- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ako ti se spisi Ellen Wajt ne sviđaju - niko te ne primorava da ih čitaš i prihvatiš, nemojh samo primoravati druge koji imaju svoje stavove da čine suprotno.
Nas dvojica trenutno se ne sporimo oko valjanosti spisa Ellen White i oko toga kome se oni sviđaju a kome ne sviđaju. Sporimo se oko toga od kada datira "adventistička istina o nebeskom Svetištu". Ja sam citirao Ellen White iz lipnja 1847. gdje ona upućuje na Crosier-ov tekst od veljače 1846. godine, i tvrdim da je to najranije što postoji po tom pitanju. Ti si spominjao kako to seže u 1844. godinu, samo što nisi našao potvrdu za to. Naveo si priču o "Edsonu u kukuruzima" od 23.10.1844. što je smiješno i neozbiljno. Koliko je smiješno i neozbiljno opet si sam posvjedočio, tvrdnjom kako nema veze kada je nastala priča o "Edsonu u kukuruzima". Rekao si, "Nije bitno kada je ona o ovome pisala, mogla je o tome pisati i nakon 50 godina". Zaista je teško reći je li ovo smiješnije ili neozbiljnije.
Svako ima slobodnu volju da čini što smatra ispravnim i niko nema pravo nikoga da na nešto prisiljava.
Slažem se. Jedino ne znam zašto ovo pišeš meni. Je li ja koga na što prisiljavam?