Prirucnik za odbranu i zastitu od vampira

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
a kad se ona [ne mislim na kafu] pojavi onda vise ne ide upropastiti je [ne mislim na pesmu] zar ne? yes3

Jeste imate moju i Viktorovu naklonost , za sve što ide tamo gdje treba pa i zbog te pjesme i više naše naklonosti ti imaš.

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Probacu da napišem nešto u vezi one tvoje pjesme, meni je zvučala kao neki dark kor.

Znaš ako imaš poetičnih pjesama i ako one imaju svoje pravo značenje pri tom mislim da je sve u toj pjesmi prokleto povezano onda se sigurno ta pjesma može i odsvirati ali za takvu mjuz. treba rada i sigurno ako ona ima takvo značenje onda se može i otpjevati ali otpjevati tako nešto se ne može tek tako jer i rječi i pjesma imaju svoje značenje.Neke pjesme su jednostavno ne moguće druge moguće ali samo ako si mnogo vješt treće moguće.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Koliko dugo sviraš?Bas je super stvar.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Koliko dugo sviraš?Bas je super stvar.

poceo sa 6 godina. prvo sam svirao caletovu akusticnu Gibson. u desetoj sam za rodjus dobio od keve prvi stratokaster - fenomenalan, odlicno pojacalo i krenuo. u 15oj sam vec imao bend i tu je pocelo da dolazi do problema - ne znam kako tamo ali u srbiji ima previse gitarista a nigde basista i bubnjara ... tako sam presao na bas ... posto imam love potrudio sam se da bude neka kvalitetna gitara - narucio iz UK-a preko brata, stigao Gibson Bass ... ostalo je jos samo da krenem da radim ... i tako, od 17e godine pa evo do sada [imam 28] cepam bass gitaru ...

sto se tice onog tvog pitanja pre ovog, u pravu si. ja sam neke pesme koje sam pisao u pocetku morao kasnije da preradim. u nekim pesmama jednostavno ne moze da se uklopi text i muzika, bude dosta ispada i varijacija a ja to ne volim da cujem - volim kad je sve harmonicno. prva tri texta koja sam napisao postali su instrumentali dok nisam usao u rutinu kako da sve to uklapam. oduvek sam imao problem sa sedmicama pa sam izbegavao klasicne deonice ... vidim da ti pesma vuce na dark kor ali nije ... pravljena je da bude klasicni metal ali je ipak svirana u cistom hard rok zanru

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Sigurno dobro sviraš.Ne znam koliko dobro pišeš pjesme ali ja sam pre svega pjesnik jer ne sviram ali ipak mnogo volim pank rok metal itd.Znaš ako je tekst pjesme recimo jedna strofa:
dodirom snu trag. To je moguće ali dodirom snu otisak je ne moguć(mada pjesma može glasiti i tako).dalje recimo:ne nisam pogledom slio svoje pjesme.možda nisam ni znao,jesam li se pogledom slio uz tebe.To je moguće ako ne želiš dotičnu nego svoje pjesme i ono što dolazi od njih(tama koja se možda slučajno illi ne, pretvori u susret) ali takvo nešto je ne moguće otpjevati.Tako da kad se svira i pjeva treba ostaviti prostora jednostavnim stvarima ali opet dovoljno kvalitetnim sem ako nemaš vampirsku brzinu i vampirskog pjevača.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
ili dodirom zenice pashe pri vetru .... imao sam ja neke recenice koje se jednostavno sliju iz mene kao orkan iz davnih visina, nesto mi se skupi u tom jednom trenu i iz mene kulja kao iz grotla ugasenog vulkana .... mnogi ljudi su mislili da sam lud ali ne mozes pesmom docarati tudje misli ako pre toga nisi nacisto sa svojima ... ima razlike u pesmi koju pises da bude svirana i u onoj koju pises da ostane pesma, da probudi najdublja osecanja u citaocu i da ga inspirise na sledeci korak u njegovom zivotu .... takve pesme ne mogu se pevati ... zato su retke ... ali su zato takodje i reske - pogadjaju tacno tamo gde treba ...

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Upravu si.eto ja recimo nikad ne bi snjom do vjetrova jednostavno nisam od takvih ljubavi.Dobro je ako i dobro pišeš.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Ne znam ne bi dalje od kratke šetnje pa gdje bila ta šetnja.tako da ne bi vjetrove,ravnice,šume,parkove niti šta drugo mješao sa ljubavi,pogotovo ne snjom,ako je ona mudra to je dobro ali ja ne bi bio lud u ovozemaljskim ljubavima ,ljepše mi je lud biti sa samim sobom, poezijom, muzikom svim ljepim stvarima a za njenu mudrost od mene može dobiti samo pjesme pa ako ih voli nek proba.tako se ja osjećam.

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Pričamo ljepe pametne stvari,sigurno manje vremena gubimo nego kad je na forumu klasično bjesnilo koje mnogi sigurno vole ali im je teško prestati.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Pričamo ljepe pametne stvari,sigurno manje vremena gubimo nego kad je na forumu klasično bjesnilo koje mnogi sigurno vole ali im je teško prestati.

nervira me kad smore pa otvaraju svakakve teme samo da bi se nesto pisalo ... treba biti kreativan kao recimo nas dvojica ... ova tema je tek sad postala zanimljiva

Natrag