Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nije napad tražim pojašnjenje tvojih navoda.
"Ludilo je stalno raditi jednu te istu stvar iznova i uvek iznova očekivati drugačiji rezultat."
Ajnštajn.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ako ce se taj front zasnivati na zastiti Hriscanskih vrednosti koje su proizvod biblijskog otkrivenja, onda je to u redu

laodikeja da te pitam, koje su to vrijednosti Biblijskog otkrivenja zaštičene u pravoslavnoj i rimokatoličkoj crkvi
od kada ??

@taman
vidim da si zapeo, adje ti svojim putem opet ti govorim ko čovjeku
imaš padobranski ispit, kapiram,... ali si uvelike promašio *drop-zone*
fulao si i forum i kategoriju i meridijan i paralelu

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako ce se taj front zasnivati na zastiti Hriscanskih vrednosti koje su proizvod biblijskog otkrivenja, onda je to u redulaodikeja da te pitam, koje su to vrijednosti Biblijskog otkrivenja zaštičene u pravolsavnoj i rimokatoličkoj crkviod kada ??
Pa ima ih, nemojmo biti skroz neprijateljski raspolozeni prema verskim neistomisljenicima, naprimer porodicne vrednosti, eticke, drustvene, biblija ipak kreira ljudsku svest bilo da je koji narod i vera u pitanju.Naravno ima i cisto tradicionalnih dogmatskih ucenja, i ako se ona nametnu kao opste - univerzalno pravilo vere i ponasanja onda je to lose, o tome sam govorio.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nemoj sad filozofirati, uvijaš se poput zmije
rekao si, citiram: Ako ce se taj front zasnivati na zastiti Hriscanskih vrednosti koje su proizvod biblijskog otkrivenja, onda je to u redu

poslije pišeš: pa ima ih

nema ovdje nikakvo neprijateljstvo u mom postu, jasno se vidi da sam pitao koje su to vrijednosti

naprimer porodicne vrednosti, eticke, drustvene , kakve to ima veze sa Biblijskim otkrivenjem
pišeš toliko da pišeš nešto, ili ??
nabijaš postove ili ??
a od tvog objašnjenja ništa
ispada uzimaš iz praznog točiš u šupllje

nevalja ti rabota

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, znam sta sam napisao.Tradicionalne crkve su ocuvale odredjenje biblijske vrednosti, ne mozemo reci da je sve pogresno, vrednosti koje upucuju na cistotu braka i ocuvanje porodice, mira i bratstva medju ljudima i dobrih drustvenih odnosa kao jedinstvene porodice, itd, ali ima i cisto tradicionalnih koji nisu u skladu sa biblijom i ticu se crkvenih dogmi.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
@taman
vidim da si zapeo, adje ti svojim putem opet ti govorim ko čovjeku
imaš padobranski ispit, kapiram,... ali si uvelike promašio *drop-zone*
fulao si i forum i kategoriju i meridijan i paralelu

Koji je to "moj put" i teraš li ti to mene sa "foruma i kategorije i meridijana i paralele?

U postu #17 si napisao:
treba pisati *rimokatolici*
jer nigdje ni u jednom registru nije registrirana nikakva katolička crkva
treba promijeniti naziv

Koje registre si ti proveravao a i zažto bi uopšte morala da bude negde registrovana da bi mi raspravljali o njoj?

Pobogu kume, barem jedan puta, barem malo objasni neki svoj navod da dokažeš da znaš šta pišeš. Evo, izaberi sam neki svoj navod i dodatno ga samo malo pojasni.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
vidi, shvati
nism ti ja od jučer, neko dijete da me *mažeš*
vidi se šta si napisao
nema ovdje sljepaca

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam protiv nikakvog fronta takve vrste, ali da to bude ocuvanje Hriscanskih vrednosti onako kako ih oni shvataju iskljucivo u okviru tih crkava koje su ga oformile, sloboda veroispovesti treba da ostane osnovno nacelo kojim ce se svi rukovoditi kao i do sada. Toliko od mene"Ако има дакле које поучење у Христу, или ако има која утеха љубави, ако има која заједница духа, ако има које срце жалостиво и милост,Испуните моју радост, да једно мислите, једну љубав имате, једнодушни и једномислени:Ништа не чините успркос или за празну славу; него понизношћу чините један другог већег од себе.Не гледајте сваки за своје, него и за других" ( Filibljanima 2. 1 - 4 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Iako je ovo gomila gluposti reći ću samo jedno - budite srećni što su vam to jedini problemi. Kada ste vi vladali svetom, nas ste nabijali na kolac, palili i mučili samo onako kako verski fundamentalisti znaju i mogu.

A vi nas danas nabijate na narkotike,razne sedative,psihotrononim ispitima! psiholog si znas nasta mislim!!!

Pozdrav od Gere,

Spidi, kume, ti si nesposoban da daš bilo kakvo suvislo pojašnjenje o bilo čemu šta pišeš. Ti nemaš blagoga pojma šta i o čemu pišeš i nisi svestan da ti se pogoršavaju simptomi daljnjim pisanjem i to rapidno. Kada bi se tebi zabranilo da o sebi pišeš dobro a o drugima loše, ti uopšte više ne bi umeo da pišeš.

Jesi li 100% siguran da je to što ti nabijaju odostraga baš kolac?

Ti sebe ne možeš ni u ogledalu da vidiš, pa čak ni da zamisliš sebe onakvim kakvi te svi drugi vide.
E bas si mu lepo odgovorio!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy: treba pisati *rimokatolici*
jer nigdje ni u jednom registru nije registrirana nikakva katolička crkva
treba promijeniti naziv

Koje registre si ti proveravao a i zažto bi uopšte morala da bude negde registrovana da bi mi raspravljali o njoj?

Iako Spedy ne želi otkriti kojoj sekti pripada, čini se da smo je pronašli. :dance2:

Iako tema nije posvećena samom nazivu Katoličke crkve, (zove se Katolička ili Rimokatolička crkva, makar danas u večini zemalja prevladava naziv Katolička) napisat ću što sam danas našla na netu. S demokracijom nam je došla velika sloboda izražavanja u medijima i s njome neviđen porast individualnih prisitupa, subjektivnih razmišljanja, traženja prava, iskazivanje protesta...jednom rječju: istu šansu je dobila budala kao genij...
Tako se u Hrvatskoj pojavila jedna udruga David koja pripada sekti "Univezalni život". Djeluju i u Srbiji.
Uglavnom, oni slijede naučavanja neke Njemice, "proročice Boje " Gabrijele.

Članovi te sekte se nazivaju prakršćanima, promoviraju vegetarijanstvo i reinkarnaciju,
Tako je udruga David poslala dopis hrvatskim biskupima sa zahtjevom:

"Da se službeno odrekne atributa koje koristi u nazivu Katoličke crkve, a to je: kršćanska, Kristova i Isusova crkva."
Isto to je tužbom zatražila sekta "Univerzalni život" u Njemačkoj, i kako sama Udruga piše, naravno neuspješno.
Zatim Udruga navodi kakav križ je po njima ispravan:
"Križ s korpusom (tj. raspelo) je simbol Rimokatoličke crkve - vjerske, katoličke institucije, a pravi kršćanski simbol je križ bez korpusa."
Udruga za sebe kaže da ne osporava Boga ni Krista, već se trudi istražiti i dokazati gdje, tko, kada i na koji način je zloupotrijebio, provukao ili provlači ili podmeće nešto svoje - za što onda tvrdi da je božansko i to naučava kao božansko – a sebe predstavlja od Boga odabranim pastirom.

Na drugom mjestu se pokušava ograditi:
"Članovi Udruge David ne pripadaju niti jednoj religioznoj instituciji, niti sekti. Mi smo slobodni građani.

"Onako kako je Bog govorio preko velikih proroka Starog zavjeta i kroz najvećeg proroka svih vremena Isusa, Krista, tako Duh istine već preko 30 godina govori preko Gabriele, proročice i izaslanice Božje za naše vrijeme."

Upravo na učenju "proročice" zasniva se borba udruge David protiv "institucionalnih crkvi":
"Od Unutarnje religije, religije srca, duboke predanosti pravom ostvarivanju učenja, u institucionalnim crkvama ne postoji više ništa.
(...) Bog u ovom vremenu ljudima šalje proroka preko kojeg se On objavljuje kako bi ih spasio muka što su ih sami sebi nametnuli, (...)
Ljudi su bili usmjereni na crkvene službene osobe, na župnike, svećenike, biskupe, kardinale ili onoga koji se dopušta zvati »Svetim ocem«. Sve to Isus nije htio. Sve to nije nam niti potrebno."

I tako, glupost na glupost...

Sad će opet paljba...
:lol:

Natrag