Brate, ja ne mislim da je moguce sa svima njima imati normalnu komunikaciju, svakako da nije, ali bar sa nekima jeste, primer je Jovan.
Da, MIre, Jovan je primer normalnog razgovora o temama našeg interesovanja. Mada se i njemu, čemu si svedok promakne EGWistička doktrina, ali se on za razliku od drugih odmah povuče, ne nastavlja sa nasrtljivim nametanjem doktrine, ne ponižava, ne pljuje i ne vređa. Zato i nije na mojoj ignore listi. No takvi kao on su među sledbenicima Milerove dece retkost. Nažalost, kada tad će i kod takvih da se pojavi "žar" za prozelitiranjem u korist doktrine "malog svetla".
Inače, ne može biti razmene mišljenja kada neko postavlja onakve teme u kojima negira sve ono što vernike Hristove Crkve čini vernicima. Ne može biti razmene mišljenja kada pojedinci, a znamo već o kome se radi, odgovaraju ismevanjem, ili arogantnim odbijanjem da se kaže kojoj od denominacija protestantskog kruga isti pripada tvrdnjom da je onaj koji je pitanje postavio nedostojan. Ili da isti prosuđuje da li je ili nije nečiji komentar argumentovan ili čak smislen.
Pomenuo si svađu, pa vidi, svađa je neizbežna, ne zato što je nekome takav duh (a to ponavlja nepomenik) nego zato što oni ne žele drugačiji vid rasprave, komunikacije. Prosto je, implicitno svojim stavom zahtevaju pokornost. Mi smo za njih otpali učenici, a oni sveznajući učitelji. A to, barem ja ne podnosim, jer ako me išta izvlači iz takta je ta arogancija i sebeljublje kojim ovi prosto vrište. Da ne govorim o konstantnim pretnjama da će se neka izjava kopirati i deliti dalje, što predstavlja očigledno ismevanje i ponižavanje.
Ti Mire pokušavaš da utičeš na njihovu savest, što bi možda i imalo smisla da se radi o nekome ko savest nije zamenio "višim ciljem" kulta, političke organizacije, nacije, države, rase i tome slično. Ali, nažalost ne radi se o takvim osobama. Radi se o osobama koje su zadovoljenje svojeg ega, svog identiteta našli u službi kulta, političke organizacije, nacije, države, rase... Isto kao što su savest i razmišljanje o načinu ponašanja, nacistički zločinci isključivali jer su sve što su radili radili u ime nacije, rase, države i firera, ili islamski teroristi koji svoje zločine čine u ime alaha i pedofila Muhameda, tako i ovi isključuju savest, i normalnost u odnosima sa drugima, otkrivajući u stvari svoje pravo ja, u korist programa kulta čiji su prozeliti ovde na forumu i van njega.