Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
može se i bez takvih riječi
nisu prikladne nigdje, pogotovo u javnosti
spedy ne forsira ništa, uostalom vrijeme če pokazati tko šta i kako forsira

dali ja forsiram subotu ili vi doslovce namečete nedelju putem sile represije državnog aparata
polako
uvjeriče se svaki čovjek, imaju svi oći, razum
samo da im nebude prekasno

neka svi pročitaju četvrtu zapovijed koja počinje sa:
Sjeti se da svetkuješ dan subotnji,
pa zaključe sami da li Bog nekog tjera, prisiljava na poslušnost
ili
svakom stvorenju daje izbor vlastite volje, poslušnost ili neposlušnost

uzalud se mene trudiš proglasiti tiraninom, teroristom

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Isabeleta živnula:
"Je!
Majke, mi!
Mamice mi!
Mamicu im.
njihovu...šta? Poljubim.
Daj mi tu pivu.
LADNU!"

Opa,snajka, u zdravlje, ja ću jednu "mrzlu". I ja sam tako počeo, najpre sam ih ljubio. Sve ima svoj početak i svršetak. Ko počne ljubeći, svrši ... psujući ... hm.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Opa,snajka, u zdravlje, ja ću jednu "mrzlu". I ja sam tako počeo, najpre sam ih ljubio. Sve ima svoj početak i svršetak. Ko počne ljubeći, svrši ... psujući ... hm.

Nisam znala da ću ovim izrazom napraviti takvu pomutnju, ali, eto, sad znate kako pristojniji Zagorci "psuju", jer ima i onih koji stvarno psuju. Neki dan čujem jednog radnika, nešto mu je prijatel krivo dodao, a ovaj će njemu: ma, najlon ti vrećicu...! :lol:

Inače, onaj tvoj odgovor je sasvim ok. Suradnja mora početi, a da se probije led može jedno pivo, ili kuhano vino.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nisam znala da ću ovim izrazom napraviti takvu pomutnju, ali, eto, sad znate kako pristojniji Zagorci "psuju", jer ima i onih koji stvarno psuju. Neki dan čujem jednog radnika, nešto mu je prijatel krivo dodao, a ovaj će njemu: ma, najlon ti vrećicu...! :lol:

Inače, onaj tvoj odgovor je sasvim ok. Suradnja mora početi, a da se probije led može jedno pivo, ili kuhano vino.

Dolazio sam ja tamo u vaše krajeve i Devu Mariju oni vole da psuju i to onako sočno.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Suradnja mora početi

hm, interesantana izjava u imperativu koliko ja vidim

šta to znači ?
trojstvo , nedelja, marija, pod moraš, kršenje Božjeg Zakona obavezno za sve ljude da se sklopi ekumena
ili ??

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nije da ne psujem (ne hvalim se time), ali nije mi u navici da psujem bilo šta verski, jer zašto da psujem nešto što netko drugi poštuje. Ja više onako, "apstraktno" i nije mi ugodno čuti kad neko kreše nečije svetinje al` kad sam onomad, u zagorju čuo: "Vrag ti je.al Isusekove rajnglice!" (rajnglice = lončići) zacenio sam se od smeha.
U principu je degutantno, ali kad se stavi u originalni konteks zbivanja i vremena (što je ovde teško opisivo), ... a i gemišti su kumovali ...

Sve je u skladu s temom jer sam, zajedno sa zagorcima tada, štitio hrišćanstvo. U vinskom podrumu. .... bili smo hrabri ...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
znači po tome izabela da je i tvoj kompa kojeg toliko hvališ ti, ustvari
ili je i on sa tobom pod ruku bio u zagroju
nemogu vjerovati da ima istu priču ko ti
ne istu samo, nego identičnu
prvo priča ko jugoslaven, a sada je odjednom hrvat
??
tko nije taman
i zašto je on uvijek online kada tebe nema
priznaj sad jesi muško a praviš se žensko
ili si nekom operacijom i jedno i drugo
zbunjuješ nas :???:

tof9c2rdozp2spqkmvq.png

jesu li zagorci koji brane kršćanstvo u ovom slučaju koincidencija ili

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Obećo sam Če Gevari da te neću više jašiti a vidim da ti to fali pa čačkaš mečku u ....

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Suradnja mora početi

hm, interesantana izjava u imperativu koliko ja vidim

šta to znači ?
trojstvo , nedelja, marija, pod moraš, kršenje Božjeg Zakona obavezno za sve ljude da se sklopi ekumena
ili ??

Spedy, da si malo uljudniji svima bi nam bilo ljepše, vjeruj mi. :dtyste: Zar baš moraš biti svakom loncu poklopac?
Nisi pravoslavac, a nisi ni katolik, zašto na svaku temu guraš svoju zbrkanu "kršćansku" nauku i vrijeđaš ono što je pravoslavnima i katolicima jednako sveto: Presveto Trosjtvo, nedjelja kao dan Gospodnji, Bogorodica.

Jednom rječju, da li će suradnje između Katoličke i Pravoslavne crkve biti ili ne, tebe se ne tiče.
I razmisli malo, kad po deseti put napišeš jedno te isto, kome ti pišeš?

Ja sam katolkinja, svi drugi su pravoslavci, osim adventista ( Laodikeje i Mike) i Jehovnog svjedoka (mrsavkica). Drugi su ateisti...Kome stalno guraš spise Ivana Lukića i Elen White? Odgovori, bez vrijeđanja, ako uopće možeš odgovoriti bez agresije.

Previše je ružnih riječi već izišlo iz tvojih usta samo zato jer te pitamo, ali ti ne odgovaraš, nego se još ljutiš što te ne želimo slušati.

Sve je u skladu s temom jer sam, zajedno sa zagorcima tada, štitio hrišćanstvo. U vinskom podrumu. .... bili smo hrabri ...

Ima nešto u ćemu su Srbi i Hrvati - braća. Psovka. Nažalost i na sramotu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Spedy, da si malo uljudniji svima bi nam bilo ljepše, vjeruj mi. :dtyste: Zar baš moraš biti svakom loncu poklopac?
Nisi pravoslavac, a nisi ni katolik, zašto na svaku temu guraš svoju zbrkanu "kršćansku" nauku i vrijeđaš ono što je pravoslavnima i katolicima jednako sveto: Presveto Trosjtvo, nedjelja kao dan Gospodnji, Bogorodica.

Jednom rječju, da li će suradnje između Katoličke i Pravoslavne crkve biti ili ne, tebe se ne tiče.
I razmisli malo, kad po deseti put napišeš jedno te isto, kome ti pišeš?

Ja sam katolkinja, svi drugi su pravoslavci, osim adventista ( Laodikeje i Mike) i Jehovnog svjedoka (mrsavkica). Drugi su ateisti...Kome stalno guraš spise Ivana Lukića i Elen White? Odgovori, bez vrijeđanja, ako uopće možeš odgovoriti bez agresije.

Previše je ružnih riječi već izišlo iz tvojih usta samo zato jer te pitamo, ali ti ne odgovaraš, nego se još ljutiš što te ne želimo slušati.

Ima nešto u ćemu su Srbi i Hrvati - braća. Psovka. Nažalost i na sramotu.
E moja sestrice!ako zelis da diskutujes o istoriji taj sam!Moram da kazem da su Srbi,Hrvati,Bosanski Muslimani (Jedan narod) od tuda i jedan JEZIK!!!Slovenski narod je uvek bio najaci u staroj evropi.Vatikan-Latini nisu znali kako da ga pobede!pa su im roknuli Islam,katolike tj razdelili su Jedan narod,uglavnom otuda svako prezime kod Bosanskih muslimana pocinje na turski a zavrsava se na (IC,VIC,jedna vera)razumes?kod hrvata takodje osim dalmatinaca,zagoraca mada i kod njih ima mnogo prezimena na (IC,VIC)cak imena u hrvackoj ima dosta slovenskih.

U vreme cara Dusana srbija je bila najveca ikada u istoriji,mnogi su pokusali da je vrate danas,ali na zalost oni nisu car Dusan,mislim na danasnje politicare.

Evo ti jedan lepi istorijski video
<strong><span style="color:#0000ff;">

Kad je Srbija bila carstvo o hrvatima istorija ama bas nista ne govori!?nemoj misliti da unizavam Hrvate ali takva je istorija (MI smo jedan narod i uvek smo bili ali zapadu to nije odgovaralo jer su se uvek bojali nas Balkanaca zato su nas razdelili da bi smo se tukli izmedju sebe a ne sa njima!!)

Ali znaj niko nikad nije srbe ubijao kao (Turci janicari tj srbi,Bugari,Ustase-jezuiti,ukratko vatikan)ne kazem da si to radila ti,taman posla ali kao i u svakom narodu su postojali gadovi pa cak i kod nas srba,cetnici a jos gore Komunisti.

Ja te licno cenim,uvazavam tvoje misljenje o religiji,zamolio bih te da ne obracas paznju kada vredjaju Hrvate!voleo bih da shvatis da se to ne odnosi na tebe!a na istoriju na zalost istoriju nemozemo promeniti zar ne?

Srbi i Hrvati nisu samo braca po psovki!oni su braca po slovenskom plemenu jedan nam je Otac Slovena,a potom sinovi,plemena,nacija.Kad to shvate Bosanski Muslimani,Hrvati,Srbi nikada vise nece biti rata medju nama!nadam se da si me razumela?

Pozdrav od Gere.

P.S

Nista licno cista diskusija!!!

Poslednja izmena od urednika:
Natrag