Mi naime Crkvene Oce poštujemo, ali ne verujemo u njih, nego u Hrista
Tako je, recimo ja Patrijarha Pavla smatram izuzetno dobrim covekom, i ono sto je on pisao i govorio smatram porukom od Boga. Ali i on je pogresiv covek, i nisu sve njegove reci ispravne. Ne verujem dakle u njega, vec u Hrista. Tako i sto se tice ostalih crkvenih otaca..
Niko od nas nije otišao na njihove forume da im kult naziva ovakvim i onakvim, iako za to imamo sve osnove
Ja nikad nisam ni video da je neko od nas odlazio na njihove forume da ih napada! A ipak oni sebi daju za pravo to da rade. I ne samo da odlaze na nase forume, da tamo "pljuju", nego i mesta koja nisu iskljucivo vezana za Hriscanstvo, kao sto je ovo, opsedaju i namecu svoje verovanje!
U tome je razlika izmedju nas i njih, oni vrse 'religiozno nasilje'!
Mnogi pravoslavni su pisali protiv pape, čak i vladika Nikolaj, pa ja nisam bio uznemiren
A zasto bi bio uznemiren, nije problem u tome sta neko misli i ispoveda, vec nacin na koji on to prezentuje. Ako je nasrtljivac, normalno je da ce biti okarakterisan kao takav. I normalno je da ce ljudi biti uznemireni da ih neko maltretira i remeti im mir..
Postoje sajtovi koji su posebno namenjeni prozelitizmu i propovedanju, ovaj to nije!
Ja sam siguran da ti ne bio uznemiren ni da ja govorim protiv Pape, jer ja to ne bi tebi nabijao na nos. Ali ja Papu cenim..
Uznemiravalo te je Taramanino pisanje? Čovek je Sola Scriptura unitarista, i u skladu sa time bi morao i mene da nervira, ali morati i zaista nervirati su dve stvari, i nakon čitanja njegovih postova, kada se isključi njegovo heretičko verovanje, može se sa apsolutnom sigurnošću reči da je, makar i naglo, bio potpuno u pravu u vezi adventista i ostalih Milerita.
Taramana je bio napadan, govorio je bez pardona.. A argumenti su mu bili izmedju ostalog zasnovani i na malverzacijama unutar adv. crkve, i to onda coveka naravno uznemiri. Takav nacin prezentacije..
Pomislis, ili je ovaj covek pokvaren i laze, ili je zaveden, ili stvarno govori istinu?
Ipak, ako si razuman, krenuces od pretpostavke da taj covek ne izmislja, vec da ima neke informacije i proverices to..
Sto niko od njih nije bio spreman da uradi, jer bi im to onda srusilo program. Pa su ga okarakterisali kao pokvarenog.
Tako i nas smatraju pokvarenim..
Ja sam na primer Tripove i Taramanine tvrdnje sve ispitao.. Razlika izmedju ove dvojice je sto Taramana za razliku od Tripa, nije lagao i bio je iskren! Doduse tu i tamo je i on u nekim stvarim preterivao, ali generalno, vecinu stvari nije slagao.
Dok Tripo, on namerno laze! I u tome je osnovna razlika!
Ne bi mi smetalo da mi Tripo ovde na nos nabija neke grehe nase crkve, kad bi to bilo istina, ali 99% je lazi u njegovim recima, i zato ja to nikako ne mogu da svarim.. A jos je i neiskren..
Ma da je bar 50% istine u tome sto on pise, ni toliko!
Ps. Hajde da se vratimo na temu, jer kao što vidiš ceo forum su pretvorili u bojno polje.
Nazalost, tako je.. Vratimo se temi, svima je vec dosta..