Pavle rece da zakonici gube Hrista, ja se iskreno nadam da ti nisi u toj grupi.
Telesno srce misli da je izraz ljubavi zadovoljiti sebične hirove druge osobe. Zakon nas čuva od te samoobmane.
Ko živi u skladu sa zakonom, on nije pod osudom zakona:
5:18 Ako li vas duh vodi, niste pod zakonom.
5:19 A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
5:20 Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi,
5:21 Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstva Božijeg.
5:22 A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera,
5:23 Krotost, uzdržanje; na to nema zakona.
5:24 A koji su Hristovi, raspeše telo sa slastima i željama.
5:25 Ako u duhu živimo po duhu i da hodimo,
Pre svega plod Duha je zakon u srcu:
“I sići će na tebe Duh Gospodnji i postaćeš drugi čovek.” (1.Samuilova 10,6) “Ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših. I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašega, i daću vam srce mesno. I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,25-27) "Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod." (Jeremija 31,33)
ali vi tvrdite da mi gubimo Hrista zbog subote i sl.. , i sa nama se raspravljate...
To ne smatramo mi nego Bog preko Jakova.
Koja nakaradna nauka, gubiš Hrista zbog 1. 2. 3. 5. 6. itd. zapovijesti, a ne gubiš zbog 4.
Jakov 2,11Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ,
postao si prestupnik zakona.
Umesto da se udruzimo zajedno u propovedanju Hrista drugima, vi propovedate Hrista nama koji ga vec poznajemo..
Samo ko drži zakon proslavlja Hrista.
1. Jovanova 2,3
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
1. Jovanova 2,4 Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
Koji zna Boga drži zapovijesti.
To je apsurd, apsurda!
I to nije evandjelje!
Upravo je to apsurd što ti govoriš i nije Jevanđelje. Opet te Biblija oborila.