Evo ja cu reci:
1.Ko je U NAMA SVE DANE NAŠEG ŽIVOTA? -Isus, Bog i Sveti Duh
2.Ko nas SPASAVA? -Isus i Bog koji je osmislio plan spasenja(gde se ne moze zanemariti uloga Svetoga Duha koji ucestvuje u istom)
3.Ko nas PEČATI? -Moze se reci da to cini Bog posredstvom andjela
4.Ko nam ŽIVOT DAJE? -Isus Hristos nam daje novi zivot(dok se prilikom stvaranja ne moze zanemariti uloga Oca i Svetoga Duha)
5.Ko je UMRO i SPASIO NAS? -Isus Hristos
6.U KOGA se krsti? -U Isusa
Eto sad kazi sta si zeleo?
1.U tebi su TROJICA i Bog i Isus i Duh sveti zar ne?
Daj mi sad citat za tu ztvrdnju da su trojica u tebi.
2.Ti imaš DVA Spasitelja i Boga i Isusa ali onda dodaješ i trećeg Spasitelja Duha Svetoga daj mi citat o trojici spasitelja da vidim ispravnost gornje konstatacije koju nudiš.
3 Kod mene piše da smo Duhom Svetim zapečaćeni a da Jevreje pečati anđeo na čelima VIDNO zbog zala a za život Duh sveti. Sad mi daj gde piše da pagane pečati Bog i anđeli?
4.Nisam pitao ko nas je stvorio već ko nam život daje po smrti.
5.Da li je sad u ovom odgovoru u samo Isus Spasitelj ili i Bog uz Njega i Duh Svetu?
6.Da li si kršten u IME Isusa ako tako tvrdiš?Zašto se ne krsti i u Boga Oca?
1.Ko je U NAMA SVE DANE NAŠEG ŽIVOTA?
Svetiu Duh
2.Ko nas SPASAVA?
Isus - jedna od Bozanskih licnosti u ulozi spasitelja
3.Ko nas PEČATI?
Andjeo pecatom zivoga Boga
4.Ko nam ŽIVOT DAJE?
Trojedini Bog
5.Ko je UMRO i SPASIO NAS?
Isus - jedna od Bozanskih licnosti u ulozi spasitelja
6.U KOGA se krsti?
U ime Oca, Sina i Svetoga Duha.
1.Tako je Duh Sveti je u nama sve dane ali piše da je još neko sa nama u sve dane a to je Isus.Zašto je Isus govorio da drugi zastupnik neće moći stići dok to TELO ne ode gore tek tad može ići druga služba jer se završi služba TELA kao žrtve i otkupa te DUH ISUSOV silazi i svedoči nam o grehu i sudu jer On ima vlast nad tim i daje darove Duha onima koji su prihvatili službu TELA kao žrtve.
Zato kaže da će On večarati sa nama ako mu otvorimo jer ne ulazi TELO u nas već Duh otuda i tvrdnja apostola da onaj ko nema DUH HRISTOV nije Njegov a to se odnosi na Js koji ne propovedaju službu tela raspetog i zato nemaju darove Duha koje i negiraju.Dakle U NAMA je Isusov Duh.
2.Tako je Isus nas spasava ali ne kao jedan deo od Boga već jedna od SLUŽBI JEDNOG BOGA zato i piše da će Bog stići poravnatom stazom u pustinji i da će se zvati SIN a onda kaže koje je ime tom Sinu Otac večni-Bog silni. Jer ako kažemo nespretno kao što se negde uči da je umrlo jedno lice Boga kao deo celine to je apsurd već samo može umreti ljuštura kao telo u kojem je stigao Bog da nas otkupi inače bi oni nazivi za telo bili pogrdni i hulni da u tom telu zaista se nije Bog objavio.A još gora stvar bi bila Isusova tvrdnja da ko vidi Njega gleda Oca.
3 Pečati nas za život Duh Sveti tako piše i tako jeste tvrdim ti.Anđeo pečati NA ČELIMA 144000 Jevreja koji smrti neće okusiti i otkupljeni su da žive NA NEBU.
Tu je problem kod Adv. da poveruju kako odbačeni po Jeleni Jevreji čine 144 000 i da će se TEK pečatiti kad dođe vreme a ona umesto da verukje ubacila pagana i sebe među muške device zarad desetaka te im obećala da od 1843 štancuju subotu ne čelo svima koji tad odmaraju i stoci i da stvar bude još gora kaže da je to intelektualno utvrđivanje u istini odnosno SAMOZAPEČAĆENJE pa ne mora anđeo pečatiti već oni sami sebi kroz odmor subotni stavljaju pečat...rodila je maja pametnu.
4.Gde čitam molim te to TROJEDINI BOG daj da i ja pročitam.Ili je jedini ili trojica kako trojedini?Koje IME ta trojica imaju ili imena i koji je glavni?
Gore si lepo rekao da nas je Isus SPASIO-otkupio a sad trojica...ko je od njih stradao ili sve trojica?
5.Koliko to Bog ima ličnosti...misliš da smo mnogobožci?
Piše li i kod tebe da je Bog JEDAN kao jednina?
6.Daj mi tu formulu za krštenje nađi kako je apostoli upražnjavaju a ako toga nema kod njih onda postoje samo tri mogućnosti:
1 Bili su gluvi i nisu čuli kako da krste.
2.Bili su neposlušni iako čuše terali po svome.
3. Neko je prepravio zarad trojice pa umesto u IME Jehošue kao do tad od drugog veka počinje u TITULE trojice da bi kasnije ozvaničeno bilo.