Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ko smo mi da bismo mogli biti u stanju da zaustavimo tu najezdu?

Kada i ako bude trebalo, pokazalo bi se ko smo. Tu nadjezdu koju vi već defetistički prihvatate Hrišćanstvo može samo da zaustavi, kao što je to uradio Karlo Martel, Jan Sobjeski.... Ili kao što to danas rade Kinezi. Da smo jedinstveni, spremni da branimo svoje, zamotani bi dvaput promislili da li i kako da šire svoj kult smrti. Ali uz" tolerantne", defetiste i "pacifiste" kojima je preči jedan od dana u sedmici, iće i piće, nema odbrane.

Ona dvojica kojie pomenuh pod Krstom su branila Hrišćabnstvo a ne pod onim vašim simbolom....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kada i ako bude trebalo, pokazalo bi se ko smo.
Već se pokazalo po mnogim događajima.

Da smo jedinstveni, spremni da branimo svoje, zamotani bi dvaput promislili da li i kako da šire svoj kult smrti.

Nikada niste imali jedinstvo, a sada još manje.

Ali uz" tolerantne", defetiste i "pacifiste" kojima je preči jedan od dana u sedmici, iće i piće, nema odbrane.

Sa ovim otkrivaš da ti tako tumačiš subotu, pa misliš da drugi tumače.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sa ovim otkrivaš da ti tako tumačiš subotu, pa misliš da drugi tumače.

Subota je senka. Bila i prošla. BTW, samo vi tako nastavite, samo subotarite, pa ćete uskoro kao i zemljaci pojedinih, da slavite petak, i da idete u mosque.

Hrišćanstvo se ne brani subotom, ićem, pićem, budalaštinama i tumačenjima koje veze sa vezom nemaju, uz podržavanje ubistava prvog stepena (abortusa) lažni - lukavi pacifizam i političku korektnost. Hrišćanstvo se brani čvrstinom vere, porodice, morala i istine. Čuvanjem one dve zapovesti Boga Živoga.

Hrišćanstvo je sloboda u milosti Onoga Koji Jeste, a ne ropstvo kultnim pravilima.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Subota je senka.

Onda su i jela i piće sjenka, što jedeš i piješ onda?

Bila i prošla. BTW, samo vi tako nastavite, samo subotarite, pa ćete uskoro kao i zemljaci pojedinih, da slavite petak, i da idete u mosque.

Jadna je tvoja nauka jer nisi u stanju da osporiš ono što je izneseno u odbranu subote, nego nastavljaš samo da iznosiš svoje mišljenje.

Hrišćanstvo se ne brani subotom, ićem, pićem, budalaštinama

Znamo da su za tebe to budalaštine. Zato imate haos.

uz podržavanje ubistava prvog stepena (abortusa)

Časne sestre.

Hrišćanstvo se brani čvrstinom vere, porodice, morala i istine.

Vidimo to po haosu i beznađu kod vas.

Čuvanjem one dve zapovesti Boga Živoga.

Opet dokazuješ da nisi shvatio smisao te dvije zapov.

Hrišćanstvo je sloboda u milosti Onoga Koji Jeste,

Vidimo to kod vas po vijestima koje dolaze.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kada i ako bude trebalo, pokazalo bi se ko smo. Tu nadjezdu koju vi već defetistički prihvatate Hrišćanstvo može samo da zaustavi, kao što je to uradio Karlo Martel, Jan Sobjeski.... Ili kao što to danas rade Kinezi. Da smo jedinstveni, spremni da branimo svoje, zamotani bi dvaput promislili da li i kako da šire svoj kult smrti. Ali uz" tolerantne", defetiste i "pacifiste" kojima je preči jedan od dana u sedmici, iće i piće, nema odbrane.

E, moj Darth uzdas se u ono sto u krizi uvek izdaje.
Spemenuo si neke krstase; Secam se kada su posli u odbranu Hristovog groba od Saracena. Jedan od nji je izjavio: "U sukobu sa Saracenim krv je tekla potocima. A kad smo stigi do Hritoavog groba sklopili smo krveve ruke na molitvu."
Jadna je ta molitva koju prinose krvave ruke.

Primer:

Kada su Rimljani opkolili Jerusalim i kada su Jevreji videli da je propast garada neminovna, izjavili su da Bog nece dozvoliti da ti nevernici prekorace perak Svetinje Gospodnje - Hrama. Mnogi imucni Jevreji su svoje blago odneli u Harm, verujuci da ce Bog sacivati svoj hram od nevernika.

Na veliku nesrecu prevarili su se. Nevenici su decenijam slobodno ulazili u taj Hram, ali nazivali su se vernicima.

Hrisa, za koga je Rimski sudija izjavio da je Pravednik, osudili su na smrt vicuci: Raspni ga! raspni!, Krv njegova na nas i na decu nasu" Martej 27,22-25

I kad su Rimljani usli u Grad i zapalili Hram, Jevreji su bili iznenadjeni, kako to da Bog nije zastitio svoju Svetinju o nevernika? Nevrenici su i pre Rimljaba bili u Hramu.

To iskustvo Jevreja preti i Hriscanstvu. Hriscanstvo nije samo podeljenu u razne grupe, nego je i razjedinjeno. Suprotnosti su preplavile svet. To se pokazuje najbolje ovde medju nama.

Lepo je to sto Darth rece : "DA SMO JEDINSVENI, spremni da branimo svoju veru".
Dasmo, ali ne sve strane pokazuje se da NISMO JEDINSTVENI, niti smo spremni da jedni s drugima saradjujemo, nego je svgde samo RAT, NAPAD I NAPORI PREMA UNISATENJU SAGOVORNIKA.
Sami recite. Sta mi ovde radimo da bismo dosli do tog tako potrebniog i zeljenog jedinstva? NISTA!

Mi sami sebe unistavamo i nemamo veceg neprijatelja od nas sdamih.
Svi nasi napori usmerenu su razdoru, ratu i neprijateljstvu.

Ovo je FORUM RELIGIJE, na kome se najmanje, ili nimalo ne govori o religioj. Zivotvorna vera se i ne spominje. Mi smo zamajani i uobrazeni da sve imamo i da smo bogat duhovno, a Hristos je jasno izjavio:
"A ne znas da si ti nesrecani nevolja, siromah i slep i go." Otkrivenje 3,17.

Pogledajte nase teme na forumu. Koliko ih je duhone prirode? Veoma malo. Pa i pored dobrih naslovi mi se pojavimo sa kisom besmilisca, neistina, napada , i puni mrznje prema nasoj braci hriscanima.

Eto to vam je JEDINSTVO o kome nas brat Darth sanja.

Ne izgleda da ce posledice naseg stanja imati bolji zavrsetak nego sto su ga docekali Jevreji za vreme Razorenja Jerusalima
.
Pa sada reci te sami sta treba da ucinimo da promenimo ocajno stanje samoubice?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jedan napada, pljuje i prozelitira u korist lažnog Hrišćanstva, drugi fantazira o samoubistvu, sve lukavo pozivajući na "jedinstvo" u Sola Scripturalizmu ukrašenom tumačenjima Ellen Gould White. Istovremeno moral začinjen "ljudskim pravima" na sve strane, Evanđelje se lukavo koristi da nam oslabi odbranu od islama, vera koja nudi nadu, pretvara se sa jedne strane u hipi pokret u kome je sve dozvoljeno jer navodno smo svi deca božija, a sa druge strane ogađuje se ljudima pozivanjem na iskrivljena pravila i zakone. Dok se jedni bez ikakvog prava pozivaju na to da su hrišćani, pravi hrišćani padaju kao žrtve omiljene ideologije i kulta modernog sveta. Dok se ovde na forumu o religiji trabunja o subotama i tumačenjima biblije, na čemu insisitiraju sledbenici žene udarene u glavu, paganizam se vraća kao odgovor na ljudsku potrebu za duhovnim. A za sve to EGWisti, jer to im ime pristaje, i dalje sebe nazivaju Hrišćanima i kao papagaji sa fabričkom greškom ponavljaju da je krivica na Crkvi, i da oni nude odgovor. Koji odgovor? Pa takav odgovor je i doveo do ovog stanja. Ponoviću, odbrana Hrišćanstva na osnovama Sola Scriptura, Solo Scriptura, neo judaizma, nije od BOGA, nego od Sotone. Svaka idelogija, svaka doktrina koja ide ka izbegavanju muke, teških perioda, patnji, i koja odgovore nudi u vidu "sreće" i "dugog života" nije Hrišćanska. Nikada nije bila niti će biti. Svaka ideologija koja odbacuje Krst, je lažna, sotonska, a biblija na koju se navodno poziva nije reč Boga, nego "boga" ovog sveta.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Evo sada ste svi svedoci kako onaj koji se nada pukom jedinstvu odgovara na moj prethodni post.
Pre svega ja nikaga nisam osudo niti nazvao krivcem, ono sto sam izneo prvo sam sebi izneo pa onda svima vama.
A Darth, ni nezna sta je duhovnost, on nastacvlja sa uvredama, klevetama i ponizavenjem sagovolrniak, a time sam sebe ponizava.

Evo kako Darth misli da sagradi jedinstvo i odbrani hriscanstvo:

Jedan napada, pljuje i prozelitira u korist lažnog Hrišćanstva, drugi fantazira o samoubistvu, sve lukavo pozivajući na "jedinstvo" u Sola Scripturalizmu ukrašenom tumačenjima Ellen Gould White.[/QUOTE]

Mislim da je ovaj odgovor na moj post velika SRAMOTA I OLICENJE BOLESTI U KOJOJ SE NALAZE HRISCANI.

Evanđelje se lukavo koristi da nam oslabi odbranu od islama, vera koja nudi nadu, pretvara se sa jedne strane u hipi pokret u kome je sve dozvoljeno jer navodno smo svi deca božija, a sa druge strane ogađuje se ljudima pozivanjem na iskrivljena pravila i zakone. Dok se jedni bez ikakvog prava pozivaju na to da su hrišćani, pravi hrišćani padaju kao žrtve omiljene ideologije i kulta modernog sveta.[/QUOTE]
Darth, vrati se gore i procitaj moj post pa odgovori sam sebi u cemu se nalazi tvoj kult sveta?

Dok se ovde na forumu o religiji trabunja o subotama i tumačenjima biblije, na čemu insisitiraju sledbenici žene udarene u glavu, paganizam se vraća kao odgovor na ljudsku potrebu za duhovnim. A za sve to EGWisti, jer to im ime pristaje, i dalje sebe nazivaju Hrišćanima [/QUOTE]
Ovaj svestenik bajni izrugava se sa Bozijom zapovesti i ismejava sve one koji ne prihvataju njegovu jeres.

Solo Scriptura, neo judaizma, nije od BOGA, nego od Sotone.[/QUOTE]

Na ovakvim glupiom izjavama covek da zastane i zaplace. Darth ovim misli da priprema hriscanstvo za odbranu od Islama.
Ne Darth, ti si im najbolji pomocnik, samo tako nastavi i propast je sigurna.

Svaka ideologija koja odbacuje Krst, je lažna, sotonska, a biblija na koju se navodno poziva nije reč Boga, nego "boga" ovog sveta.[/QUOTE]

Ovo je za neverovati. Darth, kao svetenik, javno huli na Bibliju i njenog Autora Boga.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je za neverovati. Darth, kao svetenik, javno huli na Bibliju i njenog Autora Boga.

Da nije bilo Crkve koju pljujete i odbaciujete sledeći lažne proroke, ne bi ste ni imali bilo šta što bi se nazvalo Biblijom. Ona je odlučila da vama tako dragi Stari Zavet i ostane u kanonu, boreći se tako protiv Markiona koji je zagovarao kanon sastavljen isključivo od četiri evanđelja i poslanica. Luter koga toliko cenite da ga vaša "proročica" naziva božijim čovekom, je hteo da iz svog prevoda iznaci Apokalipsu. Šta bi ste onda radili da su i Markion i Luter uspeli u svojim namerama. Prvo ne bi ste imali Daniela, a zatim ni Apokalipsu. Na čemu li bi ste onda zasnivali svoje "učenje"?

Što se tiče huljenja, ne zna se ko huli, jer ja ne odbacujem predstavnika Boga na zemlji, njegovu Crkvu. To radite vi, lepeći naziv crkva nečemu što niti je crkva, niti je hrišćansko, dok istovremeno Njegovu Crkvu nazivate kurvom vavilonskom, skerletnom bludnicom... . Da ne govorim o tome da i sotona citira pismo i to veoma vešto. Dakle, hula bi bila kada bi ja odbacivao pravu Crkvu od pravoga Boga i njenu Bibliju, sve što odbacujem je lažna crkva od lažnoga boga i njegovo tumačenje pisma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Najveci problem hriscanstva je svakako 1054. godina i raskol jedne crkve kada smo podeljeni na pravoslavce i katolike. Ovih godina se zagovara ideja ujedinjenja Crkve u jednu. Cak su i neke pravoslavne crkve tipa grcke presle na Gregorijanski kalendar.
Mislim da bi bila istorijska greska da se hriscani ujedine opet pod jednu Crkvu iz istorijskih razloga, kojih je veoma mnogo. Al ako bi ih spomenuo porkenuo bih lavinu odgovora i komentara.
Vidimo da se proglasavaju nove Crkve npr Ukrajinske, crnogorske i makedonske.
Razlike i rane su zaista duboke, mislim prvenstveno na katolicku i pravoslavnu crkvu tako da bi neki "vestacki" dogovor bio veoma los. I stvari bi trebalo neko vreme ostaviti ovakvim kakvim jesu.

Nisam postavljen da se bavim odnosima između SPC I RKC, ali smatram da su obe ove crkve nastale iz istog izvora.
Prvo je nastala Rimokatolička crkva u jednom kraku, a potom se 1054 odvojila od nje.

Spajanje ili ujedinjenje ne bi donelo ništa novo, osim onoga što je već bilo u prošlosti, I što biblija govori, da ne samo da će se ujediniti ove dve crkve koje su nekada bile jedna, već da će se sa njima ujediniti SVE druge crkve I vere, I to u savez koji poznajemo kao Ekumenizam, a koji biblija naziva "duhovni Vavilon" ( Babel - zbrka, haos ).

Bog poziva svoj narod da ne pravi nikakve saveze sa duhovnim Vavilonom, a oni koji su u njemu poziva da izađu.

A ko je Božji narod na zemlji, misiju da to otkrijemo nam je Bog dao rođenjem na ovoj zemlji, I to je osnovni posao kojim trebamo da se bavimo.

Bog nam je dao svoju reč kao putokaz, I pomoć Svetog Duha, I istražujući reč Božju bez predrasuda I predubeđenja, I tražeći lično od Boga da nas on usmeri u pravom smeru - mi će mo sigurno naći ono što tražimo.

Ljudi uglavnom misle da im rođenjem nije data nikakva misija u tom cilju da potraže istinu I Božji narod, već smatraju da je istina ono što su verovali njihovi preci, pradede I dede, očevi I majke...

Tako izbegavaju ličnu odgovornost, I prebacuju je na druge, da drugi misle I donose odluke u njihovo ime.

Čak I da je tako, da je neko I rođen u okrilju Božjeg naroda, to ne isključuje lično traženje I istraživanje, jer ko su ljudi da njima poklanjamo svoje poverenje.
Bog NAS LIČNO poziva na akciju, a nije postavio ni jednog čoveka da bira u ime drugog čoveka.

Natrag