Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To smo vidjeli po djelima. Bio sam u Veneciji, kada ono tamo stoji izrezbareno u kamenu na nekoj kuži prodaja oproštajnica, dakle RKC je "branila" Hrišćanstvo učeći ljude da mogu da podmite Boga.

Hahahahahahaha. A šta su vaše subote, iće i piće? Vaše "evanđelje" za glupane? Ako nisu podmićivanje. Samo to vi činite svojih pozadina radi, "pravednici" po iću i piću, po anti bibliji i desetku subotama. Ne i zbog bližnjih. Za njih vas zabole uvo, osim kada trebate da ih ismevate i govorite da im se zlo događa jer nisu sledbenici "sveće" iz SAD, sahranjene pod masonskim simbolima.

Nitko nije "podmitljiv" kao Bog. Ljubite svoje bližnje i Bog će vam i "cipele sa svojih nogu skinuti" i dati vam ih.

Bližnji su njima samo oni koji "sveću" primiše..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Hahahahahahaha. A šta su vaše subote, iće i piće? Vaše "evanđelje" za glupane? Ako nisu podmićivanje. Samo to vi činite svojih pozadina radi, "pravednici" po iću i piću, po anti bibliji i desetku subotama. Ne i zbog bližnjih. Za njih vas zabole uvo, osim kada trebate da ih ismevate i govorite da im se zlo događa jer nisu sledbenici "sveće" iz SAD, sahranjene pod masonskim simbolima.

Eto vidite da sam u pravu. "Ko o cemu baba o ustipcima". Tako i Darth ne zna nista osuima Adventista. Oni su za njega bauk!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A šta su vaše subote, iće i piće?

Opet projekcija, to je tvoja predstava subote.

Vaše "evanđelje" za glupane?

Ko je to vidimo po djelima.

Samo to vi činite svojih pozadina radi, "pravednici" po iću i piću,

Zar smo mi pisali Bibliju? I po tome se vidi.

po anti bibliji

To su vaša učenja.

i desetku subotama.

Jesmo mi pisali Bibliju?

Za njih vas zabole uvo,

Opet projekcija.

osim kada trebate da ih ismevate

Opet projekcija.

Hahahahahahaha.

Mora da ti je gorko kada se smiješ na ono što sam dao.

i govorite da im se zlo događa jer nisu sledbenici "sveće" iz SAD, sahranjene pod masonskim simbolima.

Takvih nadgrobnih spomenika sam se nagledao i ovdje gdje ja živim.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Brate Darth, ako tako nastavis, sam sebe trujes tom mrznjom koja iz tebe izvire.
Nemoj to sebi da cinis. Dodlji na Nemu Religija i zdravlje, ali ne da nosis smece sa drugoh tema, nego da nesto pametno naucis.
Prilazem naucne dokaze koliko vera u Boga i redovno posecivanje Bogosuzenja blagotvorno deluju na psihicko i fizicko zdravlje. Zar tebe kao krscanina ni to ne zanima?
Ostavi se tih tvojih nerazumnih izjava "ICU I PICU".
Nemoj da se i na tebi ispuni ona posloviva:
"Ceka se pametan stidi im se ... ponosi."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako ga katolici štite vidimo po konferenciji u Vatikanu, onda možeš misliti koliko se to raširilo da su morali sazvati konferenciju o tome.

Kako ga pravoslavci štite vidimo po Ukrajini najviše.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2010
Poruka
303
Najveci problem hriscanstva je svakako 1054. godina i raskol jedne crkve kada smo podeljeni na pravoslavce i katolike. Ovih godina se zagovara ideja ujedinjenja Crkve u jednu. Cak su i neke pravoslavne crkve tipa grcke presle na Gregorijanski kalendar.
Mislim da bi bila istorijska greska da se hriscani ujedine opet pod jednu Crkvu iz istorijskih razloga, kojih je veoma mnogo. Al ako bi ih spomenuo porkenuo bih lavinu odgovora i komentara.
Vidimo da se proglasavaju nove Crkve npr Ukrajinske, crnogorske i makedonske.
Razlike i rane su zaista duboke, mislim prvenstveno na katolicku i pravoslavnu crkvu tako da bi neki "vestacki" dogovor bio veoma los. I stvari bi trebalo neko vreme ostaviti ovakvim kakvim jesu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Najveci problem hriscanstva je svakako 1054. godina i raskol jedne crkve kada smo podeljeni na pravoslavce i katolike. Ovih godina se zagovara ideja ujedinjenja Crkve u jednu. Cak su i neke pravoslavne crkve tipa grcke presle na Gregorijanski kalendar.
Mislim da bi bila istorijska greska da se hriscani ujedine opet pod jednu Crkvu iz istorijskih razloga, kojih je veoma mnogo. Al ako bi ih spomenuo porkenuo bih lavinu odgovora i komentara.
Vidimo da se proglasavaju nove Crkve npr Ukrajinske, crnogorske i makedonske.
Razlike i rane su zaista duboke, mislim prvenstveno na katolicku i pravoslavnu crkvu tako da bi neki "vestacki" dogovor bio veoma los. I stvari bi trebalo neko vreme ostaviti ovakvim kakvim jesu.

Dok za to vreme sledbenici Muhameda samo rastu, pomognuti sekularističkim antiimoralnim neo marksizmom - kulturalnim, sve u slavu Tolerancije. Kada opet, ovaj put konačno kult muhamedanaca bude uspostavio "srećnu" budućnost i kada svi budemo ili se pokorili, konvertovali, ili plaćali džizju, a ono malobrojnih koji to ne žele bili poubijani, tada će sve te priče o ranama i raskolima biti sve samo ne opravdanje za kašu koju smo sami sebi skuvali.

Odbacivanje monofizita iiste je gurnulo u šape islama, sedam vekova kasnije pravoslavni Rim pada pod naletima istih šapa, jer bolje je "da te Turčin muči, nego da te Latin uči", ili "Bolje Turban nego Tijara.", pa je zato danas Aja Sofija mesto za okupljanje sotoninih sledbenika, a ne Hrišćanski Hram. Ako se ovako nastavi isto čeka i sve crkve po Evropi. Crkve pravog Hrišćanstva, a ne onoga što se na Luterovom zakucavanju teza zasniva. Protestanti, većina njih prstom neće mrdnuti da odbrane Hrišćanstvo. Ono malo spremnih da ga odbrane, nisu dovoljni ni da odbrane sami sebe, kamo li veru sa blizu 2 milijarde vernika.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dok za to vreme sledbenici Muhameda samo rastu, pomognuti sekularističkim antiimoralnim neo marksizmom - kulturalnim, sve u slavu Tolerancije. Kada opet, ovaj put konačno kult muhamedanaca bude uspostavio "srećnu" budućnost i kada svi budemo ili se pokorili, konvertovali, ili plaćali džizju, a ono malobrojnih koji to ne žele bili poubijani, tada će sve te priče o ranama i raskolima biti sve samo ne opravdanje za kašu koju smo sami sebi skuvali.

Odbacivanje monofizita iiste je gurnulo u šape islama, sedam vekova kasnije pravoslavni Rim pada pod naletima istih šapa, jer bolje je "da te Turčin muči, nego da te Latin uči", ili "Bolje Turban nego Tijara.", pa je zato danas Aja Sofija mesto za okupljanje sotoninih sledbenika, a ne Hrišćanski Hram. Ako se ovako nastavi isto čeka i sve crkve po Evropi. Crkve pravog Hrišćanstva, a ne onoga što se na Luterovom zakucavanju teza zasniva. Protestanti, većina njih prstom neće mrdnuti da odbrane Hrišćanstvo. Ono malo spremnih da ga odbrane, nisu dovoljni ni da odbrane sami sebe, kamo li veru sa blizu 2 milijarde vernika.

Darth, mora da prinam da ovaj tvoj komentar je zaista zabrinjavajuci.
Prema tvojoj izjavi, Muhamedanaci su najveci i jedini neprijatelji Hriscanstva, i ako se svi mi ne "ujedinimo" da ga odbranimo, propast je neminovna.

Ko smo mi da bismo mogli biti u stanju da zaustavimo tu najezdu?
Skupljanje svih hriscanskih konfecija, kao i svih ideologija, nije u stanju da odbrani Hriscannstvo.

Glavni problem i pretnja Hriscanstvu, NISU MUSLIMANI, nego MI SAMI!

Hrtiscanstvo je od samog pocetka pa do danas imalo vise neprijatelja, nego prijatelja; pa ipak zahvaljujuci Bozijoj odbrani ono do danas postoji.

Resenje nije u okupljanju neobracenih "hriscana" u jednu svetsku zajednicu,
nego problem lezi u obracenju onih koji se smatraju i nazivaju Hriscanima.

Dakle, resenej postoji, ali ne u menjanju nekoga drugoga, sto nikad nije bilo moguce; nego problem je u tome sto "hriscani" ne zele da se potpuno posvete Bogu, i da ne budu neprijatelji jedni drugima, kao sto se to vidi i ovde na forumu, nago svaki da zagrli svoga brata, pa ako je on i zalutao da se moli za njega i da mu pomogne da savlada iskusenje u koja je mozda pao.

Sve dotle, dok se mi svi zajedno potpubno ne posvetimo Bogu i prestanemo da smatramo svoju bracu neprijateljima, nemoguce je ostvariti jedinstvo neobracenih vernika, nema resenja.

Ako se mi potpuno predamo Bogu i dovedemo svoj zivot u sklad sa njegovom viljom koja je izrazena u Dekalogu, i dok se potpuno ne predmo slubi Bogu, nema izlaza iz lavirinbta u kome se nalazimo.

Kad bi smo se mi potpuno posvetili Bogu i jedni prema drugima pokazali ljubav,
BOG BI KAO I UVEK ODBRANIO SVOJU CRKVU, a ako se mi ne primenima, Bog to nece uciniti i za nas otpadnike!

Natrag