Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, jel se ti molis ujutru Bogu i jel imas casove licnog proucavanja reci Bozje kako bi doziveo osvezenje od Duha Svetoga za taj dan, i ako imas, da li dozivljavas ispunjenje Duhom Svetim.

Ocigledno ne, jer iznositi ovolike neistine prtiv Ellen White i Adventista to pkazuje, da ti nemas nikakav stvarni odnos sa Isusom, niti se molis da Duh Sveti prebiva u tvom srcu i da te vodi u toku dana, sta i kako ces govoriti i raditi.

Ellen White nikada nije plagirala svoje spise, nije nista prepisivala - osim sto je u knjizi velika borba citirala neka istorijske podatke iz istorijskih dela koja su postojala u on vreme, a reference iz kojih knjiga je uzimala te citate i od kojih pisaca - nalazi se na poslednjim stranicama Velika borba, nikada nista nije radila lazno ni radi novca, autorska prava nije ostavila svojoj deci vec crkvi, sto jasno pise u njenom testamentu.

Ovo sve pokazuje da si ti jedan veliki lazov i prevarant, i to ti ne kazem iz bilo koje svoje obesti ili zato sto te mrzim,vec zato da bi drugi uvideli sta cinis, i da ovde na forumu pokusavas lazima da oblatis Adventiste i Ellen White, i da bi ti sam to uvideo.

Reci cu ti iskreno, da sam ja urednik nekog Adventistickog foruma - ja bih te prvi iskljucio sa mog foruma zbog ovakvih neistina i ponasanja, ne samo prema Adventistima - vec i prema drugima ( naravno uz predhodna upozorenja ), a u moju crkvu ne bi nikada krocio, cak i kada bi bio pripadnik - odnosno vernik moje crkve a napadao druge crkve ili vernike drugih crkava, jer imati takvog vernika u svojim redovima je sramota za bilo koju crkvu.

Bog mi u ovom trenutku dok ovo pisem daje svoje apsolutno odobravanje za ove reci koje ti upucujem.

Sto se tice sedam crkava iz otkrivenja - cak se i Pravoslavna crkva slaze sa ucenjem da su sedam crkava stvarne crkve u ono vreme kojima je Jovan napisao pisma, ali u prorockom smislu - da su to sedam istorijskih razdoblja u kojima crkva deluje.

Pravoslavni veruju da zivimo u vreme Filadelfijske crkve ( sto znaci Filadelfija - bratska ljubav ).

Adventisti veruju na osnovu biblijskog i istorijskog konteksta - da mi zivimo u poslednjem vremenu Laodikejske crkve.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Razumnom i vernom dosta>1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir

Po svom sluzi Jovanu Bog poručuje zajednicama u sedam mesta koja se nalaze U AZIJI i svakom mestu poruku u čemu su ispravni i gde koja greši.
Najavljano je izaista iziđoše mnogi lažni.
To što su ta MESTA U AZIJI imala svoje nazive sa značenjem nije ništa novo i danas mnoga naselja nose značenje i nisu vremenske epohe niti Bog ima više crkvi već JEDNU svetu koju će uzeti sebi.
Ne samo lažni proroci već i lažni učitelji pojavljuju se otvaranjem novih zajednica zato što nemaju veru i skupljaju se po uhu da čuju mile reči kao recimo drži subotu i zapečaćen si i takvih besmislica ne manjka.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne razumes o cemu biblija govori, namerno zanemarujes i izvrces moje reci.

Dakle, ja sam napisao - da sedam crkava jesu stvarne crkve u ono vreme kojima je Jovan napisao pisma, jer jedna crkva koju su osnovali Hristos i apostoli - postojala je u vreme apostola Jovana u razlnim mestima, i Isus preko Jovana upucuje toj crkvi koja je postojala u tim mestima poruke, sedam pomenutih mesta ili crkava - sedam poruka.

U prorockom smislu ove poruke koje je Jovan napisao sedam crkava - su upucene Hriscanima koji ce ziveti u novozavetnoj istoriji u kojoj ce crkva Hristova delovati u razlicitim istorijskim periodima i okolnostima.

Dakle, nema sedam razlicitih crkava u istoriji, vec jedna koja deluje u razlicitim periodima istorije - u miru i prosparitetu, u progonstvu i migraciji, u vreme rata i nevolje..itd..

Postoje tacnih sedam perioda navedenih po godinama u kojima crkva deluje.

Ja sam takodje napomenuo - da i Pravoslavna crkva ima ovaj stav - da to predstavlja i sedam istorijskih razdoblja u kojima crkva deluje, s time sto Pravoslavni veruju da zivimo u vreme Filadelfijske crkve ( sto znaci Filadelfija - bratska ljubav ).

Adventisti veruju na osnovu biblijskog i istorijskog konteksta - da mi zivimo u poslednjem vremenu Laodikejske crkve.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postoje tacnih sedam perioda navedenih po godinama u kojima crkva deluje.

Kakve veze ima poruka izrečena u sedam zajednica koje su oslovljene po mestima gde su živeli u AZIJI sa nekih7 crkvenih perioda???????
Vidiš da opet istu mantru teraš a u uvodu kažeš kao ja tebe ne razumem....Mirko,pa ti tnaš da ja znam i zato prekini sa tim glupostima.

Ma idi begaj, a ko te to slagao?
Laodikeja nije naselje iz prvog veka u AZIJI već su to Adventisti širom sveta....biserčiću.

Izvini jel ti to živiš u Laodikeji u Aziji?

Reci nam koliko je vekova Jezavelja pogrešno prorokovala ŠIROM SVETA u vremenu tecrkve i koliko traje vreme te crkve pa ću ti pokazati datume Adv. crkve koliko traje da se malo nasmejemo tim glupostima.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ja tebe ne osudjujem za tvoje uverenje niti protiv njega pisem, posebno ne na nacin na koji ti to cinis, a ti vidi koji te duh pokrece na to.

Pitanje je zasto ne napadas Pravoslane koji imaju isto to uverenje?

Problem kod tebe je sto sve gledas telesno, ljudskim ocima, i tumacis svojim razumom, a ne u kontekstu - biblijskom i istorijskom.

Poruke sedam crkava prikazuju duhovno stanje tih crkava u kome su se one nalazile u tom trenutku i okolnostima u kojima su delovale.

U istorijskom kontekstu, crkva je prozivljavala razlicite okolnosti i duhovna stanja, i kada se uporede ove poruke - tacno se moze videti o kom periodu se radi, i na koji nacin i u kakvim okolnosima je crkva delovala, u miru i prosparitetu, u progonstvu i migraciji, u vreme rata i nevolje..itd..

Jezavelja je u bibliji simbol Progonstva, jer ona je bila carica koja je u starom zavetu progonila Bozji narod.

Ako Jezavelja u otkrivenju nije simbol progonstva, onda ni Isus nije trebao da je pominje Jovanu, jer je ona zivela mnogo vekova pre Jovana, a Isus je daje kao simbol.

Dakle, to je dokaz da su sedam crkava stvarne crkve u Jovanovo vreme, ali u prorockom simbolicnom smislu i sedam istorijskih razdoblja u kojima crkva deluje.

Mozes se smejati koliko hoces, ali time se smejes sam sebi, a nikome drugom, verujem cak ni Pravoslavnima koji imaju identicno tumacenje sedam crkava, sa razlikom istorijskih perioda u kojima crkva deluje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jezavelja je u bibliji simbol Progonstva, jer ona je bila carica koja je u starom zavetu progonila Bozji narod.

Ako Jezavelja u otkrivenju nije simbol progonstva, onda ni Isus nije trebao da je pominje Jovanu, jer je ona zivela mnogo vekova pre Jovana, a Isus je daje kao simbol.

:roll::roll::roll:

Lakiću,sa tobom nikad nije dosadno.....:roll:

Pitam te za Jezavelju iz PERIODA CRKVI kužiš li?
Od kad do kad Jezavelja pogrešno uči jer toliko traje po Jeleni gatalicivreme te crkve gde je Jeza stigla po celom svetu u tom vremenu da sve njih nauči istoj greški....:roll:

Jelena,Jelena šta uradi nesrećo.

Kome ono Jovan piše crkvama u....?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"И анђелу Тијатирске цркве напиши: тако говори син Божиј, који има очи своје као пламен огњени, и ноге његове као мјед:
Знам твоја дјела, и љубав, и службу, и вјеру, и трпљење твоје, и дјела твоја, и да пошљедњијех има више од првијех;
Но имам на тебе мало,
што допушташ жени Језавељи, која говори да је пророчица, да учи и да вара слуге моје да чине прељубу и да једу жртву идолску.
И дадох јој вријеме да се покаје од курварства својега, и не покаја се.
Ево је ја мећем на одар, и оне који чине прељубу с њом
у невољу велику, ако се не покају од својијех дјела.
И дјецу њезину побићу на мјесто; и познаће све цркве да сам ја који испитујем срца и бубреге, и даћу вам свакоме по дјелима вашим"
( notkrivenje 2. 18 - 22 )

Kljucno pitanje.

Da li Isus po ovom tekstu ustvari govori - da je Jezavelja zivela u Jovanovo vreme u Tijatirskoj crkvi, i da su u toj crkvi vernici sa njom cinili preljubu i pustali je da uci vernike?

Ako je tako - onda Isus ne zna sta govori.

U suprotnom - cela ova stvar sa sedam crkava se tumaci i u stvarnom, ali i prorockom simbolicnom smislu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Konačno si našao pravu Jezavelju...neka si i vreme je bilo.Još uvek čekam da mi kažeš od kad do kad deluje vreme te crkve i koliko dugo je Jezavelja učila pogrešno?
Neboj se neće boleti samo reci da nas nasmeješ malo.
To što će se videti da je to laž ne brini ni prva ni zadnja nije zato opušteno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo se ti moli Bogu, jer suprotno izaziva efekte kojima se ovde hvalis...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Samo se ti moli Bogu, jer suprotno izaziva efekte kojima se ovde hvalis...

Miki DATUM...VREME CRKVE to čekam...treba li pomoć samo reci tu je tvoj bratac dati pokaže datumeda se nasmejemo malo tom neverstvu i nagađanju jel stiže odgovor ili da postavljam sledeće bisere tvog lidera Jelene Bele?

Natrag