Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovog coveka licno poznajem.
On je nekada bio stozer Bozjeg dela koje je Bog danas pokrenuo unutar Bozje crkve, ali je odstupio i okrenuo se protiv - odbacivsi sluzbu na koju je pozvan.

Inace, za njega mi je Bog licno pokazao da ce u jednom trenutku oboleti ali da ce mu Gospod sacuvati zivot,i sto se kasnije ispunilo,on je legao u krevet i bio je pred samom smrti, ali ga je Gospod ipak sacuvao.
Takodje,Bog mi je otkrio da se on nalazi u otpadu i da ce njegov povratak u delo ponovo uciniti da duhovno ozivi.

A reci mi u čemu se sastojalo to otpadništvo?
U gornjem videu ne nađoh ništa od otpadništva već nalazim iskrenost i bezkompromisno upozorenje na opasne stvari.
Čujem jednog SVESNOG čoveka koji više nije farizej jer mu je bog skinuo te naočare.Po reči ga razumem u celosti i dobro mi je poznato šta čovek svedoči.
Neka njega Bog blagoslovi i neka po milosti i tebi omogući da vidiš što i on jer je to veliko blago.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Njegov pad se prvenstveno sastoji u uzoholjenju i stavljanje sebe na prvo mesto ( proslavljanja samog sebe ).
To je dovelo do toga da na kraju Odbaci sluzbu propovednka i vesnika Bozjeg koja mu je data od Boga, nazvavsi Bozje delo na koje je pozvan sotonskim.

On ima znanje o istinskom posvecenju i nekada je isao tim putem i verujem da ce se na taj put vratiti, jer mi je tako otkriveno.

Dok mi sam Gospod ne posvedoci drugacije ostajem pri onome sto sam izneo, jer ja ne mogu da donosim svoja subjektivna misljenja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da li se to desilo posle ovog videa ili pre?
I na koji način sam sebe proslavlja?
Da li je on prestao da propoveda Adv. nauku?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li se to desilo posle ovog videa ili pre?
I na koji način sam sebe proslavlja?
Da li je on prestao da propoveda Adv. nauku?

Desilo se pre videa.
Ovaj video je proizvod njegovog licnog dela koje obavlja nezavisno od Adventne crkve i bez odobrenja crkve, sto nije toliko bitno da li njeko obavlja sluzbu van crkve koliko je bitno sta uci i govori.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Posto mi je izbrisan poslednji komentar kao odgovor Stvarnoslapu o Ellen Vhite na temi "Zapadno Rimska crkva" taj odgovor postavljam na ovoj temi.

Citiraj, samo ti citiraj to iz 1844. i 1845. Možda je meni promaklo, i ako se pokaže točnom ova tvoja tvrdnja ja ću to prihvatiti. Zar nije pošteno od mene?

Samo ti citiraj, zajedno ćemo proučiti.

E ovo, baš ovo što sam u tvom tekstu boldao. Nađi i citiraj Ellen gdje ona povezuje Millera i nebesku Svetinju. Zapamti, tvoja tvrdnja je bila kako se "odbacivanje pokvarenog svijeta od Boga" odnosilo na one koji su odbacili "istinu o nebeskoj Svetinji i njenom očišćenju". Ti ćeš to pronaći u njenim spisima, ovdje citirati i tako ćemo sve riješiti. Opet pošteno od mene, zar ne? Osim toga, kada ti sve ovo napraviš onda će to biti i u pravom kontekstu.

P.S. Vidim, do tripe opet nešto "isplivalo iz kanalizacije". Sad mi tek jasno zašto ga nema, čovjek ima poplavu u stanu.

Otkrivenja o Svetinji i Isusovoj posrednickoj sluzbi Elen Wajt je imala odmah nakon oktobra 1844 godine.

Ona kaze da su joj 1844 godine objasnjene SVE istine svetog pisma i istina o Svetinji i Isusovoj sluzbi:

"TADA SU MI BILE OBJASNJENE SVE ISTINE SVETOG PISMA OD VREMENA HRISTOVE SLUZBE NA ZEMLJI DO NASEG ULASKA U BOZJI GRAD"

"KADA SAM OD GOSPODA TRAZILA DA MI GOSPOD OBJASNI TO PITANJE, ON MI JE TO IZNEO U JEDNOJ VIZIJI U KOJOJ MI JE OBJASNIO BIT SVETINJE I SLUZBE U NJOJ" ( Odabrana svedocanstva 69 - 77 strana )

Ona u ovoj knjizi na njenom pocetku objasnjava protivljenje onih koji su odbacili ovu svetlost o Svetinji i njihovo postupanje sa Adventistima..itd..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Otkrivenja o Svetinji i Isusovoj posrednickoj sluzbi Elen Wajt je imala odmah nakon oktobra 1844 godine.

Ona kaze da su joj 1844 godine objasnjene SVE istine svetog pisma i istina o Svetinji i Isusovoj sluzbi:

"TADA SU MI BILE OBJASNJENE SVE ISTINE SVETOG PISMA OD VREMENA HRISTOVE SLUZBE NA ZEMLJI DO NASEG ULASKA U BOZJI GRAD"

"KADA SAM OD GOSPODA TRAZILA DA MI GOSPOD OBJASNI TO PITANJE, ON MI JE TO IZNEO U JEDNOJ VIZIJI U KOJOJ MI JE OBJASNIO BIT SVETINJE I SLUZBE U NJOJ" ( Odabrana svedocanstva 69 - 77 strana )

Ona u ovoj knjizi na njenom pocetku objasnjava protivljenje onih koji su odbacili ovu svetlost o Svetinji i njihovo postupanje sa Adventistima..itd..

Ti si sve pomiješao, ali nećeš se izvući tek tako. Ti trebaš dokazati kako je i Miller znao nešto i propovijedao o nebeskoj Svetinji. Nisi li ti tvrdio da se Jelenina tvrdnja o "odbacivanju pokvarenog svijeta" odnosi na one koji su "svijetlo o nebeskoj Svetinji primili još u Millerovo vrijeme (1844.), a onda je odbacili? Dakle, još ni slovce nisi dokazao. Moraš dokazati da je Miller propovijedao o nebeskoj Svetinji i da je bilo onih koji su to "svjetlo prihvatili".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nisam pomesao nego si ti, jer ne poznajes kontinuitet dogadjaja koji su se odigrali a zapisani su u svedocanstvima.

Miler je proucavajuci knjigu proroka Danila 8 i 9 poglavlje koja govore o ociscenju Svetinje zakljucio da je Svetinja zemlja i da ona treba da se ocisti vatrom prilikom Hristovog drugog dolaska, sto je dovelo do zakljucka da Hristos treba da dodje nakon isteka prorockog lanca od 2300 dana i noci.

Nakon velikog razocarenja okupljeni oko Milera su poceli da napustaju ovo stanoviste a maloj grupi Adventista koja je verovala da je prorocanstvo tacno i da ce se ispuniti - Bog je otkrio Milerovu gresku i uputio na pravilno razumevanje.

Ljudi koji su bili okupljeni oko Milera su odbacili i Milera kao i ovo stanoviste ove grupe Adventista kojima je Bog otkrio istinu o ociscenju nebeske Svetinje i Ellen White govori o toj grupi - da su oni odbacili ovu svetlost o vremenskom prorocanstvu iz Danila 8 i 9 poglavlja i ociscenju nebeske Svetinje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne nisam pomesao nego si ti, jer ne poznajes kontinuitet dogadjaja koji su se odigrali a zapisani su u svedocanstvima.

Miler je proucavajuci knjigu proroka Danila 8 i 9 poglavlje koja govore o ociscenju Svetinje zakljucio da je Svetinja zemlja i da ona treba da se ocisti vatrom prilikom Hristovog drugog dolaska, sto je dovelo do zakljucka da Hristos treba da dodje nakon isteka prorockog lanca od 2300 dana i noci.

Ipak si pomješao. Evo, to i sam priznaješ: "Miler je zakljucio da je Svetinja zemlja". Vidiš da ono što je Miller naučavao nema nikakve veze sa nebeskom Svetinjom. A tvrdio si da su "od Boga odbačeni" bili oni koji su okupljeni oko Millera "primili svjetlost o nebeskoj Svetinji". Evo citata:

Ellen White nije izjavila da je Bog odbacio ceo svet na planeti zemlji, vec ljude koji su bili okupljeni oko Milera i primili svetlost o ociscenju nebeske Svetinje i pocetku istraznog suda, pa kasnije ovu svetlost odbacili i poceli da se bore protiv onih koji su je

Vidiš kako ti se baš ništa ne poklapa. Dok su bili okupljeni oko Millera nisu ništa ni čuli ni znali o "nebeskoj Svetinji i istražnom sudu".

Nakon velikog razocarenja okupljeni oko Milera su poceli da napustaju ovo stanoviste a maloj grupi Adventista koja je verovala da je prorocanstvo tacno i da ce se ispuniti - Bog je otkrio Milerovu gresku i uputio na pravilno razumevanje.

Znači, "nebeska Svetinja i istražni sud" ipak nemaju nikakve veze s Millerom. Dobro je da si sam morao priznati.

Ljudi koji su bili okupljeni oko Milera su odbacili i Milera kao i ovo stanoviste ove grupe Adventista kojima je Bog otkrio istinu o ociscenju nebeske Svetinje i Ellen White govori o toj grupi - da su oni odbacili ovu svetlost o vremenskom prorocanstvu iz Danila 8 i 9 poglavlja i ociscenju nebeske Svetinje.

Hvala Bogu, bar netko da je bio koliko toliko pametan od njih. Kako i ne bi odbacili Millerovo naučavanje kad je naučavao da će Isus 22.10.1844. doći na Zemlju, a Isus nije došao. A što se tiče ove tvoje rezervne varijante, reci mi slijedeće. Ako je "Bog odbacio one koji su primili pa odbacili svjetlost o nebeskoj Svetinji", kako piše Ellen White 1847., je li ih Bog primio u svoje okrilje 1851. godine kada su Ellen White i pioniri "otvorili zatvorena vrata"?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vadis Moje reci iz konteksta.

Evo sta sam napisao:

-----------------------------------------

--------------------------------------

Dakle, okupljeni oko Milera su nakon velikog razocarenja poceli da napustaju Milerovo stanoviste i grupu kojoj je Bog otkrio istinu po pitanju Svetinje - da je Svetinja na nebu i da od 1844 godine pocinje ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Ellen Whie govori o ovoj grupi koja je odbacila Milera a potom i grupu Adventista kojoj je Bog otkrio istinu o ociscenju nebeske Svetinje i gresku koju je Miler napravio.

Sto se tice otvorenih i zatvorenih vrata, ova grupa je onemogucila Isusa da ih spasi odbacivsi istinu o ociscenju nebeske Svetinje i da je Isus usao u drugi odeljak Svetinje ili Svetinju nad Svetinjama zatvorivsi vrata Svetinje i otvorivsi nova od Svetinje nad Svetinjama u koju imaju pristup oni koji spoznaju ovu svetlost.
Oni su odbacivanjem ove svetlosti ostali izvan vrata Svetinje koja su se zatvorila bez mogucnosti spasenja, osim ako prihvate ovu svetlost i poveruju u Isusa koji obavlja sluzbu u Svetinji nad Svetinjama posredujuci za coveka i da udju na ta druga vrata koja je Isus otvorio za celi svet.

Ovi neverni nisu mogli uci u Svetinju nad Svetinjama jer su odbacili tu svetlost i ostali su izvan vrata Svetinje.

"Imajući, dakle, slobodu, braćo, ulaziti u svetinju krvlju Isusa Hrista, putem novim i živim.
Koji nam je obnovio zavetom, to jest telom svojim.
I sveštenika velikog nad domom Božijim"
( Jevrejima 10. 19 - 22 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, okupljeni oko Milera su nakon velikog razocarenja poceli da napustaju Milerovo stanoviste i grupu kojoj je Bog otkrio istinu po pitanju Svetinje - da je Svetinja na nebu i da od 1844 godine pocinje ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Ellen Whie govori o ovoj grupi koja je odbacila Milera a potom i grupu Adventista kojoj je Bog otkrio istinu o ociscenju nebeske Svetinje i gresku koju je Miler napravio.

A da mi ipak provjerimo što je i o kome je Ellen White pisala. Kad neće Laodikeja, citirat ću ja.

Raseljenom Ostatku (To the remnant scattered abroad – „A Word to the Little Flock“ 07.04.1847.)

Pošto mi je Bog pokazao putovanje adventnog naroda u Sveti Grad kao i bogatu nagradu onima koji čekaju povratak svojega Gospodina sa svadbe, smatram dužnošću da ukratko opišem što mi je Bog otkrio. Dragi sveti morali su proći kroz mnoge kušnje. .....

Dok sam se molila kod obiteljskog oltara, Sveti Duh je sišao na mene i činilo mi se da se uzdižem sve više i više, visoko iznad mračnog svijeta. Osvrnula sam se tražeći u svijetu adventni narod, ali ga nisam mogla naći dok mi jedan glas nije rekao: „Pogledaj ponovno i malo više.“ Nato sam podigla oči i ugledala ravnu, usku stazu koja se dizala visoko iznad svijeta. Po toj stazi išao je adventni narod prema gradu koji se nalazio daleko na kraju puta. Na samom početku puta iza njih je svijetlilo jako svjetlo za koje mi je jedan anđeo rekao da je ponoćni poklik. Ovo svjetlo je obasjavalo čitavu stazu i osvjetljavalo im noge da se ne bi spoticali. Dokle god su pogled upirali u Isusa koji je išao pred njima vodeći ih u grad, bili su sigurni. Ali neki su se ubrzo umorili i rekli da je grad odviše daleko i da su očekivali kako će prije stići do njega. Isus ih je hrabrio podignuvši svoju slavnu desnicu i iz Njegove je ruke poteklo svjetlo koje je preplavilo adventnu skupinu pa su povikali: „Aleluja!“ Drugi su se nepromišljeno odrekli svjetla iza sebe i rekli da to nije Bog koji ih vodi tako daleko. Svjetlo iza njih odmah je iščeznulo; noge su im ostale u potpunom mraku pa su se spoticali i iz vida izgubili cilj i Isusa te su pali s puta u mračan i zao svijet. Njima je tako bilo nemoguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim. Uskoro smo čuli Božji glas poput šuma mnogih voda, koji nam je objavio dan i čas Isusova dolaska. Živi sveti, njih 144.000, čuli su i razumjeli rečeno, dok su zli mislili da se radi o grmljavini ili potresu. Kada je Bog rekao vrijeme, izlio je na nas Svetoga Duha i naša su lica počela odsjajivati Božju slavu, kao što je svijetlilo Mojsijevo lice kad je sišao sa Sinaja.
(Ellen White - "A Word to the Little Flock", 07.04.1847.)

Vidjela sam da će se umnožiti i rasprostraniti tajanstveni znaci, čudesa i lažne reformacije. Reformacije koje su mi pokazane nisu bile reformacije koje vode od zablude k istini. Moj anđeo pratilac pozvao me da vidim radi li se još uvijek za duše grešnika kao nekada. Pogledala sam, ali to nisam vidjela jer je vrijeme njihovog spasenja prošlo.
(Rani spisi, Otvorena i zatvorena vrata, viđenje 24.03.1849.)

„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."
(Present Truth Kolovoz 1849.)

Pogledaj, u tri navrata ponavlja, "Bog odbacio sav pokvareni svijet" (travanj 1847.), te "prošlo vrijeme spasenja za grešnike" (ožujak 1849. i kolovoz 1849.). Hoćeš da ti još citiram što o ovome istome pišu James White i Joseph Bates? Nećemo, već su ljudi pročitali. Vidiš li da ovdje nema spomena o onima koji su najprije primili pa onda odbacili "svjetlost o nebeskoj Svetinji". "Pokvareni svijet kojeg je Bog odbacio", za Ellen White, su svi osim "adventnog naroda". To su i "lažne reformacije", točno navodi Ellen White. Najjednostavnije, to su svi osim Ellen White, "pionira" i onih koji su jima povjerovali i pridružili im se.

P.S. Prestani mene optuživati za ono što je pisala Ellen White.

Poslednja izmena:
Natrag