Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne zelim da polemisem kruzno i mehanicki sa JS, sta god ja rekao i napisao ti ces izneti svoje izvrtanje tako da nema svrhe, istinu sam izneo, na vama je da verujete ili ne.
E pa ja tumacim Sveto Pismo drugacije, vi drugacije, adventisti drugacije, ali mi smo sastavili kanon, ako prihvatate kanon prihvatate i ucenje na osnovu kog je sastavljen, mada kod vas postoji paradoks.
Vec je dokazano, imas liturgiju iz 1. veka apostola Jakova epskopa Jerusalimskog i ona se u neke dan sluzi na Bogoslovskom fakultetu iz prakticnih razloga, ona jeste drugacija, ali nije puno drugacija.Kao prvo - treba dokazati da su Hristos i apostoli propovedali Pravoslavno učenje i imali Pravoslavnu obrednu praksu - da bi se ovako nešto tvrdilo, a takav pokušaj već postoji.
I sam si rekao da Hristos to cini trenutno.Sluzili su, naravno da jesu i imas dokaze o tome, materijalne dokaze, ajde mogu u sve da poverujem, ali ne mogu da poverujem da je neko toliki fanatik i toliko slepo veruje da ne veruje materijalnim dokazima, e to ne mogu!Samo treba dokazati da su Hristos i apostoli služili liturgiju.
Kakve ovo veze ima sa bogosluzenjem?Samo treba dokazati da su pevali Pravoslavno pojanje, vrteli kandilom, palili sveće, klanjali se pred ikonama, prskali svetom vodom sa travom bosiljkom, kružili oko crkve, zvonili zvona, nosili nakit - krstove, prstenje..itd..itdm a o učenju da i ne govorimo..
Postoje stotine spisa koji nisu "falsifikati", vi sa druge strane nemate dokaze.Za ovo istorijski dokazi ne postoje, jer je sve ovo uvedeno u kasnijim vekovima, i nema veze sa Hristom, apostolima, i rečju Božjom.