Priče Solomonove 8

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Како Давид каже, како Сомомун, син његов каже, како сви пророци Божији (мога Бога) кажу, како Исус који је Христ каже, како апостоли кажу, како хришћани који су страдали за своју веру кажу, и на крају, како срце моје каже: реч Божија је Библија, а не нека књига која је настала након седам векова и у ствари је преправљена Библија. Таквих књига и јеванђеља је било много јер је ђаво покушавао непрестано да подметне лажно јеванђеље.

Ту је и суштина саблазни:

1. Почетак јеванђеља Исуса Христа Сина Божјег. (Марко 1)

26. У онај ћете дан у име моје заискати, и не велим вам да ћу ја умолити Оца за вас; 27. Јер сам Отац има љубав к вама као што ви имасте љубав к мени, и веровасте да ја од Бога изиђох. (Јован 16)

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч. 2. Она беше у почетку у Бога. (Јован 1)

Као што из нас излази реч, тако из Бога нашег Реч Божија изиђе и тело поста да се цео свет измири са Творцем својим и Спасење донесе. Сва пунина, љубав и мудрост Божија која се описује у овој осмој глави се отеловила (отелотворила).

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

2. И преобрази се пред њима, и засја се лице Његово као сунце а хаљине Његове постадоше беле као светлост. (Матеј 17)

А шта то значи?

6. А тело му беше као хрисолит, и лице му као муња, а очи му као лучеви запаљени, а руке и ноге као бронза углађена, а глас од речи његових као глас многог људства. (Данило 10)

27. И видех као јаку светлост, и у њој унутра као огањ наоколо, од бедара горе, а од бедара доле видех као огањ и светлост око њега.28. Као дуга у облаку кад је киша, таква на очи беше светлост унаоколо. То беше виђење славе Божје на очима; и кад видех, падох на лице своје, и чух глас Некога који говораше. (Језекиљ 1)

13. И усред седам свећњака као Сина човечијег, обученог у дугачку хаљину, и опасаног по прсима појасом златним.
14. А глава Његова и коса беше бела као бела вуна, као снег; и очи Његове као пламен огњени;
15. И ноге Његове као бронза кад се растопи у пећи; и глас Његов као хука вода многих;
16. И држаше у својој десној руци седам звезда, и из уста Његових излажаше мач оштар с обе стране, и лице Његово беше као што сунце сија у сили својој.
17. И кад Га видех, падох к ногама Његовим као мртав, и метну десницу своју на ме говорећи ми: Не бој се, ја сам Први и Последњи,18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти. (Откривење 1)

Е, сад, постоји велики Камен спотицања, а то је Син Божији. Како је Он Син Оцу и како Бог има Сина.

27. Све је мени предао Отац мој, и нико не зна Сина до Отац; нити Оца ко зна до Син и ако коме Син хоће казати. (Матеј 11)

22. И окренувши се к ученицима рече: Све је мени предао Отац мој, и нико не зна ко је Син осим Оца, ни ко је Отац осим Сина, и ако Син хоће коме казати. (Лука 10)

18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави. (Јован 1)

46. Не да је ко видео Оца осим Оног који је од Бога: Он виде Оца. (Јован 6)

Господ над херувимима.jpg

Језекиљ 10, Откривење 4

Тек ко Га узверује може да схвати, али само у духу, јер Бог је Дух.

23. Али иде време, и већ је настало, кад ће се прави богомољци молити Оцу духом и истином, јер Отац хоће такве богомољце.
24. Бог је Дух; и који Му се моле, духом и истином треба да се моле. (Јован 4)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
pa i jeste rodjen nije se sigurno pojavio odjedanput sa 30 godina i poceo da propoveda, kao sto sam rekao, isus nikad sebe nije nazvao bogom niti blizu toga, njega su ljudi prozvali bogom ali to ne znaci da je on bog, isus ni jednog trenutka nije sebe predstavio kao boga, ako recimo aposotl pavle kaze da je bog, onda to ne znaci da je bog nego ga on tako vidi, ima i drugih apostola koji isusa nisu videli kao boga
8-ma glava Priča (Izreka) Solomonovih ne govori o Isusovom rođenju u I veku, već o stvaranju kosmosa i Zemlje. Pročitaj je celu, pa onda komentariši. Kada vidiš koje događaje opisuje, i šta nam želi reći.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Price Solomonove odnose se na Mudrost Bozju, na Razum!

Na primjer, JS pisu da je se to odnosi na Isusa!

To je po mome misljenju besmisleno!

Bog je Bice, Zivi Bog, Koji ima Razum, Koji ima Inteligenciju, Koji ima Moc da ucini sta zeli.

On je stvorio sve, racunajuci i Isusa koga je poslao ljudima da nam donese Radosnu vijest, koja je takodje, ta Radosna Vijest od Boga, a ne od Isusa ili bilokojeg drugog covjeka.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Price Solomonove odnose se na Mudrost Bozju, na Razum!

Na primjer, JS pisu da je se to odnosi na Isusa!

To je po mome misljenju besmisleno!

Bog je Bice, Zivi Bog, Koji ima Razum, Koji ima Inteligenciju, Koji ima Moc da ucini sta zeli.

On je stvorio sve, racunajuci i Isusa koga je poslao ljudima da nam donese Radosnu vijest, koja je takodje, ta Radosna Vijest od Boga, a ne od Isusa ili bilokojeg drugog covjeka.
Onda su svi Hrišćani bezsmisleni !
Jer svi smatraju da ovo poglavlje govori o Isusu, a ne o mudrosti, samo je razlika što neki tumače da je Isus stvoren u jednom trenutku, a drugi da nije stvoren već da je postojao oduvek.

Inače kad si već tu, protimači mi molim te par stihova iz ovog poglavlja;

29. Кад је постављао мору међу и водама да не преступају заповести Његове, кад је постављао темеље земљи;

30. Тада бејах код Њега храњеница, бејах Му милина сваки дан, и весељах се пред Њим свагда;

31. Весељах се на васиљени Његовој, и милина ми је са синовима људским.

Odnosno kako je mudrost mogla da bude hranjena kod Boga, da mu bude milina svaki dan i da se veselila svaki dan Bogu i sinovima ljudskim. Kao da je mudrost razumno biće !?

Hvala unapred

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Onda su svi Hrišćani bezsmisleni !
Jer svi smatraju da ovo poglavlje govori o Isusu, a ne o mudrosti, samo je razlika što neki tumače da je Isus stvoren u jednom trenutku, a drugi da nije stvoren već da je postojao oduvek.

Inače kad si već tu, protimači mi molim te par stihova iz ovog poglavlja;

29. Кад је постављао мору међу и водама да не преступају заповести Његове, кад је постављао темеље земљи;

30. Тада бејах код Њега храњеница, бејах Му милина сваки дан, и весељах се пред Њим свагда;

31. Весељах се на васиљени Његовој, и милина ми је са синовима људским.

Odnosno kako je mudrost mogla da bude hranjena kod Boga, da mu bude milina svaki dan i da se veselila svaki dan Bogu i sinovima ljudskim. Kao da je mudrost razumno biće !?

Hvala unapred

Mudrost! Da.

solomon nije goorio o Isusu, nego o mudrsoti. Pa po tome je poznat!

Ne mozes reci za Isusa da je zensko: bila sam, hranjenica sam, itd.

Mudrost, Bozja Inteligencija, Savrsena Bozja Mudrost od Koje je dao i ljudima.
Solomon je bar poznat po mudrosti i poziva se na nju!

On kaze da je Mudrost (savrseni Bozanski Um, Poticaj za Kreaciju svega sto je Bog stvorio) Ta koja je na pocetku svega i poziva ljude mudrosti.
Um-razum kao oslonac kojim se dolazi do spoznaje Boga!
Um-razum kojim se dolazi do vjere!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Mudrost! Da.

On kaze da je Mudrost (savrseni Bozanski Um, Poticaj za Kreaciju svega sto je Bog stvorio) Ta koja je na pocetku svega i poziva ljude mudrosti.
Nebitno da li je u muškom ili ženskom rodu (mada treba pogledati i originale šta pišu, o kom se rodu radi) opet ostaje problem kako je mudrost mogla da se raduje Bogu i ljudima, kada je to samo ljudska osobina, a ne biće!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ako ti prija neka ne bude. Ali nije ni rijec o Isusu nego o Solomunu, ako se radi o mudroj osobi.

Nikako ne znaci da Hristos nije bio mudar!

Vidis kad se covjek zaludi onda mu se pricinjava.

Jednom narkomanu kada kazes trava on odmah pomisli samo na indijsku konoplju.

Kada kazes seljaku, njemu je to hrana za njegovu stoku, kada kazes gradjaninu to je park itd.

Mudar covjek uzima sto vuiser znacenja u obzir.

Mudrost nastaje ucenjem.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako ti prija neka ne bude. Ali nije ni rijec o Isusu nego o Solomunu, ako se radi o mudroj osobi.

Nikako ne znaci da Hristos nije bio mudar!

Vidis kad se covjek zaludi onda mu se pricinjava.

Jednom narkomanu kada kazes trava on odmah pomisli samo na indijsku konoplju.

Kada kazes seljaku, njemu je to hrana za njegovu stoku, kada kazes gradjaninu to je park itd.

Mudar covjek uzima sto vuiser znacenja u obzir.

Mudrost nastaje ucenjem.
Pa iskren da budem, meni jako prija da iz ovog poglavlja zaključim DVE stvari:

1. Da se radi o Isus, a ne o mudrosti, Solomonu, Peri, Žiki, Miki,.............
2. Da se ne radi o stvorenom Isusu, ili rođenom Isusu, ili anđelu Isusu, .... već o Moćnom Isusu, koji je oduvek postojao i kao takav nije mogao biti ni rođen, ni stvoren. Već je on Stvaralac.

A neće mi prijati ako me sada neko bude ubeđivao sa 256 postova da sam u zabludi ako mislim da je Hrist Moćni Stvoritelj, već treba da znam i da mislim da je on malo manji, ili malo veći, zaboravih sada, od anđela.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
OK, OK... tebi je Isus bog, a apostoli su isusi.

Nema nista s tim, tvoje je pravo da zamisljas sta hoces.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Mudrost! Da.

Е, видиш, све то што је Бог постаде тело да Бога кога нико никада није видео објави оно што се роди, а назва се Син Божији. У телу дође и славу Његову Божију видесмо. То је кључна ствар која дели правоверне хришћане од јеретика, хришћани знају да је Исус отеловљени Бог, док они други имају нека своја тумачења и веровања. Зато је бесмислено говорити са неким ко одбацује Исуса као Христа, јер то је кључна и гранична ствар.

Ја могу безброј пута понављати да је Мухамед лажни пророк и чему све то? Овако гледам своја посла и Куран не дирам док ми не дирају у Библију. Веома сам успешно доказао одакле вама ваше јеванђеље, тако да против тога се не може.
Бог је Дух, а Духом Светим заче Марија и Оно што се роди зове се Син Божији.

28. И ушавши к њој анђео рече: Радуј се, благодатна! Господ је с тобом, благословена си ти међу женама.
29. А она, видевши га, поплаши се од речи његове и помисли: Какав би ово био поздрав?
30. И рече јој анђео: Не бој се, Марија! Јер си нашла милост у Бога.
31. И ево затруднећеш, и родићеш Сина, и надени Му име Исус.

32. Он ће бити велики, и назваће се Син Највишега, и даће Му Господ Бог престо Давида оца Његовог;

33. И цароваће у дому Јаковљевом вавек, и царству Његовом неће бити краја.

34. А Марија рече анђелу: Како ће то бити кад ја не знам за мужа?

35. И одговарајући анђео рече јој: Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Највишег осениће те; зато и оно што ће се родити биће свето, и назваће се Син Божји. (Лука 1)

Е, то је Гаврило, а не онај који се представио као Џибрил и донео другу "истину".

И, да, апостоли су истинити, тачни, верни сведоци и наши узори и биће над дванаест племена Израиља јер их Христ постави, а сви који имају неки други извештај, тј. јеванђеље узалуд доказују како је то њихово исправно. Само троше време на ситне провокације. Нема тог верног хришћанина који би насео на те преваре, а знамо да је испробано много пута кроз историју. Верни остадоше хришћани, док они који се уплашише за своје животе и да би били признати под окупаторском влашћу издадоше веру (за вечеру). Тело сачуваше, а за душу не знам, Бог зна...

Natrag