ukakva glupost, kao drugo samnom se niko nije pogadjao nista, kao trece zakoni postoje i oni su od boga a on ih nece krsiti sigurno, samim tim ta prica o oprostu grehova i ides u raj je velika glupost, svako ima da plati svoju cenu za svoja dela, cetvrto vi umisljaj te sta hocete ja u vas raj nemam nameru da idem zato sto ovca ne zelim da budem, ja idem tamo gde vladaju boziji zakoni veoma jasni i dobicu ono sto zasluzujem, ako sam veliki gresnik neka me osudi ili neka mi oprosti ako se kajem, ali da me vrati da ispravim sve to sto sam uradio i da platim svoju cenu, nemam nameru ako sam veliki gresnik da ulazim u raj u isti kos sa boljima od mene koji su se trudili ceo zivot da budu sto bolji, zato sto ne zasluzujem to i to nije uredu da ja kao veliki gresnik se pokajem a bog mi oprosti i odem u raj sa ostalim pravednicima, odbio bih to zato sto ja imam obraza i savesti za razliku od vecine nesrecnika kojima je samo raj u mozgu a da li zasluzuju da budu tamo nikad se ne zapitaju i usli bi bez grize savesti. toliko o meni a toliko o vama
pravo sam istomkslio pomenuti,a eto poelbuster je to citatom nadomestio dobro. Isus kaze kad su ga kao ti pitali zar su najgresniji bili oni koji sun izginuli u buni u vreme racije iroda ili oni na koje je pala kula,zid i ubilaih pod zidom u starom zavetu u jednoj bitci,a Isus im daje jasan odgovor,svi ce te tako izginuti ako se ne pokajete.
ko tebi brani i slicni8m "pravednicima" da ne cinite dobro kad ste vecbolji,dakle jos bolje? i da ne primite pravednu Bozju platu mesto kazne. najveci greh je neverovanje i odbijanje ponudjene zrtve Hrista. ako pravednik savzivot biva u pravednosti a na kraju sagresi bice kriv,a ako gresnik savzivot bude gresan,a na kraju se raskaje bice spasen,pise u solomunu.
jedan covek je dosao jednog dana iskati kozu za kozje mleko jer su lekari rekli da njegov decak (vrsnjak mog decaka,vec tri godine biva zaredom u bg u bolnici i nema nade da prohoda (kasnije ce na svim kros takmicenjima biti najbrzi i prvi!) ,ja sam mu tad to dao i rekao da kozje mleko bez molitve nece ici. rekao je mesto odgovora ili poziva na molitvu Bogu kao i ti jedan cas,mada sepredomislio potom,ocito jer ga sotona teo kao i tebe obmanuti svojom pamecu. rekao je klasicnu pricu mnogih da nikad u zivotu nije nikog povredio,a to mu se dogadja! rekao sam mu da licno znam sve to sto tvrdi,jer sam cuo od mnogih u selu o njemu kao posetnjaku i da je najbolj radnik cak u jednoj velikoj firmi od tolko ljudi,popsten,radan itd. rekao sam mu,ti si proglasen najboiljim radnikom u tvojoj firmi,ali sad ti znas kako se za svaki rad trud dobija plata i sad,ako ti neces otici po papir ,dokaz svog rada kod sekretarice za prosli mesec da bi satim papirom u banci (obracun) digao platu zasvoj trud ti si onda sam kriv za ne primanje plate za rad. tako sam ga pitao,kad vecsvi svedoce a ne ti sam za sebe da jesi najbolji zasto ne bi kucao kod Boga da ne ostajes bez plate,Bog te ce cuti.
mesec dana potom dete je prohodalo! naravno tonijekozje mleko moglo uciniti,vecmolitva i ciotanje jevandjelja na koje sam ga uputio!
u tome je tajna i za tebe i slicne. ako si kako tvrdis iskren dobar,ko ti brani da ne primis cak pre mene i bolju platu?! razmisli ko? Bog ti ne brani ,cak te zove! sam sebe stavljas u tako losu poziciju nagovorom satane. mir tebi.