Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, ja sam to napomenuo iz razloga - što je nemoguće da dvoje ljudi čitaju bibliju i oboje tvrde da imaju istinu, i da su u nju osvedočeni od Boga, a da se njihova učenja razlikuje.

Tačno, nisam dao kao repliku, nego kao činjenicu da čitanje Biblije nije nikakva garancija istine.

Neko tu ili otvoreno laže, ili je toliko pao u neverstvu - da je postao slep pored očiju, i da ga je đavo uverio da su tako jasne istine zapisane u reči Božjoj koje neko iznosi - laž, a da je njegova navodna istina koju iznosi van kontesta - istina.

To je strašno stanje, ali eto nažalost i toga ima.

Ima stih o tome koji izvrću riječ Božju na svoju pogibao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Replicira on i svojima, ne brini se nista Laodikeja, to je sindrom velicanstva :)

A to o dve razlicite istine, najbolje vidimo na primeru tebe i Tripa :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je Isus rekao za one koji ne prihvate njihovo svedočanstvo o Isusu kao mesiji i spasitelju sveta.

Ako ti smatraš da sam ja čovek koji spada u ovu grupu - onda čini što ti je volja, ali prvo pitaj Boga u ispravnost svoje vere.
Pavle rece da zakonici gube Hrista, ja se iskreno nadam da ti nisi u toj grupi.

Ne smatram da jesi, ali vi tvrdite da mi gubimo Hrista zbog subote i sl.. , i sa nama se raspravljate...

Umesto da se udruzimo zajedno u propovedanju Hrista drugima, vi propovedate Hrista nama koji ga vec poznajemo..

To je apsurd, apsurda!
I to nije evandjelje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pavle rece da zakonici gube Hrista, ja se iskreno nadam da ti nisi u toj grupi.

Telesno srce misli da je izraz ljubavi zadovoljiti sebične hirove druge osobe. Zakon nas čuva od te samoobmane.

Ko živi u skladu sa zakonom, on nije pod osudom zakona:

5:18 Ako li vas duh vodi, niste pod zakonom.
5:19 A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
5:20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
5:21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstva Božijeg.
5:22 A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera,
5:23 Krotost, uzdržanje; na to nema zakona.
5:24 A koji su Hristovi, raspeše telo sa slastima i željama.
5:25 Ako u duhu živimo po duhu i da hodimo,

Pre svega plod Duha je zakon u srcu:

“I sići će na tebe Duh Gospodnji i postaćeš drugi čovek.” (1.Samuilova 10,6) “Ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših. I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašega, i daću vam srce mesno. I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,25-27) "Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod." (Jeremija 31,33)

ali vi tvrdite da mi gubimo Hrista zbog subote i sl.. , i sa nama se raspravljate...

To ne smatramo mi nego Bog preko Jakova.

Koja nakaradna nauka, gubiš Hrista zbog 1. 2. 3. 5. 6. itd. zapovijesti, a ne gubiš zbog 4.

Jakov 2,11Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

Umesto da se udruzimo zajedno u propovedanju Hrista drugima, vi propovedate Hrista nama koji ga vec poznajemo..

Samo ko drži zakon proslavlja Hrista.

1. Jovanova 2,3

I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
1. Jovanova 2,4 Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

Koji zna Boga drži zapovijesti.

To je apsurd, apsurda!
I to nije evandjelje!

Upravo je to apsurd što ti govoriš i nije Jevanđelje. Opet te Biblija oborila.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajd reci mi sad lepo.

Da li je moguce, da ja nesto napisem, a da ti procitas, razmislis o tome, proveris u bibliji, pomolis se Bogu da ti da razumevanje napisanog, i da tek onda odgovoris?

Ja to svaki put radim..

Tvoje pisanje je mantra, tj. suvoparno ponavljanje, bez vodjenja dijaloga, i teranje inata. Ti ne vodis dijalog, ti se inatis.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ako su zakonici koji su izgubili Hrista po tvom tumačenju oni koji ne greše, već drže sve zapovesti u Duhu Svetome i ljubavlju prema Bogu i bližnjima, onda po tebi oni koji greše kršeči Božje zapovesti imaju Hrista.

Ovo je apsurd, i tako veliki promašaj u tvom tumačenju, da je pitanje kako ga ti ne vidiš.

Mire, mi nikada zajedno ne možemo propovedati Hrista, jer ljudi koji otvoreno propagiraju bezakonje time što navode ljude da krše Božje zapovesti - nemaju veze sa Hristom.
To je čist integralni satanizam.

Ti kažeš da vi poznajete Hrista, ali to je tako providna laž, jer da ga poznajete - vi ne bi ste pisali ovako nešto, što nema veze ni sa Hristom, ni sa biblijskim učenjem o spasenju.

Vi ne poznajete osnovne stvari o spasenju, a kamoli o drugim istinama biblije.

Ali Bog će sve urediti, i verujem - kada sam Bog uskoro bude objavio istinu celom svetu, da će te se tada osvedočiti šta je istina, i prihvatiti je.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire bracika,evo jedno pismo od nekog Galaćanina:

,,Dragi Mire,Bog daje JASNA UPUTSTVA kroz NOVU SVETLOST da je dao svog Duha kako bi mi mogli održati sav zakon i ne treba nam žrtva jer nas zakon onda neće moći osuditi.Dragi Mire,kad bude u tebi duh ti ćeš se obrezati i odmarati subotom gadeći se na nečiste životinje.Nemoj zaboraviti da će te subotnji odmor zapečatiti za život a jagnje je uzalud došlo oni Jevreji ne znaju da ih subota pečati zato su otpali od vere jednom date nosiocima nove svetlosti.,,

Nemoj da te brinu nevernici uvek ih je bilo i biće do kraja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ako su zakonici koji su izgubili Hrista po tvom tumačenju oni koji ne greše, već drže sve zapovesti u Duhu Svetome i ljubavlju prema Bogu i bližnjima, onda po tebi oni koji greše kršeči Božje zapovesti imaju Hrista.

Pa zakonici upravo i tvrde isto kao i ti "da ne grese" i da "ne mogu sagresiti", dok mi koji duhom drzimo zakon , tvdrdimo "da gresimo" i da nas "spasava milost", a ne "drzanje zakona", jer nije se rodio ziv covek koji moze odrzati zakona.

Nadji mi u bibliji makar jednog apostola koji je tvrdio "da vise ne moze sagresiti" i da on "ne gresi uz pomoc Hrista", toga nema.

Pavle je govorio, da "je nesrecan covek, jer ima zelju odrzati, ali ga telo vuce da gresi, i da bije svoje telo kako bi ostao veran zapovestima" , i jos kaze da ga spasava "milost" , jer je "gresnik", dok ti tvrdis da si "pravednik"!

To nije evandjelje!

Mire, mi nikada zajedno ne možemo propovedati Hrista, jer ljudi koji otvoreno propagiraju bezakonje time što navode ljude da krše Božje zapovesti - nemaju veze sa Hristom.

Izgleda da ne mozemo, jer dok god ti tvrdis da "ne gresis" i da si "po zakonu pravednik", mi ne mozemo isto evandjelje propovedati. Pavle nije tvrdio "da je pravednik" vec "da je gresnik", pa kaze "ja nesrecan covek" - jer ne mogase odrzati zakona, i zato mu se "uracunava Hristova pravda". On je "gresnik", a ti si "pravednik", da nisi ti veci od Pavla?

To je čist integralni satanizam.

Zovi ti nas kako god hoces i satanistima, ali ti sebe ne mozes nazvati "pravednikom", jer biblija kaze da su "svi sagresili i izgubili su slavu Bozju" i "ko kaze nemam greha po zakonu" - da laze, "a opravdace se za badava, Hristovom zrtvom"!

Ispade i Pavle satanista po tebi, koji uci "krsenju zakona".

Ne ucimo mi krsenju, niti Pavle to uci, vec zajedno sa nama kaze: "eda li cemo gresiti posto nismo pod zakonom vec pod miloscu, Boze sacuvaj!"

Tako i mi ne ucimo krsenju, vec tvrdimo da nas spasava "uracunata pravda", a ne legalno izvrsavanje zapovesti..

Da je Pavle uz pomoc Hristovu mogao odrzati zakona, ne bi tako pisao, niti bi "tvrdio da je gresnik" nego bi pozivao na "savrseno drzanje zakona u Hristu" , a nije na to pozivao, jer ga on ne mogase odrzati pa ne poziva ni druge, jer ni jedan covek u ovom zivotu ne moze odrzati zakona...

Vi ne poznajete osnovne stvari o spasenju, a kamoli o drugim istinama biblije.

Upavo je suprotno, da ti ne poznajes!

Ali Bog će sve urediti, i verujem - kada sam Bog uskoro bude objavio istinu celom svetu, da će te se tada osvedočiti šta je istina, i prihvatiti je.

Ako nismo do sada prihvatili ono sto ti svedocis, znaci da nas vodi Bozji duh da odbacimo takvo lazno evandjelje..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
MIRE TVRDI

Pa zakonici upravo i tvrde isto kao i ti "da ne grese" i da "ne mogu sagresiti", dok mi koji duhom drzimo zakon , tvdrdimo "da gresimo" i da nas "spasava milost", a ne "drzanje zakona", jer nije se rodio ziv covek koji moze odrzati zakona.

Nadji mi u bibliji makar jednog apostola koji je tvrdio "da vise ne moze sagresiti" i da on "ne gresi uz pomoc Hrista", toga nema.

REČ BOŽJA KAŽE

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.

Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.

Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.

Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog" ( 1 Jovanova 3. 1 - 10 )

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

O SVETOSTI

BUDITE SVETI:

"Zato, ljubazni, zapregnuvši bedra svojega uma budite trijezni, i zacijelo se nadajte blagodati koja će vam se prinijeti kad dođe Isus Hristos.
Kao poslušna djeca, ne vladajući se po prvijem željama u svojemu neznanju,
Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet"
( 1 poslanica Petrova 1. 13 - 16 )

SVETI I BEZ MANE:

"Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlijem djelima,
A sad vas primiri u tijelu mesa njegova smrću njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
Ako samo ostanete u vjeri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nada jevanđelja, koje čuste, koje je propovijedano svoj tvari pod nebom, kojemu ja Pavle postadoh sluga"
( Kološanima poslanica 1. 19 - 23 )

ČISTI, PRAVEDNI I BEZ GREHA - KAO ISUS:

Vidite kakvu nam je ljubav dao otac, da se djeca Božija nazovemo i budemo; zato svijet ne poznaje nas, jer njega ne pozna.
Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest.
I svaki koji ovaj nad ima na njega, čisti se, kao i on što je čist.
Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.
I znate da se on javi da grijehe naše uzme; i grijeha u njemu nema.
Koji god u njemu stoji ne griješi; koji god griješi ne vidje ga niti ga pozna.
Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;
Koji tvori grijeh od đavola je, jer đavo griješi od početka. Zato se javi sin Božij da raskopa djela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini grijeha, jer njegovo sjeme stoji u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga"
( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 9 )

SAVRŠEN ČOVEK BOŽJI:

"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen"
( 2 Timotiju poslanica 3. 16 - 17 )

SAVRŠENI U LJUBAVI:

"I mi poznasmo i vjerovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.
Tijem se ljubav u nama savršuje da imamo slobodu na dan sudni; jer kao što je on i mi smo na svijetu ovom.
U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi"
( 1 poslanica Jovanova 4. 16 - 18 )

SAVRŠENI UMOM:

"Braćo! Ne budite deca umom, nego pakošću detinjite, a umom budite savršeni" ( 1 poslanica Korinćanima 14. 20 )

SAVRŠENI U REČIMA:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u riječi ne pogrješuje, onaj je savršen čovjek, može zauzdati i sve tijelo" ( Jakovu poslanica 3. 2 )

SAVRŠENI I BEZ IKAKVE MANE:

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane"
( Jakovu poslanica 1. 2 - 4 )

SAVRŠENI KAO BOG OTAC:

"Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski" ( jevanđelje po Mateju 5. 48 )

JEDNAKI OBLIČJU SINA BOŽJEGA:

"A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namjerenju.
Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom" ( Rimljanima poslanica 8 28 - 29 )

MOLITVA APOSTOLA ZA SAVRŠENSTVO:

"Jer se radujemo kad mi slabimo, a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 poslanica Korinćanima 13. 9 )

SAVRŠENI U VISINI MERE RASTA HRISTOVA:

"I on je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova;
Dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos.
Iz kojega je sve tijelo sastavljeno i sklopljeno svakijem zglavkom, da jedno drugome pomaže dobro po mjeri svakoga uda, i čini da raste tijelo na popravljanje samoga sebe u ljubavi"
( Efescima poslanica 4. 11 - 16 )

GLAVNO OBELEŽJE SVETIH:

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

Natrag