cek moze neko da mi objasni ovde sta je to sveti duh? znaci ti nemas sveti duh ako nisi krsten? malo ste se zaneli
prvo infamous treba odgovor da ne bude zapostavljanja,jer se ukljucio u temu i zasluzuje stoga paznju kao i svaki drugi ucesnik.
ako procitas dela 19.gl. vidi se da jovanovi ucenici su morali biti krsteni svetim Duhom.Isus u jovanovom jev. 3.gl. kaze jasno nikodemu jednom od vodecih ucitelja,vladika jevrejske velike crkve da ako ne bi bio krsten vodom i Duhom ne moze uci u nebesko carstvo. krstenje Duhom ne dolazi kroz ucenje crklve vec to deli kakoje krstitelj jasno kazao samo od strane Isusa Hrista. matej,25 jasno upucujeu prici o 10 devojaka da je pet bilo nazvanoludim i nisu usle u nebo jer nisu imale ocito Duha svetoga. samarija takodje u delima ap./ 8 gl. nisu i pored su bili krsteni u ime Gospoda Isusa ,nisu imali krstenje Duhom te su dosli vodeci apostoli i polozivsi ruke kao i pavle na jovanove ucenike primise Duha svetoga. kornilije u delima ,10 gl. sa domom i ostalima prima krstenje Duhom takodje nakon je bilo krstenje u ime Gospodnje.
dela 2.gl.jasno ukazuje sto je to krstenje svetim Duhom,na koje su se tadasnji jevreji izrugali i rekli da su ljudi pijani i ludi. Isusu u 12.gl. mateja ukazuje na to da hula na Duha je neoprostiv greh ovde i gore.
Ne mogu se setiti gde. Zato sam te i pitao.
Vodeno sam kršten ne po Delima, već kako je Hrist zapovedio.
Kršten sam i Svetim Duhom, imam i dokaze za to. Jezike nisam progovorio, ali tvrdim a to nije uslov krštenja Sveti Duhom.
postovani sharrdy, Pismo je inspirisno onim kop ga je ispisao,svetim Duhom dakle.Isus je zapovedio a sveti Duh preko apostola to ispunio upravo onako kako je Isus i rekao tj. zqpovedio. ako neko kaze donesi mi vode,a onaj kome se zapovedilo mesto da ispuni i donese vode,kaze ponovo zapovest donesi mi vode,da li je zapovest ispunjena?
Isus je zapovedio krstenje u IME? koje je ime tog jednog BOGA,koji se objavio kao otac ,sin i sveti Duh u ovo vreme,tako da je to prettvoreno u tri boga u jednom ili trojstvo sto je netacno i izvrtanje mateja ,28,a to proizvelo ponavljanje zapovesti. apostoli su pak Duhom razumeli koje je to ime koje je Isus rekao u jednini ne u imena,mnozina.
tako ,otac nije ime. ako ja imam sina i ako bi neko zeleo kako je ime mom sinu,ako bi rekao da mu je ime sin,da li bi time on bio identifikova? svakako,da bi svi sinovi iz mog mesta bili moji sinovi potencijalno. ali ako bi rekao ime sina onda bi identifikacija bila jasna.
tako su apostoli Duhomdali jedino spasavajuce ime za oprost greha,dela 4.gl. ime Gospoda Isusa Hrista te su svi do 4.veka hriscani vernici jevadnelja bili krtavani izricito u jevandjeosko krsstenje ne u nikejsko. zbog toga i pored da su sa Hristom bili krsteni u jovanovo ,cak validno krstenje ,ucenici ovog coveka su morali biti krsteni u to jedino spasavajuce krstenje Isusa Hrista od strane ap.pavla. ,dela.19.gl. dakle,bez povrede,niko ko je krsten u tiotule nije krsten i ne moze primiti oprost greha. stoga sam tepitao na sto si krsten?