Pravoslavlje

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gore ti je odgovor...pošto niko nije uticao od njhovih domašnjih sa kojima provodi vreme, odakle mu sklonost? Od prirode.

Zašto ih je Bog spalio u Sodomi ako je za sve priroda kriva? Zar ti zaista misliš da je Bog isfrustrirani luđak koji ne zna što će pa se na prirodi iskaljuje? :)

I daj da čujemo, kakav stav o pederluku ima tvoja subotarska sekta. Ima li ga uopće, je li ovakav kao tvoj ili je nekakav drugačiji?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne samo fizički već i pravno, nikoga ne ugrožava. A kada je tako to je osnovni preduslov da se ona odobri.

Znaci predskolskoj deci po zakonu mozes da pustas seks na TV-u? Mozes i da ih na ulici poducavas seksu i ucis kako je normalno da se cike ljube jedni s drugima? To nije zlostavljanje dece? Takodje mozes se skidati golisav i setati ulicom pred njima, to nije zabranjeno?

Po kojem to zakonu? Gde pise da je ovo dozvoljeno raditi deci, navedi?

Ajde vec jednom odgovori na moja pitanja??? Ocekujem odgovor na sva ova pitanja!?

Kako ih uči sredina u kojoj provode ceo svoj život a ona je heteroseksualna?

Sredina nije uvek heteroseksualna! A ni drustvo, deca se uce upravo na nacin o kojem ovde i pricamo! Na njih uticu mediji internet i ulica, tj. na njihove stavove i formiranje licnosti!

Gore ti je odgovor...pošto niko nije uticao od njhovih domašnjih sa kojima provodi vreme, odakle mu sklonost? Od prirode

Na svakog LGBT koga poznajem je uticao neki GEJ! Apsolutno! Iskvarilo ih je drustvo! Nisu se takvi rodili!

Ne mozes ti sa mnom o tome!

Ne, nego to je potvrda da postoji greh na svetu, i da izvitoperenja su posledica tog poretka.

Jovane, ti si ovde rekao da se "oni sa tom sklonoscu radjaju"!

Ako se takvi radjaju, i priroda im je takva, nije posteno da tu osobu onda teras da se promeni ili da ga zbog toga osudjujes! Jos je gore da ga zbog toga ubijes!

Nemas prava da zahtevas od njega promenu i da ide protiv vlastite prirode, to je zlocin, jer taj covek ima medicinski problem, a taj problem je u glavi!

Upravo je to i poenta! Oni zato i navode da su se "takvi rodili", da ne bi mogli da zahtevate od njih promenu! Da ih ne bi prisiljavali i osudjivali!

Znaci, Bog je zlotvor sto je ubijao homoseksualce samo zato sto su se takvi "rodili" - sa defektom!

No, svaki od njih ima mogućnost da pobedi tu sklonost uz Božiju pomoć.

Kako mozes terati nekoga ko se rodio "bolestan", tj. zarobljen u muskom telu, da se "menja"? Pa to bi bilo nasilje!

To je kao da zahtevas od mentalno obolelog coveka sa sizofrenijom da postane normalan! I ako nece, onda ga osudis i ubijes!

Kakav Isus Hristos? Pa gde si ti video da Isus pomaze sizofrenoj osobi da postane normalna? A ovde je to slucaj!

Drustvo, niti Bog ne bi imali prava da zahtevaju promenu od bolesnog coveka! Niti da takvog coveka ubijaju zato sto se "rodio bolestan"! On je neuracunljiv i ne bi bio u stanju da se promeni!

S druge strane, biblija ovo naziva GREHOM, i to se odnosi na MORALNI PRESTUP - na SVESTAN PRESTUP, pa svakako to ne posmatra kao BOLEST!

Ti nemas pojma o cemu pricas!
Nemoj da moram da vadim bibliju!

Pavle kaze da su se - "muskarci u svojoj pohoti ostavili prirodnog upotrebljavanja zenskog tela i okrenuli se pohotom jedan na drugoga, a isto tako i zene u svojoj strasti prirodno opstenje su zamenile za neprirodno.. Tako zene sa zenama cinjahu sram i muskarci sa muskarcima!" (parafraziram).

Dakle Jovane, biblija na to ne gleda kao na BOLEST (da su se oni takvi rodili), vec upravo suprotno - na to gleda kao na NAMERAN PRESTUP koji je vodjen STRASTIMA! Oni su to POSTALI prema tekstu!

Zato je Bog sodomu i gomoru s pravom unistio! Ne bi mogao to da ucini, da su se "takvi rodili", jer ti ljudi onda ne bi imali krivicu i ne bi mogli biti kaznjeni!

Lupetas ovde gluposti!

Kao sto "kleptoman" ne moze biti kriv sto krade jer je bolestan, tako ni homoseksualac ne bi mogao da se menja! Suludo bi bilo zahtevati od takvog, i to pricom o nekakvoj "gresnoj prirodi" da se menja! On to ne moze ni da hoce! Niti je to nesto sto se moze promeniti uticajem Hristovog evandjelja, ako se bolestan rodio! Ja znam sta ces ti pokusati ovde!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
daj da čujemo, kakav stav o pederluku ima tvoja subotarska sekta. Ima li ga uopće, je li ovakav kao tvoj ili je nekakav drugačiji

Sigurno ne ovakav! On sramoti svoju crkvu ovakvom pricom!

Oni promenu pola mozda i smatraju dozvoljenom kada je rec o fizickom problemu (to je opravdano), ali svakako ne smatraju homoseksualnost bolescu! To je nameran greh - svestan!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sredina nije uvek heteroseksualna! A ni drustvo, deca se uce upravo na nacin o kojem ovde i pricamo! Na njih uticu mediji internet i ulica, tj. na njihove stavove i formiranje licnosti!

Većinu vremena provode sa heteroseksualcima. Ogromnu većinu. Tako da homoseksualnost jeste prirodni poriv(naravno iskrivljen ali prirodni)

Ako se takvi radjaju, i priroda im je takva, nije posteno da tu osobu onda teras da se promeni

Itekako je potrebno da se menjaju..kao što se svi moramo menjati. Ni ti što nisi recimo sklon gej ličnosti ali zato recimo voliš psovati(ne mislim ti kao ti nego upšteno) trebaš se menjati. Takođe kada gajiš mržnju u srcu iako je to tebi prirodno (i jeste prirodno, jer je lakše i u skladu sa našom prirodom ali iskvarenom) isto tako moraš menjati. Samo naravno to mora biti dobrovljno i svesno da bi Duh Sveti mogao delovati.

Dakle, ovi ljudi imaju tu sklonost i ona jeste prirodna ali se moraju menajti jer oni imaju to iskušenje. Svako od nas ima svoje iskušenje, i mora se sa time izboriti.

Kao sto "kleptoman" ne moze biti kriv sto krade jer je bolestan

Ista stvar i ovde. I kleptoman može da se menja ako želi i to mu je iskušenje. Ali jednostavno on ima takvo iskušenje kao što ti i ja imamo naše...svako od nas treba da se izbori sa svojim. Mire, ja sam ti već govorio da živimo u svetu greha i da je naša priroda iskrivljena u svom ispoljavanju. Ti mi ne veruješ...isto sam ti tako govorio da je vakcina potrebna jer naš imunitet nije savršen i potrebna je podrška. Ti nekako kao da prenebregavaš činjenicu da ne živimo još u savršenom svetu i da je greh u našoj prirodi..ti negiraš to. Evo još jedan dokaz da greh utiče na našu prirodu u negativnom smislu. Tako je kada je imunitet u pitanju tako je i kada su sklonosti ka zlu i grehu u pitanju...jednostavno sklonosti jesu prirodne ali zato imamo mogućnost da se izdignemo iznad naše prirode. I to jeste sila Božija. Mire, sami mi ne možemo kontrolisati našu prirodu, i ako se ne oslonimo na silu Božiju naše prirodne sklonosti će ovladati nama. To je tako.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znaci predskolskoj deci po zakonu mozes da pustas seks na TV-u? Mozes i da ih na ulici poducavas seksu i ucis kako je normalno da se cike ljube jedni s drugima? To nije zlostavljanje dece? Takodje mozes se skidati golisav i setati ulicom pred njima, to nije zabranjeno?

Ogovorio sam već, pa se ne bih vraćao na to pitanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, ovi ljudi imaju tu sklonost i ona jeste prirodna ali se moraju menajti jer oni imaju to iskušenje. Svako od nas ima svoje iskušenje, i mora se sa time izboriti.

Pod jedan. Kad se već zalažeš za "prajd-parade pedera" na ulicama, zašto se onda ne zalažeš i za "prajd-parade lopova", koji bi uz bubnjeve na ulicama urlikali: Mi smo lopovi, mi smo lopovi?? Ili, zašto se onda ne zalažeš i za "prajd-parade psovača", koji bi također uz bubnjeve na ulicama psovali: J*bli B*ga, je*bli B*ga.

Pod dva. Hoće li ih ova njihova pederska urlikanja i orgijanja na ulicama izliječiti i osloboditi od ove njihove nastranosti i grijeha? Naravno da neće, dapače još će dublje u svome zlu i grijehu potonuti.

P.S. S obzirom da i ti znaš da "prajd-parade pedera" pedere neće izliječiti i od grijeha osloboditi, nego još dublje u zlo gurnuti, a ti ih svejedno opravdavaš i zagovaraš, to znači da si ti izuzetno zao čovjek. Da je tebi stalo da spasenja drugih ljudi, ti bi ih upzoravao i pred oči bi im stavljao primjer Sodome, kako to apostoli upozoravaju kršćane. Međutim, tebi je očito u interesu da ti ljudi propadnu i da završe kao oni u Sodomi. Ali, znaj, bolje neće završiti nitko od vas koji ste ih sokolili da se tako ponašaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Većinu vremena provode sa heteroseksualcima. Ogromnu većinu. Tako da homoseksualnost jeste prirodni poriv(naravno iskrivljen ali prirodni)

Da li si ti doktor? Medicina kaze da se homoseksualnost u 99% slucajeva uci, i da se GEJ NE RADJA!

Kako ti mozes da pricas protiv medicine? Nemas iskustva sa GEJ osobama, zato molim te nemoj da lupets ovde!

Itekako je potrebno da se menjaju..kao što se svi moramo menjati. Ni ti što nisi recimo sklon gej ličnosti ali zato recimo voliš psovati(ne mislim ti kao ti nego upšteno) trebaš se menjati

Ajde molim te ne lupetaj!

Psovanje nije bolest, psovanje se UCI. A mi ovde govorimo o nekome ko se rodio bolestan! To je slicno kleptomaniji, osoba ima poriv da krade, i to je bolest, to je hemija u mozgu, ti ne mozes od takve osobe zahtevati da ona svesno promeni svoj nagon! Osim ako je ona to NAUCILA DA RADI!

Ista stvar i ovde. I kleptoman može da se menja ako želi i to mu je iskušenje. Ali jednostavno on ima takvo iskušenje kao što ti i ja imamo naše...svako od nas treba da se izbori sa svojim.

Ne moze klepotoman da se menja! To je opsesivno kompulzivni poremecaj. Ti o medicini ne znas nista. Kleptoman ne moze da kontrolise svoj nagon, niti ijedna osoba sa opsesivno kompulzivnim poremecajem! To nije nesto svesno, to je poriv koji osoba ne moze da kontrolise!

Da bi se to izlecilo, potrebne su godine, pomoc psihologa i posebni tretmani! U 99% slucajeva nije zilecivo! A isti je slucaj i ovde!

Mozda i nisam dao pravi primer za tebe, posto ti ne razumes psihicke poremecaje. Uzmi za primer nekoga sa sizofrenijom, takva osoba ne moze sebi da pomogne, ne moze ni Bog da mu pomogne osim da ucini cudo izlecenja!

Mire, ja sam ti već govorio da živimo u svetu greha i da je naša priroda iskrivljena u svom

Ti ne znas ni sta znaci "pala priroda" i nisi kompetentan o tome da govoris!

Jovane, "pala priroda" je termin u bibliji koji oznacava "slabost tela" koje trazi zadovoljenje u bilo kom obliku. Da li je to hrana, voda, sex.. Posto vise nije savrseno, te prirodne potrebe tela su prenaglasene u odnosu na duhovne, pa se telo sa duhom bori da zadovolji tu potrebu.

Zbog slabog tela, covek podlegne i udovoljava telu vise nego duhu! O tome govori Pavle! Znaci postoji nesklad u organizmu coveka! Duh se bori sa telom, a telo na kraju nadvlada!

To je posledica greha!

Ovo ne znaci da se neko RADJA KAO GEJ! To znaci da osobu moze povuci telo da to cini! A to nije dokaz da se on takav rodio, vec zbog uticaja sredine i okoline telo dobija podsticaj da to trazi!

Tako se radja greh, tj. uticajem sredine se radja! Covek koji se kloni iskusenja i pazi na uticaje sredine, tesko da moze ovome podleci!

Znaci, to sto ti govoris, je nesto CEMU SMO SVI SKLONI! SVI SMO SKLONI GREHU! I SVI SMO SKLONI DA POSTANEMO GEJ!

Ti ne shvatas da se "sklonosti" mogu kontrolisati a bolest se ne moze kontrolisati!

Na primer sve zene su "sklone" da postanu lezbejke. Jednostavno to im je u prirodi, jer su neznije, prisnije i saosecajnije jedna prema drugoj nego muskarci! One zato imaju vecu sklonost ka homoseksualnosti!

To ne znaci da ce ona ikada postati lezbejka! Podsticaj da se sklonost ispolji je okolina!

I zato sam i rekao da se HOMOSEKSUALNOST UCI! OSOBA SE TAKVA NE RADJA!

GRESNA PRIRODA JE JOVANE SAMO "PREDISPOZICIJA", TO JE SKLONOST, KOJA NE MORA DA SE ISPOLJI!

Ti koristis rec "sklonost" ili "gresna priroda" a ne znas sta te reci znace! To ne znaci da se "ti radjas takav", vec da imas PREDISPOZICIJE DA TO POSTANES!

imamo mogućnost da se izdignemo iznad naše prirode. I to jeste sila Božija

Ti opet ne razumes sta je "pala priroda"! To je termin u bibliji koji oznacava "slabost tela"! Isus kaze "duh je srcan ali je telo slabo"!

To su Jovane PREDISPOZICIJE!
Svi smo skloni grehu - zbog oslabljenog tela, ali to ne znaci da cemo svi podleci prohtevima tela!

Covek koji se uklanja iz negativne sredine, koji kontrolise svoje misli i navike, ne moze podleci!

Isto tako, ne radja se nijedan covek kao gej! ON POSTAJE GEJ UTICAJEM SREDINE, KOJA JE OKIDAC DA SE TA SKLONOST ISPOLJI! (osim ako nije u pitanju fizicka bolest).

Shvatas li ti da si suprotan i bibliji i medicini?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je slicno kleptomaniji, osoba ima poriv da krade, i to je bolest, to je hemija u mozgu, ti ne mozes od takve osobe zahtevati da ona svesno promeni svoj nagon! Osim ako je ona to NAUCILA DA RADI!

Pa o tome govorimo...ti očigledno ne znaš šta znači nanovorođenje..čak ni teoretski. Ne postoji sklonost koja se ne može menjati...Mire ti razmišljaš potpuno telesno odatle o ovakvo nerazumevanje kako Bog deluje. Bog je taj koji menja čoveka i nepostoji sklonst koju On ne može promeniti. Zato i tražimo od Njega da nas menja i da Duh Sveti deluje.

Tako i osobe koje imaju homoseksualne sklonosti mogu biti promenjeni. To je delo Duha Svetoga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato i tražimo od Njega da nas menja i da Duh Sveti deluje.

Tako i osobe koje imaju homoseksualne sklonosti mogu biti promenjeni. To je delo Duha Svetoga.

Dobri ljudi upozoravaju pedere na njihov grijeh, i mole Duha Svetog da ih oslobodi te neurednosti. A zli ljudi, kao ti, nagovaraju ih da "paradiraju" i pokazuju ponos svoje neurednosti, sokoleći ih - vaš pederluk je vaše ljudsko pravo. Jovane, izuzetno si podal i zao.

P.S. I daj da čujemo, kakav stav o pederluku ima tvoja subotarska sekta. Ima li ga uopće, je li ovakav kao tvoj ili je nekakav drugačiji?

Natrag