Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
izvinices se ,sigurno samo malo
Stani malo, da imam razlog da ti se izvinim, sigurno buh ti se izvinio, a i to sto ti konstantno trazis izvinjenje govori o tebi kao osobi...necu da kazem na sta mi licis jer ces opet da se zalis administratoru, pa nebih da uznemiravas druge ljude...
Poniziti se pred drugima znaci biti veliki pred Bogom...prema tome opet kazem nije mi se problem izvinuti, ali posto nema razloga. . . NECU !

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
klasika,za neotesanog i neobrazovanog coveka kome je Bog samo izgovor.Isus kaze:bolje mu je baciti se u ognjeno jezero nego da sablazni,jednog od moje najmanje brace,tako da je jasno gde ces zavrsiti sa takvim stavom,nadmenosti kao i tvoj duhovni vodja golub preletac,ide tamo gde moze da nahrani svoju sujetu,pa posto nema gde ostali ste mu vi njegovi idolopoklonici koji ga OBOZAVATE.
Zavrsili smo,jer jos moras da ucis kako se ucestvuje u diskusiji.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Pa niswam ja ovde da se igram sa tobom macke i misa,nego idemo redomcitaj srbski sta si pitan to i odgovraj.Te tvoje fore ko je proklet a ko nije MORAS bato da potvrdis Hristovim i apostolskim recima,kada se vec pozivas da si njihov PRAVI sledbenik,pa kada to odgovris na osnovu njihovog ucenja koje je zapisano u Bibliji,onda cemo da apostrofiramo koje clan koje sekte,mada je to vec sada jasno

Vec ko zna koji put izbegavas da kazes u kojoj si sekti....ako vec tvrdis da si u u pravoj crkvi,u cemu je problem da se izjasnis?evo ja cu ti reci u sta verujem:pravoslavna Crkva je JEDINA Hristova Crkva jer je odrzala NEPROMENJENIM ispovedanje Vere i ima APOSTOLSKO PREJEMSTVO tj. neprekidan niz rukopolozenja Episkopa jos od vremena apostola!SVE ostalo su jeresi i sekte jer su iskrivili Hristovo ucenje i vode ljude u pogibao!jasno i glasno.

Ako vam i mi, ili anđeo sa neba blagovesti drugačije, anatema da bude” (Gal 1:8)

ajde sad ti da te cujem...ja sam te ionako dovoljno puta upozorio pa i ne moram vise da pricam sa tobom ali neka vide i ostali koji si...

Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju, kloni ga se znajući da se takav izopačio, i da greši- samog sebe je osudio.(Titu 3,10-11

Jurivaka,molim te dozvoli da se izjasni najzad oko ovoga posto eskivira ovaj odgovor vec dugo....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ko o cemu baba o usipcima.NISI imao NIJEDAN arument u diskusiji i sd opet pocinjes ko lud na brasno.Kada mi budes pokazao u Bibliji to sto tvrdis da je od Boga onda cu da prihvatim dotle nema potrebe da me zamaras paganskim obicajima i verovanjima koja NEMAJU veze sa Isusom
Jos mi spominjes Nikolaja koji je pusio ko Turcin,i dobio 1036.orden od Hitlera za koga je sam rekao da je pravi naslednik politike Svetog Save i da mu se divi.Jel tog Nikolaja treba da uzmem kao merilo ili Isusa Hrista?Ja cu Isusa Hrista Spasitelja sveta,a ti?

Ja licno mislim da si ti puko ko petardawacko2ti si jedan od 200.000 hiljada sektasa koji rovare po Srbiji krijuci se iza Svetog Pisma.Ti mozes da prevaris samo one koji nisu utemeljeni u Pravoslavnoj veri,skorasnje vernike ili one koji su dugo bili komunisti pa sad hoce u nesto da veruju.Ti mozes da utices na one mlade ljude koje roditelji nisu od malena upoznali sa verom Pravoslavnom priveli crkvi i Bogu.Po meni za ovo stanje u kom se sada nalazi Pravoslavlje u Srbiji je dosta krivo svestenstvo i monastvo.Trebali su svi zajedno da skoce u odbranu Pravoslavlja a oni samo cute cuvaju svoje pozicije i verske cinove bojeci se da ih ne izgube.Da su oni slozni ti sada ovde nebi pisao gluposti vec bi se krio po budzacima ili napustio zemlju.Ali u neku ruku ti ides na korist Srbiji i Pravoslavlju jer sve sto ne valja treba da otpadne i da se odvoji tako da vas Gopspod ne mora posebno izdvajati kada odluci da se obracuna sa vama.Samo se vi skupite na jedno mesto da vas ne mora pojedinacno trebiti ko vaske.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Vec ko zna koji put izbegavas da kazes u kojoj si sekti....ako vec tvrdis da si u u pravoj crkvi,u cemu je problem da se izjasnis?evo ja cu ti reci u sta verujem:pravoslavna Crkva je JEDINA Hristova Crkva jer je odrzala NEPROMENJENIM ispovedanje Vere i ima APOSTOLSKO PREJEMSTVO tj. neprekidan niz rukopolozenja Episkopa jos od vremena apostola!SVE ostalo su jeresi i sekte jer su iskrivili Hristovo ucenje i vode ljude u pogibao!jasno i glasno.

Ako vam i mi, ili anđeo sa neba blagovesti drugačije, anatema da bude” (Gal 1:8)

ajde sad ti da te cujem...ja sam te ionako dovoljno puta upozorio pa i ne moram vise da pricam sa tobom ali neka vide i ostali koji si...

Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju, kloni ga se znajući da se takav izopačio, i da greši- samog sebe je osudio.(Titu 3,10-11

Jurivaka,molim te dozvoli da se izjasni najzad oko ovoga posto eskivira ovaj odgovor vec dugo....
ja jos uvek cekam odgovr jos od teme o savi pa kada ga budes dao mozemo dalje.Pokazi mi biblijski tvoje verovanje da je NEPROMENJENO,da je ISTO sa onim sto je ispovedao Hrist i apostoli.Medjutim ti to ocito da ne mozes da uradis,jer onda neces smeti da prihvatis cinjenicu da si ipak otpadnik od Hrista.Takodje sam te i pitao kome verujes Hristu Spasitelju ili ljudima i ucutao si ko mali mis i presao preko toga kao da nisam ni pitao.Kada budes bio spreman da odgovris javi se,dotle vise da te milion puta pitam,a ti da se pravis da nisi pitan se ne vodi diskusija

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ja licno mislim da si ti puko ko petardawacko2ti si jedan od 200.000 hiljada sektasa koji rovare po Srbiji krijuci se iza Svetog Pisma.Ti mozes da prevaris samo one koji nisu utemeljeni u Pravoslavnoj veri,skorasnje vernike ili one koji su dugo bili komunisti pa sad hoce u nesto da veruju.Ti mozes da utices na one mlade ljude koje roditelji nisu od malena upoznali sa verom Pravoslavnom priveli crkvi i Bogu.Po meni za ovo stanje u kom se sada nalazi Pravoslavlje u Srbiji je dosta krivo svestenstvo i monastvo.Trebali su svi zajedno da skoce u odbranu Pravoslavlja a oni samo cute cuvaju svoje pozicije i verske cinove bojeci se da ih ne izgube.Da su oni slozni ti sada ovde nebi pisao gluposti vec bi se krio po budzacima ili napustio zemlju.Ali u neku ruku ti ides na korist Srbiji i Pravoslavlju jer sve sto ne valja treba da otpadne i da se odvoji tako da vas Gopspod ne mora posebno izdvajati kada odluci da se obracuna sa vama.Samo se vi skupite na jedno mesto da vas ne mora pojedinacno trebiti ko vaske.
pa to sta ti licno mislis,uospte nije merodavno za ovu diskusiju,ja mogu da mislim recimo da si ti upravo pobegao iz ludnice i da cu takvom izjavom pokusati da diskreditujem ono sti govoris je vise nego smesno i neozbiljno.Vidis ja sam siguran da ni ti svoje verovanje NE MOZES da podupres svetim pismom.Ja nemam nikavu potrebu iza nicega da se krijem kao recimo ti i jeremija.Evo vam prilike da ppokazate svima koji citaju da ja NISAM u pravu a da vi JESTE.POKAZITE I DOKAZITE da je vase verovanju zsnovano na Hristu i apostolima i za vrsena prica.A ko bi sta radio i ko bi se krio,to bi onda verovatno bio ti i tebi slicni i 90% vas koji se busate a u stvari NISTA niste uradili za ovu zemlju i za ovaj narod.Ne zelim da pravim politicku temu ovde,ali pozivam svakog da se predstavi ko je i sta je i sta je uradio za Srbiju i Srbstvo pa cu isto to da uradim i ja i ako treba skeniracu dokumenta i prezetovati ih ovde,pada vidimo ko kosi a ko vodu nosi

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
ja jos uvek cekam odgovr jos od teme o savi pa kada ga budes dao mozemo dalje.Pokazi mi biblijski tvoje verovanje da je NEPROMENJENO,da je ISTO sa onim sto je ispovedao Hrist i apostoli.Medjutim ti to ocito da ne mozes da uradis,jer onda neces smeti da prihvatis cinjenicu da si ipak otpadnik od Hrista.Takodje sam te i pitao kome verujes Hristu Spasitelju ili ljudima i ucutao si ko mali mis i presao preko toga kao da nisam ni pitao.Kada budes bio spreman da odgovris javi se,dotle vise da te milion puta pitam,a ti da se pravis da nisi pitan se ne vodi diskusija

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

pa to sta ti licno mislis,uospte nije merodavno za ovu diskusiju,ja mogu da mislim recimo da si ti upravo pobegao iz ludnice i da cu takvom izjavom pokusati da diskreditujem ono sti govoris je vise nego smesno i neozbiljno.Vidis ja sam siguran da ni ti svoje verovanje NE MOZES da podupres svetim pismom.Ja nemam nikavu potrebu iza nicega da se krijem kao recimo ti i jeremija.Evo vam prilike da ppokazate svima koji citaju da ja NISAM u pravu a da vi JESTE.POKAZITE I DOKAZITE da je vase verovanju zsnovano na Hristu i apostolima i za vrsena prica.A ko bi sta radio i ko bi se krio,to bi onda verovatno bio ti i tebi slicni i 90% vas koji se busate a u stvari NISTA niste uradili za ovu zemlju i za ovaj narod.Ne zelim da pravim politicku temu ovde,ali pozivam svakog da se predstavi ko je i sta je i sta je uradio za Srbiju i Srbstvo pa cu isto to da uradim i ja i ako treba skeniracu dokumenta i prezetovati ih ovde,pada vidimo ko kosi a ko vodu nosi

jesi ti malo...?.....ja ti upravo tvrdim da je Pravoslavlje nepromenjeno ucenje Hrista oblikovano u svim svojim dogmatima i kanonima na Vaseljenskim Saborima od strane Svetih Otaca vodjenih Svetim Duhom koji su imali APOSTOLSKO PREJEMSTVO(sto je nesto sto sigurno nemaju "svestenici" sekte u kojoj si)znaci direktno su ovlasteni od strane Hrista da "vode" Njegovu Crkvu na zemlji tj da vrse Svete Tajne i poucavaju u pitanjima Vere...Da ne bi svaki sektas "predavao i ucio ljude" po svojoj pameti..Ti si taj koji kaze da je u Pravoslavlju nesto suprotno Hristovom ucenju pa je red da kazes STA? a ne da trazis da ti nesto "dokazujem"...tvoja stvar dal ces i u sta ces verovati....pitanje za tebe koje i dalje izbegavas je:U KOJOJ SI SEKTI?sta ti verujes da je crkva Hristova???!!!gukni vise......ako mi na ovo ne odgovoris ni sada smatraj da smo zavrsili razgovor....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Mislim da treba da otvorite posebnu temu "Lido di Ostia " i da ga tamo raskrinkate kako god hoćete.
Tema je Pravoslavlje.
Pitanje za jeremijabg:
Da li priznaješ Srpsku Pravoslavnu Crkvu?

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Mislim da treba da otvorite posebnu temu "Lido di Ostia " i da ga tamo raskrinkate kako god hoćete.
Tema je Pravoslavlje.
Pitanje za jeremijabg:
Da li priznaješ Srpsku Pravoslavnu Crkvu?

verujem da je SPC takodje otpala od Hrista krsenjem skoro svih kanona sluzenjem sa jereticima i ucestvovanjem u ekumenizmu i SSC.... u zadnje vreme je sve vise vidljiv uticaj katolicke jeresi (menjanje sluzbi,izbacivanje ikonostasa iz crkvi,vrlo verovatno menjanje kalendara na gregorijanski,statue svetitelja....)
i daj vise neka se Lido izjasni,samo mi se brisu i prebacuju postovi kad god ga pitam za to...kakvo sad otvaranje opet druge teme...nadam se da se salis....ajde svi da zahtevamo da se izjasni pa da zavrsimo sa tim....ovako blanko pljuvanje bez izjasnjavanja o poziciji sa koje to tvrdi je em bezobrazno em besmisleno

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Da podsetim ,ovde nije tema Lido di Ostia nego Pravoslavlje.

Lepo si rekao da treba svako da se izjasni o sebi da bi mogao da ravnopravno učestvuje u diskusiji i da se zna čije ideje zastupa.

Kod mene je na prvom mestu Bog koji mi daje snagu i moje najjače oružje-Sveto Pismo

Ефесцима, глава 6
13. Тога ради узмите све оружје Божије, да бисте се могли бранити у зли дан, и свршивши све одржати се.
14. Станите дакле опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде,
15. И обувши ноге у приправу јеванђеља мира;
16. А сврх свега узмите штит вере о који ћете моћи погасити све распаљене стреле нечастивог;
17. И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија.
18. И сваком молитвом и мољењем молите се Богу духом без престанка, и уз то стражите са сваким трпљењем и молитвом за све свете,

Pripadam Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i poštujem je.

Verovatno nećeš pročitati ali evo linka

Идентитет Цркве | Српскa Православнa Црквa [Званични сајт]

Dalje,slavim Lazarevu subotu.

Praznik koji nije posvećen Lazaru nego je posvećen tome da nas podseća na snagu reči Hristove.

Sada bih molio tebe da se isto ovako predstaviš pa da nastavimo diskusiju o Pravoslavlju.

Lido di Ostija je naravno od srca pozvan da sa nama dalje diskutuje i da citiram

jeremijubg
sta ti verujes da je crkva Hristova???!!!gukni vise......ako mi na ovo ne odgovoris ni sada smatraj da smo zavrsili razgovor....

Dragi jeremijabg zašto da završiš razgovor sa Lidom?

Zar netreba da učiniš sve da se spasi tvoj bližnji?

Матеј, глава 18

12. Шта вам се чини? Кад има један човек сто оваца па зађе једна од њих, не остави ли он деведесет и девет у планини, и иде да тражи ону што је зашла?

13. И ако се догоди да је нађе, заиста вам кажем да се њој више радује него онима деведесет и девет што нису зашле.

14. Тако није воља Оца вашег небеског да погине један од ових малих.

15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

Матеј, глава 5
44. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

I za kraj od mene

Ефесцима, глава 6
23. Мир браћи и љубав с вером од Бога Оца и Господа Исуса Христа.
24. Благодат са свима који љубе Господа нашег Исуса Христа једнако. Амин.

Natrag