ako ne dozvolimo sebi da zanemarimo svakodnevnu molitvu, i proučavanje Božje reči, i da kroz veru gledamo u Isusa, i da svoju volju predajemo u njegove ruke.

Čovek postupajući ovako - može doći do stanja da mu sve na ovom svetu postane tako daleko, beznačajno, da više nema želju za bilo kakvim zemaljskim zadovoljavanjem telesnih želja.

Ovo znači - da se čovek može vratiti na put greha, i može dozvoliti da greh ponovo ovlada njegovim biićem, ali ako se svojevoljno odvoji od izvora Božanske sile koja mu daje pobedu.
Iako nešto i sagreši - on treba odmah da se vrati Bogu i zatraži oproštaj, i da nastavi gde je stao.

Sledeći citat apostola Petra - govori o ovome, ali i u prvom citatu ( podebljano plavim ), upućuje upravo i na ovo što vi Mire činite ovde na forumu, da nam nudite svoj lični put u kome propagirate nesavršenstvo, kršenje zapovesti.. itd, i to nazivate slobodom.

"Јер говорећи поносите и лажљиве ријечи прелашћују на нечистоте тјелеснијех жеља оне који отскора бјеже од онијех што живе у пријевари.
И обећавају им слободу а сами су робови погибли; јер кога ко надвлада онај му и робује.
Јер ако одбјегну од нечистоте свијета познањем Господа и спаса нашега Исуса Христа, па се опет заплету у њих и буду надвладани, буде им пошљедње горе од првога;

Јер им бјеше боље да не познаше пута правде, неголи кад познаше да се врате натраг од свете заповијести која им је предана.
Јер им се догоди истинита приповијест: пас се повраћа на своју бљувотину, и: свиња окупавши се, у каљужу" ( 2 Petrova 2. 18 - 22 ).

Mire, ja te razumem, jer ti pišeš na osnovu svog ličnog iskustva, u kome nemaš silu da pobediš greh i grešne želje u sebi, pošto su one prirodan proces u čoveku koji sebe nije predao u Božje ruke, i dobio silu kojom bi greh bio očišćen iz njegovog bića, i on nemao nikakve telesne grešne želje.

Ja pišem na osnovu svog iskustva, gde sam tražio od Boga da me on oslobodi bilo kakvih telesnih želja, i da greh više nema nikakvog uticaja na moje biće.

Ovo je neverovatno iskustvo, jer kada čovek ovo iskreno traži - Bog mu to i daje, i čovek nakon toga nema nikakve želje niti ambicije da ostaje u grehu, već ide samo napred - gledajući u spasitelja, i neprekidno mu se moli, i dobija sve veće poznanje njegove volje, i otkrivenje njegove slave.

Sotona pokušava da se približi čoveku i da mu u um poseje svoje ideje, i da mu uzme mir koji ima u Gospodu, i moje lično iskustvo je u tome sveobuhvatno, jer me Bog tako vodi - da pri svakom pokušaju da me sotona napadne svojim iskušenjima i uticajem - Bog mi glasom uputi reči "brzo na molitvu" i kada tako postupam, Bog me ispuni silom pobede, nebeskim mirom i radošću, i ja nastavljam dalje.

Takođe, što se tiče svakodnevnih dnevnih aktivnosti - spavanja, i umerenosti u jelu, i nekih drugih, Bog me uvek ujutru probudi u isto vreme.
U početku mog Hrišćanskog života - pokušavao sam da ponekad odležim još malo - ali mi je Bog tačno predočavao da trebam da ustanem, i da obavim jutarnje duhovne aktivnosti, molitvu i čitanje reči Božje.

Što se tiče jela u toku dana, Bog me tačno vodi koliko trebam hrane da pojedem za vreme obroka.

U početku sam takođe pokušavao da pojedem malo više, ali mi je Bog tačno ukazivao koji je zalogaj poslednji za taj obrok.

On me vodi i u mnogim drugim situacijama, i osvedočava šta je njegova volja, kada trebam da pođem sa nekog mesta, da li da krenem levom ili desnom stranom ulice - jer Bog zna da ću možda nekog sresti kome bi trenalo posvedočiti reč Božju, ili učiniti neko drugo dobro.. itd.
Ova iskustva stalnog Božjeg vodstva su neverovatna.

Želim ti da dšživiš ovo iskustvo potpunog predanja u Božje ruke, i da Bog uzme potpunu upravu nad tvojim životom, jer mi smo samo ljudi, i ne znamo ni šta je levo ni desno ( kako kaže reč Božja ), ali sa Bogom smo sigurni, i naše akcije jedino u Bogu smisaone, i svrsishodne.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je pravi dokaz nevjerovanja u Boga koji može sve pa i da čovjeka učini savršenim. Dokaz otpalog učenja PC a i RKC da će neko biti spasen ako nije savršen ili da će se spasiti nakon smrti.

Za Miru kao da ovo ne piše u Bibliji.

Matej 5,48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski.

Pravedni ne griješe.

Rimljanima 6,14Jer grijeh neće vama obladati, jer nijeste pod zakonom nego pod blagodaću.

1. Jovanova 3,7Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;

Ovakvima nema nasljedstva.
1. Korincanima 6,9

Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,

1. Korincanima 6,10
Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.

A nimalo me i ne čudi kada PC uči da se uzdamo u ljude. Ovo što je dato dokaz je velike nevjere u Boga, a Bog koji kaže.

Luka 1,37Jer u Boga sve je moguće što reče.

Dokaz nevejre u Boga je i monaštvo, povlačenje iz svijeta i usmjerenost ka sebi što je odlika hinduizma, pokušaji da se svojom snagom dosegne savršenstvo. Tzv. podvižnici.

Samo čišćanje sebe svojom silom.

Pavle to osuđuje i usmjerava ljude ka Bogu.

Rimljanima 7,18 Jer, ja znam da u meni hoću reći u mom tijelu dobro ne stanuje: htjeti dobro, meni je na dohvatu, a ne ispuniti ga,

Kao i Jeremija.

Jeremija 13,23 Može li Etiopljanin promijeniti kožu svoju ili ris šare svoje? možete li vi činiti dobro naučivši se činiti zlo?

Otvorili ste temu promašaj Adv. crkve, a dokazali ste da je vaša nauka čisti promašaj.

Onda po tome neće biti spasen. Ipak jeste prije smrti dosegnuo savršenstvo.

Dakle ipak je dosegnuo. Jov je dosegnuo mnogo prije smrti, neko je slabiji u vjeri neko je jak.

Samo da te obavestim, posto ti inace pojma nemas, da ova Laodikejina prica o "zivim svecima" - savrsenim ljudima, nije zvanicno ucenje adventisticke crkve, vec licno Laodikejino, a ti iz svoje tvrdoglavosti podrzavas misleci da branis crkvu. Svaka ti cast.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo da te obavestim, posto ti inace pojma nemas, da ova Laodikejina prica o "zivim svecima" - savrsenim ljudima, nije zvanicno ucenje adventisticke crkve, vec licno Laodikejino, a ti iz svoje tvrdoglavosti podrzavas misleci da branis crkvu. Svaka ti cast.

Mire, ovo jeste suštinsko učenje Adventističke crkve.

Stvar je u sledećem, da u crkvi preovlađuje jedan talas neposvećenih pojedinaca - koji propagiraju ideju "da čovek ne može dostići savršenstvo, i da će grešiti kroz ceo život"

Ovo sam lično slušao od nekih propovednika.

Dakle, realnost je ta - da se merila istine snižavaju i u Adv crkvi.

Biblija i zvanično učenje crkve je jasno po ovom pitanju.

Moj predhodni komentar:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-112#post-1981905

Natrag