Većinu vremena provode sa heteroseksualcima. Ogromnu većinu. Tako da homoseksualnost jeste prirodni poriv(naravno iskrivljen ali prirodni)
Da li si ti doktor? Medicina kaze da se homoseksualnost u 99% slucajeva uci, i da se GEJ NE RADJA!
Kako ti mozes da pricas protiv medicine? Nemas iskustva sa GEJ osobama, zato molim te nemoj da lupets ovde!
Itekako je potrebno da se menjaju..kao što se svi moramo menjati. Ni ti što nisi recimo sklon gej ličnosti ali zato recimo voliš psovati(ne mislim ti kao ti nego upšteno) trebaš se menjati
Ajde molim te ne lupetaj!
Psovanje nije bolest, psovanje se UCI. A mi ovde govorimo o nekome ko se rodio bolestan! To je slicno kleptomaniji, osoba ima poriv da krade, i to je bolest, to je hemija u mozgu, ti ne mozes od takve osobe zahtevati da ona svesno promeni svoj nagon! Osim ako je ona to NAUCILA DA RADI!
Ista stvar i ovde. I kleptoman može da se menja ako želi i to mu je iskušenje. Ali jednostavno on ima takvo iskušenje kao što ti i ja imamo naše...svako od nas treba da se izbori sa svojim.
Ne moze klepotoman da se menja! To je opsesivno kompulzivni poremecaj. Ti o medicini ne znas nista. Kleptoman ne moze da kontrolise svoj nagon, niti ijedna osoba sa opsesivno kompulzivnim poremecajem! To nije nesto svesno, to je poriv koji osoba ne moze da kontrolise!
Da bi se to izlecilo, potrebne su godine, pomoc psihologa i posebni tretmani! U 99% slucajeva nije zilecivo! A isti je slucaj i ovde!
Mozda i nisam dao pravi primer za tebe, posto ti ne razumes psihicke poremecaje. Uzmi za primer nekoga sa sizofrenijom, takva osoba ne moze sebi da pomogne, ne moze ni Bog da mu pomogne osim da ucini cudo izlecenja!
Mire, ja sam ti već govorio da živimo u svetu greha i da je naša priroda iskrivljena u svom
Ti ne znas ni sta znaci "pala priroda" i nisi kompetentan o tome da govoris!
Jovane, "pala priroda" je termin u bibliji koji oznacava "slabost tela" koje trazi zadovoljenje u bilo kom obliku. Da li je to hrana, voda, sex.. Posto vise nije savrseno, te prirodne potrebe tela su prenaglasene u odnosu na duhovne, pa se telo sa duhom bori da zadovolji tu potrebu.
Zbog slabog tela, covek podlegne i udovoljava telu vise nego duhu! O tome govori Pavle! Znaci postoji nesklad u organizmu coveka! Duh se bori sa telom, a telo na kraju nadvlada!
To je posledica greha!
Ovo ne znaci da se neko RADJA KAO GEJ! To znaci da osobu moze povuci telo da to cini! A to nije dokaz da se on takav rodio, vec zbog uticaja sredine i okoline telo dobija podsticaj da to trazi!
Tako se radja greh, tj. uticajem sredine se radja! Covek koji se kloni iskusenja i pazi na uticaje sredine, tesko da moze ovome podleci!
Znaci, to sto ti govoris, je nesto CEMU SMO SVI SKLONI! SVI SMO SKLONI GREHU! I SVI SMO SKLONI DA POSTANEMO GEJ!
Ti ne shvatas da se "sklonosti" mogu kontrolisati a bolest se ne moze kontrolisati!
Na primer sve zene su "sklone" da postanu lezbejke. Jednostavno to im je u prirodi, jer su neznije, prisnije i saosecajnije jedna prema drugoj nego muskarci! One zato imaju vecu sklonost ka homoseksualnosti!
To ne znaci da ce ona ikada postati lezbejka! Podsticaj da se sklonost ispolji je okolina!
I zato sam i rekao da se HOMOSEKSUALNOST UCI! OSOBA SE TAKVA NE RADJA!
GRESNA PRIRODA JE JOVANE SAMO "PREDISPOZICIJA", TO JE SKLONOST, KOJA NE MORA DA SE ISPOLJI!
Ti koristis rec "sklonost" ili "gresna priroda" a ne znas sta te reci znace! To ne znaci da se "ti radjas takav", vec da imas PREDISPOZICIJE DA TO POSTANES!
imamo mogućnost da se izdignemo iznad naše prirode. I to jeste sila Božija
Ti opet ne razumes sta je
"pala priroda"! To je termin u bibliji koji oznacava
"slabost tela"! Isus kaze
"duh je srcan ali je telo slabo"!
To su Jovane
PREDISPOZICIJE!
Svi smo skloni grehu - zbog oslabljenog tela, ali to ne znaci da cemo svi podleci prohtevima tela!
Covek koji se uklanja iz negativne sredine, koji kontrolise svoje misli i navike, ne moze podleci!
Isto tako, ne radja se nijedan covek kao gej! ON POSTAJE GEJ UTICAJEM SREDINE, KOJA JE OKIDAC DA SE TA SKLONOST ISPOLJI! (osim ako nije u pitanju fizicka bolest).
Shvatas li ti da si suprotan i bibliji i medicini?