Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Luter nije bio Adventista, već osoba koja je radila na reformaciji.

Ja se mogu sa njim složiti u nečemu, a u nečemu ne, on je ipak bio čovek uz druge reformatore, koji je vratio ljudima jevanđelje, a Bog se u svakom slučaju koristi nesvršenim, da bi vodio ka savršenom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj uzor je Hristos, i njegova reč pravilo.

A odgovor sam dao:

Ja se mogu sa njim složiti u nečemu, a u nečemu ne, on je ipak bio čovek uz druge reformatore, koji je vratio ljudima jevanđelje, a Bog se u svakom slučaju koristi nesvršenim, da bi vodio ka savršenom.

Imam i ja jedno pitanje za tebe.

Jesi li ti za homoseksualizam, lezbejstvo, pedofiliju, i ostale pošasti koje se čine među sveštenstvom, i iza zidina tradicionalnih crkava i manastira?

Ovo pitanje ima upravo za cilj - da ti ukaže na jalov posao koji činiš, blateći druge, a ne gledajući iza vrata onih koje podržavaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moj uzor je Hristos, i njegova reč pravilo.

Šta misliš, da li je Pavle našao put, a Luter zalutao?

Razlike između Pavla i Lutera postoje, ali su one neznatne.

Osnovna razlika je u tome, što su Pavle i Luter živeli u različitim vremenima i okolnostima.

Evo još nekih Lutherovih izjava:

WA 40 I, 433, 7 f: „Proroci su već predvidjeli to da će dolazeći Krist biti najveći razbojnik, bogohulnik, oskrvnitelj hrama, lopov, jer on više ne hodi u svojoj vlastitoj osobi.“

WA 45, 371, 5-10: (Stoga je Krist) „Đavolski sin i ostavljen je.“

WA 40, III, 640,7.27: „Krist je đavla, koji je protiv njega bjesnio, u sebi sâmome apsorbirao.“

WA 14, 86: "Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla".
-------------------------------------------------------------------------

Znači, tebi su sveti Pavao i ovaj ovdje isti!?!?!? Strašno. Kako ljudi

KRST, KULT DEVICE MARIJE I BOŽIĆ - imaju svoje poreklo u Vavilonskom obrednom sistemu Boga sunca Tamuza i bogova plodnosti i posvećeni su ovim božanstvima.

Krst je bio Vavilonski obredno ritualni predmet koji je kasnije prenesen iz Vavilona .....

Rimljani koji su obozavali Boga sunca Mitru, ciji je simbol upravo bio znak krsta ....

Inace krst ili TAU je mnogo stariji i potice iz Vavilona, a povezan je za biblijskog Nevroda Nojevog praunuka i osnivaca Vavilona ....

U cast njenog sina Tamuza, Semiramida je uspostavila ritual prinosenja zrtava u vidu malih beba, kojima se na grudima pravio rez u znaku krsta ili slova T, simbola boga sunca Tamuza.

Laodikeja, je li se ovo i tebi kao Lutheru, čim ugledaš raspelo - križ - krst, pričinja da je na njemu đavao?

Imam i ja jedno pitanje za tebe.

Jesi li ti za homoseksualizam, lezbejstvo, pedofiliju, i ostale pošasti koje se čine među sveštenstvom, i iza zidina tradicionalnih crkava i manastira?

Ovo pitanje ima upravo za cilj - da ti ukaže na jalov posao koji činiš, blateći druge, a ne gledajući iza vrata onih koje podržavaš.

AUSTIN, Texas (RNS) Kršćansko misijsko polje je "magnet" za seksualne zlostavljače, Boz Tchividjian, profesor prava Sveučilišta Liberty, koji istražuje zlostavljanje, rekao je u četvrtak (26. rujna) na konferenciji novinara.

Uspoređujući evangelike s katolicima po pitanju seksualnih zlostavljanja rekao je: "Mislim da smo gori", rekao je novinarima unuk Billy-a Graham-a izvršni direktor "Godly Response to Abuse in the Christian Environment" (GRACE), koji je istraživao optužbe za seksualna zlostavljanja.

Izvor:
HTML:
https://www.huffingtonpost.com/2013/10/01/protestant-sex-abuse-boz-tchividijian_n_4019347.html?guccounter=1

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako je Luter u potpunosti učio po pismu - slažem se sa ovom njegovom izjavom, jer njegov sud je Božji, kao što je i Ilijin bio Božji sud.
Kao sto je i Tripov sud Bozji, posto me je osudio na smrt, jel? :)

Vidis kakav si ti, ti bi opravdao Luterove progone i ubistva katolika i nazvao to Bozjim delom, a kad Papa cini isto onda je on sotona!

Ja odavno rekoh da ste vi dvolicni, sramotno je sto ne moram to ni da dokazujem vise, vi sami za sebe svedocite.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, ali to ne pobija istorijsko i filozofsko poreklo krsta, da je to bio Vavilonsko - Rimski simbol Boga Tamuza, na kome je Isus umro.

Tko ti je ovo rekao? Navedi citat ili link da provjerimo.

P.S. Ja sam jednom tražio dokaz od Laodikeje za jednu njegovu tvrdnju, a on mi onda ostavi link koji me odvede, vjerovali ili ne, na njegov blog. Evo, sad bi mi kao dokaz mogao citirati tripu, Kainosa, Marka, Jovana ili Miroljuba.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidis kakav si ti, ti bi opravdao Luterove progone i ubistva katolika i nazvao to Bozjim delom, a kad Papa cini isto onda je on sotona!

Ti nekome pričaš, a pravdao si ubijanje Bogumila.

Ja nigdje nisam pravdao ubijanje katolika.

i nazvao to Bozjim delom,

Ti si to nazvao za progone Bogumila. Licemjerno.

Ja odavno rekoh da ste vi dvolicni, sramotno je sto ne moram to ni da dokazujem vise, vi sami za sebe svedocite.

Advent. nisu nikoga ubijali, ako je neko to je onda njegov plod, a nije ga crkva učila.

Dok je PC sa vrha trovala ljude i navodila na zlo. Što imamo i dokaz vladike NIkanora i ratnohuškački govor , sijanja mržnje.

Toga kod nas nema, niko nije pozivao na mržnju, naprotiv na ljubav, a ako je ko pojedinačno nešto uradio, uradio je mimo crkve.

Mi se razlikujemo, vi ste kao sistem truli, što vidimo po izjavama mnogih vladika.

A mi nismo, kod nas crkva tj. propvjednici samo šire ljubav i jevanđelje.

Vi ste svoje pokazali nad Bogumilima, muslimanima, Turcima, pa međusobno, pa u Hrv. Bosni, Kosovu.

To je vaše brukanje Hrišćanstva, a ne da ga branite, a jedni ste drugima rušili bogomolje.

KO je od adven. ikome srušio crkvu ili džamiju? Ima li u Hagu advent.

Čak ste odlikovali nacionalistu i zločinca Šešelja, blagosiljali ste zločince.

Je li neki pastor blagosiljao zločince? Ajd pitaj u NS u crkvi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tko ti je ovo rekao? Navedi citat ili link da provjerimo.

P.S. Ja sam jednom tražio dokaz od Laodikeje za jednu njegovu tvrdnju, a on mi onda ostavi link koji me odvede, vjerovali ili ne, na njegov blog. Evo, sad bi mi kao dokaz mogao citirati tripu, Kainosa, Marka, Jovana ili Miroljuba.

To su istorijski podaci, i nije nužno raspravljati gde se oni nalaze ako su istiniti.

KRST

Krst je tokom istorije bio simbol mnogih mnogobožačkih naroda, njihovih Bogova i kultova i kao takav ima mnogobožačko i okultno poreklo.

Prvi preteča krsta je bio znak u obliku slova T ( tau ), simbol Tamuza ( boga sunca i prirode ), od koga će kasnije nastati različiti oblici koji svi do reda i maju magijsko kultni karakter.

Krst vodi svoje poreklo iz drevnog Vavilona i bio je znak starih Haldeja koji se koristio prilikom prinošenja prvorođenog deteta na žrtvu bogu sunca.
Male bebe bi bile žrtvovane tako - što bi im se pravio rez na grudima u znaku krsta i vadilo im se srce, to je bila žrtva koja je trebala da umiri boga sunca i donese život naciji.

Krst je bio simbol posvećen i bogovima plodnosti i njegova vertikalna i horizontalna linija - predstavljaju muški i ženski princip.

On je Merkurovo ili Hermesovo obeležje ( bog trgovine i putovanja, zaštitnik lopova i kockara ), i predstavlja čekić boga "Tora" ( boga munje i groma ).

Za Feničane krst je bio oruđe za žrtvovanje njihovom bogu Vaal - u, a ya Egipćane simbol života.
U Egipatskoj mitologiji njega su koristili bogovi, kao sredstvo za buđenje mrtvih u novi život.
upload_2018-8-30_12-11-46.gif
Prekrštavanje rukom u znaku krsta, klanjanje i molitva prema istoku ( mestu rađanja svetlosti ), predstavljao je ritual u čast boga sunca.

Krst je i masonsko obeležje i stavlja se na kecelju učitelja masonske lože, u masoneriji predstavlja simbol vaskrslog boga sunca Tamuza.

Danas ga koriste različite političke i društvene organizacije.

upload_2018-8-30_12-11-46.gif upload_2018-8-30_12-11-46.gif upload_2018-8-30_12-11-46.gif

Rimski sistem raspeća na krst - je bio ritual žrtvovanja bogu sunca koji je bio jedno od glavnih Rimskih božanstava.
Krst je bio opredni predmet i sprava za mučenje i egzekuciju.

Na jednom od ovih mnogobožačkih krstova razapet je i Gospod Isus Hristos - omogućivši spasenje svim ljudima koji prihvatanje njegovu žrtvu kao otkup za lične grehe.

Natrag