Priče Solomonove 8

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
OK, OK... tebi je Isus bog, a apostoli su isusi.

Nema nista s tim, tvoje je pravo da zamisljas sta hoces.
Pa valjda je moje elementarno pravo da mi Isus Hristos bude Bog, i ja nemam ništa protiv što je tebi Alah.

Samo mi nešto nije jasno:
Kako su Apostoli bogovi Isusu Hristu !?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
34. А Марија рече анђелу: Како ће то бити кад ја не знам за мужа?

35. И одговарајући анђео рече јој: Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Највишег осениће те; зато и оно што ће се родити биће свето, и назваће се Син Божји. (Лука 1)

Е, то је Гаврило, а не онај који се представио као Џибрил и донео другу "истину".

Pogledaj ko pise o tom dogadjaju: narator Luka koji nije uopste bio prisutan! On prica sta je i kako je bilo! Ne mislis li da je drzak?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A šta bi sa mojim odgovorom ?
Da je i Isus Hrist imao svoje bogove.
I da jedni od tih bogova su mu bili i Apostoli !

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Mozes vjerovati sta god hoces!
To ti pravo potice od Boga, nema covjeka koji bi imao pravo da ti ospori!

Po meni apostoli su od Isusa nacinili boga da bi se njih smatralo isusima.

To nije sve, svecenici sebe smatraju apostolima.

Isusa koji je govorio Bozje Rijeci niko ne citira!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ima malo istine tu, ali mislim da apostoli nisu sa tom nameroim prozvali isusa za boga, nego zato sto su ga oni tako videli sa svim tim stvarima sto je radio, on je u njihovim ocima bio bog, ali opet nije u ocima svih apostola bio bog i to je veoma bitno da se spomene

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Isusi

Mozes vjerovati sta god hoces!
To ti pravo potice od Boga, nema covjeka koji bi imao pravo da ti ospori!

Po meni apostoli su od Isusa nacinili boga da bi se njih smatralo isusima.

To nije sve, svecenici sebe smatraju apostolima.

Isusa koji je govorio Bozje Rijeci niko ne citira!

Ko je Hrist mi je jasno. Takođe i ko su apostoli. Ali mi nije jasno ko su ISUSI !
Pa te molim da mi objasniš taj termin jer ti kažeš da su za mene apostoli ISUSI.
Hvala

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ima malo istine tu, ali mislim da apostoli nisu sa tom nameroim prozvali isusa za boga, nego zato sto su ga oni tako videli sa svim tim stvarima sto je radio, on je u njihovim ocima bio bog, ali opet nije u ocima svih apostola bio bog i to je veoma bitno da se spomene

To je ljudska glupost, svijevrsna bolest s teskim posljedicama.

Njima se cinili, pa su tako pricali?

To je dio istine. Znaci ljudi vjeruju u njihove mastarije?

Zar to nije grozno, iako ce idolopoklonici reci da je dobro u nesto vjerovati?

Drugi dio istine je marketing:

¨hvali "sveca" preko svake mjere, to jest ako je neki covjek "moj bog", onda ni ja sâm nisam daleko. To znaci zaradu, svojvrstan biznis.

Ni jedna religija nije oslobodjena toga! Sve imaju marketing.

Ono sto je opasno jeste agresija: ako se ne moze nekoga na "lijep" nacin ubijediti da je "moj bog" glavni, i da on treba davati za to, onda krece inkvizicija, rat, bojkot, ismijavanje, vrijedjanje, porobljavanje, koloniziranje itd...

Najnoviji nacin je ujedno i jako star nacin: ubaci nemire u neku zemlju i oruzano potpomozi ali i potplati opoziciju, i sacekaj da ti padne u sake sve sto imaju.

U cijeloj toj glupavoj a opasnoj igri ljudi zaboravljaju Boga i da Njemu na kraju svi polazemo racune.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ko je Hrist mi je jasno. Takođe i ko su apostoli. Ali mi nije jasno ko su ISUSI !
Pa te molim da mi objasniš taj termin jer ti kažeš da su za mene apostoli ISUSI.
Hvala

Cuj, religijska smicalica u pravcu ovladavanja dusama ljudi i njihovim navodjenjem na pogresan put, na put koji skrece od Boga.

Ako Isusa proglasis bogom, onda mu je majka bogorodica, braca takodje bogovi, pa i otac mu je onda bog: Josip, David itd...

bozanska porodica.

Sta su onda njegovi ucenici?

Pa oni su onda isusi (duhovno rodjeni od Isusa, iako imaju zemaljskog oca).

Dalje slijedi da su svecenici apostoli, iako se papu naziva cak svetim ocem. Pa kad papa-sveti otac umre, kazu da je na nebu.
Onda molitva: oce nas koji jesi na nebesima .... postaje blesasta, zar ne?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
To je ljudska glupost, svijevrsna bolest s teskim posljedicama.

Njima se cinili, pa su tako pricali?

To je dio istine. Znaci ljudi vjeruju u njihove mastarije?

Zar to nije grozno, iako ce idolopoklonici reci da je dobro u nesto vjerovati?

Drugi dio istine je marketing:

¨hvali "sveca" preko svake mjere, to jest ako je neki covjek "moj bog", onda ni ja sâm nisam daleko. To znaci zaradu, svojvrstan biznis.

Ni jedna religija nije oslobodjena toga! Sve imaju marketing.

Ono sto je opasno jeste agresija: ako se ne moze nekoga na "lijep" nacin ubijediti da je "moj bog" glavni, i da on treba davati za to, onda krece inkvizicija, rat, bojkot, ismijavanje, vrijedjanje, porobljavanje, koloniziranje itd...

Najnoviji nacin je ujedno i jako star nacin: ubaci nemire u neku zemlju i oruzano potpomozi ali i potplati opoziciju, i sacekaj da ti padne u sake sve sto imaju.

U cijeloj toj glupavoj a opasnoj igri ljudi zaboravljaju Boga i da Njemu na kraju svi polazemo racune.
zabrinjavajuce je meni mnogo toga u hriscanskim religijama, nisam neki expert za muslimansku pa ne mogu da pricam o njoj ali povrsno nista nije drugacija prica i tamo ili kod vas

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja tebi vjerujem da si spoznao da imas dusu. I da si imao odredjena iskustva mozda drugima nepoznata.

To mene nece opravdati ako kazem: nije niko imao slicna iskustva, nisi ni ti.

Jednako vazi i za islam, vjeru: ako je nisi upoznao onda ne bi trebao uzimati za pravo da je izjednacavs s drugima.

Sto se religija tice, pa i one koja se na zalost naziva islamskom, imas pravo: oslanja se na politiku, na novac, upusta se u sukobe.
U svim ti slucajevima to nije vjera islam.

Ocito postoji ogromna razlika izmedju vjere islam (pokornost Jedinome Bogu) i religije islam: pokornost Americi, seiku, predsjedniku, saudijskoj arabiji, ajatolahu, hodzi, Muhammedu, pejgamberu, djedu, mami, resiu, muftiji....)

Natrag