Prirucnik za odbranu i zastitu od vampira

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Meni je super i dobro mi je pričati s tobom.valjda ćemo i o sviranju pričati samo ako ja pronađem akorde one pjesme, tada će valjda biti vrjednije istog.Nisam siguran da sam napisao akorde mislim da sam koristio tačke na pragovima(kako se zovu).Ono ta pjesma je bila jednostavnih početničkih akorda ali su uklopljeni u tekst fenomenalno i pjesma uz te akorde kao da se pjeva sama od sebe, sigurno brza neka pjesma,jaka.Eto ja baš imam želju da čujem kako sviraju neki bendovi po srbi ako su dobri ali nemam baš priliku dolaziti kod vas.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
ja recimo volim kad melodija ide u H. svidja mi se taj ton, neki kazu da je tuzan ali je dosta harmonican, mozes lako napraviti sve ostale prelaze a onda to vise nije rekvijem crta. mada, najvise pesama sam radio G i F i to su uglavnom instrumentali. kazes radio si po tackicama [pragovima, prelazima - uvek zavisi koju tackicu pipnes ili koliko dugo drzis tempovano [ne znam da li me razumes]] ali pazi ponekad pesma zvuci mnogo bolje kada tuchesh samo po pragovima. mnogi instrumentali zahtevaju jednostavne zahvate jer nisu note te koje odredjuju kvalitet - sve zavisi od ambijenta koji uradis. ja volim cesto da ubacujem dodatne efekte mora, let ptica, zvona ... nekako ti zvuci docaravaju pravi smisao onoga sto pesmom zelim reci ...

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Razumio sam te.SAmo ja eto više ne sviram a i nisam naučio mnogo, naučio sam skoro ništa sem eto što mi ide sa pisanjem pa i sa slušanjem muzike, tako da sam uspjevao iskombinaovati moje tekstove sa nekim akordima koje sam bio naučio za nešto što bi trebalo da zvuči.Bio sam pripremio još neke pjesme za sviranje ali nisam to odradio.Gledaću da izdvojim ovih dana neke moje pjesme za koje vjerujem da bi se mogle otpjevati pa ako hoćeš
probaj napisati muziku za njih.Ako ti se koriste koristi ih kao svoje slobodno ja ionako već odavno ne družim se niskim.Posvetio sam se slikanju i pisanju pjesama mada i tu gubim dosta vremena ali ide nekako.

Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

To što si rekao sve zavisi od ambijenta koji odradiš.Taj i taj akord odsvirani tako ,s tim pokretima zatim sledeći sigurno da zvuče ljepo i pjesma može da počne,pokret brz ili ne sa takvim i takvim hvatom još ako imaš kvalitetnu gitaru i pojačalo to tada zvuči samo zezancija je bitna jer ne vrjedi igrati se sa muzikom tamo gdje je nema.Znači sve treba da bude smisleno i energično.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
slazem se apsolutno. vide se pesme u kojima ne moze biti muzike mada kad pogledam sta su Doors-i radili zapitam se da je zaista tako no o tom pottom ...

prvo da nesto rasjasnimo. ja nikada nisam ukrao nista u zivotu pa necu ni sada.
ako se odlucim na korak da tvoje tekstove upotrebim ti ces od mene primiti mail gde cu traziti tvoje licne podatke kao i tvoj potpis za autorska prava i sve sto uz te tekstove bude islo. tvoje ime ce stajati ispod svake pesme koja bude upotrebljena i na unutrasnjem omotu bice tvoja kratka biografija.

shati ovo ili nemoj ali ako radimo, moze samo tako ili nikako

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Nisam rekao da kradeš nisam to niti očekivao ne.nego eto rekao sam ako hoćeš da probaš da ih odsviraš probaj slobodno kao da su tvoje jer mi nije do toga što sam ih povjerio tebi, a što se tiče toga da ih svirate i pjevate to u slučaju da vam se stvarno dopanu moje pjesme i sigurno ako želite da ih svirate ali to je ako vam vrjede toliko.nego ako dođe do toga sigurno možeš mi poslati mejl.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
onda smo se dogovorili. izvini sto te smaram ali takav sam - kad se o poslu radi tada pogotovu

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
sigurno eto pisaćemo još na ovu temu,izdvojiću te pjesme ovih dana,nego da znaš te pjesme jesu poezija neka luda poezija a pošto sam ja volio pank i pošto sam lud na neki moj način čini mi se da sam pank provukao kroz neke moje pjesme i pisao sam neke pjesme pod uticajem muzike kojom sam ubijao slušajući je dok sam pisao.bilo je tu metalike,betovena ali i ne previše bendova.ni sad nemam dobru llistu muzike,a ubijam se muz.Vidio sam da si ti dosta muzike postavi na forum,moram tražiti neku muziku da slušam i volio bi da mi preporučiš nešto za slušanje pank,metal kor, sve slično dolazi u obzir,čini mi se da slušaš dobre bendove,a za većinu ja sigurno nisam niti čuo.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
postavio sam mnogo tekstova, to jeste. ja sam dosta slusao Lennon-a, The Animals, The Rolling Stones, Grand Funk Railroad, Deep Purple, Led Zeppelin, Ac/Dc ... odusevljava me kad u nekoj hard rock pesmi pevac vristi ali razumljivo - znaci takav je akcenat da kroz vristanje sve cujes. pojacam to na 7cu, pojacalo mi ide na vuferu do 13ice, pokopam komsiluk ali to je jedno sat vremena jake i dobre svirke. pocni sa ovim bendovima i izvodjacima koje sam pomenuo. kad malo vise uplovis u to ili ti se zasvidja, predji na jaci ritam - recimo Destruction, Death, Savatage, Van Hallen ima odlicne stvari ... probaj da izmiksas slusanje, od svega pomalo. od kora [ne pratim ga bas] ali svidja mi se Biohazard, imaju jake i dobre tekstove - neki stvarno nagone na razmisljanje.

pogledaj ovaj link:
Kod:
[url]http://serbianforum.org/strane-diskografije/110190-spisak-stranih-diskografija-na-forumu.html[/url]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Destruction, Death, Savatage, Van Hallen nisam nikad slušao, poslušaću pa ću ti reći da li mi se dopalo.Hvala u svakom slučaju.Nekad me mrzi davnloadovati nešto što nisam slušao.nadam se da će mi se bar nešto od toga dopasti.Postavi ako nije problem još neku pjesmu koju si napisao kao poeziju,ako imaš na našem takvih pjesama.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Destruction, Death, Savatage, Van Hallen nisam nikad slušao, poslušaću pa ću ti reći da li mi se dopalo.Hvala u svakom slučaju.Nekad me mrzi davnloadovati nešto što nisam slušao.nadam se da će mi se bar nešto od toga dopasti.Postavi ako nije problem još neku pjesmu koju si napisao kao poeziju,ako imaš na našem takvih pjesama.

tesko da ima na nasem. pogledacu sutra pa cu da postavim jer ako i ima ko zna gde je to ...
ovaj link cu da kodiram zbog administracije ali ti ga svakako mozes upotrebiti

Natrag