poelbuster;367739]Da podsetim ,ovde nije tema Lido di Ostia nego Pravoslavlje.
Lepo si rekao da treba svako da se izjasni o sebi da bi mogao da ravnopravno učestvuje u diskusiji i da se zna čije ideje zastupa.
Kod mene je na prvom mestu Bog koji mi daje snagu i moje najjače oružje-Sveto Pismo
da te uputim...ovu temu je otvorio Jurivaka u moje ime jer nije hteo da dopusti da na nekoj drugoj temi pitam Lida U STA VERUJE??!inace, Lido to pitanje eskivira vec dugo da odgovori NA VISE TEMA.....sad dolazis ti na ovu temu i kazes mi da ni ovde ne mogu da pitam?pa nista,otvori onda ti jos jednu temu u moje ime sa pitanjem Lidu...
Ефесцима, глава 6
13. Тога ради узмите све оружје Божије, да бисте се могли бранити у зли дан, и свршивши све одржати се.
14. Станите дакле опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде,
15. И обувши ноге у приправу јеванђеља мира;
16. А сврх свега узмите штит вере о који ћете моћи погасити све распаљене стреле нечастивог;
17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија.
18. И сваком молитвом и мољењем молите се Богу духом без престанка, и уз то стражите са сваким трпљењем и молитвом за све свете,
Pripadam Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i poštujem je.
pripadam Hristovoj Crkvi i smatram da SPC to vise nije..verujem da danas u Srbiji(a i sire) to predstavlja samo GOH-grcki istinski hriscani...a veruj mi,bilo mi je prilicno tesko da progutam tu "knedlu"...
NOVINAR.de � Zizjulas, duhovni rukovoditelj Vladike Atanasija -”O Homoseksualnosti” | online novine koje zajedno stvaramo - vesti iz zemlje i sveta
NOVINAR.de � Ko je u stvari episkop Jovan D. Zizjulas | online novine koje zajedno stvaramo - vesti iz zemlje i sveta
mogu ja da ti dam i zesce kritike tog Zizjulasa...i SPC koja je izbacila sa Bogoslovije dogmatiku o.Justina (koga je,o licemerja,kanonizovala) a umesto nje ubacila Zizjulasa
Dalje,slavim Lazarevu subotu.
slavim sv.Arhandjela Mihajla
Praznik koji nije posvećen Lazaru nego je posvećen tome da nas podseća na snagu reči Hristove.
Sada bih molio tebe da se isto ovako predstaviš pa da nastavimo diskusiju o Pravoslavlju.
Lido di Ostija je naravno od srca pozvan da sa nama dalje diskutuje i da citiram
jeremijubg
e sad isto to predstavljanje trazi od Lida...
Dragi jeremijabg zašto da završiš razgovor sa Lidom?
Zar netreba da učiniš sve da se spasi tvoj bližnji?
Lido ne nastupa kao sagovornik vec sa stanovista kriticara nepoznatog opredeljenja...pa ako vec ne zeli da se izjasni u sta veruje,ni ja ne zelim da pricam sa njim...
ako to smatras prihvatljivim-izvoli onda pa ga "spasavaj"...ja ne mogu svojom slabom rukom ni sebe da spasem a kamoli nekoga drugog...a pogotovo ne nekoga ko je vec odbacio Pravoslavlje...pa ni Hrist to ne trazi od tebe jer zna u kakvu opasnost dovodis sebe.....
Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju, kloni ga se znajući da se takav izopačio, i da greši- samog sebe je osudio.(Titu 3,10-11
Ako neko dolazi k vama i ovo učenje ne donosi, ne primajte ga u kuću i ne pozdravljajte se , jer ko se pozdravlja sa njim učestvuje u njegovim zlim delima. (2. Jov. 1, 10-11)
Ako li ko Crkvu ne posluša,neka ti bude kao neznabožac i carinik(Mt.18,17).
Матеј, глава 18
12. Шта вам се чини? Кад има један човек сто оваца па зађе једна од њих, не остави ли он деведесет и девет у планини, и иде да тражи ону што је зашла?
13. И ако се догоди да је нађе, заиста вам кажем да се њој више радује него онима деведесет и девет што нису зашле.
14. Тако није воља Оца вашег небеског да погине један од ових малих.
da,ali to se odnosi na Hrista i pastire Njegove crkve a ne na stado...ne trazi od nas ovaca da to radimo...jedino ako nisi RUKOPOLOZEN i pozvan od Hrista da to radis...s tim da i za svestenstvo vazi isto ono o klonjenju od jeretika sto je kanonima vrlo jasno uredjeno...
15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.
16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.
nije me "poslusao",ima koliko hoces svedoka....
Матеј, глава 5
44. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;
pa taman posla da ja Lida mrzim...sta radi,sebi radi....ja samo necu da pricam na takav nacin....ako nema stav ili ga nece izneti javno,pa kakvu onda verodostojnost mogu imati druge reci...ja sam mu na neke stvari odgovorio ali on i dalje samo tvrdoglavo krije svoje opredeljenje i trazi da mu "pokazem u Bibliji" gde pise da se slave slave ili pale svece ili ne znam sta sve ne....
I za kraj od mene
Ефесцима, глава 6
23. Мир браћи и љубав с вером од Бога Оца и Господа Исуса Христа.
24. Благодат са свима који љубе Господа нашег Исуса Христа једнако. Амин.[/QUOTE]
svako dobro od Gospoda!i za kraj mi reci....jel verujes da je svako ucenje koje odstupa od kanonima i dogmama na Vaseljenskim Saborima oblikovanog ispovedanja Vere -jeres?
Jeremija cime ti to tvrdis?time sto ti kazes da je tako je li?Pitao sam te ko zna koliko puta i nista?ajde da pokusam jos jednom,dakle idemo redom
SLAVE?- Biblijski dokaz
PALJENJE SVECA?-Biblijski dokaz
SVECI?-Biblijski dokaz
BESMRTNOST DUSE-Bibijski dokaz
evo ovoliko za pocetak,valjda ces sada KONACNO odgovoriti,naravno podupreto HRISTOVIM I APOSTOLOVIM recima
rekao sam ti,ako neces da odgovoris ko si i u sta verujes-nemamo sta dalje da pricamo...