Pravoslavlje

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
кад би људи знали шта је хтишћанство не би лупали као ти.
ja stavrno neznam sta je hTiscanstvo,ali sta je ucenje Isusa Hrista i Apostola zapisano u Bibliji znam,sigrno mnogo vise od tebe...:) sta kaze na ovo:
KRAJ SVETA - pravoslavni proricali

"Cak su i neki veliki stubovi Crkve grešili u odredjivanju „rokova" kraja sveta„. Na primer, Sv. Jovan Zlatousti je otvoreno pisao da kraj sveta treba ocekivati negde oko "cetiristote godine„. "Nec'u pogrešiti, govorio je ukazujuci na približan datum oko 400. godine… I pogrešio je: prošlo je 1548 godina od toga dana, kraja sveta nema. To je napisano u 8. tomu njegovih dela, u tumacenju Hristovog razgovora sa Samarjankom (Evangelije po Jovanu, gl. 4).
Slicno tome je, u vreme progona ikona i ikonopoštovalaca – od 6. do 9. veka – mislio o „skorom" kraju sveta i Sv. Teodor Studit. I uopšte, mnogi su se mnogo puta bavili ovom idejom. U Rusiji, o tome je govorio Amvrosije Optinski„ (Mitr. Venijamin Fedcenkov, "Zbog Pravoslavlja pomilovace me Gospod„… SPB.1968.god.).
Ali evo doživeli smo 2001. godinu, a kraja sveta nema i život se produžava."

Arhimandrit Jovan Krestjankin

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Kraj sveta?
Na osnovu čega su LJUDI računali ?
I zašto kada je odgovor dat?
Jevanjđelje po Mateji 24.36

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346

Vrlo jednostavan odgovor,katolicanstvo se odvojilo od pravog Hriscanstva 1054.god. tada su izgubili svu Boziju blagodat.Ovo znaci da na njihovoj sluzbi nije prisutan Sveti Duh dzaba drze sluzbu,sveta vodica im se crva i postaje zabokrecina,mole Pravoslavnog svestenika da im ocita molitvu nad svetom vodicom da im moze stajati u crkvi.papa Rimski je vodeci sluga djavola na zemlji on je uzrok svih nevolja i zala sto su zadesile svet.Nemaju ni jednoga svetitelja pred kojim se desavaju cuda i isceljenja,proglasuju svece za najvece krvnike Pravoslavnog naroda,sve svetinje sto poseduju opljackali su iz Pravoslavnih hramova tokom krstaskih ratova po naredjenju pape.papa zna da antihrist dolazi jer je njegova desna ruka pa po njegovom naredjenju je napao sve Pravoslavne bogomolje do kojih je mogao doci.Zato su nam oduzeli Kosovo, ruse i pale manastire i crkve jer antihristu smeta Pravoslavna sluzba i ne moze da zavlada zemljom.Ostatak Pravoslavne crkve u Srbiji ce da ekumenisu a kada to urade ta sluzba vise nista ne vredi pred Gospodom dzaba je drze.Ovo sam ti morao sve napisati da razumes zasto je grom spalio kip Gospoda Isusa Hrista, ovim im je Gospod pokazao ko su i sta su i da on sa njima nema nista i da ne traze pomoc od njega jer su ga davno napustili.Gospod ce unistiti Ameriku oni su vec otpisani od strane Gospoda sve imas u Svetom Pismu otkrovenje Jovanovo koje njemu dade Bog.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Vrlo jednostavan odgovor,katolicanstvo se odvojilo od pravog Hriscanstva 1054.god. tada su izgubili svu Boziju blagodat.Ovo znaci da na njihovoj sluzbi nije prisutan Sveti Duh dzaba drze sluzbu,sveta vodica im se crva i postaje zabokrecina,mole Pravoslavnog svestenika da im ocita molitvu nad svetom vodicom da im moze stajati u crkvi.papa Rimski je vodeci sluga djavola na zemlji on je uzrok svih nevolja i zala sto su zadesile svet.Nemaju ni jednoga svetitelja pred kojim se desavaju cuda i isceljenja,proglasuju svece za najvece krvnike Pravoslavnog naroda,sve svetinje sto poseduju opljackali su iz Pravoslavnih hramova tokom krstaskih ratova po naredjenju pape.papa zna da antihrist dolazi jer je njegova desna ruka pa po njegovom naredjenju je napao sve Pravoslavne bogomolje do kojih je mogao doci.Zato su nam oduzeli Kosovo, ruse i pale manastire i crkve jer antihristu smeta Pravoslavna sluzba i ne moze da zavlada zemljom.Ostatak Pravoslavne crkve u Srbiji ce da ekumenisu a kada to urade ta sluzba vise nista ne vredi pred Gospodom dzaba je drze.Ovo sam ti morao sve napisati da razumes zasto je grom spalio kip Gospoda Isusa Hrista, ovim im je Gospod pokazao ko su i sta su i da on sa njima nema nista i da ne traze pomoc od njega jer su ga davno napustili.Gospod ce unistiti Ameriku oni su vec otpisani od strane Gospoda sve imas u Svetom Pismu otkrovenje Jovanovo koje njemu dade Bog.
O kakvom katolicanstvu pricas, pa ovde je rec o hriscanstvu !
Ja cu te samo napomenuti na 2 zapovest, koja kaze:
" Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene; "
Ovo je jos jedan ''dokaz'' da nam nije potreban nikakav 'predmet' da bi nase molitve bile uslisene, time samo mozemo prizvati djavola!

A sto se tice pape, njega ne treba komentarisati.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Zato su nam oduzeli Kosovo, ruse i pale manastire i crkve jer antihristu smeta Pravoslavna sluzba i ne moze da zavlada zemljom.
Je li a kako mu ne smeta onda u Rusiji,Rumuniji,Bugarskoj,Grckoj?Kako to njima ne uzese deo teritorije,kako njima ne pale crkve?Verovatno su i oni odpadnici pa ih ne diraju je li?Ili je nesto drugo u pitanju?

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
O kakvom katolicanstvu pricas, pa ovde je rec o hriscanstvu !
Ja cu te samo napomenuti na 2 zapovest, koja kaze:
" Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene; "
Ovo je jos jedan ''dokaz'' da nam nije potreban nikakav 'predmet' da bi nase molitve bile uslisene, time samo mozemo prizvati djavola!

A sto se tice pape, njega ne treba komentarisati.

Ja tebe razumem jer ti pripadas Jevrejskoj veroispovesti i za tebe postoji samo stari zavet u Svetom Pismu.Ali svati i ti mene da sam ja Hriscanin Pravoslavac i da za mene postoji i Jevandjelje.Ako mogu da te zamolim da ne mesas nas Pravoslavce i katolike jer smo mi po svemu razliciti.Ja tebe necu ubedjivati da je prava vera Pravoslavna jer je to nemoguce objasniti Jevreju,ali ti drzi ono sto je napisao Mojsije ako se toga budes drzao u svemu Gospod ce te primiti u carstvo svoje i tamo ce ti ostalo biti objasnjeno.Samo da znas da Mojsije tuzi Gospodu Jevreje i zali se na njih jer se ne drze ni onoga sto im je on ostavio a kamo li da veruju u Jevandjelje.Jevreji nisu priznali Gospoda Isusa Hrista oni i dalje cekaju dolazak Mesije ali tu je zamka jer dolazi antihrist i Jevreji ce misliti da je to Mesija i priznace ga.antihrist ce biti krunisan u obnovljenom Solomonovom hramu ali prije toga ce se srusiti Omarova dzamija koja je na tom mestu.Ja i ti se slazemo sto se tice Starog Zaveta u potpunosti tako da mi nemas potrebu objasnjavati ali pokusaj nekad kao sto ja citam Stari zavet da ti procitas Jevandjelje da bi mogli lakse komunicirati.

Dodato posle 21 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Je li a kako mu ne smeta onda u Rusiji,Rumuniji,Bugarskoj,Grckoj?Kako to njima ne uzese deo teritorije,kako njima ne pale crkve?Verovatno su i oni odpadnici pa ih ne diraju je li?Ili je nesto drugo u pitanju?

Vidi jednu stvar ti si slep kod ociju jer ti nije dato da vidis sta se desava.Gospod je namerno to uradio zbog tvog hulenja na njega i tvoje zastranjenosti.Ti si toliko greha navukao na sebe da ti nebih bio u kozi, jadna je dusa tvoja jer si je pogubio!A sad da ti objasnim ovo sto ne vidis,Rusija mu posebno smeta ali je ne smije da napadne jer ce ga Rusi spaliti ko priglavak,zato je okruzuje sa svih strana i postavlja raketni stit.Okrece bivse njene republike protiv nje i sve sto mu padne na pamet.Time pokusava da je raslabi i izoluje da slucajno ne bi pomogla drugim Pravoslavnim zemljama dok ih oni napadaju.Rumunska Pravoslavna crkva se ni u sta ne mesa oni se okrecu kako vetar puse zato im i ne smeta jer ce sa njom lako.Bugarska crkva a i narod su tradicionalno neprijatelji Srpskog naroda jer su uvek cekali da nas neko napadne da bi i oni prosipali silu po nama tako da ih ne mogu nazvati Pravoslavnom bracom jer to nisu.Grcka je podeljena zemlja na starokalendarce i novokalendarce to je sve uradio papa da razbije Pravoslavlje u Grckoj.Sa Grcke ce se desiti sto je vidio Sv.Nil mirotocivi napasce je Turska svom silinom tako da ce Solunski zaliv plivati u krvi.Napad na Grcku ce odobriti zapadni svet,papa i Evropska unija ne samo zato sto je Grcka Pravoslavna zemlja vec i zato sto su potrosili velike milijarde evra koje su joj dali a nemaju da vrate.Njemacka je vec trazila od Grcke sva ostrva koja su u granici sa Turskom kao garanciju za te pare koje su im dali.Grcka to nece dati zato pocinje napad koji ja licno ocekujem za par godina mozda od 2013.god..

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Upozorenje!
Kao što znate, politika i politički komentari u bilo kom obliku su zabranjeni na forumu "SerbianForum". U zadnjih nekoliko postova provejavaju i neke političke i geopolitičke teze. Molim da se od toga uzdržite. Hvala!

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Ja tebe razumem jer ti pripadas Jevrejskoj veroispovesti i za tebe postoji samo stari zavet u Svetom Pismu.Ali svati i ti mene da sam ja Hriscanin Pravoslavac i da za mene postoji i Jevandjelje.
Vec vise puta sam objasnio da kada kazem 'Jevrejin' mislim na duhovnu kategoriju...Rec Jevrejin potice od glagola koji znaci preci na drugu stranu,biti na Bozijoj strani.. Jevrejin je onaj koji je na strani Boga "Nije Jevrejin onaj koji je po telu Jevrejin, nego onaj koji je po duhu Jevrejin"
Tako da sam ja pravoslavac,a moze se reci i Jevrejin koji prihvata Isusa Hrista...Prema tome gledam ravnopravno i na stari i na novi zavet!

Ako mogu da te zamolim da ne mesas nas Pravoslavce i katolike jer smo mi po svemu razliciti.
Ko mesa pravoslavce i katolike? pa ti si taj koji pokusavas sa optuzis katolike za ''incident'' sa gromom koji se nedavno desio!

Ja tebe necu ubedjivati da je prava vera Pravoslavna jer je to nemoguce objasniti Jevreju,ali ti drzi ono sto je napisao Mojsije ako se toga budes drzao u svemu Gospod ce te primiti u carstvo svoje i tamo ce ti ostalo biti objasnjeno.
Pa naravno da cu se drzati onoga sto je Mojsije zapisao, za razliko od tebe koji ne postujes ono sto je on zapisao...(tacnije Bog rekao)

Samo da znas da Mojsije tuzi Gospodu Jevreje i zali se na njih jer se ne drze ni onoga sto im je on ostavio a kamo li da veruju u Jevandjelje.Jevreji nisu priznali Gospoda Isusa Hrista oni i dalje cekaju dolazak Mesije ali tu je zamka jer dolazi antihrist i Jevreji ce misliti da je to Mesija i priznace ga.antihrist ce biti krunisan u obnovljenom Solomonovom hramu ali prije toga ce se srusiti Omarova dzamija koja je na tom mestu.
Ha ha ha...svasta bre pricas...pa sta kaze Isus? Isus kaze ,,Vi ne znate cemu se molite; a mi znamo cemu se molimo: jer je spasenije od Jevreja.''(Jovan 4,22) Koji je narod Bog izabrao da bi izbavio ljude od greha?Preko kojeg naroda Bog i dalje najvise intervenise?Koji narod najvise drzi 10 bozijih zapovesti?Koji je narod videlo svim narodima?
Pa daj da uporedjujemo pa da vidimo!
Kakva je korist danasnjim pravoslavcima koji su prihvatili Hrista, a ne drze se niti jedne zapovesti ???
Ja i ti se slazemo sto se tice Starog Zaveta u potpunosti tako da mi nemas potrebu objasnjavati ali pokusaj nekad kao sto ja citam Stari zavet da ti procitas Jevandjelje da bi mogli lakse komunicirati.
Da se slazemo oko Starog Zaveta nebi se raspravljali o idolopoklonstvu... Jevadjelje je Grcka rec koja ukazuje na radosnu vest, ali nama je mnogo bitnije da znamo Stari Zavet koji nam ukazuje na ZAKON koji moramo drzati da bi nas onda zanimala 'radosna vest'...
“Nece svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! uci u carstvo nebesko; no koji cini po volji oca mojega koji je na nebesima.” (Matej 7:21)

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Vidi jednu stvar ti si slep kod ociju jer ti nije dato da vidis sta se desava.Gospod je namerno to uradio zbog tvog hulenja na njega i tvoje zastranjenosti.Ti si toliko greha navukao na sebe da ti nebih bio u kozi, jadna je dusa tvoja jer si je pogubio!A sad da ti objasnim ovo sto ne vidis,Rusija mu posebno smeta ali je ne smije da napadne jer ce ga Rusi spaliti ko priglavak,zato je okruzuje sa svih strana i postavlja raketni stit.Okrece bivse njene republike protiv nje i sve sto mu padne na pamet.Time pokusava da je raslabi i izoluje da slucajno ne bi pomogla drugim Pravoslavnim zemljama dok ih oni napadaju.Rumunska Pravoslavna crkva se ni u sta ne mesa oni se okrecu kako vetar puse zato im i ne smeta jer ce sa njom lako.Bugarska crkva a i narod su tradicionalno neprijatelji Srpskog naroda jer su uvek cekali da nas neko napadne da bi i oni prosipali silu po nama tako da ih ne mogu nazvati Pravoslavnom bracom jer to nisu.Grcka je podeljena zemlja na starokalendarce i novokalendarce to je sve uradio papa da razbije Pravoslavlje u Grckoj.Sa Grcke ce se desiti sto je vidio Sv.Nil mirotocivi napasce je Turska svom silinom tako da ce Solunski zaliv plivati u krvi.Napad na Grcku ce odobriti zapadni svet,papa i Evropska unija ne samo zato sto je Grcka Pravoslavna zemlja vec i zato sto su potrosili velike milijarde evra koje su joj dali a nemaju da vrate.Njemacka je vec trazila od Grcke sva ostrva koja su u granici sa Turskom kao garanciju za te pare koje su im dali.Grcka to nece dati zato pocinje napad koji ja licno ocekujem za par godina mozda od 2013.god..

U momce pa ti si u tezoj situaciji nego sto sam mislio ,ti bas otisao u out.:(

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ha ha ha...svasta bre pricas...pa sta kaze Isus? Isus kaze ,,Vi ne znate cemu se molite; a mi znamo cemu se molimo: jer je spasenije od Jevreja.''(Jovan 4,22) Koji je narod Bog izabrao da bi izbavio ljude od greha?Preko kojeg naroda Bog i dalje najvise intervenise?Koji narod najvise drzi 10 bozijih zapovesti?Koji je narod videlo svim narodima?
Pa daj da uporedjujemo pa da vidimo!
Izvini,ali to na sta aludiras NISU Jevreji.Jevreji kao nacija su odbacili spesenje kroz Isusa Hrista i zato je Isus svorio novi savez-zavet sa neznabozcima koji su ga prihvatili kao Spasitelja i osnovao svoju crkvu koja postoji 2000 godina.Bas bih voleo davidim kako to Bog danas najvise preko njih intevenise?Jel tako sto ih posalje da pobiju sve u Palestini iako zapovest kaze NE UBIJ.Da li znas da je u njihovom parlamentu jos pre 6-7 godina pnet predlog za svetkovanje nedelje kao i subote i da je proslo 2\3 u parlamentu?
Da se slazemo oko Starog Zaveta nebi se raspravljali o idolopoklonstvu... Jevadjelje je Grcka rec koja ukazuje na radosnu vest, ali nama je mnogo bitnije da znamo Stari Zavet koji nam ukazuje na ZAKON koji moramo drzati da bi nas onda zanimala 'radosna vest'...
“Nece svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! uci u carstvo nebesko; no koji cini po volji oca mojega koji je na nebesima.” (Matej 7:21)

E ovo bih voleo da vidim.1 primer u Bibliji da je neko uspeo da svojom silom drzi zakon i da ga ja Gospod Isus Hrist time opravdao i prihvatio.Kome su upucenje reci iz Mateja koje si citirao?

Poslednja izmena:
Natrag