Ili se šališ ili ništa neznaš.
Onaj ko pise "neznam" spojeno zaista ne zna.
Što se tiče Boga u tri pojave-službe rekoh ti da PAŽLJIVO pratiš u Bibliji a ne da lepiš tuđa nagađanja.
Da nisu Atanasiju sa neba dali posedovni list Svetog Duha a svima verujućim uskraćena lična imovina Atanasija?
Čuješ li šta pišeš nisu trojica ali su trojica....jedan je ali su trojica...a jeres je sve što nije po Atanasiju VELIKOM.
Tebi Isus nije Bog već neki Sin jer nećeš da čuješ šta piše.Zaštosviradijeuzimaju službu papagaja ponavljajući tuđe umesto da molitvom istražuju i veruju šta čitaju.
Takve vetar koji sami nisu osvedočeni lako oduva.
Bog se ne menja.neizmenljivost je svojstvo koje govori da Bog ne podleze promenama i izmenama, ostaje uvek jedan isti.Bog je apsolutno i
u svemu neizmenljiv, i po sustini i po
DELANJU zato sto je apsolutna punota bica, ne prelazi iz jednog stanja u drugo.Bog je savrsen i neogranicen i zato se ne menja tj. nemoze da se menja.Prolazna bica podlezu promeni zbog svoje zavisnosti od drugih, a Bog je nezavisan-zato je neizmenljiv, "Ja sam Gospod Bog tvoj i ne menjam se"(prorok Malahija 3,6).Ap Jakov kaze: "U Njega nema promene niti senke menjanja".S obzirom da modalizam zahteva projavu jedne te iste licnosti kroz razlicite sluzbe i periode koje bi Bog izvrsavao, mi upravo vidimo svim ovim biblijskim argumentima da je Bog nepromenljiv po Svojoj sustini, prirodi, licnosti, Njegovoj sluzbi ili ti misiji kroz Gospoda Isusa Hrista u kome su se sjedinile dve prirode, niti je jedna presla u drugu, vec su sjedinjene nerazlucno, nerazdeljivo, neizmenljivo i nesliveno.Stvaralacko delo celokupnog Svetog Trojstva vidimo u aktu stvaranja sveta.U prvoj knjizi Mojsijevoj (Postanje) vidimo akt i doprinos celokupnog Svetog Trojstva:
"U pocetku stvori Bog", vidimo Boziju delatnost time sto iz "ex nihilo" stvara svet, stvaranje se odvija tako sto Otac izdaje zamisao, Logos Boziji Sin, Drugo lice Svetog Trojstva, Rec ili smisao-rece Bog i na njegovu zapovest, zamisao o svetu nastaje, prva materija koja do tada nije postojala vec na Njegovu zapovest postaje i dobija svoj prvi oblik, to vidimo u prevodu sa Septuaginte koja nam govori sledece za stih 1Moj 1, 2, zemlja(materija) bese nedovrsena i neuredjena i samim tim potrebna joj je zivotvorna sila da dobije zivot.Posto je drugo lice Svetog Trojstva za zadatak dobilo izvrsenje oceve zapovesti (akt stvaranja materije) sledeci zadatak nakon stvaranja materije je ozivotvoravanje te materije, a to je sledeci zadatak u kome ce da doprinese svoj deo Duh Sveti(Treca licnost Svetog Trojstva).1 Moj 1,2 "I Duh Boziji dizase se nad vodama" u ovom stihu vidimo delo Duha Svetoga gde nakon stvaranja odredjene materije na Ocevu zapovest, Sin Ocevu zamisao proiznosi stvaranjem, a Duh Sveti daje zivot ili ti ozivotvorava, a to ozivotvoravanje vidimo u nastavku prve glave gde je temelj i materijal za ozivotvoravanje postavljen.Da je Sin izvrsitelj Oceve zapovesti i da je ucestvovao u stvaranju materije vidimo i u Jovanovom jevandjelju 1,3 "I sve
kroz Njega postade, i bez Njega nista ne postade, sto je postalo".Samim tim imamo potvrdu da je drugo lice Svetog Trojstva Logos Boziji izvrsavao stvaralacki akt "Da vrsim volju Oca koji me posla", ovde se vidi da je Otac posebna licnost, a dokaz da su iste sustine imamo u "Ja i Otac jedno smo", "U pocetku bese Logos, i Logos bese u Boga i Logos bese Bog.Po pitanju verodostojnosti ucestvovanja Svetog Duha u stvaranju (ozivotvoravanju) vidimo upravo i u Novom Zavetu gde se opisuje kao zivotvorni Duh, Duh istine gde se pominje vascelo Sveto Trojstvo "
A kada dodje Utesitelj, koga cu vam JA poslati, Duh istine, koji OD OCA ishodi, ON CE SVEDOCITI ZA MENE(za moje postojanje)". U svemu ovome vidimo celokupno stvaralacko delo Svetog Trojstva, a tako isto u ovom zadnjem stihu i spasonosno dejstvo celokuonog Svetog Trojstva.
SVE tri osobesu LIČNOSTI.A ličnost ima svoju odluku,svoju volju,svoje telo,svoje znanje,svoje misli,svoju slobodu,svoje reči.
To vazi za ljude i ogranicena bica, Bog ne podleze zakonima logike on je van svake granice shvatanja i logike, van granica univerzuma, on nije ogranicen zakonima sveta koji je stvorio.
Kako toda TREĆI ne može doći dok drugi ne ode na nebo šta mu brani?
Da li je Bog celovit i da li je uopšte Bog ako mu nestane trećina i umre?
Vi balansirate između onog kako jeste Isus Bog ali nije kao Otac On je manji bogić....šta vam je?Apostolreče da je u Isusu SVA PUNINA BOGA i ruši trojicu i trodelnogveć objašnjava JEDNOG.
Hajde ti malo prouči Bibliju i objavu Boga pa se onda čujemo kako nebi pravili parodiju o trodelnom Bogu.
"U Boga nema menjanja".Svako lice ne poseduje 1/3, svako lice poseduje celokupnu zajednicku prirodu.Ti ovo ne razumes ocigledno.Hristos se u Getsimanskom vrtu molio Ocu, a ne sebi.To sto vi adventisti ucite pobijeno je pre vise od hiljadu godina pre no sto ste nastali.Ako je Bog jedna licnost onda je On egoistican i nema Ljubavi, u Bogu postoje tri licnosti Otac radja Sina vecno, a Duh Sveti ishodi od Oca i kroz Sina proizilazi u vecnosti.