Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam vise puta prilozio tekstove koji govore o tome da je Sveti Duh licnost - da ima moc govora, sluha, emocije i osecanja nezavisna od Boga Oca, autoritet da upravlja novozavetnom crkvom..itd..i ti nikada nisi odgovorio na ove navode.
Upravo u kntekstu ovih navoda - Sveti Duh je taj koji je osenio Mariju i doveo do zaceca ili Isusovog utelovljenja u utrobi Marije.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
u Svetom Pismu ovako piše:

Anđeo joj odgovori:
"Duh Sveti sići će na te
i sila će te Svevišnjega osjeniti.
Zato će to čedo i biti sveto, Sin Božji.
Evanđelje Luka 1:35

Svevišnji je "JEHOVA"
"Ali oni još jednako griješiše Njemu, i gnjeviše Višnjega u pustinji."
(Psalam 78:17)

pazi sada što izlazi iz tvojih usta
Duh Sveti je Mariju učinio blaženom, po tvom naučavanju jedan Bog
a drugi Bog " SVEVIŠNJI JEHOVA" ON ju je osjenio

znači dva Boga učiniše Mariju blaženom

evo da ti kažem što Pavao govori za ...shvatičeš..
Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu da zapovijediš nekima neka ne naučavaju drugih nauka
i neka se ne zanose beskrajnim bajkama i rodoslovljima, koja više pogoduju rasprama negoli rasporedbi Božjoj po vjeri.
Svrha je te zapovijedi ljubav iz čista srca, dobre savjesti i vjere neprijetvorne.
To su neki promašili i zastranili u praznorječje;
htjeli bi biti učitelji Zakona, a ne razumiju ni što govore ni što tvrde.
Prva poslanica Timoteju 1:3-7

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svevisni je Bog, ali ovde upucuje da "Duh Sveti SICI CE na te i sila Svemogucega osenice te"

Dakle, ovde se moguce radi o 2 nezavisne akcije, a i da nije tako - da se radi o tome da ce Duh oseniti Mariju, to ne govori u prilog tome da Duh Sveti nije licnost koja poseduje delotvornu silu.

1. SILAZAK DUHA NA MARIJU
2. SILA BOZJA CE JE OSENITI

Dakle, Duh Sveti silazi i Bozja sila je osenjuje.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Сада се потпуно слажемо. Дух Божији има силу, али није безлична сила. Јер ако Дух нема личност, онда ни анђели, ни људи немају личност. Дух (дух) није само безлична сила!

Надам се да ће многи моћи да схвате да догма о "спавању" и догма о томе да је склоп духа и тела душа, обична манипулација.

Имају ли анђели тело или су "службени духови"? Има ли Бог (Дух) душу?

Анђео (службени дух) + ? = душа анђела

Дух Божији + ? = Душа Божија

Заиста је ствар једноставна. Невероватно је колико су људи спремни да тврдоглаво оспоравају обичне (основне) постулате. Видимо да неки тачно говоре, а већ у наредном писању сами себе оспоравају.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
daleko si ti kolega dragi od istine
baš
kao što je Nebo o Zemlje

tvoj jedini spas je Isus Krist
samo On ti može dati snage da progledaš, oslobodiš se grijeha i spasiš
Njegov poziv upučen je svima:
dođite k meni i ja ču vas osloboditi
u ljubavi našeg Gospodina Isusa Krista mi smo već pomireni s Bogom

Zašto onda hrliš pod skute Ellen White kad je Isus jedini spas?

Dakle

“Hrist nije prestao biti Bog kada je postao čovek" GOVORI DA JE TO NEOSPORIVA CINJENICA DA JE ON IMAO BOZANSKU PRIRODU I AKO ONA NIJE NA ZEMLJI DOSLA DO IZRAZAJA ZBOG TELA KOJIM JE BILA ZAODENUTA

Hristos dok je bio ''utelovljen'' na zemlji ''nije istovremeno bio Bog"' GOVORI U PRILOG OVE PRVE TVRDNJE, DA ON NIJE BIO BOG - VEC BOG U LJUDSKOM PONIZENOM TELU.

Matematički, Laodikeja vam je htio reći i pokazati:

2 + 7 = 1
7 + 2 = 43
I onda Laodikeja još ustvrdi: Ova druga jednakost potvrđuje da je prva jednakost točna.

Ako postoji netko tko je ovo razumio neka se javi, nagrada je vrlo vrijedna. Ja sam "polomio mozak" i ovoliko sam razumio: Krist je zapravo došao na Zemlju na godišnji. On je na nebu Bog i kada je na nebu Isus je u službi. Na zemlji, na koju je došao na godišnji, nije u službi pa onda na zemlji nije ni pravi Bog.

Ovo vam je nešto kao s policajcem. Dok je u službi, ima uniformu i ima pištolj i pendrek. Kad završi službu (ili ide na godišnji), mijenja uniformu i ostavlja pištolji pendrek. Dakle, u to vrijeme nije pravi policajac.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To su citati Elen Vajt gde ona govori o dve Hristove prirode - Bozanskoj i ljudskoj.

Isus je na nebu bio vecni Bog jednak Ocu, ali rodjenjem na ovoj zemlji njegova Bozanska priroda je bila zaodenuta ljudskom.
On nije prestao biti Bog kada je postao covek ali je njegova Bozanska slava bila prigusena ljudskim telom i nije dosla do izrazaja, sto znaci da on nije bio Bog na zemlji, jer da je tako ljudi tada ne bi mogli da ga gledaju i da podnesu njegovu slavu jer "Boga niko nije video nikad" u punini svoje sile i slave.
Isus je bio Bog u ljudskom telu.

U tom slucaju

2 + 7 jesu 9
7 + 2 jesu 9

Ipak, hvala ti za ovu racunicu, jer je meni licno pokazatelj da iznosim istinu, jer je Bog vodio tvoju ruku da nesvesno napises brojeve 43 i 1 sto daje zbir 44, broj kojim mi gospod pokazuje svoje odobravanje i da me on vodi u sluzbi.

2 + 7 = 1
7 + 2 = 43

43 + 1= 44

Jos jedna pojedinost koju sam sada zapazio je ta - da si ti svoj komentar poslao u 14:46 casova, koji sadrzi broj 144 kojim mi Gospod takodje pokazuje svoje odobravanje i potvrdjuje moju sluzbu u delu jevandjelja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To su citati Elen Vajt gde ona govori o dve Hristove prirode - Bozanskoj i ljudskoj.

Kao što Lavić primjeti, sve je ona varijante vama ostavila. Na vašu nesreću, ovdje vam je ostavila dvije potpuno "falš".

Isus je na nebu bio vecni Bog jednak Ocu, ali rodjenjem na ovoj zemlji njegova Bozanska priroda je bila zaodenuta ljudskom.
On nije prestao biti Bog kada je postao covek ali je njegova Bozanska slava bila prigusena ljudskim telom i nije dosla do izrazaja, sto znaci da on nije bio Bog na zemlji, ..

Pretežak je bio, mislim Isus iz Nazareta. 125-130 kg.

U tom slucaju

2 + 7 jesu 9
7 + 2 jesu 9

Ipak, hvala ti za ovu racunicu, jer je meni licno pokazatelj da iznosim istinu, jer je Bog vodio tvoju ruku da napisesbrojeve 43 i 1 sto daje zbir 44, broj kojim mi gospod pokazuje svoje odobravanje.

Hvala tebi što si ispravio moje brojke i točno izračunao. Ispravno sam računao, ali zaklonio mi Bog neke brojke, kao nekad Milleru, pa krivi rezultat dobih.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Iz sveg srca predlažem ovaj videi svim Adventistima ali i ostalim vernicima.
To što čovek svedoči je identično mom iskustvu.
Bog ga blagoslovio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovog coveka licno poznajem.
On je nekada bio stozer Bozjeg dela koje je Bog danas pokrenuo unutar Bozje crkve, ali je odstupio i okrenuo se protiv - odbacivsi sluzbu na koju je pozvan.

Inace, za njega mi je Bog licno pokazao da ce u jednom trenutku oboleti ali da ce mu Gospod sacuvati zivot,i sto se kasnije ispunilo,on je legao u krevet i bio je pred samom smrti, ali ga je Gospod ipak sacuvao.
Takodje,Bog mi je otkrio da se on nalazi u otpadu i da ce njegov povratak u delo ponovo uciniti da duhovno ozivi.

Natrag