Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda je po vama misija proroka, apostola, i samog Hrista bila potpuni promasaj, jer po vama oni nisu trebali da govore istinu i da govore protiv lazi, vec su trebali da tap[u neznabosce po ramenu, i da ne govore protiv neznabozackih ucenja.

Tako i mi danas po vama ne bi trebali da svedocimo da je crkva jedna, da se ona prepoznaje po ucenjima koji su u skladu sa biblijom.

Hajde onda naucite nas kako bi mi to trebali da svedocimo istinu.

Ja to cinim iz biblije, sto znaci da po vama ne bih trebao.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Brate, ja ne mislim da je moguce sa svima njima imati normalnu komunikaciju, svakako da nije, ali bar sa nekima jeste, primer je Jovan.

Da, MIre, Jovan je primer normalnog razgovora o temama našeg interesovanja. Mada se i njemu, čemu si svedok promakne EGWistička doktrina, ali se on za razliku od drugih odmah povuče, ne nastavlja sa nasrtljivim nametanjem doktrine, ne ponižava, ne pljuje i ne vređa. Zato i nije na mojoj ignore listi. No takvi kao on su među sledbenicima Milerove dece retkost. Nažalost, kada tad će i kod takvih da se pojavi "žar" za prozelitiranjem u korist doktrine "malog svetla".

Inače, ne može biti razmene mišljenja kada neko postavlja onakve teme u kojima negira sve ono što vernike Hristove Crkve čini vernicima. Ne može biti razmene mišljenja kada pojedinci, a znamo već o kome se radi, odgovaraju ismevanjem, ili arogantnim odbijanjem da se kaže kojoj od denominacija protestantskog kruga isti pripada tvrdnjom da je onaj koji je pitanje postavio nedostojan. Ili da isti prosuđuje da li je ili nije nečiji komentar argumentovan ili čak smislen.

Pomenuo si svađu, pa vidi, svađa je neizbežna, ne zato što je nekome takav duh (a to ponavlja nepomenik) nego zato što oni ne žele drugačiji vid rasprave, komunikacije. Prosto je, implicitno svojim stavom zahtevaju pokornost. Mi smo za njih otpali učenici, a oni sveznajući učitelji. A to, barem ja ne podnosim, jer ako me išta izvlači iz takta je ta arogancija i sebeljublje kojim ovi prosto vrište. Da ne govorim o konstantnim pretnjama da će se neka izjava kopirati i deliti dalje, što predstavlja očigledno ismevanje i ponižavanje.

Ti Mire pokušavaš da utičeš na njihovu savest, što bi možda i imalo smisla da se radi o nekome ko savest nije zamenio "višim ciljem" kulta, političke organizacije, nacije, države, rase i tome slično. Ali, nažalost ne radi se o takvim osobama. Radi se o osobama koje su zadovoljenje svojeg ega, svog identiteta našli u službi kulta, političke organizacije, nacije, države, rase... Isto kao što su savest i razmišljanje o načinu ponašanja, nacistički zločinci isključivali jer su sve što su radili radili u ime nacije, rase, države i firera, ili islamski teroristi koji svoje zločine čine u ime alaha i pedofila Muhameda, tako i ovi isključuju savest, i normalnost u odnosima sa drugima, otkrivajući u stvari svoje pravo ja, u korist programa kulta čiji su prozeliti ovde na forumu i van njega.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je TomaD primer, zasto se ne pridrzavate tog primera, vec sramotite sebe pred covekom koji je vase vere?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne znam Marko sve o tebi..
Naravno da je progonio katolike. Medjutim u pocetku je cesto menjao stav jednom je hteo, drugi put se neckao. Na kraju je grmeo kako ih sve treba prognati i ubiti!
Ako je Luter zbog pritisaka i postao progonitelj (nenamerno) , sta mislis mozemo li mi onda Papu osuditi sto je preduzeo mere protiv pobunjenika (isprovociran njihovim napadima) odnosno protestanata?
Ako sudimo, moramo posteno suditi. Ili su i jedni i drugi cinili uzasne zlocine ili nije nije niko.

Mire, mozes li mi naci u istoriji gde je Luter progonio katolike? Ja to nigde nisam nasao.

Medjutim, to ne znaci da ti nisi u pravu, jer, neki protestanti jesu ratovali sa katolivom, a to su HUGENOTI. Oni su Kalvinisti.
Najvise ih je u pocetku bilo u Juznoj Francuskoj, a kasnije po celoj Francuskoj. Oni se jesu naoruzali i branili se oruzjem, sto ja mislim da nije ispravno.
Katolici su u Vassy1562. godine izvrsili pokolj hugenota, zatim pokolj u NIMU. To je na jugu Francuske.
Posle toga su Kalvinisti, ubili 80 katolika.

Tako da ne mozemo osuditi jedne, a pohvaliti druge, u ovom slucaju obadve stranke ucinile su zlocin.

Posle toga, godine 1572. na svadbu kraljeve sestre , koja se udavala za princa koji je bio protestant, Henrik Navarski, pozvali su sve ugledne hugenote da bi tom zenidbom utvrdili prijateljstvo izmedju katolika i hugenota. Tada su katolici izvrsili pokolj u Parizu nad hugenotima, poznate kao Vartolomerjske noci. Katolici su izjavili da su ubili 2000 do 4000 hugenota, a hugenoti tvrde da je obijeno 20000.

Ovo je zalosna istorija koja se nikad nije smela desiti medju hriscanima. Obe strane su postupile nehriscanski.

Zbog tih mnogobrojnih sukoba i krvorpolica, mnogi Frnacuzi nemaju poverenja u nikakvu religiji. Gotovo svaki drugi Francuz obicno kaze: Ja sam katolik, ali ne praktikant, a to znaci da je rodjen u katolickoj porodici, ali nema nikakve veze sa crkvo.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije ni on primjer, on je samo što bi se reklo ušminkan, glumac.

Mozda jeste, mozda nije, ja nisam tu da sudim.

Vidis, stvar je u tome da Hriscanin treba uvek da bude posten i govori istinu, pa ja ne mogu da cinim drugacije osim tako i ako me ovde osudjuju za laganje i nepostenje, a ja cak i branim neke od njihovih.

Tako tvrdim da ima postenih Pravoslavaca i Rimokatolika koji bi se ogradili o ove navodne Pravoslavne i Rimokatolicke vernike na forumu, i postideli bi se.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidis, stvar je u tome da Hriscanin treba uvek da bude posten i govori istinu,

Pa svi su uvjereni u ono što pričaju da je istina. Poštenje je nešto drugo.

Kako brane hrišćanstvo vidimo, eno Amfilohije opet kune ljude. Da im se sjeme zatre, tako da ono što Toma D daje Bog ne odobrava, ne može iz istog izvora i gorko i slatko.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da, MIre, Jovan je primer normalnog razgovora o temama našeg interesovanja. Mada se i njemu, čemu si svedok promakne EGWistička doktrina, ali se on za razliku od drugih odmah povuče, ne nastavlja sa nasrtljivim nametanjem doktrine, ne ponižava, ne pljuje i ne vređa. Zato i nije na mojoj ignore listi. No takvi kao on su među sledbenicima Milerove dece retkost. Nažalost, kada tad će i kod takvih da se pojavi "žar" za prozelitiranjem u korist doktrine "malog svetla".

Dobro si rekao Darth za Jovana, on zista lepo diskutuje, medjutim, on i tebi smeta sto ponekad iznosi ono sto ti ne vilis. jer ti kao sto si naveogor, " trazis samo "teme od svoga interese" U prtavu si on ne ponizava, ne pljuje i ne vrednja.

Zar ti ne vidis svoj problem, ti nisi u stanju ni jednu recenisu da napises da ne ponizavas,
ne pljujes i ne vredjas. Evo ih i ovde:

"RGWisticki, sledbenici Millerove dece, malo svetlo..."
svađa je neizbežna, svojim stavom zahtevaju pokornost, ja to ne podnosim, jer ako me išta izvlači iz takta je ta arogancija i sebeljublje, ismevanje i ponižavanje, savest nije zamenio "višim ciljem" kulta, političke organizacije, nacije, države, rase i tome slično.
Radi se o osobama koje su zadovoljenje svojeg ega, svog identiteta našli u službi kulta, političke organizacije, nacije, države, rase... Isto kao što su savest i razmišljanje o načinu ponašanja, nacistički zločinci isključivali jer su sve što su radili radili u ime nacije, rase, države i firera, ili islamski teroristi koji svoje zločine čine u ime alaha i pedofila Muhameda, tako i ovi isključuju savest, i normalnost u odnosima sa drugima, otkrivajući u stvari svoje pravo ja, u korist programa kulta čiji su prozeliti ovde na forumu i van njega.[/QUOTE]

Vidis Darth, da sve to sto si pripisao nama upravo je tvoj stil "DISKUSIJE". Ti ni jednu recenicu nisi izneo normalnu, nego u svemu se otkriva tvoje ponizenje drugih, tvoja pakost i osveta.
Ako to nije podcenjivanje, pljuvanje, vredjanje i lazno prikazivanje onih sa kojima si dosao da diskutujes, kazi nam staje?

Proceni sam, da li je moguce voditi diskusiju sa tobom ako nastavis ovako da se ponasas? Sve sto si nama gore pripisao, dokazao si da je uprtavo tvoje vlastito.
Umesto da menjas druge, sto nije u tvojoj valsti,
promeni prvo sebe. Pokazi primerom kako bi drugi trebali da diskutuju, a ne podcenjivanjem i vredjanjem

Ne znam Marko sve o tebi..
Naravno da je progonio katolike. Medjutim u pocetku je cesto menjao stav jednom je hteo, drugi put se neckao. Na kraju je grmeo kako ih sve treba prognati i ubiti!
Ako je Luter zbog pritisaka i postao progonitelj (nenamerno) , sta mislis mozemo li mi onda Papu osuditi sto je preduzeo mere protiv pobunjenika (isprovociran njihovim napadima) odnosno protestanata?
Ako sudimo, moramo posteno suditi. Ili su i jedni i drugi cinili uzasne zlocine ili nije nije niko.

Mire, mozes li mi naci u istoriji gde je Luter progonio katolike? Ja to nigde nisam nasao.

Medjutim, to ne znaci da ti nisi u pravu, jer, neki protestanti jesu ratovali sa katolivom, a to su HUGENOTI. Oni su Kalvinisti.
Najvise ih je u pocetku bilo u Juznoj Francuskoj. Oni se jesu naoruzali i branili se oruzjem, sto ja mislim da nije ispravno.
Katolici su u Vassy1562. godine izvrsili pokolj hugenota u NIMU. To je na jugu francuske.
Posle toga su Kalvinisti, ubili 80 katolika.

Tako da ne mozemo osuditi jedna, a pohvaliti druge, u ovom slucaju obadve stranke ucinile su zlocin.

Posle toga, goodine 1562. na svadbu kraljeve sestre , koja se udavala za princa koji je bio protestant, Henrik Navarski, pozvali su sve ugledne hugenote da bi tom zenidbom utvrdili prijateljstvo izmedju katolika i hugenota. Tada su katolici izvrsili pokolj u Parizu nad hugenotima, poznate kao Vartolomerjske noci. Katolici su izjavili da su ubili 2000 do 4000 hugenota, a hugenoti tvrde da je obijeno 20000.

Ovo je zalosna istorija koja se nikadf nije trebala desiti meddju hriscanima. Obe strane su postupiler nehriscanski.

Zbog tih mnogobrojnih sukoba i krvorpolica, mnogi Frnacuzi nemaju poverenja u nikakvu religiji. Gotovo svaki drugi Francuz obicno kaze: Ja sam katolik, ali ne praktikant, a to znaci da je rodjen u katolickoj porodici, ali nema nikakve veze sa crkvo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije ni on primjer, on je samo što bi se reklo ušminkan, glumac.

Sramota, optuzio si coveka koji ti nikada nista ruzno nije rekao, kao da ga ti poznajes i znas kakav je! Tako svima radis!

Postavljao sam ranije, mogu ponovo, ali sta bi to promenilo, i sam si citirao gde je rekao - "ubijajte ih kao pse!".

Sa ostalim se slazem sto si napisao.

Tako tvrdim da ima postenih Pravoslavaca i Rimokatolika koji bi se ogradili o ove navodne Pravoslavne i Rimokatolicke vernike na forumu, i postideli bi se.

Isto kao sto bi se posteni adventisti ogradili o vas dvojicu i ogradjuju se. Samo vi to ne znate..

Kako brane hrišćanstvo vidimo, eno Amfilohije opet kune ljude.

Isto kao sto i ti prizeljkujes da nam "Bog srusi hramove". Lako je osuditi drugog a svoje grehe sakriti! Ti si osidjujuci drugog sam sebe osudio!

Natrag