Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zar se nikad niste zapitali dali je i sam kanon Svetog Pisma tacan?
Ako po vam atumacenje nije tacno, kako onda verujuete da kanon jeste?
S obzirom da su apostoli osnovali nasu crkvu oni se smatraju pravoslavnim.Naravno da je kanon utvrdjen na osnovu onog sto pise, ali da li je to sto pise tacno?Pa kanon je utvrđen po onome što u njemu piše. Koja je nauka u tim spisima. Što ne bi i drugi tumačili. Pa nisu pravoslavci pisali Bibliju pa da samo oni imaju pravo na tumačenje.
Mi sa katolicima nemamo nista, neznam koliko je tesko to razumeti, sta vi imate sa JEhovinim Svedovima to i mi imamo sa katolicima, nista.
Pravo da tumaci Bibliju ima Jedna Sveta Saborna i Apostolska Crkva, to jest Pravoslavna crkva, ona je i sastavila kanon.
S obzirom da su apostoli osnovali nasu crkvu oni se smatraju pravoslavnim.
Na osnovu cega cemo znati da je tacno ucenje u tim knjigama ako pre toga nemamo ucenje?
Ovo ti je prosta cinjenica, crkva se ne zasniva na Svetom Pismu vec na Svetom Predanju na osnovu kog je i sastavljen kanon.
Cuj odredjivali sta pripada kanonu 'na osnovu smisla'?Na osnovu smisla.
Cuj odredjivali sta pripada kanonu 'na osnovu smisla'?
Crkva nije prihvatala ili odbacivala knjige na osnovu smisla, vec na osnovu postojeceg ucenja!
Bilo je brdo apokrifa!
Otiću da pitam mog komsiju sta on misli o knjizi koju je izdala odredjena izdavacka kuca, mozda on zna bolje da tumaci, od onih koji licno poznaju pisce.. Pa kad mi protumaci ja cu da odem i da se prepirem sa izdavackom kucom.
Jer moj komsija "zna bolje".