Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Vi u Zagrebu bi rekli:"Mali tić, veliki krić!", hahaha (znam ja svašta kad oću, al` ne znam dal se piše krič ili krić)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Baš tako! :dtyste: Svašta znaš. E, jesam se nasmijala s tvojim postovima. Koliko me spedy nasekirao, toliko si me ti obradovao.

Nego da ostanemo pri temi...meni se dopala ova ideja o suradnji, bez obzira na rezultate.
U stvari, suočavamo se s istim problemima
u društvu i u crkvi. Kod nas se sada vodi "rat" zbog zdravstvenog odgoja kojeg nametnuli u škole. U jednom modulu se govori o rodnoj ideologiji, po kojoj je čovjek multiseksualo biće, može biti muško ili žensko, ono što želi, o homoeksualcima i gay brakovima kao normalnoj pojavi...itd. I sve je to došlo iz EU "kuhinje".
Crkva je u takvim slučajevima dužna dati svoj odgovor i zauzeti se za pravo roditelja vjernika da odluče o odgoju svoje djece.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Moje skromno mišljenje ja da smo daleko još od bilo kakve saradnje. Na žalost. Mislim da je još uvek prerano. Rat je bio i prošao a jaz je ostao. Kod previše ljudi na obe strane su rane još pre sveže. Smatram kako poprilično poznajem stanje "i vamo i tamo" a neću da se pravim kao da nikada ništa nije ni bilo i da zabijam glavu u pesak. Verujem da je tvoj trud u zbližavanju iskren i pošten. Cenim to i smatram ga potrebnim. Vreme leči sve rane ali ne bez muke i truda obe strane. I zbog toga je ovaj Forum dobar i potreban (između ostalog) jer promoviše mnoge vrednote, primerice toleranciju, oprost i pomirenje. Nama treba još i strpljenje. I za mene je sve to razočaravajuće jer svega će biti, samo nas više neće biti.
A šta se tiče ove problematike u Hrvatskoj: zdravstveni odgoj vs vjeronauk i crkva vs država, lično smatram da je to nepostojeći problem, bacanje prašine u oči,skretanje pozornosti sa pravih problema kao npr., vraćanje crkvene imovine i pokušaj izmene tzv., "Vatikanskog ugovora" kojim je Hrvatska kupila priznanje Vatikana `91 ali se zato obavezala na prevelika redovita novčana davanja crkvi, naravno iz državnog budžeta. Čak i sveštenici u Hrvatskoj primaju platu iz državnog budžeta i to ne malu. SDP kao omraženi komunisti u Hrvatskoj hoće sve to najpre da smanje a onda da ukinu a crkva im otvoreno daje do znanja da to neće proći bez đavla. Crkva u Hrvatskoj ima veliki utjecaj na biračko telo. bla,bla,bla, ... udavi sam sebe i da ne duljim više, zadržavam pravo da grešim ovde u svim svojim navodima a temeljio sam ih na izvadcima nedavnog službenog izveštaja Ambasadora Vukičevića i u tu svrhu prikupljenih saznanja.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nema pomiranja dok jedna strana bude uvek krivila drugu za agresiju a sebe svrstavati u zrtve, ja sam siguran da od pomirenja nece biti nista bar jos jedno 50god, znaci mi da bi se verski pomirili mora prvo da se pomirimo kao nacije posto smo bili u ratu, a to se nece desiti jos duze vreme, mi moramo da ucimo nasu decu da ne mrze druge, jer ako smo mi bili u ratu i mrzeli se izmedju sebe, to ne znaci da nasa deca sutra treba zive isto onako kako smo mi ziveli, bolje da se izrazim kako su nam nametnuli drugi da zivimo, ali tesko je zaboraviti sve te hrvacke zlocine nad srbima od jasenovca pa do oluje, jasenovac je bio pre vise od 70 godina, dan dans boli kad se neko od nas seti jasenovca, i jos kad uzmemo umesanost katolickih svestenika u jasenovcu to ce da bude veliki problem za pomirenje i jos sto se zna da je vatikan vekovima cinio zlocine nad srbima, i na to da dodamo sad oslobodjenje onih zlikovaca gotovine (zamislite osobu koja je robijala u francuskoj za razbojnistvo, da bude general) i mrakaca, 250.000 srba proteranih sa svoje zemlje i oko 1500 ubijenih za koje niko nije kriv.
tesko je sa nase strane zaboraviti sve to, ja nisam neko ko mrzi ali ne mogu da kazem da sam neki ljubitelj hrvata, i ako nemam nista protiv normalnih ljudi (hrvata) koji osudjuju to.
vidite li sad koliki je problem to pomirenje i koliko je on i politicki prisutan i istoriski, nije to samo verski

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
U jednom modulu se govori o rodnoj ideologiji, po kojoj je čovjek multiseksualo biće, može biti muško ili žensko, ono što želi, o homoeksualcima i gay brakovima kao normalnoj pojavi...itd. I sve je to došlo iz EU "kuhinje".

ma hajde, zar misliš da su ljudi toliko naivni pa neznaju čija je to kuhinja ??
sotona radi na tome da se obori sveta institucija braka, koje već i je u 99% slučaja
i ne samo to nego još gore da se homoseksualnost proglasi kao čisto neka normalna pojava,
nakon toga im još crkve dozvole posvajanje djece, i evo ti pravo malo remek djelo zla
šta če reći dijete u školi koje posvoje homoseksulaci imam dva tata
a dijete lezbijki če govoriti imam dve mama
strava, je mala riječ za to

još jednom apeliram da se promijeni naziv teme jer nije ispravan naziv katolici
treba promijeniti u rimokatolici, to je pravo ime te crkve
a ne se lukavo skrivati

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

ma hajde, zar misliš da su ljudi toliko naivni pa neznaju čija je to kuhinja ??
sotona radi na tome da se obori sveta institucija braka, koje već i je u 99% slučaja
i ne samo to nego još gore da se homoseksualnost proglasi kao čisto neka normalna pojava,
nakon toga im još crkve dozvole posvajanje djece, i evo ti pravo malo remek djelo zla
šta če reći dijete u školi koje posvoje homoseksulaci imam dva tata
a dijete lezbijki če govoriti imam dve mama
strava, je mala riječ za to

Uopće ne čitaš što je napisano, samo napadaš.
Znam ja da si veliki protivnik homoseksualaca i gay brakova, eto, u ovom slučaju se podudaraš s naukom Katoličke i Pravoslavne crkve, pa možeš biti suradnik.

još jednom apeliram da se promijeni naziv teme jer nije ispravan naziv katolici
treba promijeniti u rimokatolici, to je pravo ime te crkve
a ne se lukavo skrivati

Budi bez brige, ako Papa promijeni naziv, promijenit će se.
:)

@taman, odgovorit ću ti.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da ti probam objasniti, neke stvari
homoseksualnost je opsjednuče uma od strane sotone i njegovih zlih anđela
i to se vrlo lako može izliječiti, naravno ako čovjek homosekusalac to želi
dakle Krist ima snagu, kojom se vrlo lako može izboriti da otjerati svaki zloduh, samo to nejde na silu nego uz suglasnost čovjeka
dakle, protiv homoseksualaca ja nemam ništa, oni ne shvačaju o čemu se zapravo radi, jednostavno nisu svjesni svog stanja
istina da se ne slažem da oni javno paradiraju, traže neka svoja prava i da sam protiv brakova takvih osoba
ali gospodo, ljudi, pa tko smo mi da ih mrzimo ili da se sablažnjavo o njih
jer Krist je umro i za njih, dao je svoj život za svakog čovjeka i oni kao takvi su Božja Djeca
jesam za to da se i njih uputi na proučavanje Biblije, da čuju rijeć Evanđelja,
pomozimo i njima, uputimo ih u ruke Kristu da ih oslobodi, da i oni budu spašeni

ma može se papa skrivati iza naziva katolici, to mu je sve

ti pokaži gdje, kako, čime ja mrzim homoseksualce
nemoj opet krivo i lažno me optuživati, kao i uvijek dosada
dok čete se vi ko fol zauzimati za homoseksualce, trudičete se svim silama gurnuti ih još dublje u propast grijeha. , kako ?
pa preko nedelje, marije, trojstva i ostalog oružja kojim se borite protiv cijelog čovječanstva
sve čete učiniti samo da i oni slučajno nebi nekako doznali istinu koja spašava, prihvatili je i preobratili se
e pa znajte da ima Jedan koji je jači od svih laži
ime mu je Put Istina Život

probaj ne izletavati izjavom, jer činiš to prečesto

ako možeš shvati
Isus je spasitelj svih ljudi, sve bolesti liječi, svima nesebično pomaže,sve ljude pomiruje s Bogom

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ВУК МАНДУШИЋ

Бјеше ми се снаха помамила,
без путах је ништа одржати!
Отвара' јој књиге на пророке;
неки каже: На сугреб је стала,
неки каже: Сплеле је мађије.
Свуд је води по манастирима
и чита' јој масла и бденија;
куми врага у све манастире
да остави снаху Анђелију,
куми врага-ништа не помаже!
Те ја узми троструку канџију,
ужени јој у месо кошуљу:
враг утече некуд без обзира,
а оздрави снаха Анђелија.
:roll:

Njegoš

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy: ma može se papa skrivati iza naziva katolici, to mu je sve

Znam ja, ti bi htio biti veći katolik od Pape, ali neće moći ove noći...:)

dok čete se vi ko fol zauzimati za homoseksualce, trudičete se svim silama gurnuti ih još dublje u propast grijeha. , kako ?
pa preko nedelje, marije, trojstva i ostalog oružja kojim se borite protiv cijelog čovječanstva

sve čete učiniti samo da i oni slučajno nebi nekako doznali istinu koja spašava, prihvatili je i preobratili se
e pa znajte da ima Jedan koji je jači od svih laži
ime mu je Put Istina Život

Bože dragi, oprosti spedy-ju, jer ne zna što govori. wacko2 Sveta Bogorodice, moli za njega.

ako možeš shvati
Isus je spasitelj svih ljudi, sve bolesti liječi, svima nesebično pomaže,sve ljude pomiruje s Bogom

To je mene moja mama naučila kad sam imala pet godina.
A kad ćeš ti shvatiti da te nitko nije postavio da dijeliš lekcije ljudima na forumu? Sam si sebi prigrabio ulogu učitelja. Tipično za fanatike! Nauči sam sebe da u onome što pišeš izneseš svoje mišljenje, a ne da prijetiš i napadaš druge, silom želiš nekoga "obratiti". Moraš prihvatiti, sam si, nemaš istomišljenika ovdje, niti ćeš ikoga pridobiti za svoju sektu.

Moje skromno mišljenje ja da smo daleko još od bilo kakve saradnje. Na žalost...
Verujem da je tvoj trud u zbližavanju iskren i pošten. Cenim to i smatram ga potrebnim. Vreme leči sve rane ali ne bez muke i truda obe strane. I zbog toga je ovaj Forum dobar i potreban (između ostalog) jer promoviše mnoge vrednote, primerice toleranciju, oprost i pomirenje. Nama treba još i strpljenje. I za mene je sve to razočaravajuće jer svega će biti, samo nas više neće biti.
A šta se tiče ove problematike u Hrvatskoj: zdravstveni odgoj vs vjeronauk i crkva vs država, lično smatram da je to nepostojeći problem, bacanje prašine u oči,skretanje pozornosti sa pravih problema kao npr., vraćanje crkvene imovine i pokušaj izmene tzv., "Vatikanskog ugovora" kojim je Hrvatska kupila priznanje Vatikana `91 ali se zato obavezala na prevelika redovita novčana davanja crkvi, naravno iz državnog budžeta. Čak i sveštenici u Hrvatskoj primaju platu iz državnog budžeta i to ne malu. SDP kao omraženi komunisti u Hrvatskoj hoće sve to najpre da smanje a onda da ukinu a crkva im otvoreno daje do znanja da to neće proći bez đavla. Crkva u Hrvatskoj ima veliki utjecaj na biračko telo. bla,bla,bla, ... udavi sam sebe i da ne duljim više, zadržavam pravo da grešim ovde u svim svojim navodima a temeljio sam ih na izvadcima nedavnog službenog izveštaja Ambasadora Vukičevića i u tu svrhu prikupljenih saznanja.

Ako se govori o suradnji Pravoslavne i Katoličke crkve ne smijemo misliti samo na SPC i Katoličku crkvu u Hrvatskoj. Kako je napisano u članku, ideja o suradnji je došla od strane Ruske Pravoslavne crkve.
I ne možemo mjeriti svojim mjerilima, odnosi pravoslavaca i katolika nisu svugdje jednaki. Upoznala sam rumunjeske i bugarske pravoslavce ( i nekoliko Ukrajinaca) koji su živjeli u Španjolskoj. Suradnja/ suživot je bio vrlo dobar.
Problemi političke naravi koje si spomenuo, reći ću samo kratko (budući da nismo na Politici).
Ne govorim pomirenju ni ujedinjenju crkava, nego o suradnji. Meni se to čini dobra ideja. Pred novim izazovima vremena i društva obje Crkve trebaju dati odgovor i smjernice svojim vjernicima. Ljudi se lako ujedine ako imaju zajedniči interes. Koji interes može imati Pravoslavna i Katolička crkva osim navješćivanja Krista i Evanđelja?
Drugo, problem zdravstvenog odgoja nije samo skretanje pažnje da se ne vide drugi problemi, nego je nametanje jednog svjetonazora u kojem nema kršćanskih vrednota. No, dobro, to je tema za sebe.

Što se tiče kupovanja priznanja od Vatikana...haha, samostalnost se ne kupuje niti prodaje. Bilo je ovako, 100% provjereno.
Krajem 1991 g. pred Božić Papa Ivan Pavao II je primio u audijenciju diplomate svih europskih zemalja i apelirao da prenesu predsjednicima svojih država da se Hrvatska treba priznati samostalnom državom da bi se tako zaustavio rat koji je bjesnio u mnogim dijelovma Hrvatke. I tako je bilo. 13. siječnja 1992. Vatikan je priznao Hrvatsku, a zatim su uslijedila priznanja drugih europskih država.

Slažem se da je do pomirenja naroda, pa onda i Crkava još daleko. Bez Božje pomoći neće ići, kao ni bez obraćenja srca. Dobro si rekao: rane su još svježe, ali vjera u Boga i istina su pomast za rane. I ljubav Božja zdravlje za dušu.
Čitala sam o sastancima pok. Kardinala Kuharića i Patrijarha Germana, a zatim i Patrijarha Pavla. Dakle, bilo je pokušaja da se spriječi rat, da se apelira na narod, ali, kako znamo, rezultata nije bilo.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
to sto si rekla da je papa priznao hrvacku zbog nekog mira, to je sarena laza odmah da ti kazem, mogao je da prizan ali bez teritorije srpske krajine na kojima su srbi vekovima ziveli, nikako doseljenje srba se nije desilo a granice danasnje hrvacke znamo ko je pravio, onaj masonski sektas tito, taj papa o kome ti prices je samo podlozio vatru da se rasplamsa rat zajedno sa tudjmanom koji je sebe proglasavao za isusa hrista a zagreb za jerosalim, i sve je to kuvano u jednoj kuhinji koja postoji i dan danas i jos uvek drze tu vatru ako im zatreba nekad da iskoriste, govore ci nam ko nam je neprijatelj i koga treba da ubijemo, da se razumemo mogu dve crkve da se kao pomire ali dva naroda nece sigurno, mozete mozda da se pomirite sa ruskom pravoslavnom crkvom ali i to je veoma tresko, jer znamo da je bio taj sastanak pravoslavnih vodja sa vatikanom i papom, sporazum je trebao da se napravi ali je sastavljen tako da vatikan ima mnogo veliki uticaj na pravoslavne crkve, sto je jos najgore mogao je da bude i postignut da nije ruski patrijarh istog trenutka ustao i napustio sastanak, u spc ima dosta uljeza iz vatikana koji pokusavaju upravo da se kao zblize sa vatikanom i zbog toga ima dosta ne suglasica i rasprava i svadja u spc, ali malo ljudi prica o tome

Poslednja izmena:
Natrag