Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tko ima istinu, samo je Bogu znano. A tko ubija najnevinije i najnezaštićenije, vidljivo i znano nam je svima.

Tačno.

Mada je ovo prvo znano njegovoj crkvi kojoj je Bog objavio istinu i u njoj je ustanovio.

Znano je i po reči Božjoj, je je istina u njoj.

Ko ne želi Boga, on nema ni reč, pa time ni istinu, već veruje ljudima i njihovim tvrdnjama.

Najveća tragedija ljudskog života se nalazi u tome kada čovek proda svoje poverenje smrtnim ljudima, a ne veruje Bogu i njegovoj reči.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bog je svojoj Crkvi Duha Svetog poslao, da je vodi u istini, na Pedesetnicu u Jeruzalemu prije dva tisućljeća, a ne 18 stoljeća kasnije u američkim kukuruzištima.

Ali, Slape, mi smo "otpali" u II stoleću, pa je Bog onda rešio da sačeka, čuvajući one koji nisu "otpali" od progona koje smo mi "sprovodili", pa ih je onda odveo u Novu Zemlju, gde "teče med i mleko", gde su onda oni uplašeni šta će se dogoditi sa njima, stalno "molili" da im se pošalje "znak", pa je Bog onda "darovao" um Williamu Mileru, i on je onda "video" da će "spasenje" doći 1844, ali, onda se Bog "predomislio" pa je "odlučio" da se ne vrati, nego da "objasni" stvari razočaranim pionirima i pionirkama, tako što će "duhom" voditi ruku one devojčice koja je bacila kamen u lice pionirki Ellen Gould, onda je ona pala u "božanski" trans, i nije se budila tri sedmice, nakon toga je počela da "vidi" i da propoveda "evanđelje", Bog ju je toliko voleo da joj je slao "vizije" u snu, anđele sa "zlatnim karticama" da joj prenose poruke, darovao joj je i "krila" da ode na "nebo" i da tamo vidi "nebeski Hram" u čijoj svetinji "stoje" deset zapovesti, i da vidi svetlost četvrte zapovesti.... Tako joj je "darovao" proročki dar za hranu, piće, oblačenje, čak joj je rekao da Njegova žrtva na Krstu nije dovoljna, pa joj je u poverenju Bog rekao da je pogrešio kada je Mileru rekao da će doći 1844, i da se u stvari radilo o tome da se selio iz svetinje u svetinju nad svetinjama "nebeskog hrama".

Ps. da ne bude zabune, ovo gore je mali sažetak tvrdnji sledbenika "malog svetla", klanjaoca njezinog tumačenja Pisma, i čekaoca sedmog dana koji je na maternjem jeziku već pomenute, posvećen Saturnu, na kome joj je "Bog" darovao da sretne Enoha....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je svojoj Crkvi Duha Svetog poslao, da je vodi u istini, na Pedesetnicu u Jeruzalemu prije dva tisućljeća, a ne 18 stoljeća kasnije u američkim kukuruzištima.

Ne poznajes biblijski koncept crkve, kao ni istorijski kontekst.

Bog je dao Duha Svetoga apostolima na pedesetnicu, i svima onima koji su prihvatili Hrista i krstili se, od cega je nastala Hristova crkva od obracenih Jevreja cije je sediste bilo u Jerusalimu, a kasnije od apostola Pavla su osnovane druge lokalne crkve u raznim mestima i sa neznaboscima.

Za rayliku od toga Rimokatolicku crkvu je ustanovio Konstantin od mnogobozaca koji su prelazili u novu veru a nisu napustali mnogobostvo, i kasnije je Justinijan toj novoj Hriscansko mnogobozackoj frakciji prepustio grad Rim sa sve riznicom i vojskom.

Hristova crkva je isla nezavisnim putem i nije pravila nikakve kompromise sa mnogobostvom, niti priznavala promene koje su nastale polovinom 2 veka.
Zato je kroz celu istoriju bila progonjena.

U bibliji u otkrivenju se spominju sedam crkava ili istorijskih perioda u kojima crkva deluje.
Poslednji period ili crkva su Laodikejski koji odpocinje sa 19 vekom, i tada je Bog iz pepela srednjevekovnih reformacija podigao svoju poslednju crkvu, i u poretku ustanovljenih sloboda dao joj mogucnost organizacije i slobodnog delovanja, sto je tokom istorije zbog stalnih progonstava bilo onemoguceno.

Dakle, mora se sagledati biblijski koncept i istorijski kontekst crkve.
Na drugom mestu ispitati biblijsko ucenje, pa videti sta je Bog ostavio crkvi kao amanet.

Cisto ljudska tvrdnja "OVO JE BOZJA CRKVA" nema nikakvu tezinu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je. Zato izjave sve Millerove pastorčadi, vas EGWista, Jehovista i sličnih - "Mi smo crkva" - možeš slobodno "mačku o rep".

Tačno tako. Inače, Slape, on i dalje kukuriče o tome da je Crkvu kojoj pripadamo osnovao Konstantin, da ju je raspolovio Justinijan, i da su oni, Milerova pastorčad, (ja bi ih nazvao malo realnije, ali grublje, no nema veze) "crkva" ona "Laodikejska". "remnant".... I sve to vide iz knjige koju je "božiji" čovek Luter hteo da izbaci iz Biblije... Odakle li bi onda pronalazili svoje "umotvorine", da mi je znati, da je Luter kojim slučajem uspeo u svojoj nameri da iz Biblijskog kanona izbaci Apokalipsu? :cool:

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Antonija, nije u pitanju MOJ stav prema papi i Katolicima, jer ja volim sve ljude jer je to Hristova zapovest, već šta biblija otkriva, koji je put pravi i koja je njegova crkva, a koja lažna.
Pašto onda ne poštuješ Bibliju , ti više poštuješ ženu kojase bavila magijom, a koja je to crkva prava ,a koja je lažna

Ja mogu voleti Katolike i papu i želeti im spasenje, ali ne prihvatati ono što oni uče, kao i njihovu crkvu.
Ija vlim Andventiste , ali isto nemogu prihvatiti , Jelenine laži i, i krivo učenje tvoje crkve

Dakle, okolnosti ne menjaju moju ljubav prema nekome, već ne dozvoljavaju da sam pravim kompromis već pomognem ljudima da izađu iz tog stanja, pa čak i papi.
Nemoj se trudit da nekom Katoliku pomažeš , nego se potrudi da pomogneš sam sebi

Drugo, savetovati nekoga da ne ubija, a sam ubijati rečima i mržnjom, je najgore licemerje.
Ako ovde iko ubija rečima onda si to ti , zar ti nikad ne čitaš svoje komentare

Adventisti imaju istinu
Koju istinu , svetise sastoji od laži

Zato je Bog podigao reformni pokret za probuđenje i reformu crkve.
Ja neverujem daje Bog tako dugo čekao , prije će biti daje sotona podigao reformu dabi naudijo pravoj istinskoj crkvi koju je Krist osnovao

Tradicionalne crkve nemaju ni jedno ni drugo, ni istinu, ni iskustvo.
Ovu tvoju glupost netreba ni komentirati

a ne 18 stoljeća kasnije u američkim kukuruzištima.
Slape zar neznaš daim je Bog poslao i kamen mudrosti , otkud bi jadna žena imala toliko vizija daje Bog nije poslao kamen mudrosti u glavu , više ima proročanstava od svih Biblijski proroka zajedno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slape zar neznaš daim je Bog poslao i kamen mudrosti , otkud bi jadna žena imala toliko vizija daje Bog nije poslao kamen mudrosti u glavu , više ima proročanstava od svih Biblijski proroka zajedno

Ne, Antonija, nije to bio kamen mudrosti, to je bio Betel, onaj kamen na kome je Jakov, sin Izakov, unuk Abrahamov zaspao i video stepenice po kojima su se anđeli penjali i spuštali. Tim je kamenom Ellen Gould udarena u glavu.

Iako je možda preterano ovo što pišem, zaslužili su. Jednostavno je tako. Ne može se za sebe tvrditi da si hrišćanin, tražiti od drugih da te "vole", a istovremeno te druge optuživati za paganizam, za herezu, okultizam, za zlo, i te svoje tvrdnje pripisivati Bibliji, a svoju pravednost graditi na shabatu, hrani, piću i izmišljotinama. Zato su moji odgovori ovakvi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je. Zato izjave sve Millerove pastorčadi, vas EGWista, Jehovista i sličnih - "Mi smo crkva" - možeš slobodno "mačku o rep".

Biblijski koncept crkve i istorijski kontekst kazu drugacije, a vec sam objasnio.

Jos nesto.

Uz jasna biblijska obelezja koja oznacavaju crkvu kao Bozju, a to su "DRZANJE ZAPOVESTI BOZJIH, POSEDOVANJE ISUSOVE VERE, I DARA PRORO{TVA" postoji jo[ ne[to [to Bog upucuje svojoj crkvi da bi se nazvala Bozjom, a ta poruka glasi:

"Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: popravite svoje putove i djela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mjestu.
Ne uzdajte se u lažne riječi govoreći: crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Nego doista popravite svoje putove i djela svoja,
i sudite pravo između čovjeka i bližnjega njegova.
Inostrancu, siroti i udovici ne činite krivo, i krvi prave ne proljevajte na ovom mjestu, i ne idite za drugim bogovima na svoje zlo.
Tada ću učiniti da stanujete od vijeka do vijeka na ovom mjestu, u zemlji koju sam dao ocima vašim.

Eto, vi se uzdate u riječi lažne, koje ne pomažu.
Kradete, ubijate i činite preljubu, kunete se krivo, i kadite Valima, i idete za drugim bogovima, kojih ne znate;
Pa onda dohodite i stajete preda mnom u ovom domu, koji se zove mojim imenom, i govorite: izbavismo se, da činite sve ove gadove.
Je li ovaj dom, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina hajdučka? Gle, i ja vidim, veli Gospod"
( Jeremija 7. 4 - 12 )

Pašto onda ne poštuješ Bibliju , ti više poštuješ ženu kojase bavila magijom, a koja je to crkva prava ,a koja je lažna

Antonija, pocela si i ti svesno da iznosis neistine kao i ostali.

Dakle, nikada se Ellen White nije bavIla magijom, i tu laz sam prvi put cuo od tebe.

Sto se tice ostalog, crkva Bozja je Bozja i osnovali su je Hristos i apostoli, i ona je imala istorijski put kroz progone, odbacivanja, i skrivanjem od progonitelja.
Ona se prepoznaje po ucenju ciji je temelj biblija, i po duhu Svetome koji uverava u istinu svakog coveka koji dodje u dodir sa Bozjim narodom.

Sve ostalo je ljudsko, i raspoznaje se ucenjem biblije i po duhu koji coveku svedoci da li je nesto Bozje ili ne.

Sve ostalo sam objasnio u moj predhodnom komentaru i nema potrebe da ponavljam.

Natrag