Pravoslavlje

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nenamernih neistina tu i tamo ima. Ali nista zbog cega bi trebalo da se ti ili adventisti uznemirite.. Pogotovo u vezi EGW koja ne bi trebala da vam je uopste bitna. Medjutim vama je iz nekog nerazumljivog razloga ona "sve i sja". Slap je i ranije pisao o EGW pa me nikad nije uznemirilo kad je pisao protiv nje dok sam bio adventista. Vise me je uznemirilo ono sto Taramana pise nego Slap. Suvise ozbiljno shvatas i ovaj forum i ljude na njemu, i smatras ga svojom propovedaonicom. Zato i imas problem..

Slap vas je bas pogodio u zivac, dokazuje vam da ste idolopoklonici EGW. Da niste ne bi je ovoliko branili. To bi bilo kao da ja fanaticno branim nekog crkvenog oca? Pa bas me briga za crkvenog oca, nije moja vera na njemu osnovana vec na Hristu!

Adventisti braneci Adventizam i biblijsko ucenje koje poseduju - brane i Ellen White, jer je ona to ucenje iznosila, i jos vise kroz nju je govorio Gospod.
Njeni spisi uz bibliju predstavljaju takodje Bozju rec.

Nije Ellen White sve i sva, vec je sve i svo Bog i njegova istina, a Bozja istina se brani, kao i onaj koji je iznosi, pa bila to Ellen White, ili da je kojim slucajem onaj beskucnik u kesama koji je skoro umro od zime.

Samo jedno pitanje.

Zasto je medvedica izasla iz sume i poklala cetrdeset i dvoje dece u 2 knjizi o carevima 2 glavi?

Da vidimo sta biblijski izvestaj kaze:

"Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, izidoše mala djeca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: hodi, ćelo! hodi, ćelo!
A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izidoše dvije medvjedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje djece" ( 2 o carevima 2. 23 - 24 )

Da li Bogu ovde i u drugim slucajevima nije bila bitna cast i Bozanski autoritet njegovih vesnika i proroka?

Bitni su moj Mire.

Coveku mozda nije bitno, ali Bogu jeste, i napad na njegove vesnike i proroke se kod njega tretira kao veliki gre i hula, i napad na njega samog.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti braneci Adventizam i biblijsko ucenje koje poseduju - brane i Ellen White, jer je ona to ucenje iznosila, i jos vise kroz nju je govorio Gospod.

Tako je. Zato akademik Miloš Bogdanović naučava da Ellen White zaslužuje klanjanje, baš kao Bog. :)

Nije Ellen White sve i sva, vec je sve i svo Bog i njegova istina,

Vama adventistima je "sve i sva" ipak Ellen White, a ne Bog. Vi adventisti sedmog dana bi mogli postojati i bez Boga, ali bez Ellen White nikako. Naime, "Adventizam sedmog dana i svjedočanstva Ellen White zajedno stoje ili zajedno padaju",

Da li Bogu ovde i u drugim slucajevima nije bila bitna cast i Bozanski autoritet njegovih vesnika i proroka?

Božji proroci su božji, a Ellen White je bogohulnica. To ti je i tripo priznao. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dakle nije više dovoljno da se neka religija zove pravoslavna, nego mora biti srpska ili crnogorska.

A onda jedni druge popljuvavaju i mrze, jer oni su pravoslavci ali nisu dovoljno dobri.

Samo da ne zarate, ali bojim se da hoće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, sve je tako u tvojim laznim zluradim snovima.

U realnosti nista nije kako si napisao.

Nije Ellen White sve i sva, vec je sve i svo Bog i njegova istina, a Bozja istina se brani, kao i onaj koji je iznosi, pa bila to Ellen White, ili da je kojim slucajem onaj beskucnik u kesama koji je skoro umro od zime.

Samo jedno pitanje.

Zasto je medvedica izasla iz sume i poklala cetrdeset i dvoje dece u 2 knjizi o carevima 2 glavi?

Da vidimo sta biblijski izvestaj kaze:

"Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, izidoše mala djeca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: hodi, ćelo! hodi, ćelo!

A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izidoše dvije medvjedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje djece" ( 2 o carevima 2. 23 - 24 )

Bitni su moj Mire.
Coveku mozda nije bitno, ali Bogu jeste, i napad na njegove vesnike i proroke se kod njega tretira kao veliki gre i hula, i napad na njega samog.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slape nemoj se šaliti , moglo bi izići par Medveda pa štoćeš onda :)

A te mede šalje ko? Ellena? Hahahahahahahahahahahahahaha

Za slučaj da se pojave međedi, ponuditi ih medovinom...

PS. Ellen jeste bogohulnica.... ona prorok, vesnica, nije.

Čekamo mede, nije red da medovinu pijemo sami.

Hula nazvati lažnog proroka lažnim?

Ona koja je Boga prikazala kao mentalnog bolesnika, koja ga je oslikala kao nekoga ko sedi u savzvežđu Oriona, koja je razgovarala sa mrtvima i zakone koje je On ukinuo za svoje (Hrišćane) nametala, izvrčući ih i dodajući im ono što On nije rekao je lažni prorok.

Dakle. Možete svi vi do kraja vremena tvrditi da se Bog "vređa" ako se ohola smrtna žena, koju njeni sledbenici sa Njime poistovećuju, promenti činjenicu da je ona lažni prorok i bogohulnik, nećete.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da zadive sami sebe.

Ka Bijelom Polju krenula litija duga 50 KILOMETARA, najduža u Crnoj Gori (FOTO/VIDEO)

Tokom dana u ovu litiju će se uključivati i meštani svih sela i naselja koja su u planskoj ruti same litije

JUTROS u 6:30 časova krenula je litija duga 50 kilometara iz manastira Bliškove do hrama Svetih apostola Petra i Pavla u centru Bijelog Polja. Tu će će se građani i vernici priključiti molebanu i centralnoj litiji ka hramu Svetog Nikole. Tokom dana u ovu litiju će se uključivati i meštani svih sela i naselja koja su u planskoj ruti same litije.

Novosti

Natrag