Pravoslavlje

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Pre nego što stupim stobom u dijalog...pitao bi te kojoj religiji pripadaš........... koju veru priznaješ?

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Koliko znam hrićanstvo je religija a pravoslavlje deo nje...............dakle pravoslavac si a opet i nisi jer priznaješ sve vere............nemoj se naći uvređen ali mozeš li mi objasniti pojam pravoslavlja ili hrišćanstva....sve jedno na čime se oni zasnivaju..........za početak......

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Koliko znam hrićanstvo je religija a pravoslavlje deo nje...............dakle pravoslavac si a opet i nisi jer priznaješ sve vere............nemoj se naći uvređen ali mozeš li mi objasniti pojam pravoslavlja ili hrišćanstva....sve jedno na čime se oni zasnivaju..........za početak......
sto bih bio uvredjen? nesto je mene uvrediti, vera i religija su za mene dve odvojene stvari, pa sta ako priznajem i druge vere? sta ja sad treba da idem i da hapsim druge ne istomisljenike i da ih razapinjem i palim na lomaci? :dtyste: ili mozda da idem okolo i da ih osudjujem i ja da ih sudim da ce da idu ne znam gde u pakao ili gde vec? zasnivaju se na isusu hristu kao spasiocu koji je sebe zrtvovao da bi nama bilo oprosteno, to sto ja imam svoje misljenje je nesto drugo
Isabeleta je rekla sta sam mislio da kazem, sto da ne priznam nesto sto propoveda mir i ljubav? pa ljubav je valjda od boga

Znači, ti si mnogovjerac?! A kako se zove ustav te vjere?
boki71-albums-smajli-2-picture2561t-sretan.gif

zove se verujte u sta hocete :blum3:

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Niko netrazi od tebe da se tako ponašaš i hvala Gospodu Bogu na tome ali nemaš pravo da stvari koje su bliske Gospodu nazivaš glupostima,jer neko je to davno postavio kao ispravnu stvar i ko si ti u svoj svojoj malenkosti da polemišeš o tome.
Ako si vernik a kažeš da jesi..... .širi propoved i ljubav Gospoidnju na druge.......... pokaži im blagost. Gospodnju ljubav............i naćićeš na sve odgovore koje tražiš........

МОЛИТВА У СВАКО ДОБА

Христе Боже, коме се у свако време и свакога часа клањају и кога славе и на небу и на земљи, дуготрпељиви, многомилостиви, многосажаљиви, који праведнике љубиш, а грешнике милујеш и све зовеш спасењу обећањем будућих добара. Ти, Господе, прими и маше у овај час молитве и управи живот наш заповестима Твојим, душе наше освети, тела очисти, расуђивања исправи, мисли разбистри и избави нас од сваке жалости, зла и бола; огради нас светим Твојим анђелима, да њиховим мноштвом чувани и вођени стигнемо до јединства вере и
познања и неприступне Твоје славе, јер си благословен у векове векова. Амин.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
cekaj kako ja nemam pravo? ja imam pravo da radim sta hocu kao slobodna osoba, ja mogu da se opasem eksplozivom i da raznesem sebe u centru grada ako ja to hocu, to je moje pravo, sad druga je stvar posledica i odgovornost
a cek sekund, ko je postavio i sta je postavio kao ispravnu stvar? to sto sam ja rekao glupost za tvoj post je moja greska i ja sam to rekao, nije greska zato sto sam rekao da je glupost nego zato sto sam ga komentarisao, a post je nepravedan, znaci sad ja ili neki drugi vernik koji se ne slaze sa tobom ili nekim drugim vernikom ili kao nap ja koji se ne slaze i sa nekim bibliskim pricama, sta ja sad kao ne volim boga ili mi sad ne volimo boga a drugi koji veruju u sve to oni ga kao vole? imamo mnogo vernika koji se plase da kazu da se neslazu sa nekim pricama, oni iz straha veruju u sve sto pise, zato sto misle da ce da bogohule ili da ce da idu ne znam u pakao ili gde vec, mene ne interesuje ni raj ni vecni zivot, i da nema tih stvari ja bi opet bio na strani na kojoj sam sad, a da li bi bila velika vecina vernika?
ja ne trazim nikakve odgovore zato sto ne postavljam nikakva pitanja, ja nemam potrebe za tim, ja sam to davno shvatio da je besmisleno postavljati pitanja u vezi boga, sve sto me interesuje saznacu kad jednog dana umrem

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Samo bi bolesna i nezrela osoba sebi opasala eksploziv oko pasa i raznela sebe u centru grada to je bogohuljenje jer ko si ti da oduzimaš sebi i drugima život .Neke stvari ni metaforički nisu na mestu .To što ti kažeš neliči na Hrišćanina.........Tvoja nezrelost kao vernika polako pokazuje pravo lice.............

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemoj sad da menjas temu i da pricas o necemu sto nema veze sa onim sto sam ja rekao, ja sam rekao da svako ima pravo da radi sta hoce, sad da li je to bolesno ili nije ili da li je bogohuljenje ili nije to je nesto drugo, ja sam samo naveo primer koji mozda jeste grub ali ja sa razlogom grub, zato sto tih prava nema, kakva prava ti imas kao slobodna osoba? pa sva prava ali odgovaras za posledice i dela

Natrag