Pravoslavno trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Otac je otac Hristov, tu nema subordinacije, Otac, Sin i Sveti Duh jednaki su u ljubavi, u ljubavi nema vecih i manjih.Mi ne vencavamo istopolne osobe:

Za stupanje u brak trazi se:

1.Dve osobe razlicitog pola

To je prvi i jedan od 3 osnovna uslova za stupanje u brak.

Mi ne slavimo ljude sa zivotinjskim glavama, jer ljudi sa zivotinjskim glavama ne postoje.

Ne znam koji ste to "VI" ???
U zapadnim zemljama razne crkve vencavaju istopolne osobe.
Ali ono sto je bitno,po cemu se razlikuje trojstvo zapadnih crkvi od trojstva istocnih crkvi?Ima li tu neke razlike?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne znam koji ste to "VI" ???
Crkva Hristova, pravoslavni.
U zapadnim zemljama razne crkve vencavaju istopolne osobe.
I vi spadate u razne crkve u nasem pogledu.

Ali ono sto je bitno,po cemu se razlikuje trojstvo zapadnih crkvi od trojstva istocnih crkvi?Ima li tu neke razlike?
Naravno, na zapadu oni imaju dva uzroka sto bi znacilo da imaju 2 Boga, kod nas na istoku Otac vecno radja Sina, Duh Sveti od Oca vecno ishodi i kroz Sina proizilazi, akod Njih Duh Sveti ishodi od Oca i Sina sto znaci da postoje dva uzrocnika, a samim tim i dva Boga.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dakle na zapadu imaju 2 Boga,a kod nas na istoku ne 2 nego 3?
jel sam te dobro razumeo?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ajd da njih koji imaju samo 2 Boga ostavimo,a sta ce se desiti ako je pogresno i "nase" verovanje da imamo jednog Boga koji ima tri licnosti? Sta po tebi "licnost"predstavlja?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ajd da njih koji imaju samo 2 Boga ostavimo,a sta ce se desiti ako je pogresno i "nase" verovanje da imamo jednog Boga koji ima tri licnosti? Sta po tebi "licnost"predstavlja?
Licnost je licnost brate, a Bog ima tri i to je jasno par puta naglaseno u Svetom Pismu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kako to licnost je licnost?
Sta jednog coveka cini da je licnost?
Nismo li po oblicju Bozjem stvoreni?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Psihologija kaze da se neka postojeca prepreka ne moze savladati povecanjem napora u istom pravcu vec promenom u nacinu prilazenja problemu!

Cak i braca blizanci su potpuno razlicite licnosti,a ovde govorimo o trojkama?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Zasto Boga stavljas u okvire razume i logike?
On je stvorio razum i logiku i oni ne vaze za Njega.

Natrag