Ti znaš koliko sam ja učen i koliko nisam. U PC sam išao pa sigurno 20 godina.
Kud čoveče zaluta nakon dvadeset godina ?
Vjeruj mi postoji jedno mjesto tu blizu mene , koje sam ja osobno posjetila , trebalibi ga i vi posjetiti nećete se pokajati , toje prekrasno mjesto LEPAVINA .
Kako do Manastira Lepavina
Manastir Lepavina se nalazi u mestu Lepavini, opština Sokolovac, županija koprivničko-križevačka.
Do njega se može doći iz tri osnovna pravca: preko Zagreba, Varaždina ili Virovitice.
Ako se dolazi iz smera Zagreba, potrebno je ukljuciti se na autocestu prema Varazdinu, kasnije je potrebno odvojiti se za Vrbovec i kroz Vrbovec treba voziti glavnom cestom sve do benzinske pumpe gde se skrece levo prema Krizevcima. Lepavina je na 16. kilometru posle Krizevaca prema Koprivnici.
Ako se dolazi iz smera Beca, Graza, Maribora, najbolji put je od Maribora preko Ptuja za Varazdinu, pa prema Koprivnici. I onda u Koprivnici treba skrenuti desno prema Krizevcima. Lepavina je 15 km od Koprivnice.
Ako se dolazi iz Rep.Srpske ili Beograda, preko Zagreba i Vrbovca je najbrzi put, ali isto tako mozete:
1) preko Okučana, Pakraca, Daruvara, Bjelovara, Krizevaca za Lepavinu ili,
2) autoputem do Ivanić Grada, pa preko Kloštra, Lupoglava, Prikraja, Vrbovca i Križevaca do Lepavine.
pogledajmo jedno svedočanstvo
[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/XzLAXbWL720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
Feljton o isceljenjima pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske u koprivničkom listu "Mali Podravski"
Brojna svjedočanstva o iscjeljenima u manastiru nedaleko od Koprivnice. "mali Podravski" od ovoga broja - uz posebno odobrenje igumana lepavinskog manastira, oca Gavrila-u nastavcima objavljuje svjedočenja vjernika koji su ozdravili nakon posjete manatiru i susreta sa Bogorodičinom ikonom.
Izvor: časopis "mali PODRAVSKI"
Kratko o MANASTIRU i IKONI PRESVETE BOGORODICE
- Manastir je1941. godine zapusteo, jer su monasi bili proterani, a 1943. je doziveo razaranje, kada ga je bombardovala nemacka avijacija. Na crkvu su pale tri granate, od kojih je jedna probila krov i unutra eksplodirala. Skoro sav crkveni inventar
je bio unisten, pa tako i prelepi ikonostas, remek-delo ranog srpskog baroka. Ikona Presvete Bogorodice je cudom Bozjim ostala neostecena, ali se posle rata dugo o njoj nije nista znalo. Pronadjena je tek 1967. godine. Dok je nesto trazio medju zabacenim stvarima na tavanu Zagrebacke mitropolije, tadasnji nastojatelj lepavinskog manastira o. Simeon (Sakulj) ugledao je cudotvornu ikonu. Ne zna se ko ju je i kada doneo u Zagreb i ostavio gore na tavanu. Tada je bila predana na restauraciju i na Veliku Gospojinu 1969. godine vracena je u manastir. Bila je sluzena sveta arhijerejska liturgija i tom prilikom je Presveta Bogorodica velikim cudom oglasila vernom narodu Svoj povratak u svetovavedenjski hram manastira Lepavine. Za vreme citanja molitava pred cudotvornom ikonom jedan gluvonemi decak je zaspao na amvonu, a kad se probudio prisao je mami i progovorio: "Mama, mama!".
Presveta Bogorodica rado prima i uslisava molitve svih ljudi bez obzira kojoj vjeri pripadali , možda i tebe vrati majki CRKVI u kojusi išao dvadeset godina