Antonija, u tekstu koji si priložila lepo piše da je Ellen White dobila povredu nosa, a ne glave, kako se ovde tvrdilo, i teško je disala kroz nos.
Ti podržavaš izmišljotine protivnika Ellen White, koji tvrde da je ona zbog toga imala halucinacije.
Tako nešto ne poznaje ni savremena medeicina, i spada u red bajki.
Osim toga, ona je tu povredu doživela još u osnovnoj školi, a spisateljskim radom se bavila do svoje kasnije starosti.
Ako prihvatimo vaše teorije, onda moramo prihvatiti i sve druge ateističke teorije koje pobijaju celu bibliju i iskustva proroka.
Recimo onu - po kojoj je Mojsije imao halucinacije, jer su navodno otkrili, da na planini Sinaj raste neka biljka čijim jedenjem čovek ima halucinacije.
To možemo u tom slučaju reći i za SVE proroke, jer ako ne verujemo u dar proricanja danas, zašto bi verovali onaj zapisan u nekakvoj knjizi.
Onda možemo sumnjati u sve, jer nema razlike.
Ja te razumem, jer kada bi se Ellen White prihvatila kao prorok, onda bi morali da srušimo celu postavku tradicionalnih crkava kao Božjih.
Ja mislim da pripadnici tradicionalnih crkava uopšte nisu dobri pripadnici svojih crkava, jer sve pišu i govore suprotno od zvaničnog stava svojih crkava.
U tom smislu - znaš li da Rimokatolička crkva ima svoj stav po pitanju Ellen White, a on glasi "da je Ellen White kojim slučajem bila Rimokatolkinja, i da nije pisala protiv pape - da bi bila proglašena sveticom"
Još nešto.
Ja recimo nemam nikakvu povredu pa sam dobijao otkrivenja od Boga.
Ima još pojedinih Adventista na ovim prostorima i šire - koji nikada nisu imali povrede, pa su imali otkrivenja od Boga.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Mire, žalosno je da za sve ćinjenice koje ti se iznose - ti govoriš da su bajke i izmišljotine.
U takvim okolnostima - sa tobom je ne moguće diskutovati, jer je to opšta neozbiljnost.
Pozdrav!
Prava istina je da se Biblija zapravo neprekidno čitala u katoličkim crkvama, kao što se to čini i danas (onaj tko je redovan na Misi kroz jedan ciklus čitanja čuje cijelu Bibliju). Crkva ju je čuvala i prepisivala kroz stoljeća, i sačuvala neiskvarenu Bibliju. Ne bi imali Biblije da nije bilo Crkve. Nije istina da je narodu bilo zabranjeno čitati Bibliju. Biblija je praktički sve do 19. st. bila rijetka i skupa knjiga, koju si nije mogao svatko priuštiti. Ljudi su tiskali Bibliju samo da se na brzinu obogate (npr. Tyndale 1525.). Crkva je zapravo bila čuvarica Biblije.
Mnogi ljudi danas čitanje i pisanje smatraju normalnim. Ali samo prije 200 godina, nepismenost europskih naroda bila je gotovo 95%. Preostalih 5% odnosilo se na intelektualce, a u to doba nije bilo obrazovane osobe koja nije znala latinski i grčki. Ta je osoba bez problema mogla čitati Bibliju i nije trebao prijevod na jezik naroda kojem je intelektualac pripadao. Ako vjernik samo Biblijom može doći do spoznaje Boga, tada je bilo nemoguće neobrazovanim i skromnim siromasima doći do spoznaje Boga jer nisu znali čitati (usp. Lk 10,21). Katolička crkva podučavala je vjernike, znajući da kao nasljednici apostola imaju taj zadatak i da je Krist ostavio Crkvu, za spoznaju vjere.
Ellen White se priklanja Edsonovoj teoriji i kaže da Isus 22.10. 1844. na Yom Kippur nije ni trebao doći na Zemlju, već joj je Bog ,,pokazao” da je ušao u nebesku svetinju. A da Isus nije 1844. nije ušao u nebesku Svetinju nad Svetinjama jasno je iz poslanice Hebrejima:
“…Izvršio je očisćenje od grijeha i sjeo s desne strane Ocu” te: “Kao Prvosvećenik …Krist dodje i uđe JEDNOM ZASVAGDA u Svetinju nad Svetinjom.“ (Heb 9,11)
To nije rečeno 1845. vec šezdesetih godina I. stoljeća! Što je najgore, Yom Kippur 1844. uopće nije pao 22. 10. kao što su izračunali Snow i Miller, a Ellen White tvrdila da joj je taj datum potvrđen u viziji od Boga.
“Yom Kipur nikada ne pada tako kasno u godini kao što je 22. listopad.” (Prof. Prohovski, Sveučilište Purdue)
Kada su vidjeli da Yom Kipur niti je pao niti može pasti 22.10. po rabinskom kalendaru, adventisti su se okrenuli karaitima. Ali glavni karaitski rabin 1939. J. I. Marcuk, u odgovoru adventistima piše:
”Godine 1844 Yom Kipur bio je u ponedeljak 23. 9. i za karaitske i za rabinske Židove..”
U Ranim spisima Ellen White govori da su se svi koji su se molili poslije tog Yom Kipura u stvari molili sotoni a ne Kristu. Kako ga je i ona promašila za 29 dana to znači da se, prema njenoj viziji, i ona tih mjesec dana molila sotoni.
Ellen White daje mnoga kriva proročanstva: kaže da se grad Jeruzalem više nikad neće sagraditi9, tvrdila je da će biti živa kad Isus dođe10, Engleska je prema njezinom proročanstvu trebala napasti SAD 1862.11, građanski rat u SAD-u koje je završio 1856. je po njoj znak Isusova povratka12, 1850. je tvrdila će se Isus će se vratiti “u nekoliko mjeseci”13, po njoj će neki adventisti koji žive 1856. biti živi kada se Isus bude vratio14, Henoka vidi na Jupiteru i Saturnu15, napadanje spiritizma smatrat će se bogohuljenjem16, ropstvo će na jugu biti ponovno vraćeno17.
Osim pogrešnih proročanstava, često proturječi Bibliji: po njoj je Babilonska kula sagrađena prije potopa18, Bog je poslao anđela da razgovara s Kajinom19 (usp. ,,Jahve reče…” , [Post 4,6]), Isus otkupljenje nije završio na križu20 (,,Ali je, nakon što je ponudio žrtvu za grijehe jednom za sva vremena…” [Heb 10,12]), Sotona nosi naše grijehe21 (“… I on sam ponese naše grijehe u svom tijelu na križ…” [1 Pt 2,24]), kaže da onaj tko ukine samo jednu zapovjed neće ući u kraljevstvo nebesko22 (“…biti će najmanji” [Mt 5,19]), Isus ima grešnu narav23. Tvrdi da je Mihael Isus24 (Sin Čovječji kaže Danielu: “…Mihael, jedan od prvih Knezova, dođe Mi u pomoć.” [Dan 10,13]. A to Krist kaže, kaže za drugo biće, ne za Sebe! “Kome od anđela kaza ti si Sin moj…” [Heb 1,8]).
Napravila je brojne dopune Bibliji: Sotoni je ponuđeno pomilovanje na nebu25, Adam je bio okrunjen za kralja Edena26, zmija koja je zavela Evu imala je krila27, Bog je sazvao sabor nakon Adamovog pada u grijeh28, Adam je držao subotu29, anđeli su se ponudili da umru za čovjeka30, anđeli su imali vezu sa Adamom nakon pada31, anđeli svetkuju subotu, Isus je umro za anđele32, Bog će vratiti Eden na zemlju33, Henok je bio potresen jer nije znao što će biti sa pravednicima nakon smrti34, Henoku je lice sjajilo35, prije potopa najveći grijeh bio je mješanje ljudi i životinja i neke rase su njihove mješavine36, put do neba traje 7 dana37, anđeli mogu iz Neba samo sa zlatnom karticom38.
Ne samo da je u suprotnosti sa Biblijom nego i sa samom sobom: Bog je ,,otkupio” i ,,nije otkupio” naše grijehe na križu39, Bog ,,ne voli” i ,,voli” grešnike40, vrata spasenja ,,jesu” i ,,nisu” zauvijek zatvorena41, svinjetinu se ,,smije” i ,,ne smije” jesti42, čovjek je ,,sviestan” i ,,nije” nakon smrti43, plan spasenja postojao je ,,prije vječnosti” i ,,tek od Adamova pada” 44, žrtva pomirenja ,,je bila” i ,,nij
Ovo je samo dio njezinih laži, nebuloza i gluposti. Navodno je dobila 2000 vizija, a svi Božji proroci u Bibliji zajedno imaju 41. ,,Velika Borba” je puna grešaka i plagijata, a iz ,,Čežnje vjekova” nijedno poglavlje nije neovisno od izvora koje je koristila, a najveći dio je doslovno prepisan. U plagiranju je išla toliko daleko da je čak i dnevnik koji je vodila bio pun plagijata.
Iako je grmila protiv spiritizma, njezene vizije i transevi ličili su najviše na spiritističke seanse, o spiritizmu među prvim adventistima može se iščitati iz njezinih privatnih pisama. Stvar je otišla čak i do sudskog procesa protiv adventista i Elleninog prijatelja I. Dammona. Dvadeset svjedoka (sve od reda kršćana, među njima je bilo i sudaca i odvjetnika) dali su iskaze koji su se podudarali u potpunosti dva dana nakon događaja. Poznat je i slučaj kada je primala savjete od umrlog muža u snu. Ellen White i adventisti tvrde da je nedjelja žig zvjeri, ali nikako iz nedjelje nisu mogli dobiti broj 666, pa su krivotvorili papinu titulu da bar iz nje izračunaju broj 666. Za razliku od pape i nedjelje, Ellen White u svom imenu ima 66650.
Ko želi čitati više nek ide na link
Kod:
http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedocanstvamnu/bio-sam-subotar-moje-osloboenje-iz-adventizma/
Moja je molitva da braća adventisti odbace lažne stavove i krenu putem istine. Da odbace oca laži i njegove proroke i prihvate Isusa i Njegovu Crkvu