Pravoslavlje

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo upozoravam te da treba da držiš svih 10 Božijih Zapovesti a ne samo 8. Zašto ne držiš svih 10? :). Znaš li da ako to svesno kršiš da gubiš spasenje?

Dovoljno je držati samo dvije, evo:

Mt 22,37-40: A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci."

A s obrirom da si ti izuzetno zao čovjek, ti "bližnje" mrziš, i zato pedere nagovaraš i sokoliš da ustraju u svome zlu i svome grijehu i tako završe u paklu.

Da si ti dobar čovjek, i da ljubiš svoje bližnje i želiš im spasenje, ti bi im stalno ovo ponavljao:

1 Sol 5,14: Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!

1 Kor 6,9: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici,

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dovoljno je držati samo dvije

Nisam ni mislio da ulazim u polemiku oko zapovesti već da pokažem da tvoj savet koji si mi dao ništa ne doprinosi. Jer kao što si ti sada pokazao da nisi spreman na promenu i pored mog upozorenja tako ne vredi ni njima trubiti jer će isto kao i ti da se brane i čak šta više to će kao i tebi stvoriti još više nezadovoljstva tj.odbojnosti.

E zato kao što vidiš, tvoj savet ne treba poslušati. Ništa ne dobijamo "opomenama" jer svako želi biti ono što želi. Nego kao što rekoh pravi pristup je život po volji Božijoj i to je sasvim dovoljno. Ići na ulice i kritikovati nekoga što je gej ili što ne drži svih 10 zapovesti nema svrhu već samo posvećen život koji svedoči za veru koju ispovedamo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nego kao što rekoh pravi pristup je život po volji Božijoj i to je sasvim dovoljno.

A život po volji Božjoj nije sigurno vaše pedersko paradiranje ulicama. Dapače, to vam je ponašanje po đavlijoj volji, pa vas je zato Bog i spalio u Sodomi. A i po ljudskoj mjeri gledano, te ulice većinski pripadaju nepederima, što znači da vam treba zabraniti da maltretirate normalne ljude. Vama je, kao bolesnim ljudima, mjesto u ludnicama, i trebao bi biti zahvalan što bi se tamo liječili na naš trošak.

I ja ću nastaviti ponavljati. Ti si Jovane izuzetno zao čovjek, jer da imaš ljubavi prema bližnjima pedere bi opominjao i nagovarao da se ostave grijeha i tako spase, umjesto što ih sokoliš i nagovaraš da ustraju u svome zlu i svome grijehu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pedere samo ali ne i tebe, to nikako. Ti imaš ekskluzivno pravo na kršenje zakona ali oni ne.

Nije riječ o zakonu, nego o tvojoj mržnji i zloći. Jer, jer da imaš ljubavi prema bližnjima pedere bi opominjao i nagovarao da se ostave grijeha i tako spase, umjesto što ih sokoliš i nagovaraš da ustraju u svome zlu i svome grijehu.

Vidi što Kristova Crkva čini i što od nas kršćana traži da činimo.

1 Sol 5,14: Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!

1 Kor 6,9: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici,

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isto njima kao i tebi, neću da popujem. Ko je tebe ili mene pozvao da popujemo bilo kome? Evo ja tebe kao prekršioca zakona nemam pravo kritikovati na način na koji ti kritikuješ ove druge.

Tvoj pristup je pogrešan. Ali to neću dalje pominjati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ko je tebe ili mene pozvao da popujemo bilo kome?

Kristova crkva, sveti Pavao, pogledaj i pročitaj:

Ali, kako si ti izuzetno zao čovjek, ti pedere sokoliš i nagovaraš da ustraju u svome zlu i u svome grijehe.

P.S. Primjetio sam da većina vas subotara, pa i na ovom forumu, ima neizmjernu mržnju prema svima drugima, a pogotovo prema nama katolicima koje nazivate "kurvinim sinovima". Evo ti si sada primjer kako iz mržnje prema ljudima podržavaš pedere u njihovom grijehu i tako im pomažeš da dožive sudbinu onih koje je Bog spalio u Sodomi. Zašto ste ovakvi? Nisu li ovo posljedice koje imate jer slijedite 'proročicu' bogohulnicu i pijanduru Ellen White?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne ovo je opsesija, što ti zagovoraš. I to se odnosi samo na crkvu a ne na svet. Mi to u crkvi treba da ispravljamo neuredne vernike a ne na ulicama one koji nisu deo crkve. To smo već govorili ne vraćam se više na to.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Skonost postoji jer kako objašnjavaš činjenicu da gej osobe odrastaju sa heteroseksulcima? Jednostavno to se ne uči.

Alo Jovane! SKLONOST ne znaci da se RADJAS GEJ, vec da imas PREDISPOZICIJE da to postanes!

Svi mi imamo predispozicije da postanemo takvi zbog "palog tela" ali se ne radjamo takvi!

Ovo i biblija uci! Mi mamo te predispozicije ali se kontrolisanjem uticaja okoline one mogu preduprediti!

Isto je i sa GEJ sklonostima i sa svim ostalim gresima!

Pa o tome govorimo... Ne postoji sklonost koja se ne može menjati...

Ti bre pojma nemas sta pricas!

Govoris o SKLONOSTI a to je PREDISPOZICIJA! Svi smo mi skloni ka grehu! Naravno da se to moze kontrolisati!

Zato sam rekao da se GEJ POSTAJE UTICAJEM SREDINE! To se aktivira spolja!

Ali ako se neko RODI GEJ, to vise nije SKLONOST! On se takav rodio i to je BOLEST! To je nemoguce kontrolisati, jer je u pitanju hemija u telu! Mora da ide kod lekara, da menja pol, jer je u pitanju fizicki problem!

Ovo drugo, se ne desava u 0,01% osoba! Zato doktori kazu da se GEJ NE RADJA, ON SE POSTAJE!

I Pavle kaze da se GEJ POSTAJE, citirao sam ti stih, pa sad hoces li reci da i Biblija izmislja???

odatle o ovakvo nerazumevanje kako Bog deluje. Bog je taj koji menja čoveka i nepostoji sklonst koju On ne može promeniti.

Ko je rekao da ne moze da se promeni?

Covece, ne moze da se promeni BOLESNA OSOBA - jer je u pitanju hemija, hormoni i psihicki problemi! Ali moze da se promeni OSOBA TOME SKLONA! Jer sklonost je PREDISPOZICIJA ka necemu, koja se aktivira pod uticajem sredine!

To ne znaci da je SKLONA OSOBA AUTOMATSKI - GEJ!

Slicno je kada kazemo da je neko SKLON KARCINOMU, to ne znaci da je VEC BOLESTAN, nego da moze dobiti tu bolest ako se ne pridrzava zdravstvenih saveta! ON SE NE RADJA BOLESTAN!

TAKO SE NI GEJ NE RADJA!

Ti ne shvatas razliku izmedju SKLONOSTI I URODJENOSTI!

Tako i osobe koje imaju homoseksualne sklonosti mogu biti promenjeni. To je delo Duha Svetoga.

Ko je rekao da osobe koje imaju homoseksualne SKLONOSTI ne mogu biti promenjene?

Onaj koji KOJI IMA SKLONOSTI, poseduje PREDISPOZICIJE da to postane u toku zivota, a onaj koji se takav rodi, taj nema sklonost, taj ima URODJENOST! Kod URODJENOSTI je hemija u pitanju, to je problem u mozgu, sa hormonima. Taj ne moze da se kontrolise, jer se ne radi o duhovnom vec o fizickom problemu!

Ti si pricao o osobama KOJE SE TAKVE RADJAJU! To nije SKLONOST vec fizicki problem - BOLEST!

Tu moze da pomogne lekar eventualno, ali ne evandjelje, osim ako sam Bog ne ucini CUDO IZLECENJA!

Velika je razlika! A ti ovu razliku ne razumes! Gadjas se terminima, lupetas gluposti ne poznajuci i ne uvazavajuci medicinu!

Poslednja izmena:
Natrag