Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hvala. Pa meni je poznato sve to,naravno. Kao i da se kandidatu ne postavlja pitanje da li prihvata Elen White za proroka.
.........
Po meni bi bilo i glupo da se takvo pitanje uopste postavlja, i vidimo da oni to ne cine.
.....
Dakle ima stvari koje ne prihvataju ili nisu sigurni, jedna od takvih stvari je i Elen White..
Pitanje za Laodikeju:
@Laodikeja
Da li neko moze biti pripadnik Crkve Adventista sedmog dana a da ne veruje spisima Elen Vajt, odnosno slaze se sa svim teoloskim ucenjem Crkve, ali nju ne priznaje za proroka?
Da li se ona postavlja kao uslov da neko bude pripadnik crkve - verujem da da.
Hvala. Pa meni je poznato sve to,naravno. Kao i da se kandidatu ne postavlja pitanje da li prihvata Elen White za proroka.
Rekao bih nesto u vezi subote:
Isus je uputio svoje ucenike da se i posle njegove smrti mole da ''ne bude bezanje njihovo u zimu ili SUBOTU, JER CE BITI NEVOLJA VELIKA KAKVE NIJE BILO OD POSTANJA SVETA DO SADA, NITI CE BITI''. (Matej 24:20,21)
Vidi sad ovo sto sam oznacio velikim slovima, Isus je trazio od ucenika da se mole za subotu(sto pokazuje da se brinuo da je oni slave i posle njegove smrti),......
Kada se cela diskusija između mene i Mireta izvadi iz konteksta i ne uzme u obzir dodatak na moj prvi odgovor na pitanje koje mi je postavio - može izgledati da tu ima kontradikcije, ali je nema.
Prihvatanje Ellen Vajt za proroka nije direktan uslov već indirektan, jer prihvatanjem osnovnih istina prilikom proučavanja tema za krštenje - čoveku se iznosi istina o Duhovnim darovima i o Elen White kao osobi koja je imala ovaj dar i većina ovu istinu prihvata bez okolišanja.
Indirektni da, sa naznakom da onaj ko se krsti u svakom slučaju prihvata ovu istinu jer je u nju osvedočen Duhom Svetim.
Prijatelju, ti izgleda nemaš drugu preokupaciju osim da nekoga diskredituješ i da se bavis u ovom slučaju Adventistima.
Verujem da si vrlo negativna osoba i da nisi u dobrim odnosima ni sa svojim ukućanima - jer ja nešto pozitivno od tebe nisam čuo, osim napada na druge.
Da reći ćeš "ovde nije diskusija o meni već Adventistima i Elen Vajt"
Diskusija upravo treba da bude o tebi i svima nama - jer se tu otkriva naš karakter i duhovna priroda naših izjava i pobuda iz kojih su proistekle.