Pravoslavlje

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
jesi ti malo...?.....ja ti upravo tvrdim da je Pravoslavlje nepromenjeno ucenje Hrista oblikovano u svim svojim dogmatima i kanonima na Vaseljenskim Saborima od strane Svetih Otaca vodjenih Svetim Duhom koji su imali APOSTOLSKO PREJEMSTVO(sto je nesto sto sigurno nemaju "svestenici" sekte u kojoj si)znaci direktno su ovlasteni od strane Hrista da "vode" Njegovu Crkvu na zemlji tj da vrse Svete Tajne i poucavaju u pitanjima Vere...Da ne bi svaki sektas "predavao i ucio ljude" po svojoj pameti..Ti si taj koji kaze da je u Pravoslavlju nesto suprotno Hristovom ucenju pa je red da kazes STA? a ne da trazis da ti nesto "dokazujem"...tvoja stvar dal ces i u sta ces verovati....pitanje za tebe koje i dalje izbegavas je:U KOJOJ SI SEKTI?sta ti verujes da je crkva Hristova???!!!gukni vise......ako mi na ovo ne odgovoris ni sada smatraj da smo zavrsili razgovor....
Jeremija cime ti to tvrdis?time sto ti kazes da je tako je li?Pitao sam te ko zna koliko puta i nista?ajde da pokusam jos jednom,dakle idemo redom
SLAVE?- Biblijski dokaz
PALJENJE SVECA?-Biblijski dokaz
SVECI?-Biblijski dokaz
BESMRTNOST DUSE-Bibijski dokaz
evo ovoliko za pocetak,valjda ces sada KONACNO odgovoriti,naravno podupreto HRISTOVIM I APOSTOLOVIM recima

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
poelbuster;367739]Da podsetim ,ovde nije tema Lido di Ostia nego Pravoslavlje.
Lepo si rekao da treba svako da se izjasni o sebi da bi mogao da ravnopravno učestvuje u diskusiji i da se zna čije ideje zastupa.

Kod mene je na prvom mestu Bog koji mi daje snagu i moje najjače oružje-Sveto Pismo

da te uputim...ovu temu je otvorio Jurivaka u moje ime jer nije hteo da dopusti da na nekoj drugoj temi pitam Lida U STA VERUJE??!inace, Lido to pitanje eskivira vec dugo da odgovori NA VISE TEMA.....sad dolazis ti na ovu temu i kazes mi da ni ovde ne mogu da pitam?pa nista,otvori onda ti jos jednu temu u moje ime sa pitanjem Lidu...

Ефесцима, глава 6
13. Тога ради узмите све оружје Божије, да бисте се могли бранити у зли дан, и свршивши све одржати се.
14. Станите дакле опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде,
15. И обувши ноге у приправу јеванђеља мира;
16. А сврх свега узмите штит вере о који ћете моћи погасити све распаљене стреле нечастивог;
17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија.
18. И сваком молитвом и мољењем молите се Богу духом без престанка, и уз то стражите са сваким трпљењем и молитвом за све свете,

Pripadam Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i poštujem je.

pripadam Hristovoj Crkvi i smatram da SPC to vise nije..verujem da danas u Srbiji(a i sire) to predstavlja samo GOH-grcki istinski hriscani...a veruj mi,bilo mi je prilicno tesko da progutam tu "knedlu"...

NOVINAR.de � Zizjulas, duhovni rukovoditelj Vladike Atanasija -”O Homoseksualnosti” | online novine koje zajedno stvaramo - vesti iz zemlje i sveta

NOVINAR.de � Ko je u stvari episkop Jovan D. Zizjulas | online novine koje zajedno stvaramo - vesti iz zemlje i sveta

mogu ja da ti dam i zesce kritike tog Zizjulasa...i SPC koja je izbacila sa Bogoslovije dogmatiku o.Justina (koga je,o licemerja,kanonizovala) a umesto nje ubacila Zizjulasa

Dalje,slavim Lazarevu subotu.

slavim sv.Arhandjela Mihajla

Praznik koji nije posvećen Lazaru nego je posvećen tome da nas podseća na snagu reči Hristove.

Sada bih molio tebe da se isto ovako predstaviš pa da nastavimo diskusiju o Pravoslavlju.

Lido di Ostija je naravno od srca pozvan da sa nama dalje diskutuje i da citiram

jeremijubg
e sad isto to predstavljanje trazi od Lida...

Dragi jeremijabg zašto da završiš razgovor sa Lidom?

Zar netreba da učiniš sve da se spasi tvoj bližnji?

Lido ne nastupa kao sagovornik vec sa stanovista kriticara nepoznatog opredeljenja...pa ako vec ne zeli da se izjasni u sta veruje,ni ja ne zelim da pricam sa njim...
ako to smatras prihvatljivim-izvoli onda pa ga "spasavaj"...ja ne mogu svojom slabom rukom ni sebe da spasem a kamoli nekoga drugog...a pogotovo ne nekoga ko je vec odbacio Pravoslavlje...pa ni Hrist to ne trazi od tebe jer zna u kakvu opasnost dovodis sebe.....

Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju, kloni ga se znajući da se takav izopačio, i da greši- samog sebe je osudio.(Titu 3,10-11

Ako neko dolazi k vama i ovo učenje ne donosi, ne primajte ga u kuću i ne pozdravljajte se , jer ko se pozdravlja sa njim učestvuje u njegovim zlim delima. (2. Jov. 1, 10-11)

Ako li ko Crkvu ne posluša,neka ti bude kao neznabožac i carinik(Mt.18,17).

Матеј, глава 18

12. Шта вам се чини? Кад има један човек сто оваца па зађе једна од њих, не остави ли он деведесет и девет у планини, и иде да тражи ону што је зашла?

13. И ако се догоди да је нађе, заиста вам кажем да се њој више радује него онима деведесет и девет што нису зашле.

14. Тако није воља Оца вашег небеског да погине један од ових малих.

da,ali to se odnosi na Hrista i pastire Njegove crkve a ne na stado...ne trazi od nas ovaca da to radimo...jedino ako nisi RUKOPOLOZEN i pozvan od Hrista da to radis...s tim da i za svestenstvo vazi isto ono o klonjenju od jeretika sto je kanonima vrlo jasno uredjeno...

15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

nije me "poslusao",ima koliko hoces svedoka....:)

Матеј, глава 5
44. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

pa taman posla da ja Lida mrzim...sta radi,sebi radi....ja samo necu da pricam na takav nacin....ako nema stav ili ga nece izneti javno,pa kakvu onda verodostojnost mogu imati druge reci...ja sam mu na neke stvari odgovorio ali on i dalje samo tvrdoglavo krije svoje opredeljenje i trazi da mu "pokazem u Bibliji" gde pise da se slave slave ili pale svece ili ne znam sta sve ne....

I za kraj od mene

Ефесцима, глава 6
23. Мир браћи и љубав с вером од Бога Оца и Господа Исуса Христа.
24. Благодат са свима који љубе Господа нашег Исуса Христа једнако. Амин.[/QUOTE]

svako dobro od Gospoda!i za kraj mi reci....jel verujes da je svako ucenje koje odstupa od kanonima i dogmama na Vaseljenskim Saborima oblikovanog ispovedanja Vere -jeres?

Jeremija cime ti to tvrdis?time sto ti kazes da je tako je li?Pitao sam te ko zna koliko puta i nista?ajde da pokusam jos jednom,dakle idemo redom
SLAVE?- Biblijski dokaz
PALJENJE SVECA?-Biblijski dokaz
SVECI?-Biblijski dokaz
BESMRTNOST DUSE-Bibijski dokaz
evo ovoliko za pocetak,valjda ces sada KONACNO odgovoriti,naravno podupreto HRISTOVIM I APOSTOLOVIM recima

rekao sam ti,ako neces da odgovoris ko si i u sta verujes-nemamo sta dalje da pricamo...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi jeremijabg

Prvo citiram tvoje reči

Pravoslavna Crkva je JEDINA Hristova Crkva jer je odrzala NEPROMENJENIM ispovedanje Vere i ima APOSTOLSKO PREJEMSTVO tj. neprekidan niz rukopolozenja Episkopa jos od vremena apostola!SVE ostalo su jeresi i sekte jer su iskrivili Hristovo ucenje i vode ljude u pogibao!jasno i glasno.
Koja pravoslavna crkva ,tvoja ili naša?O kojoj crkvi govoriš,ako ne priznaješ sve ono dole napisano moraš da kažeš koja je to pravoslavna crkva i ko se od koga odvaja?
Ako nepoštuješ sve predstavnike svih pravoslavnih crkava kako možeš da govoriš u ime pravoslavne crkve.

ja ti upravo tvrdim da je Pravoslavlje nepromenjeno ucenje Hrista oblikovano u svim svojim dogmatima i kanonima na Vaseljenskim Saborima od strane Svetih Otaca vodjenih Svetim Duhom koji su imali APOSTOLSKO PREJEMSTVO(sto je nesto sto sigurno nemaju "svestenici" sekte u kojoj si)
Ako smo svi mi (sve pravoslavne crkve) postali sekta i odvojili se od vas PRAVIH pravoslavaca nismo se udaljili od Hrista,naprotiv sva zalaganja Pravoslavnih Crkava su po Božijoj volji.

verujem da je SPC takodje otpala od Hrista krsenjem skoro svih kanona sluzenjem sa jereticima i ucestvovanjem u ekumenizmu i SSC.... u zadnje vreme je sve vise vidljiv uticaj katolicke jeresi (menjanje sluzbi,izbacivanje ikonostasa iz crkvi,vrlo verovatno menjanje kalendara na gregorijanski,statue svetitelja....)
Daće Bog pa ćemo videti dali je to dobro ili ne.Ti si se osigurao i nemaš veze sa nama tvoj put si osigurao ili kao što reče
.ja ne mogu svojom slabom rukom ni sebe da spasem
Dali ti je palo na pamet da Pravoslavne Crkve znaju put i da možda one spašavaju Katoličku Crkvu?

pripadam Hristovoj Crkvi i smatram da SPC to vise nije..verujem da danas u Srbiji(a i sire) to predstavlja samo GOH-grcki istinski hriscani...
Hristova crkva ili GOH to su dva pojma molim te koje od ta dva?

svako dobro od Gospoda!i za kraj mi reci....jel verujes da je svako ucenje koje odstupa od kanonima i dogmama na Vaseljenskim Saborima oblikovanog ispovedanja Vere -jeres?
Verujem da je to svako udaljavanje od Boga i verujem da je to svako odstupanje od Biblije dragi moj.

Ovde se postavlja ozbiljno pitanje .
U našoj diskusiji http://serbianforum.org/religija/110141-irinej-bulovic-2.html
si se izjasnio ali te sada opet pitam.
Da li su ovi ljudi po tebi izdali pravoslavlje?

Његова Светост Патријарх Константинопољски Вартоломеј
Блажењејши Патријарх Александријски Теодор
Блажењјши Патријарх Антиохијски Игњатије
Блажењејши Патријарх Јерусалимски Теофил
Његова Светост Патријарх Московски и све Русије Алексије
Митрополит Црногорско-Приморски Амфилохије (у име Српске Патријаршије)
Митрополит Трансилванијски Лаврентије (у име Румунске Патријаршије)
Митрополит Зугдидски и Цаишски Герасим (у име Грузијске Патријаршије)
Блажењејши Архиепископ Кипарски Хризостом
Блажењејши Архиепископ Атински и све Грчке Јероним
Архиепископ Вроцлавски Јеремија (у име Пољске Православне Цркве)
Блажењејши Архиепископ Тирански и све Албаније Анастасије
Блажењејши Митрополит Чешких земаља и Словачке Христофор

Time što su potpisali "Poruku poglavara pravoslavnih crkava"

Пројекат Растко: : Порука поглавара Православних Цркава

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
poelbuster;369147]Dragi jeremijabg[

Prvo citiram tvoje reči

Koja pravoslavna crkva ,tvoja ili naša?O kojoj crkvi govoriš,ako ne priznaješ sve ono dole napisano moraš da kažeš koja je to pravoslavna crkva i ko se od koga odvaja?
Ako nepoštuješ sve predstavnike svih pravoslavnih crkava kako možeš da govoriš u ime pravoslavne crkve.

Ti mesas malo pojmove...ako je Pravoslavna,onda je ista i "nasa i vasa" tj. ne moze biti razlike...ako postoje razlike u ispovedanju onda jedna nije Pravoslavna...a nije Pravoslavna ako krsi SVE kanone koji regulisu i koji su tu da bi ucenje ostalo nepromenjeno....
Ako smo svi mi (sve pravoslavne crkve) postali sekta i odvojili se od vas PRAVIH pravoslavaca nismo se udaljili od Hrista,naprotiv sva zalaganja Pravoslavnih Crkava su po Božijoj volji.

ako krsite kanone koji su funkcionisali 2000 godina-onda vise niste Pravoslavni...inace ispada da su Sveti Oci i Crkva funkcionisali i vodili se tim kanonima bez ikakvog razloga...jer je valjda bilo potrbno samo da imaju "vise hriscanske ljubavi" pa da prigrle sve jeresi sveta....kao danas SPC na primer...a nju vode takvi "pastiri" koji kazu:kanone macku o rep....
Daće Bog pa ćemo videti dali je to dobro ili ne.Ti si se osigurao i nemaš veze sa nama tvoj put si osigurao ili kao što reče Dali ti je palo na pamet da Pravoslavne Crkve znaju put i da možda one spašavaju Katoličku Crkvu?
da li ti je palo na pamet da je to samo los izgovor...jer ispada da su Sveti Oci bezali od katolicke jeresi skoro 1000 godina bez razloga...samo je bilo potrebno da dodju danasnji "veliki pastiri" puni ljubavi pa da se sve to sredi.....preko 50 godina postoji ekumenisticki "dijalog"...i sta je uradjeno osim togas da su priznali papino prvenstvo,menjaju liturgije,menjace se kalendar(to sigurno dobro znas...)?...jednom recju izdaju Hrista i Pravoslavlje pod parolom hriscanske ljubavi...neka,ja u tu laz necu verovati...a ti izvoli...

Hristova crkva ili GOH to su dva pojma molim te koje od ta dva?

GOH je danas jedina Hristova Crkva u Srbiji...tj.jedina Pravoslavna..hoces li me sad pitati i :pa jel Hristova ili Pravoslavna?
Verujem da je to svako udaljavanje od Boga i verujem da je to svako odstupanje od Biblije dragi moj.
\
odlicno...pa evo,odstupas od Biblije:

Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju, kloni ga se znajući da se takav izopačio, i da greši- samog sebe je osudio.(Titu 3,10-11

Ako neko dolazi k vama i ovo učenje ne donosi, ne primajte ga u kuću i ne pozdravljajte se , jer ko se pozdravlja sa njim učestvuje u njegovim zlim delima. (2. Jov. 1, 10-11)

Ako li ko Crkvu ne posluša,neka ti bude kao neznabožac i carinik(Mt.18,17).

Ovde se postavlja ozbiljno pitanje .
U našoj diskusiji http://serbianforum.org/religija/110141-irinej-bulovic-2.html
si se izjasnio ali te sada opet pitam.
Da li su ovi ljudi po tebi izdali pravoslavlje?

Његова Светост Патријарх Константинопољски Вартоломеј
Блажењејши Патријарх Александријски Теодор
Блажењјши Патријарх Антиохијски Игњатије
Блажењејши Патријарх Јерусалимски Теофил
Његова Светост Патријарх Московски и све Русије Алексије
Митрополит Црногорско-Приморски Амфилохије (у име Српске Патријаршије)
Митрополит Трансилванијски Лаврентије (у име Румунске Патријаршије)
Митрополит Зугдидски и Цаишски Герасим (у име Грузијске Патријаршије)
Блажењејши Архиепископ Кипарски Хризостом
Блажењејши Архиепископ Атински и све Грчке Јероним
Архиепископ Вроцлавски Јеремија (у име Пољске Православне Цркве)
Блажењејши Архиепископ Тирански и све Албаније Анастасије
Блажењејши Митрополит Чешких земаља и Словачке Христофор

Time što su potpisali "Poruku poglavara pravoslavnih crkava"

Пројекат Растко: : Порука поглавара Православних Цркава[/QUOTE]

o da....po meni-da...izdali su Hrista i Pravoslavlje..tretiraju Pravoslavlje kao jednu od mnogih "hriscanskih veroispovesti" i pozivaju na "medjureligijski dijalog"...tj izjednacavaju jedini Put Spasenja i Hrista sa raznim demonskim podvalama...to nije odbrana Pravoslavlja...to je izdaja Hrista.....ali ti kako hoces...idi tim sirokim putem...

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Drago jeremijabg

U prošlosti su ljudi bili spremni da stavljaju ruku u vatru .

I pokazalo se da su se vremena menjala pa i ti koji su stavljali ruku u vatru.

Jedno jednostavno pitanje na tvoj citat

GOH je danas jedina Hristova Crkva u Srbiji.

Ako po tebi jedina Hristova Crkva posle nekog vremena(nije bitno koliko godina)

pristupi ostalim crkvama da li ćeš ti napustiti i tu jedinu pravu i osnovati svoju jedino

jedinu pravu Hrišćansku Crkvu?

Dali ćeš ostati dosledan sebi ili onome šta tvoja crkva odluči?

P.S. Nemoj molim te odgovoriti da se to nikad neće desiti nego šta ćeš ti uraditi ako se desi

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Drago jeremijabg

U prošlosti su ljudi bili spremni da stavljaju ruku u vatru .

I pokazalo se da su se vremena menjala pa i ti koji su stavljali ruku u vatru.

Jedno jednostavno pitanje na tvoj citat

Ako po tebi jedina Hristova Crkva posle nekog vremena(nije bitno koliko godina)

pristupi ostalim crkvama da li ćeš ti napustiti i tu jedinu pravu i osnovati svoju jedino

jedinu pravu Hrišćansku Crkvu?

Dali ćeš ostati dosledan sebi ili onome šta tvoja crkva odluči?

P.S. Nemoj molim te odgovoriti da se to nikad neće desiti nego šta ćeš ti uraditi ako se desi

izvini ali zaista ne razumem sta me pitas?ako GOH poklekne pritisku i udje u ekumenizam i ostale podvale da li cu je i dalje smatrati Hristovom Crkvom?...NECU..ali cu dalje traziti neki Sinod koji jos uvek jeste...a Gospod nam je rekao da Njegovu Crkvu nece ni vrata pakla nadvladati...tako da ce sigurno postojati do Njegovog Drugog Dolaska...pa makar se sastojala od samo jednog Episkopa,jednog svestenika i jednog vernika..pa sta meni treba osim Liturgije,Pricesca,Ispovesti....Svetih Tajni koje moze vrsiti samo Hristov svestenik a nikako jeretik......dovoljno?ali ne odgovori ti na mnoga pitanja...izmedju ostalog,rekao si da ako se nesto radi kontra od Biblije da ces to onda smatrati neprihvatljivim...pa naveo sam ti gde se danasnje ispovedanje SPC direktno kosi sa Biblijom...da ne pricam sto je SVE kanone pogazila....sta ces ti sa tim?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ jeremijabg

ali ne odgovori ti na mnoga pitanja..

I u diskusiji o Irineju Buloviću sam imao što šta da dodam pa sam se suzdržao.

Na tvoja pitanja ja ne mogu da ti odgovorim.

Odgovore će ti dati samo Gospod Bog.

Ako ti to predstavlja satisfakciju,smatraj da si pobedio.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
izvini ali zaista ne razumem sta me pitas?ako GOH poklekne pritisku i udje u ekumenizam i ostale podvale da li cu je i dalje smatrati Hristovom Crkvom?...NECU..ali cu dalje traziti neki Sinod koji jos uvek jeste...a Gospod nam je rekao da Njegovu Crkvu nece ni vrata pakla nadvladati...tako da ce sigurno postojati do Njegovog Drugog Dolaska...pa makar se sastojala od samo jednog Episkopa,jednog svestenika i jednog vernika..pa sta meni treba osim Liturgije,Pricesca,Ispovesti....Svetih Tajni koje moze vrsiti samo Hristov svestenik a nikako jeretik......dovoljno?ali ne odgovori ti na mnoga pitanja...izmedju ostalog,rekao si da ako se nesto radi kontra od Biblije da ces to onda smatrati neprihvatljivim...pa naveo sam ti gde se danasnje ispovedanje SPC direktno kosi sa Biblijom...da ne pricam sto je SVE kanone pogazila....sta ces ti sa tim?
Je li a GOH se drzi Biblije je li i ne kosi se sa njom?;)

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Poslednja izmena:
Natrag