Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Знао сам да ћеш размишљати световно, материјално. На жалост. Зато и спомињеш количину, тј. масу, а не суштину (природу). Ја сам ти дао једноставан пример да схватиш. Светлост се не мери килограмима. Зато и кажемо да је понижавајуће што узе нешто тако минијатурно као што је људско тело.
Da li se može voda u čaši nazvati okeanom?
Као што рекох, не по маси, већ по суштини. Ако ти и даље не разумеш. онда није ни до мене, ни до тебе. Кад Господ реши да ти појасни, онда ћеш знати. Али, како ћеш знати када оспораваш Духа који треба да ти појасни? Тако и муслимани и Јехоини сведоци никако не могу докучити ништа јер оспоравају Духа истине који нас све учи побожности и тајнама њеним.
Telo nemoze da se moli, telo je telo, Hristova licnost se molila, Hristos jeste imao punu covecansku prirodu, ali on nije imao dve licnosti,vec sam naveo argumente koje nisi ni pokusao da pobijes ili drugacije objasnis, kad to uradis mozemo da pricamo.
Делови постоје у материјалном свету. У духовном свету се спомиње: исходи, изиђе, у тебе,...
Негираш Га као личност. Три личности, не три дела.
7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.
8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.
Разлика између једно (целина) и заједно (делови) је огромна.
Ti imaš trojicu koje želiš prikazati KAO JEDNO ja JEDNOG pokazujem kroz TRI SLUŽBE.
O tome ja i svedočim da je BOG rečju TELOM POSTAO a nedrugi deo Boga.
I mi imamo Boga kao jednog, a ne trodelnog samoti stavljas Boga u okvire razuma i logike, Bog je stvorio razum i logiku i on je iznad njih.Ne razumes sta mi govoorimo, "Usima ce cuti, a nece razumeti".Nemoj molim teda meni pripisuješ da osporavam Duha jer ja verujem da je DUH SVETI Bog kao što verujem da je ISUS BOG u punini nemoj to činiti radi tvog dobra.
Nego bracika moj uzmi Bibliju i prati kroz celu Bibliju Boga i budi spreman da bez predrasuda ČUJEŠ i nemoj molim te meni reći da ja negiram Duha jer ja imam Boga ka jednog a ne kao trodelnog.
Bog nije ogranicen vremenom, on se ne menja, Bog nije mogao u jednom trenutku da bude Otac, u drugom Sin, a u trecem Duh Sveti, jer je Bog vanvremen, Licnosti se obracaju jedna drugoj, Otac Sinu "Ti si Sin moj ja te danas rodih", a Isus Ocu u Getsimanskom vrtu.Vidi,čitamo u postanju kako se DUH BOŽJI dizaše da li ti tu vidiš drugog Boga ili JEDNOG čiji Duh lebdi?
Citiraj molimte.1.Ko u Isaiji 9.6 stiže Otac ili drugi Bog kao Sin?
Ne, umro je Bogocovek, ali samo Njegova covecanska priroda.2.Da li je Bog umro?
Bog nema delove, Bog je jedan.3.Da li jedan deo Boga može biti veći oddrugog dela Boga?
Da, kao sto je i otac Bog u punini i Duh Sveti Bog u punini.4.Da li jeIsus Bog u punini?
Ti opet ne razumes da je Bog stvorio razum i logiku i on nije ogranicen logikom, on je van relanih i logicnih zakona ovog sveta koji je stvorio, on se ne podredjuje logici, On je mogao da stvori svet i logiku u kojoj je 1+1=35.Ako je Isus Bog u punini i Duh Sveti Bog u punini i Bog Otac Bog u punini nisu li to tri Boga a ne jedan?,,
Pravi Bog nikada ne moze umreti.Pravi Bog nema ni pocetka ni kraja.Uvek je postojao i uvek ce postojati.Nema trodelnog Boga niti su trojica u jednom jer nebi bio jedan već trojica.
Ako je Bog sastavljen od tri dela i ako jedan deo ne dostaje (jedna trećina) to znači da nije kompletan-ceo i onda prestaje biti Bog jer mu nema trećine i sad te pitam da li Bog može umreti i da li Bog može biti samo iz dva dela ne gubeći celovitost iako mu je mrtav treći deo Boga?
Kratak i jasan odgovor molim .
Sa JS ne vredi se raspravljati jer oni kazu sta imaju i ne slusaju sta im drugi iznose ocima videse i usima cuse,ali ne razumese.Stavljaju Boga u okvire ljudskog razuma i prema Njemu postupaju kao gnostici, evo sta gnostici misle o njihovom Jehovi:
Na najvisem stupnju hijerarhije iznad svega bitujuceg nalazi se vrhovni Bog, nerodjeni Otac Isusa Hrista .Taj vrhovni Bog rodio je razum(Nus), koji je rodio Rec(Logos).Od reci je proizisla celomudrenost (fronesis), a od celomudrenosti mudrost(sofia) i moc(dinamis).Mudrost i Moc su stupili u brak i porodili svu onu razlicitost sustastava koja mi nazivamo "silama nebeskim".Jos nize na hijerarhijskoj lestvici nalazi se 365 nebesa.Apostol Pavle je bio uznet samo do treceg neba, gnosticima su medjutim dostupne vise sfere.Svako nebo je pod vlascu odgovarajuceg angela, a najnizim nebom upravlja Jahve. Ovakva vizija kasnij je posluzila kao osnov astrologije.
Otac je otac Hristov, tu nema subordinacije, Otac, Sin i Sveti Duh jednaki su u ljubavi, u ljubavi nema vecih i manjih.Mi ne vencavamo istopolne osobe:Biblija pise o teokratskoj hijerarhiji koju JS priznaju i pridrzavaju se kao takve,a ona je zapisana u 1.Korincanima 11:3 DK
3 Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Dakle ako govorimo o biblijskoj hijerarhiji ona je Bog Otac pa ispod njega je Isus Hrist pa ispod njega muskarci ,a ispod njih zene. Da li je to dovoljno?
U ришћанским zemljama su zene postale ravnopravne sa muskarcima,pa su neke cak i poglavari nad muskarcima,da ne pricamo vencavanju istopolnih osoba po ришћанским crkvama...
Naprotiv na pocetku ove teme je slika iz novina kakvo je srpsko pravoslavno trojstvo gde se cak kao u egiptu slave ljudi sa psecom glavom.