Pravoslavno trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
hahaha,
tako je bilo u to vreme.
Piramidama su svi davali ogroman znacaj....
Rasel je to samo video na crkvama,pa cak i na ruskoj crkvi postoje piramide sa JHVH.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
hahaha,
tako je bilo u to vreme.
Piramidama su svi davali ogroman znacaj....
Rasel je to samo video na crkvama,pa cak i na ruskoj crkvi postoje piramide sa JHVH.
Pa sta onda postavljaš kada je tako bilo?
Nije tako bilo, piramide i svevideca oka su od satanista u crkvi...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hoces da kazes da je ova ruska crkva satanisticka????
samo zato sto ima piramidu,ali sa JHVH a ne sa svevidecim okom?

Jel ti citas sta ja pisem?
Satanisti su se uvukli ''u sve crkve'' , u protestantske i tradicionalne, oni rade na njihovom padu, i to je od samih pocetaka tako, oni su preruseni agenti koji su infiltrirani i imaju poseban zadatak, usmeriti ljude na oklutno tj. satanu, pustem simbola relikvija i sl..
Zato imas pitramide, svevideca oka , sove i ostale simbole u svim Crkvama.
Kod J.S. oni su takodje od samih pocetaka prisutni, narocito putem masonerije , jer C.T. Russell bese mason..
Zato sve ovo sto postavljas, piramide, svevideca oka, trojstva i dr. , ne dokazuje nista, jer isticuci to ti ukazujes i na ''pad sopstvene zajednice''.

To je poenta svega.. I ako pogledas sublimirane poruke u vasim casopisima, J.S su ''pali'' odavno..

Ja ne optuzujem ovde sve Jehovine Svedoke, za ove sublimirane poruke, to radi neko sa vrha koji zna.

Da li sada shvatas posao koji radis?
Ti optuzujuci druge optuzujes i sebe.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jel ti citas sta ja pisem?
Satanisti su se uvukli ''u sve crkve'' , u protestantske i tradicionalne, oni rade na njihovom padu, i to je od samih pocetaka tako, oni su preruseni agenti koji su infiltrirani i imaju poseban zadatak, usmeriti ljude na oklutno tj. satanu, pustem simbola relikvija i sl..
Zato imas pitramide, svevideca oka , sove i ostale simbole u svim Crkvama.
Kod J.S. oni su takodje od samih pocetaka prisutni, narocito putem masonerije , jer C.T. Russell bese mason..
Zato sve ovo sto postavljas, piramide, svevideca oka, trojstva i dr. , ne dokazuje nista, jer isticuci to ti ukazujes i na ''pad sopstvene zajednice''.

To je poenta svega.. I ako pogledas sublimirane poruke u vasim casopisima, J.S su ''pali'' odavno..

Ja ne optuzujem ovde sve Jehovine Svedoke, za ove sublimirane poruke, to radi neko sa vrha koji zna.

Da li sada shvatas posao koji radis?
Ti optuzujuci druge optuzujes i sebe.

Covek se uci dok je ziv.
Dela ap 19:19
19 A mnogi od onih koji čarahu, sabravši knjige svoje spaljivahu ih pred svima; i proračunaše i nađoše da su vredele pedeset hiljada groša.
20 Tako zdravo rastijaše i nadvlađivaše reč Gospodnja.
Dakle satansita je bilo i u vreme ap.Pavla.
Da li je neko stalno upirao prste na njih i govorio im vi ste satanisti,vi ste masoni???
Ono sto je Rasel ucio,kao pocetnik u proucavanju Biblije,imalo je najvise uticaja od katolicke i protestantske crkve jer su one najvise koristile piramide i svevidece oko,pa tako i on u svojim pocecima.Daleko da je bio savrsen,ali je on sve svoje bogatstvo predao na istrazivanje Biblije i pomoc onima koji TREBAJU materijalnu pomoc.
Naravno sinovi njegovih neprijatelja rade isto sto i njihovi ocevi.
Zato se covek gleda po sadasnjim delima ,a ne po predjasnjim.
Inace ko bi se spasao od Bozje ruke???

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sve je to simbolika i tako je treba shvaćati, a ne bukvalno poimati.
Cak i ateista konta.
Slavljenje zivotinja kao Bozanstva potice iz Vavilona i preneseno je u kasnije civilizacije.

Sto se tice ove postavljene ikone coveka sa glavom psa ili konja, u Egiptu je bilo poznato Bozanstvo u obliku coveka sa glavom psa poznatije kao Apis, ali u pravoslavlju postoji objasnjenje o kome se radi na ovoj ikoni i zasto je prikazan ovako kako je autor naslikao.
Da da i nebo je plavo i kod Hriscana i mnogobozaca, to su pravoslavni preuzali iz mnogobostva, nebo je zeleno, ne verujete pravoslavlju jer je uzelo taj element iz mnogobostva!

Sveto Trojstvo u pravoslavlju nisu zivotinje, Sveto Trojstvo je jedan Bog, Otac, Sin i Sveti Duh, Tri licnosti jedna sustina, to je za nas nerazumljivo jer na to gledamo materijalno, ali kod Boga nema brojeva niti logike, oni ne dele sustinu svako po 1/3 kao bi mi logicki shvatili, Svako od Njih Trojice poseduje celokupnu sustinu.Dogmat je podrzan Svetim pismom, Svetim PRedanjem i svetootackim ucenjem.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nema trodelnog Boga niti su trojica u jednom jer nebi bio jedan već trojica.
Ako je Bog sastavljen od tri dela i ako jedan deo ne dostaje (jedna trećina) to znači da nije kompletan-ceo i onda prestaje biti Bog jer mu nema trećine i sad te pitam da li Bog može umreti i da li Bog može biti samo iz dva dela ne gubeći celovitost iako mu je mrtav treći deo Boga?

Kratak i jasan odgovor molim .

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Nema trodelnog Boga niti su trojica u jednom jer nebi bio jedan već trojica.
Rekoh ja da nemozemo Boga shavtiti ljudskom logikom.
Ako je Bog sastavljen od tri dela i ako jedan deo ne dostaje (jedna trećina) to znači da nije kompletan-ceo i onda prestaje biti Bog jer mu nema trećine i sad te pitam da li Bog može umreti i da li Bog može biti samo iz dva dela ne gubeći celovitost iako mu je mrtav treći deo Boga?
Bog nije sastavljen od tri dela.Ona nemogu da se razdele, Boga stavljas u okvire vremena i prostora on nemoze da se promeni, Bog je mogao da stvori svet u kom 2+2 nisu 4, logika je na njega neprimenljiva.
kako pitas me, neznam ni sam, niti bilo ko moze znati sustinu Boziju, Bog ima tri licnosti, ne postoje 3 BOga vec jedan.Trojica u jedinici i jedinica u Trojici.Mogu da ti preporucim literaturu koja ce ti to bolje pojasniti ako zelis?

Drago mi je st postavljas pitanja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A meni je draže što mogu odgovoriti na ista.
Pokušaj pratiti Bibliju i zapaziti JEDNOG BOGA kroz TRI SLUŽBE.
Primetićeš kako je u prvoj službi Stvoritelj potom sebe najavljuje kao SINA preko Isaije na više mesta i govori za kim će doći.
Došavše više nije Emanuilo već Jehošua i počinjeslužba Spasitelja.
Po završetku te službe objavljuje da će ponovo ON biti sa nama stalno u sve dane i U NAMA verujućimaali to nije mogao izvršiti telom pa kaže TEK kad ode TELO dolazi DUH SVETI koji sve Isusovo ponavlja i podseća u tojtrećoj službi na prve dve.
Duh Sveti je Isusov Duh zato apostol reče KO NEMA DUHA HRISTOVOG TAJ NIJE NJEGOV.

Tako vidimo Boga kao Duha u stvaranju pa potom taj Duh se utelovljuje i izvršava pomirenje nas sa Njim te se telesno pokazuje i uznoseći telo silazi u verujuće dajući nam život večni jer je ON život.

14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
14:12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
14:13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
14:18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.

14:19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Interesanto je to sto se vi prema meni postavljate kao da ja ne poznajem sveto pismo, jeres koju si izrekao je postojala i zove se modalizam. Po toj jeresi Bog se kroz itoriju javlja na drugaciji nacin, u Starom Zavetu kao otac, u Novom Zavetu kao Sin i u buducem veku kao Duh Sveti, vi verujete da se Bog razlicito javlja na razlicite nacine, stihovi koje si izneo svedoce da je Hristos Bog, u Getsimanskom vrtu on se molio Ocu koji postoji, ja cu vrlo rado da iznesem dogmate Pravoslavne crkve i pokazem ti istinu.Sve jeresi koje adventisti ili Jehovini svedoci uce su u istoriji postojale, nije nista novo da covek padne u zabludu pri citanju Svetog Pisma, termin Sveto Trojstvo postoji jos iz 2. veka.Niste uvideli istinu citajuci sveto pismo i pali ste u zabludu kao mnogi.Bog "se ne menja" kaze Sveto Pismo, a vi verujete da se on javlja na razlicite nacine, ne Bog jeste jedan ali ima tri licnosti, ne treba Boga ogranicavati nasom logikom i razmisljanjem.

U Pravoslavnoj crkvi sveti oci uce o ovom dogmatu jos u prvim vekovima kao sto rekoh pocevsi od Teofila Antiohijsko, zatim Atanasije Veliki pa kapadokijski oci.Otac, Sin i Sveti Duh su jedno, imaju jednu sustinu koju ne dele, svako poseduje tu sustinu, Bog nije ni tri ni jedan ni pet ni sest, brojevi ne vaze kad je Bog i njegova priroda u pitanju, mi znamo za 3 licnosti, Otac ji je uzrok Sinu i Svetom Duhu, Sin se vecno radja od Oca, a Duh Sveti vecno ishodi od Oca i kroz Sina proizilazi.Velika je razlika izmedju ishodjenja Svetog Duha i radjanja Sina, ali ona je nama nepoznata i niakd necemo biti u mogucnosti da ista doznamo, jer znanjem Boga nemozemo shvatiti, u Njega mozemo samo verovati.Nasi zakoni logike se tu ne racunaju, Bog je mogao stvoriti svet u kom kad se tocak okrece napred kola idu u nazad i u kom je 2+2=5 a ne 4, svet u kom kad vidis 3 coveka zapravo postoji 1 i svet u kom kad vidis 5 ljudi zapravo postoje dva, to je nelogicno i besmisleno kad i pomislis na takve apsurde, to je samo dokaz da je Bog izvan granice uma i bilo kog sozercavanja.Mi znamo da Otac, Sin i Sveti Duh jesu jedan Bog, kako?
Mi to znati nemozemo nikad, kao st rekoh mi smo stvoreni, a samim tim i ograniceni, Bog je nestvoreno i neizrecivo bice, on nije nista sto mi mozemo zamisliti zapamti to.Mi ne verujemo u 3 Boga odvojeno vec u 1 Boga sa tri licnosti, one nemogu da se odvoje jer je odvajanje nama poznat termin i desava se u materiji, kod Boga odvajanje, vreme, brojevi, nista od toga kod Boga ne postoji.

Natrag