Не можемо бити заједничари ако је јерес у питању.
6. Нико да вас не вара празним речима; јер ових ради иде гнев Божји на синове непокорности.
7. Не бивајте дакле заједничари њихови.
8. Јер бејасте некада тама, а сад сте видело у Господу: као деца видела живите;
9. Јер је род духовни у свакој доброти и правди и истини.
10. Истражујте шта је Богу угодно.
11. И не пристајте на безродна дела таме, него још карајте.
12. Јер је срамно и говорити шта они тајно чине.
13. А све за шта се кара, видело објављује; јер све што се објављује, видело је;
14. Зато говори: Устани ти који спаваш и васкрсни из мртвих, и обасјаће те Христос.
15. Гледајте дакле да уредно живите не као немудри, него као мудри;
16. Пазите на време, јер су дани зли,
17. Тога ради не будите неразумни, него познајте шта је воља Божија. (Ефесцима 5)
Исус није мислио да сви буду једно, него сви хришћани да буду једно. То је злоупотребљена реченица само за оне који не знају Писмо - замка ђавоља. Како може неправедник бити једно са праведником, како лаж са истином, како јеретик и безбожник са хришћанином? То што ти подржаваш светско уједињење и да твој поглавар буде и мој поглавар, не значи да ја морам да се сложим са тим.
"Argumente na stol! Nemaš ih, sve je u tvojoj glavi."
Ако почнем, опет ћемо имати случај да мрзим католике. Ја нити мрзим твога папу, нити патријарха Иринеја (ако Бог да, па да се отргне од те идеје), али презирем превару и лаж, манипулацију и издају. То су дела, нису личности. Са аргументима сам већ почео давно, нећу на овој теми да износим све оно што је већ мање-више речено око папства.
Imam dojam da si pao pod utjecaj adventista...haha, i njihovih tumačenja posljednjih vremena. Jer sve to: novi svjetski poredak, New Age, masoneriju...povezati s ekumenizmom, zavjerom protiv SPC? wacko2
Ако мислиш да свим Србима можеш да кажеш да нисмо доживели ужасе од папе, онда си у толикој заблуди да је тешко да могу нешто да исправим. Мада, Срби су већ два пута заборавили на себе, можда ће још једном када се појави опет неки харизматични вођа. Само што овај вођа неће бити само за ове просторе, већ глобални вођа. Али, отом-потом. Видим да многи гласају за ове покрете, чак се и смејете за очигледне ствари.
"Gdje, kada i kako Papa vrši utjecaj na Pravoslavnu crkvu? Pa, vi ne slušate ni svoga poglavara."
Он не слуша народ, то је проблем. А није папа крив, он је савршена милост и љубав, непогрешиви поглавар светске религије, нећемо ништа лоше о њему. Он је оличење скромности, а WC шоља у купатилу му је од злата. Немој, више је очигледно да је Ватикан најбогатија...држава?...град на седам гора?...религијска и политичка институција?...економска велесила? Не може се чак ни проценити колико богатство има та наказа од државе, а овамо просипа приче о скромности, милостињи гладнима и остале лажи и обмане за вас који имате маглу пред очима. Због њега и те институције се цео хришћански свет назива убицама, јер величанствени су његови судови, мучења и касапљења људи у Европи, Азији, Африци и свуда где се вршило језуитско "просвећивање".
Све то нема везе са тобом, увек постоји могућност да ћеш схватити и увидети оно што је заиста јеванђеоска улога хришћанска. Ми смо мали људи, а велике се ствари одигравају. Једино што нам преостаје је нада да ће нам Господ дати мудрости да не дозволимо да се поклонимо звери и примимо њен жиг. Сети се, сви ће својевољно примити жиг звери. Зар не видиш колика је еуфорија око овог "мира" који се најављује? Али да не испаднем опет фанатик и залуђеник, нећу говорити на овој теми о томе.