Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
pa kad je sveti jovan krstio isusa, nije ga sigurno krstio u ime isusa hrista, znaci to nije sigurno bilo, i sta sad on je kao nesto pogresno uradio? mora da ga je sotona nagovorio da ne krsti isusa u ime isusa xD
sto se mene licno tice, moze da ga krsti u ime isusa i u ime oca i sina i svetoga duha, ja bih se krstio u ime oca i sina i svetoga duha, to je moj licni izbor
upravo si rekao kljucnu stvar. jovan nije mogao krstiti nikoga drugacije nego sto je krstio vodom pokajanja DA VERUJU U ONOGA KOJI IMA DOCI-ISUSA HRISTA! to je razlog nanovog krstenja jovanovih ucenika,jer u vreme kad je jovan krtstvao,Isus jos nije bio dignut na krst niti vaskrsao,tako da krstenje ne bi imalo nikaku vrednost u to vreme cak ni u ime Isus,jer sve dok zrtva ne bi bila data na krstu ni nasi gresi nisu bili skinuti,tako da krstenje u njkegovo Ime je za oprost tih greha. kako bi krstenje pre dizanja na krst moglo imati vrednost? tako da tvoja licna odluka nece vredeti puno pred Bogom,jer kazao sam krstenje u ime ima prorocko znacenje i dolazi direktno sa neba otkrivenjem. to je survalo kajina,jer je dosao Bogu bez otkrivenja,zaobisao ga je jednostavno.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
joooj sto si izlupao sad samo tako, znaci jovan je bio budala koja je obmanjivaloa ljude da ih satro krsti bez ikakve koristi? i isusa licno je satro krstio, e ne mojte da lupate vise molim vas
kao drugo krstenje nema nikakve veze sa oprostom nikakvih grehova, to te neko prevario, krstenje ima samo veze sa nekom vrstom zastite od zlih stvari ili od sitone demona ili cega vec, i pre hrista ljudima je bilo oprosteno (ili da se tacnije izrazim, bila je mogucnost prastanja) pa samim tim i posle hrista

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
joooj sto si izlupao sad samo tako, znaci jovan je bio budala koja je obmanjivaloa ljude da ih satro krsti bez ikakve koristi? i isusa licno je satro krstio, e ne mojte da lupate vise molim vas
kao drugo krstenje nema nikakve veze sa oprostom nikakvih grehova, to te neko prevario, krstenje ima samo veze sa nekom vrstom zastite od zlih stvari ili od sitone demona ili cega vec, i pre hrista ljudima je bilo oprosteno (ili da se tacnije izrazim, bila je mogucnost prastanja) pa samim tim i posle hrista
lupanje ima jasan zvuk! malo budi iskreniji pa uvidi svoje zvuke. ako bi neko mogao primiti oprost greha pre Hrista onda si eliminisao svu Bibliju.
drugo,jovan nije nikoga obmanjivao. krstenje jovanovo je bilo validno i po prorostvo iz malahije,3.gl. kaoi isaije proroka i drugih,i on je krstavao bitno krstenje za pokajanje i veru u ONOGA KOJI IMA DOCI TJ. ISUSA HRISTA. time je pokazano da je pokajanje kljucno,jer je islo krstenje na pokajanje ,cin krstenja cak.jer bez pokajanja to bi bilo obicno pranje telesne necistote. mislim da nije ruzno priznati,da se ne zna nista o Bibliji nego dizati mnogo larme ,kako ti si nazvao lupanja... ovo je dobronamerno receno,da znas. mir tebi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
znaci svi oni ljudi pre hrista su u paklu ili gde vec zato sto nije moglo da im se oprosti? znaci svi iz starog zaveta a da ne govorim o ljudima pre njih
ja sam zapanjen da ste vi u stanju i dalje da izmisljate neke nebulozne budalastine i za krstenje, samim tim pljuvajucu po jovanu krstitelju i smatrajuci ga nekim prevarantom sto je prevario mnogo ljudi a i samog isusa hrista
znaci ja sam zadivljen budalastinama koje je covek sposoban da smisli od neke veoma proste stvari, i da od nje napravi komplikovanu koja nema logike

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
znaci svi oni ljudi pre hrista su u paklu ili gde vec zato sto nije moglo da im se oprosti? znaci svi iz starog zaveta a da ne govorim o ljudima pre njih
ja sam zapanjen da ste vi u stanju i dalje da izmisljate neke nebulozne budalastine i za krstenje, samim tim pljuvajucu po jovanu krstitelju i smatrajuci ga nekim prevarantom sto je prevario mnogo ljudi a i samog isusa hrista
znaci ja sam zadivljen budalastinama koje je covek sposoban da smisli od neke veoma proste stvari, i da od nje napravi komplikovanu koja nema logike
nismo na istom. niko ko je jovana poslusao nije izgubljen,samo ko nije poslusao taj jeste. do Isusa jovanovo krstenje je bilosasvim validno. ali dolaskom Hrista i izlaskom na krsat mi se vise ne mozemo spasti jovanovim krstenjem ili nekim licnim umisljenim tumacenjem mateja 28,.vec onim koje je otkriveno apostolima.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
pa sam si ovde prizna da si mogao da se spases i pre raspeca
potpuno ispravno.priznajem ono sto je istina uvek.
cak na krstu jedan razbojnik se spasao.ali ako bi ti danas hteo ici tim putem spasenja bio bi izgubljen. razlika izmedju toga je da nakon je Isus dosao na krst umro i vaskrsao ,ljudi nakon toga moraju biti krsteni,jer jovanovi ucenici su upravo zato kod pavla morali i pored da su krsteni u jovanovo krstenje ponovo biti krsteni u ime Isusa Hrista. svi zivi krsteni u jovanovokrstenje nakon vaskrsa morali su to uciniti. samo razbojnik to vise nije moraojer je vec otputovao sa Hristom u raj.i oni koji su naravno umrlipod jovanovim krstenjem pre nego je Isus izasao na krst i ucinio tu savrsenu zrtvu .

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
i jel to pravda? razbojnik siledjija i ubica da ide u raj ako mu neko oprosti? a drugi sto se trude ceo zivot da budu dobri su ovce a ovaj razbojnik je pametan, pa jel to pravda ze neke nesrecnike kome je on naneo bol?
ja cu izgleda u pakao posto sam krsten po ocu i sinu i svetome duhu xD i ako je raj taj raj o kome vi pricate, radije cu da izgorim u paklu nego da budem u nepravicnom raju, ali posto nije raj takav kakav vi mislite zato sto tu postoje neki zakoni a ne rekla kazala i neke mit pricice iz neke knjige, verujte vi u sta hocete, ali ne moj da tvrdite neke price bez jednog dokaza o toj tvrdnji i da pricate kako drugi grese, zato sto to nije na vama da pricatejel vi u stvari i nemate pojma o nicemu kao i svako drugi

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
i jel to pravda? razbojnik siledjija i ubica da ide u raj ako mu neko oprosti? a drugi sto se trude ceo zivot da budu dobri su ovce a ovaj razbojnik je pametan, pa jel to pravda ze neke nesrecnike kome je on naneo bol?
ja cu izgleda u pakao posto sam krsten po ocu i sinu i svetome duhu xD i ako je raj taj raj o kome vi pricate, radije cu da izgorim u paklu nego da budem u nepravicnom raju, ali posto nije raj takav kakav vi mislite zato sto tu postoje neki zakoni a ne rekla kazala i neke mit pricice iz neke knjige, verujte vi u sta hocete, ali ne moj da tvrdite neke price bez jednog dokaza o toj tvrdnji i da pricate kako drugi grese, zato sto to nije na vama da pricatejel vi u stvari i nemate pojma o nicemu kao i svako drugi

[SUP]1[/SUP] Jer carstvo nebesko je slično čoveku domaćinu koji iziđe rano ujutro da najmi radnike u svoj vinograd. [SUP]2[/SUP] A kad se pogodi sa radnicima po dinar na dan, posla ih u svoj vinograd. [SUP]3[/SUP] I izišavši oko trećega časa vide druge gde stoje na trgu besposleni, [SUP]4[/SUP] i onima reče: idite i vi u moj vinograd, i što bude pravo daću vam. [SUP]5[/SUP] I oni odoše. A kada opet iziđe oko šestoga i devetoga časa, učini isto tako. [SUP]6[/SUP] I oko jedanaestoga časa izišavši nađe druge gde stoje i reče: što stojite ovde ceo dan besposleni? [SUP]7[/SUP] Rekoše mu: niko nas nije najmio. Reče im: idite i vi u vinograd. [SUP]8[/SUP] A kada nasta veče, reče gospodar vinograda svome upravitelju: pozovi radnike i isplati ih počevši od poslednjih do prvih. [SUP]9[/SUP] I kada dođoše najmljeni oko jedanaestoga časa, primiše po dinar. [SUP]10[/SUP] A kada dođoše prvi, pomisliše da će više primiti, ali i oni primiše po dinar. [SUP]11[/SUP] Primivši pak gunđahu protiv domaćina govoreći: [SUP]12[/SUP] ovi poslednji odradiše jedan sat, pa si ih izjednačio sa nama koji podnesmo težinu dana i žegu. [SUP]13[/SUP] A on odgovori jednom od njih i reče: prijatelju ne činim ti nepravdu; zar se nisi pogodio sa mnom po dinar? [SUP]14[/SUP] Uzmi svoje pa idi; a ja hoću ovom poslednjem da dam kao i tebi. [SUP]15[/SUP] Ili zar nisam slobodan da činim što hoću sa svojim? Ili je oko tvoje zlo što sam ja dobar? [SUP]16[/SUP] Tako će poslednji biti prvi i prvi poslednji.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
kakva glupost, kao drugo samnom se niko nije pogadjao nista, kao trece zakoni postoje i oni su od boga a on ih nece krsiti sigurno, samim tim ta prica o oprostu grehova i ides u raj je velika glupost, svako ima da plati svoju cenu za svoja dela, cetvrto vi umisljaj te sta hocete ja u vas raj nemam nameru da idem zato sto ovca ne zelim da budem, ja idem tamo gde vladaju boziji zakoni veoma jasni i dobicu ono sto zasluzujem, ako sam veliki gresnik neka me osudi ili neka mi oprosti ako se kajem, ali da me vrati da ispravim sve to sto sam uradio i da platim svoju cenu, nemam nameru ako sam veliki gresnik da ulazim u raj u isti kos sa boljima od mene koji su se trudili ceo zivot da budu sto bolji, zato sto ne zasluzujem to i to nije uredu da ja kao veliki gresnik se pokajem a bog mi oprosti i odem u raj sa ostalim pravednicima, odbio bih to zato sto ja imam obraza i savesti za razliku od vecine nesrecnika kojima je samo raj u mozgu a da li zasluzuju da budu tamo nikad se ne zapitaju i usli bi bez grize savesti. toliko o meni a toliko o vama

Natrag