Pravoslavlje

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
1.

2.

1. Šta to sada fali mom avataru.

2. Hvala na odgovoru. Mislio sam da ti znaš više pa rekoh da skratim postupak.

1. ps. Lik je iz ruskog filma - Ostrvo.

Tvom avataru sada nista ne fali ok je sad,ali prije ovog si imao onog sa petokrakom a posle si imao onog iz filma gospodar prstenova pa si tek sad postavio ovog monaha iz filma ostrvo.

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pa zar verujes u raj i pakao (kao u satanistickim filmovima).Gde si procitao da postoji pakao?

Najveca djavolova obmana ljudi je ta sto je uspio mnoge da ubedi da on ne postoji.Tako je mnoge ubedio da ne postoji ni raj a ni pakao da bi sto vise ljudi upalo u tu zamku i doslo u pakao.A sve ono sto bih ti napisao i rekao evo ti ovde [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ho5eGyZLS8I]YouTube - Како ђаво обмањује човека[/ame]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
успех

највећи успеси ђавола су да је убедио људе да га нема и да помесне цркве нису одступиле од православног вероисповдања.

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
највећи успеси ђавола су да је убедио људе да га нема и да помесне цркве нису одступиле од православног вероисповдања.

Zar čoveku treba Bog da ga obaveže da bude dobar?
I (iako će ovo možda zvučati uvredljivo) crkva da mu protumači šta znači biti dobar čovek?
Ne budite detinjasti ljudi.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Najveca djavolova obmana ljudi je ta sto je uspio mnoge da ubedi da on ne postoji.Tako je mnoge ubedio da ne postoji ni raj a ni pakao da bi sto vise ljudi upalo u tu zamku i doslo u pakao.A sve ono sto bih ti napisao i rekao evo ti ovde YouTube - Како ђаво обмањује човека
Gledam i neverujem, da si mogao u ovako lose izmisljenu pricu da poverjujes..al ajde neka sve to...
A sta ako je 'andjeo' koji je pokazao Ilarionu 'pakao' ustvari sotona ili neki demon, zeleci da sto vise ljudi ubedi u pakao, i time im nametne jos jednu zabludu?
Molio bih te da mi odgonetnes, zasto se u Bibliji pominje veliki sud?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Vrlo zanimljivo. Znači, što pomesne crkve nisu odstupile od pravoslavnog ispovijedanja, najviše zasluge za to ima đavo?!
A što se tiče đavolovog uspješnog negiranja samog sebe, ja to ne bih ubrajao ni u kakve njegove uspjehe. Ako je taj reponja rekao da ne postoji, (pitam se samo kome li je to rekao?) rekao je istinu!

Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
vrlo zanimljivo. Znači, što pomesne crkve nisu odstupile od pravoslavnog ispovijedanja, najviše zasluge za to ima đavo?!
A što se tiče đavolovog uspješnog negiranja samog sebe, ja to ne bih ubrajao ni u kakve njegove uspjehe. Ako je taj reponja rekao da ne postoji, (pitam se samo kome li je to rekao?) rekao je istinu!
ја сам баш написао супротно.а то је да јесу одступиле захваљујући њему.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Nad slikom pokojne babe nisam se molio ali zasto se nebih molio pred ikonom Presvete Bogorodice majke Gospoda Isusa Hrista.Sta ce reci Gospod na tvoje misljenje o njegovoj majci?Hoces da te Gospod primi u Carstvo svoje a neces da priznas Njegovu Majku i njegove svetitelje!Ti znas da je sveti Jovan Damaskin naslikao 4 ikone Presvete Bogorodice i njoj su se dopale pa je rekla ko se god pomoli njoj ispred ovih ikona doci ce mu u pomoc.Ispred koje ikone se pomenuti svetitelj molio kada su mu odsekli ruku pa mu je opet prisivena?Ako ti imas kuci fotografije svojih najmilijih zasto mi nebi imali Ikone Gospoda Isusa Hrista,Presvete Bogorodice i svih svetih.A reci ti meni kada tvrdis da je tvoja vera prava,imate li ijednog svetitelja kako ste otisli u jeretike,ima te li ijedne netrulezne mosti pred kojima se desavaju isceljenja:nemi progovore,slepi progledaju,gubavi se ciste,nepokretni prohodaju!?Sa kojom silom to oni rade,ko im je dao tu silu da to cine,kakav su zivot ziveli kom su se Bogu molili i kojoj veri su pripadali?Vi cete proci kao onaj vas neverni arije sto ga Sveti otac Nikola samarao na Vaseljenskom saboru.Sve se ovo desava jer je Pravoslavna crkva otisla u ekumeniste da se to nije desilo vi se nebi ni pojavili.Sve je ovo kazna Bozija zbog Bogoostupnistva i sluzenju onom sataninom slugi papi.Ali veruj mi da vam je dato jedno izvesno vreme da rovarite po Srbiji ali posle ovoga ide ciscenje od strane Gospoda i to za uvek!
vidis koliko si ti bezuman covek!Lepo je Isus rekao za takve grobovi okreceni,porodi aspidini(zmijini).Sto ne odgovris na pitanje kao covek postao si ko i JS kad te pita neko a nemas odogovr vrtis nesto ko izglrebana ploca.Kada budes skupio petlju da ne kazem nesto drugo i izjasnis se da li verujes ljuidma ili Bogu i dokazes svoje verovanje pomocu Bozje Reci Biblije,javi se dotle ces ostati smo MALI CLAN KULTA nisi ti u sekti ,sekta je veca ogranizacija od vas odlika kulta je verovanje coveku

Dodato posle 5 minuta:

Ne ja nisam rekao da ne verujem u ono kako pise u Bibliji niti sam ista osporio sto se tice Biblije, nego kazem da me ne interesuju knjiga koju si ti pomenuo i da ne zelim da citam tu knjigu kad je se i pisac njome ne ponosi, stavise stidi se iste...

MOLIM TE NE IZVRCI RECI TAKVIH MI JE PREKO GLAVE.

Za sta zelis argumente?
Ajde pogledj malo ko izvrce cije reci;)Dakle ja NISAM navodio NIJEDNU knjigu,pomesao si sa Jevrejinom.Znaci lazno si me optuzio.Argumenti ako verujes Bogu i onome sto on kaze,daj mi biblijske dokaze sa svece,paljenje sveca,pakao ,mitarstva,besmrtnost duse...dovoljno za pocetak

Dodato posle 2 minuta:

kako si se samo lepo opisao nemam sta dodati:).evo ti isken odgovor zasluzio si ga,takvi ljudi iz tih plemena koje si nabrojao a do kojih nije stigla rec bozija,gospod ce suditi po dobroti njihova srca.i medju njima ima onih koji su dobri i onih koji su losi pa po tome ce i dobiti svoje mesto u raju ili paklu.a kada dodju na odredjeno mesto koje im pripada onda ce biti upoznati sa istinom i svim sto nisu znali.ali ovo ne vazi za one koji ovde stalno slusaju rec boziju koju pisu pravoslavci i opet pljuju po tome.
dokaz bato dokaz da je to bozja rec.citiraj bozju rec,a ne ucenje kulta

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Izvini ali opstenje sa jereticima nama Pravoslavnima je zabranjeno sta vernik ima sa nevernikom!

Sry, gde to piše.
Ako i piše ko to od pravoslavnih vernika ne opšti sa ostatkom sveta.
Onaj koji smatra da je pravoslavlje jedina istina ne razlikuje se mnogo od jehova.
Onaj ko ne poštuje tudju veru ne može poštovati ni svoju. Tačka.

Sad si jos gore uradio mi Pravoslavci znamo ko je taj lik iz filma i ko je film pravio i sa kakvom namerom!

Sad kad smo napravili avatar koji može da prodje, podsećam te da bi bilo lepo da komentarišeš drugi qvotovani deo koji je bio odgovor na post pre njega, a iz koga sam izdvojio qvotovanu rečenicu.

Ako si baš voljan, pojasni mi kako je avatar u prilogu, za tebe gori od petokrake i kakve veze ima film Gospodar prstenova sa SPC.

2vakopx.jpg

Poslednja izmena:
Natrag