Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Izvini,ali to na sta aludiras NISU Jevreji.
Nego na koga se misli?
Bas bih voleo davidim kako to Bog danas najvise preko njih intevenise?Jel tako sto ih posalje da pobiju sve u Palestini iako zapovest kaze NE UBIJ.
Nije valjda da i to treba da ti se objasnjava...
Da krene neko da atakuje na tvoj zivot, da li bi ti stajao i cekao da te ubije? zapovest 'ne ubi' pravi prevod sa orginala Hebrejskog bi znacila 'ne pocini zlocin ubistva'...sam jhebrejski jezik je specifican po mnogo cemu. tako da nije greh ako ubijes nekog u samoodbrani...
Tek ces da vidis kako ce Bog da intervenise, sve vise zemalja otkriva svoje pravo lice i mrznju prema Izraelu, kada krenu sa napadima.Videces kako ce Bog da stiti ''svoj'' narod...
Da li znas da je u njihovom parlamentu jos pre 6-7 godina pnet predlog za svetkovanje nedelje kao i subote i da je proslo 2\3 u parlamentu?
Nisam za to cuoa,ali nisam ni sasvim razumeo sta zelis da kazes...
Ali znam da jevreji praznuju shabat, tacnije postuju 4 zapovest.

E ovo bih voleo da vidim.1 primer u Bibliji da je neko uspeo da svojom silom drzi zakon i da ga ja Gospod Isus Hrist time opravdao i prihvatio.Kome su upucenje reci iz Mateja koje si citirao?
Naj prostije receno, osobama koje veruju u Boga, a ne zive po Njegovim zapovestima!

* Obrisani su politički komentari. Vodite računa o upozorenjima koja se postavljaju.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Nego na koga se misli?
Citaj Bibliju a ne slusaj mnogo ljude i ne utapaj se u njih,znas o cemu govorim.Jevreji NISU prihvatili Hrista dakle?

Nije valjda da i to treba da ti se objasnjava...
Da krene neko da atakuje na tvoj zivot, da li bi ti stajao i cekao da te ubije? zapovest 'ne ubi' pravi prevod sa orginala Hebrejskog bi znacila 'ne pocini zlocin ubistva'...sam jhebrejski jezik je specifican po mnogo cemu. tako da nije greh ako ubijes nekog u samoodbrani...
Pokazi mi gde to pise u Bibliji?Jel bomardovanje Palestine samoodbrana?
Sto se tice jevrejskog los ti je ucitelj,nek malo bolje prostidira
רצח
râtsach
raw-tsakh'
bukvalno znaci ne ubij coveka,ne usmrti...nigde pomena o nekom opravdanom ubistvu

Tek ces da vidis kako ce Bog da intervenise, sve vise zemalja otkriva svoje pravo lice i mrznju prema Izraelu, kada krenu sa napadima.Videces kako ce Bog da stiti ''svoj'' narod...
Jeste,jeste samo sto to NIJE Njegov narod.Ato sti ti pricas je dispenzacionalizam.Edukuj se malo da li je to biblijska istina.O tome sam citavu studiju pisao.

Nisam za to cuoa,ali nisam ni sasvim razumeo sta zelis da kazes...
Ali znam da jevreji praznuju shabat, tacnije postuju 4 zapovest.

mislis da su jedini?pogledaj link:http://www.the-ten-commandments.org/sabbathkeepingchurches.html

Naj prostije receno, osobama koje veruju u Boga, a ne zive po Njegovim zapovestima!
Ma nije valjda da Isus govori u vetar onako za siroke ma se nedefinisano,ili misli na vodje Jevrejskog naroda?

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Citaj Bibliju a ne slusaj mnogo ljude i ne utapaj se u njih,znas o cemu govorim.Jevreji NISU prihvatili Hrista dakle?
Ja sam citirao Bibliju gde se jasno kaze da spasenje dolazi od Jevreja, a ti si taj koji prica 'da su jevreju odbacili Hrista'. hoces reci da Isus ne govori istinu?
(nisu svi jevreji odbacili Hrista) Pa koja je svrha svih danasnjih naroda koji su prihvatili Hrista a ne cine volju Njegovu?Mislis li da su oni ugodni pred Bogom? Niko ovde ne prica o idealnom narodu, JER GA NEMA, ali su Jevreji najmanje 'iskvaren' narod, narod preko kojeg je Bog intervenisao u proslosti, a sada ce i u Buducnosti (gledaj proslost da bi znao buducnost)...

Pokazi mi gde to pise u Bibliji?Jel bomardovanje Palestine samoodbrana?
Sto se tice jevrejskog los ti je ucitelj,nek malo bolje prostidira
רצח
râtsach
raw-tsakh'
bukvalno znaci ne ubij coveka,ne usmrti...nigde pomena o nekom opravdanom ubistvu
''A onaj prorok ili sanjac da se pogubi, jer vas je nagovarao da se odmetnete Gospoda Boga svojega, koji vas izvede iz zemlje Misirske i iskupi vas iz kuce ropske, i odvracao od puta koji ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj da ides njim; tako istrijebi zlo iz sebe.'' 5 Mojsijeva 13,5
''Ako bi te podbadao brat tvoj, sin matere tvoje, ili sin tvoj ili kci tvoja, ili zena tvoja mila, ili prijatelj tvoj koji ti je kao dusa tvoja, govoreci ti tajno: hajde da sluzimo drugim bogovima, kojih nijesi znao ni ti ni oci tvoji,Izmedju bogova drugih naroda koji su oko vas, blizu ili daleko od tebe, od jednoga kraja zemlje do drugoga,Ne pristaj s njim niti ga poslusaj; neka ga ne zali oko tvoje, i nemoj mu se smilovati niti ga taji,Nego ga ubij: tvoja ruka nek se prva digne na nj da ga ubijes, pa onda ruka svega naroda.
Zaspi ga kamenjem da pogine; jer te scase odvratiti od Gospoda Boga tvojega, koji te je izveo iz zemlje Misirske, iz kuce ropske;....

Nema potrebe da citiram Bibliju, posoje razni slucaji kada treba spreciti nekog da siri zlo, i naravno spreciti nekog da ne ugrozi tvoj zivot...
Hebrejski jezik je malo specifican, pa se neke reci ne prevode bukvalno, tako da zapovest ''ne ubi'' bi znacila ne pocini zlocin ubistva

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ja sam citirao Bibliju gde se jasno kaze da spasenje dolazi od Jevreja, a ti si taj koji prica 'da su jevreju odbacili Hrista'. hoces reci da Isus ne govori istinu?
Spasenje dolazi od Isusa Hrista,a Bibija ja te koja govori da su JEVREJI odbacili Hrista.

Kod:
(nisu svi jevreji odbacili Hrista) Pa koja je svrha svih danasnjih naroda koji su prihvatili Hrista a ne cine volju Njegovu?Mislis li da su oni ugodni pred Bogom? Niko ovde ne prica o idealnom narodu, JER GA NEMA, ali su Jevreji najmanje 'iskvaren' narod, narod preko kojeg je Bog intervenisao u proslosti, a sada ce i u Buducnosti (gledaj proslost da bi znao buducnost)...
U pravu si nisu SVI samo 99%,zato je Isus osnovao svoju crkvu i rekoa JA SAM PUT,ISTINA I ZIVOT I NIKO NECE DOCU OCU DO KROZA ME?dakle kroz koga je spasenje?Nadam se da ces bar na JEDNO pitanje odgovriti,posto NISI ni na jedno do sada.

A onaj prorok ili sanjac da se pogubi, jer vas je nagovarao da se odmetnete Gospoda Boga svojega, koji vas izvede iz zemlje Misirske i iskupi vas iz kuce ropske, i odvracao od puta koji ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj da ides njim; tako istrijebi zlo iz sebe.'' 5 Mojsijeva 13,5
''Ako bi te podbadao brat tvoj, sin matere tvoje, ili sin tvoj ili kci tvoja, ili zena tvoja mila, ili prijatelj tvoj koji ti je kao dusa tvoja, govoreci ti tajno: hajde da sluzimo drugim bogovima, kojih nijesi znao ni ti ni oci tvoji,Izmedju bogova drugih naroda koji su oko vas, blizu ili daleko od tebe, od jednoga kraja zemlje do drugoga,Ne pristaj s njim niti ga poslusaj; neka ga ne zali oko tvoje, i nemoj mu se smilovati niti ga taji,Nego ga ubij: tvoja ruka nek se prva digne na nj da ga ubijes, pa onda ruka svega naroda.
Zaspi ga kamenjem da pogine; jer te scase odvratiti od Gospoda Boga tvojega, koji te je izveo iz zemlje Misirske, iz kuce ropske;..
..
Imam utisak da pokusavas da me napravis dementnim ili si ti dementan.Govorio si o zapovestima i rekao da ne stoji tako dakle citirao sam ti sta pise u DEKLAOGU koji je sam Bog NAPISAO,a ne uredbe koje je napisao Mojsije

Nema potrebe da citiram Bibliju, posoje razni slucaji kada treba spreciti nekog da siri zlo, i naravno spreciti nekog da ne ugrozi tvoj zivot...
Hebrejski jezik je malo specifican, pa se neke reci ne prevode bukvalno, tako da zapovest ''ne ubi'' bi znacila ne pocini zlocin ubistva
Prijatelju,jel se mi igramno zmurke ovde?Pokazao sam ti sta pise u originalu u zapovesti.izvoli demantuj da ne pise tako ako mozes.A te M.P.fore ostavi za njegov forum,kod mene prijatelju prolaze samo agrumenti,a to ja tako kazem ne pije vodu.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
U pravu si nisu SVI samo 99%,zato je Isus osnovao svoju crkvu i rekoa JA SAM PUT,ISTINA I ZIVOT I NIKO NECE DOCU OCU DO KROZA ME?dakle kroz koga je spasenje?Nadam se da ces bar na JEDNO pitanje odgovriti,posto NISI ni na jedno do sada.
Nemoj sada da izvrces reci! nije niko rekao da je spasenje KROZ jevreje, vec da spasenje dolazi OD jevreja...dakle dva pojma koja pokusavas spojiti...i naravno da je spasenje kroz Hrista !
A na koja to pitanja nisam dao odgovor ?

Imam utisak da pokusavas da me napravis dementnim ili si ti dementan.Govorio si o zapovestima i rekao da ne stoji tako dakle citirao sam ti sta pise u DEKLAOGU koji je sam Bog NAPISAO,a ne uredbe koje je napisao Mojsije
Opet izvrces reci...trazio si citate iz Biblije gde se govori o tome kada se sme ''izvrsiti ubistvo'', jer si zapovest 'ne ubi' shvatio bukvalno....ja sam ti naveo samo jedan (od mnogih) primera u Bibliji koji ukazuju na to, dok ti ocigledno izbegavas da odgovoris na to....kako kazes ''uredbe koje je napisao Mojsije''. pa nije Mojsije pisao iz svoje glave, vec uz pomoc Boga...dakle sve sto je napisao Mojsije citaj kao da je Bog napisao (bar to bi trebao da znas)

Prijatelju,jel se mi igramno zmurke ovde?Pokazao sam ti sta pise u originalu u zapovesti.izvoli demantuj da ne pise tako ako mozes.A te M.P.fore ostavi za njegov forum,kod mene prijatelju prolaze samo agrumenti,a to ja tako kazem ne pije vodu.
Nisi ti meni nista pokazao, sta samo si bukvalno preveo Hebrejsku rec na nacin na koji bi mi mogli ''najlakse'' da je shvatimo na nasem jeziku, a to je 'ne ubi', a trebalo bi da se malo vise upoznas sa Hebrejskim jezikom da bi ti bile jasnije neke reci.
Ja sam ti naveo citat iz Biblije na koji ti nemas odgovor, nego izbegavas da odgovoris (sto moze da ukaze da Bog ''laze'' ili kako ti kazes Mojsije) dakle, trazis da ti dam objasnjenje ili argument, a ti okreces glavu i ides dalje...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ma ne sad ce da se igramo macke i misa je li?Izvoli mi ti prevedi Ne ubij iz dekaloga nebukvalno,posto ti buklvalno ne odgovara ocigledno,da bi ni mogao da opravdas ubistvo u odredjenim sitaucijama.VELIKA je razlika izmedju uredbi i dekaloga.Uredbe su bile prolaznog karatera a dekalog je vecni.uredbe napisane u propadljivoj knjiz ,ljudskom rukom i smestene pored kovcega zaveta.Dekalog pisam Bozjoj rukom,na neporpadljivim kamenim plocama i stavljene u kovceg zaveta.Vidis li ti tu neku razliku?Prema tome ne mogu uredbe da budu iznad zakona-dekaloga,niti ce ikada biti.jer su one bile za Jevrejsko drustvo a ne za hriscanstvo danas.Prema tome?

pazi lopta...

sta je pisac hteo da kaze?:???:

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Ma ne sad ce da se igramo macke i misa je li?Izvoli mi ti prevedi Ne ubij iz dekaloga nebukvalno,posto ti buklvalno ne odgovara ocigledno,da bi ni mogao da opravdas ubistvo u odredjenim sitaucijama.VELIKA je razlika izmedju uredbi i dekaloga.Uredbe su bile prolaznog karatera a dekalog je vecni.uredbe napisane u propadljivoj knjiz ,ljudskom rukom i smestene pored kovcega zaveta.Dekalog pisam Bozjoj rukom,na neporpadljivim kamenim plocama i stavljene u kovceg zaveta.Vidis li ti tu neku razliku?Prema tome ne mogu uredbe da budu iznad zakona-dekaloga,niti ce ikada biti.jer su one bile za Jevrejsko drustvo a ne za hriscanstvo danas.Prema tome?:???:
Pa ne znam sta vise da ti kazem! Dakle po tebi Stari zavet vise ne vazi, jer ga smatras ''propadljivom knjigom'', 'uredbom'....stari zavet je pisan samo za Jevreje, a ne za nas ''''''hriscane''''''', tako da stari zavet treba da odbacimo...
Ti uporedjujes zapovesti koje je Bog 'napisao' na kamenoj ploci, sa onim sto je Mojsije pisao (UZ POMOC BOGA)... zaista si neverovatan....pa cega se drzao Isus Hrist nego Starog zaveta, pa kako ces da razumes Novi zavet a da ne procitas Stari zavet (ili treba da odbacimo i Stari i Novi zavet), kako ces znati razna prorocanstva koja treba da se dese a da ne citas Stari zavet...
Ma daj...ti si kao i svi 'moderni' '''hriscani''' koji tumace Bibliju kako kome odgovara i odbacuju delove Biblije koji im smetaju da bi cinili nemoral, stekao si neverovatnu mrznju ili ljubomoru prema jevrejskom narodu (jer je njima najvise dato (od Boga)) pa Stari zavet pripisujes njima, sto je neverovatna pesmislica... ...da ne poverujes!

A sto se tice 6 zapovesti ''ne ubi'', imas na Hebrejskom objasnjenje pa ako imas volju istrazuj...evo sajt....
מהם עשרת הדיברות?

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Pa ne znam sta vise da ti kazem! Dakle po tebi Stari zavet vise ne vazi, jer ga smatras ''propadljivom knjigom'', 'uredbom'....stari zavet je pisan samo za Jevreje, a ne za nas ''''''hriscane''''''', tako da stari zavet treba da odbacimo...
Ti uporedjujes zapovesti koje je Bog 'napisao' na kamenoj ploci, sa onim sto je Mojsije pisao (UZ POMOC BOGA)... zaista si neverovatan....pa cega se drzao Isus Hrist nego Starog zaveta, pa kako ces da razumes Novi zavet a da ne procitas Stari zavet (ili treba da odbacimo i Stari i Novi zavet), kako ces znati razna prorocanstva koja treba da se dese a da ne citas Stari zavet...
Ma daj...ti si kao i svi 'moderni' '''hriscani''' koji tumace Bibliju kako kome odgovara i odbacuju delove Biblije koji im smetaju da bi cinili nemoral, stekao si neverovatnu mrznju ili ljubomoru prema jevrejskom narodu (jer je njima najvise dato (od Boga)) pa Stari zavet pripisujes njima, sto je neverovatna pesmislica... ...da ne poverujes!

A sto se tice 6 zapovesti ''ne ubi'', imas na Hebrejskom objasnjenje pa ako imas volju istrazuj...evo sajt....
מהם עשרת הדיברות?

Prvo decko smanji dozivljaj da te ne bih prijavio administratoru,jer si izgovrio suvuse krupnu stvar da ja mrzim Jevreje i time me stavljas u kos sa anti-semitima poput Hitlera!!!ODMAH da si se izvinio!!!
Citiraj deo gde sam ja rekao da stari zavet treba da se odbaci?Eeeeeeeeeeej!pa ti NISI normalan.ALO bre stari zavet NISU samo uredbe.Za koga su pisane uredbe.Pa Hristo s ti je ociti primer da uredbe su prestale sa vaznoscu,upravo zbog njih su ga i optuzivali i nemoj da mi govoris o nemoralu i da mi ga pripisujes,to otkriva tvoje pobude,koje su u duhu onih koje je Isus nazvao porodi aspidini i gorbovi okreceni.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Prvo decko smanji dozivljaj da te ne bih prijavio administratoru,jer si izgovrio suvuse krupnu stvar da ja mrzim Jevreje i time me stavljas u kos sa anti-semitima poput Hitlera!!!ODMAH da si se izvinio!!!
Hahaha...pa ti si sam sebe stavio u kos sa Hitlerom. a trazis da ti se izvini!
Citiraj deo gde sam ja rekao da stari zavet treba da se odbaci?Eeeeeeeeeeej!pa ti NISI normalan.ALO bre stari zavet NISU samo uredbe.Za koga su pisane uredbe.Pa Hristo s ti je ociti primer da uredbe su prestale sa vaznoscu,upravo zbog njih su ga i optuzivali i nemoj da mi govoris o nemoralu i da mi ga pripisujes,to otkriva tvoje pobude,koje su u duhu onih koje je Isus nazvao porodi aspidini i gorbovi okreceni.

''jer su one bile za Jevrejsko drustvo a ne za hriscanstvo danas.''
Dakle osporavas Stari zavet....

''Pa Hristo s ti je ociti primer da uredbe su prestale sa vaznoscu''
Aj sad ti meni ovo dokazi?

Natrag