Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ne bratko pogresna ti je formula!

za VANHELSING-A: savet ti nije bas snazan,kad je u pitanju nebo.on bi bez ljutnje s postovanjem mogao da se upotrebi samo pri kupovini pijacne robe,ne i kad je u pitanju spasenje duse kao u ovom slucaju. rekao si sustinski,ma nije vazno, vazno je da su 1+1+ 1= 1!!!

Mislio sam na ovo:1x1x1=1!!!! (Jovan 1:1-3) (Jovan 1:1-14) Ipostas,ja i otac smo jedno,ko vide Mene vide i Oca pazasto me pitas filipe gde je Otac?

Apostoli su krstili vodom!!to je fakt dokaza puna biblija,a takodje u Ime Oca I Sina i Sv Duha!a ne u ime Oca,Sina,Sv Duha.

Krstimo se u Boga koji se OVAPLOTIO!!PROSLAVI SE MEDJU LJUDIMA,POKAZA SE ANDJELIMA I UZNESE SE U SLAVI NA NEBESA.JER GA DOTLE NIKO NIKAD NIJE VIDEO SIN GA JAVI.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne bratko pogresna ti je formula!

za VANHELSING-A: savet ti nije bas snazan,kad je u pitanju nebo.on bi bez ljutnje s postovanjem mogao da se upotrebi samo pri kupovini pijacne robe,ne i kad je u pitanju spasenje duse kao u ovom slucaju. rekao si sustinski,ma nije vazno, vazno je da su 1+1+ 1= 1!!!

Mislio sam na ovo:1x1x1=1!!!! (Jovan 1:1-3) (Jovan 1:1-14) Ipostas,ja i otac smo jedno,ko vide Mene vide i Oca pazasto me pitas filipe gde je Otac?

Apostoli su krstili vodom!!to je fakt dokaza puna biblija,a takodje u Ime Oca I Sina i Sv Duha!a ne u ime Oca,Sina,Sv Duha.

Krstimo se u Boga koji se OVAPLOTIO!!PROSLAVI SE MEDJU LJUDIMA,POKAZA SE ANDJELIMA I UZNESE SE U SLAVI NA NEBESA.JER GA DOTLE NIKO NIKAD NIJE VIDEO SIN GA JAVI.
kazes da su apostoli krstili vodom,ali kako? u ime je u ime. gde ti je ime oca? otac nije ime.koje je ime oca,koje sina,koje svetoga Duha. moras imati ime kakoje zapovedjeno,Isus nije rekao u titule,vec u ime.
Bog se ne sracunava ni sa plus ni sa puta. jerdan je uvek jedan.
ako bi ti stajao u drustvu apostolasa ovakom naukom mislim da bi apostoli morali biti tvoji ucenici a ne ti njihov. Pismo kaze da ucenik ne moze biti veci od ucitelja. ovde se to pravilo krsi.
stvar je potpuno jasna onima koji su slobodni od duha nikeje,da nikada niti jedan covek u jevandjelju nije od apostola krtsten drugacije nego kako je krsten.pitajmo se zasto? slucajno?slucajno se ne podrazumeva u Bibliji! kad bi se takom merom merila istina Bozja gde bi smo bili. na pijaci ponovo. mir tebi.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ime Oca i Sina i Svetog Duha je nama dato na zemlji ovako:Nema drugog IMENA POD NEBOM!!!NA NEBU!!! NA ZEMLJI!!!POD ZEMLJOM!!!???POD VODOM!! OSIM JEDNOG GOSPOD ISUS HRIST BRATKO MOJ!!!i ZAPAMTI KAD SE KRSTIS IMENOM ISUSA SE KRSTIS!!!

(ISAIJA 9:6)
[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

sudijama 13:18-22)[SUP]18[/SUP] A anđeo Gospodnji odgovori mu: Što pitaš za ime moje? Čudno je.[SUP]22[/SUP] I reče Manoje ženi svojoj: Zacelo ćemo umreti, jer videsmo Boga.

[SUP]11[/SUP] Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.

[SUP]12[/SUP] I eto vam znaka: Naći ćete dete povito gde leži u jaslama.
[SUP]13[/SUP] I ujedanput postade s anđelom mnoštvo vojnika nebeskih, koji hvaljahu Boga govoreći:

[SUP]14[/SUP] Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja.

Matvej 1:20-23)[SUP]20[/SUP] No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.

[SUP]23[/SUP] Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog.

timotiju 3:16)
[SUP]16[/SUP] I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Jel treba jos???

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ime Oca i Sina i Svetog Duha je nama dato na zemlji ovako:Nema drugog IMENA POD NEBOM!!!NA NEBU!!! NA ZEMLJI!!!POD ZEMLJOM!!!???POD VODOM!! OSIM JEDNOG GOSPOD ISUS HRIST BRATKO MOJ!!!i ZAPAMTI KAD SE KRSTIS IMENOM ISUSA SE KRSTIS!!!

(ISAIJA 9:6)
[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

sudijama 13:18-22)[SUP]18[/SUP] A anđeo Gospodnji odgovori mu: Što pitaš za ime moje? Čudno je.[SUP]22[/SUP] I reče Manoje ženi svojoj: Zacelo ćemo umreti, jer videsmo Boga.

[SUP]11[/SUP] Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.

[SUP]12[/SUP] I eto vam znaka: Naći ćete dete povito gde leži u jaslama.
[SUP]13[/SUP] I ujedanput postade s anđelom mnoštvo vojnika nebeskih, koji hvaljahu Boga govoreći:

[SUP]14[/SUP] Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja.

Matvej 1:20-23)[SUP]20[/SUP] No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.

[SUP]23[/SUP] Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog.

timotiju 3:16)
[SUP]16[/SUP] I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Jel treba jos???
izvini,sve si rekao sto i ja a ipak nisi priznao da si krsten u ime Isusa,zasto? sto to sprecava danas crkvareda svojim ljudima upravo ne kazu da ucine to sto tvrde?! kad vec je Isus jasno zapovedio u ime oca i sina i svetyoga Duha,zasto se ne krste onda u IME!?! otac nije ime. koje je ime oca? pitao sam laodikeju ako imas i ti isto oca je li tebi ime sin,ako imas dete je li ti ime otac? onda koje je ime sina,a koje sv. Duha?sv. Duh ocito ima ime. ako stojis na Bibliji da je Bog jedan,lako je prepoznati da je ime jedno i Bog jedan,Gospod Isus Hristos. doista tajna poboznosti jeste velika i ako deluje tako jednostavno,Bog se javi u telu. koji Bog? Jedan jedini/ ko je jedan jedini? Otac neba i zemlje! onda ko je hodio med ljudima? Isusu Hristos! mir tebi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Licno mislim da raditi u necije ime ne mora da oznacava samo IME koje ta osoba poseduje, vec da se tu misli da to treba ciniti u ime same te osobe, njene licnosti, njene vlasti i autoriteta, u ime onoga sto je ta osoba ucinila.
Prema tome, krstiti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, ili samo u ime Isusovo, znaci vise od samog imena, to znaci u ime onoga sto je Isus ucinio na krstu, u ime njegovih zasluga, u ime Boga koji je ljubav, u ime Duha Svtoga koji je utesitelj.
Sam izraz IME - SHEM znaci KARAKTER, prema tome u ime je astupljeno sve ovo gore opiano.

Sam Isus napominje da se krstenje treba obavljati u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.

U Adventistickoj crkvi prilikom krstenja se na primer izgovaraju reci "Dragi brate...(taj i taj)..na priznanju tvoje vere krstavam te u ime Oca i Sina i Svetohga Duha.

Licno mislim da ove reci mogu biti i drugacije formulisane "Krstavam te u ime Isusove zrtve na krstu za ljudske grehe, i u ime ljubavi Boga Oca i Svetoga Duha, ili bilo kako drugacije.

Ipak, ovako je zapisano u pismu u vidu Isusove zapovesti i smatram da je ispravno,

Sama cin krstenja moze biti samo beznacajna forma ako se pre tog cina i nakon njega ne desi Duhovna promena u coveku pod uticajem Svetoga Duha, jer cin krtenja je vidljivo priznanje vere koju je covek doziveo u vom licnom zivotu i promene koju Bog cini u coveku svojim Duhom.
Covek nanovorodjen ili krsten Svetim Duhom, je covek u cijem srcu se rodila jedna ziva ljubav, radost, i mir koje se ne mogu opisati ljudskim recima, to je jedno novo stanje ljudskog Duha gde covek radja Duhovne rodove, ima cistotu misli i srca, vedar pogled, dostojanstveno drzanje, covek koji vidi Hrista Duhovnim ocima vere..
Da bi odrzavao ovo stanje Duha covek mora da odrzava i produbljuje zajednicu sa Bogom, a to cini kroz molitvu i proucavanjem Bozje reci, svakodnevno primajuci sve vece poznanje Bozje volje i rastuci u veri iz posvecenja u posvecenje ka savrsenstvu karaktera u visinu mererasta Hristova.
Covek sam bez Bozje pomoci nikada ne bi mogao da se odupre nesvetom uticaju sveta i greha, ali predajuci se njemu iz trenutka u trenutak coveku se uvek iznova daje mera Sile Svetoga Duha koja ga ispunjava i vodi ka potpunoj pobedi nad grehom i svojom starom gresnom prirodom.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja bih krstio u ime oca i sina i svetoga duha, smatram da nema potrebe da se pomin je isus i da je on suvisan tu ako se vec pomene otac sin i sveti duh

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ja bih krstio u ime oca i sina i svetoga duha, smatram da nema potrebe da se pomin je isus i da je on suvisan tu ako se vec pomene otac sin i sveti duh
ako ime Isusa nije bitno,onda ne moras ni da se krstis u sina a ni u ostale nabrojane titule,jer je pisano ko nema sina nema ni oca.
tako je kajin imao ljudsko misljenje i nije primljen od Boga. on je mislio da je bitno nagomilati lepe stvari sa zemnih rodova na zrtvenik,cveklu,paradajz,lep krompir ,krupnu salatu itd,ali kajin je razumeo da je samo krvna zrtva mera Bozja.
sta mislis dali je uza davidov verni vojvoda bio dobar ili los vernik? a ipak ga je Bog ubio,samo zato sto se masio kovcega i to iz najbolje namere,a nije smeo.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
reci isus je pomenuta i recenici otac sin i sveti dih, tako da je nebitno pomenuti ga posebo zato sto je on vec pomenut

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
reci isus je pomenuta i recenici otac sin i sveti dih, tako da je nebitno pomenuti ga posebo zato sto je on vec pomenut
hm! reci ali ipak ne reci! kaka je to igra djavola. misli,ali ne ucini! zapovest se izvrsuje tako sto se izgovori i stavi u akciju onoi sto je zapovedjeno. vec sam dao jasan primer,kod izlaska iz egipta,da je neko samo zaklao jagnje i ostavio tako kao znak andjelu zatorniku bio bi tu noc ubijen. svidjalo se to nekom ili ne, Bog se nikad ne izvinjava. samo akcija do kraja namazan dovratnik je bio spas. tako i u ovoj prici ,to sto ti mislis dragi prijatelju pavle tvrdi nije dovoljno,vec je naredio da se jovanovi ucenici ponoivo krste u ime Isusa. to menja sve. kajin je mogao po tebi proci bez problema.ta on je verovao,oltar je bio tu,sta fali sto nije doneo krvnu zrtvu vec svoju pamet,vazno je da je covek mislio dobro,a sto je pogresno prineo ne menja stvar po tebi,ali Bog ga je anatemisao i nije primio zrtvu. sta jeto falilo sto je eva pokrila golost. taona je dobro mislila,ali je Bog to odbacio.
sta fali sto je uza zahvatio kovceg. ta tek samo sto je prihvatio se kovcega. dobar vernik . na kraju imao je dobru humanu nameru,ali akcija je bila pogresna i Bog ga je ubio. samo to je zafalilo! mi hocemo od Boga da napravimo savremeni otpad svih religija i svih teoloskih ucenja. ali to ce Bog sve samleti na zalost .uciniti jednu reciklazu u vatri.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa kad je sveti jovan krstio isusa, nije ga sigurno krstio u ime isusa hrista, znaci to nije sigurno bilo, i sta sad on je kao nesto pogresno uradio? mora da ga je sotona nagovorio da ne krsti isusa u ime isusa xD
sto se mene licno tice, moze da ga krsti u ime isusa i u ime oca i sina i svetoga duha, ja bih se krstio u ime oca i sina i svetoga duha, to je moj licni izbor

Natrag